Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μήπως τα ποδαρικά του είναι λίγο χοντρά, σε σχέση με την καπάκι του τραπεζιού, δεν ξέρω ........................

Πολύ όμορφο αλλά έχω δύο παρατηρήσεις για να μή χαλάσει.

Πέρνα το κάτι (λάδι?) γιατί ότι ακουμπήσει θα ποτίζει (πχ. ρόφημα, χυμός)
και μήπως είναι μεγάλη απόσταση και σκεβρώσει?

Τσέκαρε τώρα πόσο ίσιο είναι και ξανά μετά απο λίγο καιρό να το προλάβεις.
Είναι και το βάρος απο πάνω.
Είναι μεν χοντρό αλλά έχει και μεγάλο μήκος. Δε ξέρω.

Συνονόματε, πολύ ωραίο και πρωτότυπο βγήκε (τα πόδια στις 45 μοίρες το ανεβάζουν πολύ). Από σταθερότητα πως το βλέπεις με αυτού του τύπου γωνίες;

Εφοσον ανεβηκε ο ενας πιτσιρικας (27 κιλα) και αντεξε, και δεν αναποδογυρισε, και δεν εφυγε "ποδι" ολα καλα. Οι γωνιες ειναι πολυ σταθερες, αλλα απο την αλλη δεν τραμπαλιστικε κανεις επανω. Εαν χρειαζεται επιπλεον σταθεροτητα, μια ορθη γωνια 90 μοιρων που απο την μια να βιδωθει στο δοκαρι απο την πλευρα που δεν καλυπτει η γωνια και απο την αλλη στη ταβλα προσθετει θαρρω αρκετη ακαμψια. Τα ποδια στις 45 μοιρες ειναι και για να παιζουν οπτικα με το παχος του δοκαριου, αλλα και για να βοηθησουν τις γωνιες να βιδωθουν με τροπο που τυχων πλαγια πιεση σε μετατοπιση μπρος-πισω η αριστερα-δεξια να μην πεταξει ευκολα τις βιδες με τη μια. Επισης οι γλωσσες της καθε γωνιας προεξεχουν αρκετα σε αυτο το μεγεθος. Σε σταθεροτητα για γραψιμο, διαχωρισμο βιβλιων, πληκτρολογηση που δοκιμασα, ολα καλα.

Μήπως τα ποδαρικά του είναι λίγο χοντρά, σε σχέση με την καπάκι του τραπεζιού, δεν ξέρω ........................

Εμενα μου εκανε, και αναζητησα την σταθεροτητα μεγαλης βασης στο καθε ποδι (πλην της φτηνης λυσης). Μετα νομιζω μπορει κανεις να πειραματισθει και με αλλες λυσεις και μεγεθη, απλα φαντασου οτι σε 8*8 εκατοστα το καθε ποδι στεκει ορθιο και μονο του.

Το αλλο που σκεφθηκα ειναι οτι εαν πριονιζα 5-6 εκατοστα πιο κοντα τα ποδια θα μπορουσα ανετα να εβαζα και ροδακια με φρενα, εως και πολυ ανθεκτικα ροδακια, για να γινει ενας κινουμενος ανθεκτικος παγκος εργασιας. Οποιος εχει ορεξη για πειραμα παιδια ας το γραψει εαν τυχει.

Πολύ όμορφο αλλά έχω δύο παρατηρήσεις για να μή χαλάσει.

Πέρνα το κάτι (λάδι?) γιατί ότι ακουμπήσει θα ποτίζει (πχ. ρόφημα, χυμός)
και μήπως είναι μεγάλη απόσταση και σκεβρώσει?

Τσέκαρε τώρα πόσο ίσιο είναι και ξανά μετά απο λίγο καιρό να το προλάβεις.
Είναι και το βάρος απο πάνω.
Είναι μεν χοντρό αλλά έχει και μεγάλο μήκος. Δε ξέρω.

Εχεις πολυ δικιο και το εχω ηδη σκεφθει. Η γυναικα μου ηθελε σε παιδικο δωματιο αρχικα σκετο το ξυλο χωρις βερνικι η λαδι για λογους μυρωδια κ αναθυμιασεις. Λαδι εμποτισμου το σκεφτομαι αλλα για γραφειο δεν ξερω εαν ειναι καλη λυση, ιδεες κανεις; Ειδαλλως βερνικι 4-5 χερια θα γινει τζαμι αλλα θα το αδρανοποιησω για 3-4 μερες εως οτου το τελειωσω.

Αρχικα σιγουρα θα γινει χρηση πλαστικου διαφανου καλυματος 1μ*2,4 εστω την πρωτη εβδομαδα.

Εχω επισης σκεφθει και να βαλω ενα μικρο δοκαρι ξυλο η δυο απο κατω σαν αντιριδα για να μην καμπυλωσει απο βαρος + υγρασια, αλλα οπως εγραφα ειναι αρχικα μια γρηγορη κατασκευη, γιατι τωρα που το γραφω αυτο ηδη σκεφτομαι κρυφες βιδες, και οχι σε μια σειρα για να μην αδυνατισω την συγκολλημενη ταβλα (απο τεμαχια πευκου) σε μια μονη γραμμη αλλα σε βοιδοστροφο και γιατι να μην κανω και αναγλυφο σχεδιο και να μην χρησιμοποιησω και τον πυρογραφο διακοσμητικα κλπ κλπ κλπ.

Ειπα βρε παιδια απλο σχεδιο. Με χωνετε σε εργασια τωρα....:flipout:

Χωρις να ειμαι σε καμια περιπτωαη ειδικος, απλως επειδη ειχα το ιδιο θεμα (για μυρωδιες κτλ), αλλα ηθελα να ειναι και απροσβλητο απο λεκεδες, υγρα κτλ, σε "learning tower που εφτιαξα για τη μικρη (καααποια στιγμη θα πρεπει να ανεβασω την κατασκευη εδω), να σου πω την εμπειρια μου.
Το περασα 2-2 χερια εμποτισμου νερου (χρωματιστο) και μετα 2-3 χερια βερνικι κρουστας διαλυτη. Φοβομουν οτι θα μυριζει, αλλα αφου το αφησα 3-4 μερες να καθεται, ηταν μια χαρα. Μηδενικη μυρωδια απο τοτε.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Χωρις να ειμαι σε καμια περιπτωαη ειδικος, απλως επειδη ειχα το ιδιο θεμα (για μυρωδιες κτλ), αλλα ηθελα να ειναι και απροσβλητο απο λεκεδες, υγρα κτλ, σε "learning tower που εφτιαξα για τη μικρη (καααποια στιγμη θα πρεπει να ανεβασω την κατασκευη εδω), να σου πω την εμπειρια μου.
Το περασα 2-2 χερια εμποτισμου νερου (χρωματιστο) και μετα 2-3 χερια βερνικι κρουστας διαλυτη. Φοβομουν οτι θα μυριζει, αλλα αφου το αφησα 3-4 μερες να καθεται, ηταν μια χαρα. Μηδενικη μυρωδια απο τοτε.

Σε ευχαριστω για την πληροφορια, θα το ψαξω, φανταζομαι κατι τετοιο λ.χ.:

https://www.smirniopoulos.gr/el/catalog/vernikia-prostasias-ksyloy-vernikia-kroystas

Ετριψες με γυαλοχαρτο μεταξυ καθε χεριου φανταζομαι;

--------------------------------------------

Επισης επι αυτου του σχεδιου, εαν καποιος επιθυμει και χρειαζεται ενα παγκο σε αυτο το μεγεθος, αλλα ακομη πιο ανθεκτικο, μπορει να ενωσει και δυο τετοιες ταβλες μεταξυ τους, την μια πανω στην αλλη με κολλα και βιδες, δηλαδη σε παχος να φτασει τους 7 ποντους και να προσθεσει και αλλα δυο ποδια στο μεσων (6 συνολικα), αλλα δεν ξερω τι αναγκες θα εξυπηρετουσε μια τοσο βαρια κατασκευη, πλην ενος γλυπτη πετρας λ.χ. παντως στο κοστος θα ηταν γυρω στα 180 ευρω. Ιδεες.....

Σε ευχαριστω για την πληροφορια, θα το ψαξω, φανταζομαι κατι τετοιο λ.χ.:

https://www.smirniopoulos.gr/el/catalog/vernikia-prostasias-ksyloy-vernikia-kroystas

Ετριψες με γυαλοχαρτο μεταξυ καθε χεριου;

Ναι, κατι τετοιο ηταν το εξωτερικο κρουστας. Και τα δυο αγορασμενα απο leroy merlin, σχετικα χαμηλες τιμες.

Σουπερ ο καναπες :SFGSFGSF:
Κωστα να πεταξεις τον αριστερο καναπε και ξεκινα κατασκευη 3θεσιου, για να δεσει το συνολο. Αυτος ο 3θεσιος δεν κολλαει με τιποτα ... αντε ξεκιναααα

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σουπερ ο καναπες :SFGSFGSF:
Κωστα να πεταξεις τον αριστερο καναπε και ξεκινα κατασκευη 3θεσιου, για να δεσει το συνολο. Αυτος ο 3θεσιος δεν κολλαει με τιποτα ... αντε ξεκιναααα

& είναι το μόνο αγορασμένο (από ΙΚΕΑ) έπιπλο εκεί μέσα ο 3θέσιος καναπές.

Ξεκίνα να ετοιμάζεις και για την εγγονή....

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

-bye-

Κατασκευη bar απο παλετες
Η μεγαλη κορη θα εκανε ενα παρτακι στην βεραντα οσο εμεις ημασταν διακοπες. Ετσι λοιπον επεσε και η παραγγελια για ενα bar απο παλετες.

4 [640x480].jpg66 [640x480].jpg

Κρατησα μια πολυ γερη παλετα για την προσοψη και πανω της εκτισα ταβλες απο αλλες παλετες. Ξηλωσα 3 παλετες και πλανισα τις ταβλες. Ευκολη κατασκευη με μονη δυσκολια την τοποθετηση των 3ων επιφανειων στο καπακι, σε σχημα Π. Πολυ τριψιμο με το τανκ, στη συνεχεια με το εκκεντρο με 220 και μονο το καπακι μεχρι 400 grid και μετα περιμετρικο τριμαρισμα. Με την σπαθοσεγα του LIDL εκοψα καποια τμηματα από του τακους της παλετας, σε εναν τακο βρηκε καρφι και το εκοψε στη μεση, με την μαμα λαμα για ξυλο ... εντυπωσιακο!

Τα λαθη που εγιναν: αρχικα σκεφτηκα να το βαψω με ενα 2λιτρο gel teak του LIDL που ειχα, το οποιο εγραφε για προεργασια με συντηρητικο ξυλου. Ετσι λοιπον περασα ολη την κατασκευη με αχρωμο συντηρητικο ξυλου vivechrom, το καπακι 2 χερια και εγινε πολυ λειο. Ομως η αποχρωση teak δεν μου αρεσε … κοκκινιζε. Ετσι ξεκινησα να βαφω με το δοκιμασμενο gel berling δρυς, ομως λογω συντηρητικού, το παχυρευστο gel δεν διεισδυσε στα ξυλα που ειχαν υποστει προεργασια, πιο δυσκολα οπου ειχα περασει 2 χερια συντηρητικο, με αποτελεσμα να μην στρωνει σωστα ... ηταν σαν να εβαφα με ενα κοινο χρωματισμενο βερνικι! Το παλεψα με το πινελο και ολα καλα.

Attachments

• 1 [640x480].jpg
    1 [640x480].jpg
    45.8 KB · Views: 226
  • 5 [640x480].jpg
    5 [640x480].jpg
    60.6 KB · Views: 226
  • 6 [640x480].jpg
    6 [640x480].jpg
    37.7 KB · Views: 224
  • 3 [640x480].jpg
    3 [640x480].jpg
    60 KB · Views: 226
Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ακριβά τα ποτά......! Από το πάνω ράφι.
Στο μπαμπά θα έμοιασε!

μπα η ψηλη πινει λευκα, πριν φυγω το εγκαινιασα με εναν φιλο που με βοηθησε στη μεταφορα

Είναι πολύ όμορφο! Να το αφήσεις, μην το καταργήσεις!

ευχαριστω Νικ ... ηρθε για να μεινει !

Πολύ όμορφο. Η επιφάνεια του πάγκου δεν θυμίζει σε τίποτα ξύλα από παλέτα. Πολύ καλή δουλειά.

Όντως πάρα πολύ καλή δουλειά και πολύ όμορφο αποτέλεσμα!Συγχαρητήρια!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ωραιο, παλετες μονο στη προελευση.
Χρειαζομαι και γω ενα μπαρ στο μπαλκονι...λες...?

Σας ευχαριστω πολυ συνμαστορες μου :ernaehrung004:

(στην τελευταια φωτο με τις 2 επιφανειες και με τα 2 gel, ειναι τα εσωτερικα ραφια του bar)