Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολύ έξυπνη η κατασκευή από παλετα Θανάση....το οπτικό τελικο αποτέλεσμα είναι πολύ καλό...!!!

Μου λέει η γυναίκα.μου ότι ο μικρός πρεπει να φύγει από το κρεβάτι μας αλλά αυτό που έχει στο δωμάτιο του δεν είναι παιδικό ( ένα απλό μόνο που είχαμε να κοιμάται κάποιος αν ερχόταν να τον προσέχει όσο ήταν μωρό ) και πρέπει να πάρουμε ένα Montessori για να μην έχει φόβο να πέσει και να ανεβαίνει και εύκολα . Τιμές; Στο θεό . Και ξεκινάνε από διαστάσει 90x160. Οπότε είπα να το φτιάξω εγώ , αν και δεν μου αρέσουν οι μεγάλες κατασκευές . Πήγαμε στο ΙΚΕΑ πηραμε τις τάβλες για 90x200 και αντίστοιχο στρώμα ώστε να το χρησιμοποιήσει και αργότερα σε άλλο κρεβάτι . Πήγα leoroy και αποφάσισα να πάρω δοκάρια 58x58 για να είναι πιο γερό γιατί τα 44αρια με τους ρόζους μου φάνηκαν ψεύτικα . Έκοψα όλα τα ξυλα με το χερι. Χάρακας μολυβακι πριονακι . Το θέμα είναι ότι τα ξύλα είναι θεοστραβα αν και φροντισα να πάρω τα πιο καλά και ότι ήταν στραβο το εκοβα και με ζορισαν να τα φέρω σωστά στις ενώσεις . Σήμερα συναρμολογήθηκε στο δωμάτιο του ο σκελετός για να φύγει απο το εργαστήριο γιατί δεν θα μπορούσε να φύγει από εκεί . Έτσι τώρα θα κάτσω να δουλέψω εκεί . Κόψιμο από πάνω τα δοκάρια που εξέχουν πολύ ,στοκαρισματα, τριψιματα και βάψιμο .
Ο μικρός θέλει να του βάλω κούνια ...
Από πάνω θα μπει ύφασμα και θα είναι σαν σκηνή για να κλείνει οπότε θελει.
c977d041f798fae8ac4b439557b981e0.jpg
79a439aabc1aa97e7b4ed475cbd1960e.jpg

Βγαίνει πολύ όμορφο και πρωτότυπο.
Άλλη φορά για ξύλα, βρες έναν προμηθευτή ξυλείας στην περιοχή σου να ψωνίζεις ξύλα της προκοπής. Τα περισσότερα ξύλα (φυσική ξυλεία) του Leroy είναι απογοήτευση από ποιότητα ή ακριβά ή και τα δύο.

Ερώτηση: τις τάβλες για το στρώμα τις βάζουμε με την κορυφή τους να βλέπει προς τα πάνω ή προς τα κάτω (δηλαδή U ή Π);

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Βγαίνει πολύ όμορφο και πρωτότυπο.
Άλλη φορά για ξύλα, βρες έναν προμηθευτή ξυλείας στην περιοχή σου να ψωνίζεις ξύλα της προκοπής. Τα περισσότερα ξύλα (φυσική ξυλεία) του Leroy είναι απογοήτευση από ποιότητα ή ακριβά ή και τα δύο.

Ερώτηση: τις τάβλες για το στρώμα τις βάζουμε με την κορυφή τους να βλέπει προς τα πάνω ή προς τα κάτω (δηλαδή U ή Π);
Πηγες τελευταία να ρωτήσεις για ξυλεία σε τοπικό έμπορο; Θα μου έβγαινε σαν να το αγόραζα έτοιμο . Υπάρχει ένα πολύ καλό ξυλουργείο στην περιοχή που φτιάχνει και ωραία έπιπλα . Αλλά για τις ποσότητες που θέλω βαράνε στις τιμές . Κόντρα πλακέ έπρεπε να αγοράσω όλο το φύλλο . Ένα δοκάρι έλατο ισοβενο μου το πούλησε 12 ενώ από αλλού το αγοράζω 7 αλλά είχε έλλειψη και είχα ανάγκη .
Στο Leroy πριν ένα χρόνο είχαμε βρει με τον πατέρα μου ταβλες 3 μέτρα άψογες χωρίς ρόζους ολοισια και πήραμε 5 και δεν το πιστεύαμε . Λεγαμε ότι μάλλον έκανε λάθος ο προμηθευτής γιατί αυτές ήταν για έπιπλα . Έγιναν πολύ ωραία κουπιά για τα βαρκακια στο χωριό . Δεν έφερε ξανά ίδια .

Οι τάβλες μπαίνουν Π .κορυφή προς τα πάνω . Λειτουργούν σαν ελατήρια.

Σαν να το περίμενες το κάλεσμα για αυτήν την κατασκευή μου φαίνεται!!!
Δεν σε χάλασε καθόλου!
Τα βαριέμαι αυτά να σου πω την αλήθεια . Αλλά το χαίρεται ο μικρός και η γυναίκα μου . Εγώ είμαι για μικροκατασκευες πιο πολύ . Αλλά σκέφτομαι και την τσέπη μου . Προτιμώ να δώσω 200 για εργαλεία παρά για ένα κρεβάτι που θα το αλλάξει σε 5 χρόνια...
Σαν κόστος όπως είναι τώρα , με τις τάβλες του ΙΚΕΑ είναι στα 110

Πολυ ωραιο το κρεβατι :)
Βλεπω να μου ερχεται κι εμενα σε κανα χρονο, οποτε θα σε ταραξω στις ερωτησεις (τοτε) 😁

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πηγες τελευταία να ρωτήσεις για ξυλεία σε τοπικό έμπορο; Θα μου έβγαινε σαν να το αγόραζα έτοιμο . Υπάρχει ένα πολύ καλό ξυλουργείο στην περιοχή που φτιάχνει και ωραία έπιπλα . Αλλά για τις ποσότητες που θέλω βαράνε στις τιμές . Κόντρα πλακέ έπρεπε να αγοράσω όλο το φύλλο . Ένα δοκάρι έλατο ισοβενο μου το πούλησε 12 ενώ από αλλού το αγοράζω 7 αλλά είχε έλλειψη και είχα ανάγκη .
Στο Leroy πριν ένα χρόνο είχαμε βρει με τον πατέρα μου ταβλες 3 μέτρα άψογες χωρίς ρόζους ολοισια και πήραμε 5 και δεν το πιστεύαμε . Λεγαμε ότι μάλλον έκανε λάθος ο προμηθευτής γιατί αυτές ήταν για έπιπλα . Έγιναν πολύ ωραία κουπιά για τα βαρκακια στο χωριό . Δεν έφερε ξανά ίδια .
.

Για φυσική ξυλεία, εγώ βρίσκω το Leroy ψιλο-απογοήτευση. Πολλά ξύλα είναι στραβά ή χτυπημένα ή και τα δύο. Στην Αθήνα στα ξυλεμπορικά (εμπόριο ξυλείας όχι ξυλουργεία) έχει μεγαλύτερη ποικιλία, καλύτερες τιμές και ξυλεία σε καλύτερη κατάσταση. Κάνε μια αναζήτηση για εμπόριο ξυλείας στην περιοχή σου, πάρε τηλέφωνο και σύγκρινε τιμές. Από Leroy πλέον ψωνίζω μόνο κόντρα πλακέ και πηχάκια.

Οι τάβλες μπαίνουν Π .κορυφή προς τα πάνω . Λειτουργούν σαν ελατήρια.
Ευχαριστώ, πάω για αλλαγή.

Μπραβο ρε συ πανεμορφο!!!!!
Μηπως να το σηκωσεις λιγο απο το εδαφος?
Μια χαρα το Leroy και καλη τιμη και μπορεις να τα βγαλεις ολα απο το ραφι να τα διαλεξεις ενα ενα!
Είναι αυτής της λογικής . Να μην είναι ψηλα . Το συστήνουν οι παιδοψυχολογοι . Μην ρωτάς , η γυναίκα μου μου τα λέει . Εγώ απλά κάνω τα σχέδια και πιάνω τα πριόνια ...
Κοίτα τιμή σε ένα με άριστο ξύλο ... Δεν τα έδινα . Η τιμή είναι χωρίς το στρώμα .
https://babylodge.it/en/shop/nuvola/?v=f214a7d42e0d
6deb410f7b26d98c9f3fbc8f86a0d760.jpg

Καλορίζικο
Όμορφο είναι.

Για τα σεντόνια που θα σέρνονται στο πάτωμα τι λένε οι παιδοψυχολόγοι?
Χαχαχα . Κάτσε να καταφέρουμε να τον βάλουμε να κοιμηθεί εκεί και μετά ας πλένουμε κάθε μέρα σεντόνια
Η λογική πίσω από την φιλοσοφία της Montessori είναι τα παιδιά να ζούνε σε ένα περιβάλλον φτιαγμένο στα μέτρα τους ώστε ότι τους είναι χρήσιμο να είναι εύκολα προσβάσιμο ,στο ύψος τους και στο μέγεθός τους . Με περιορισμό βέβαια σε ότι μπορεί να τα βλάψει , ώστε να ενθαρρύνεται η ανεξαρτησία τους . Το κρεβάτι στο πάτωμα έχει την λογική ότι το παιδί δεν χρειάζεται κόπο να σκαρφαλώσει ή να κοιμηθεί σε ένα χώρο που το περιορίζει με φυσικά όρια και φυσικά δεν έχει ύψος ώστε να πέσει είτε στον ύπνο του είτε όταν χοροπηδάει πάνω στο κρεβάτι ... Επίσης το κρεβάτι πρέπει να το διαλέξει ο ίδιος και σήμερα είχε την τύχη να μου δίνει και τα εργαλεία και να είναι μπροστά όταν συναρμολογήθηκε ώστε να νιώσει ότι το έφτιαξε αυτός , ότι είναι δικό του .
Αν και θα μπορούσα να βάλω απλά ένα στρώμα στο πάτωμα ... Στοχωριό μια ζωή στρωματσαδα κοιμομασταν όταν μαζευόμασταν όλοι στης γιαγιάς. Και χωρίς στρώμα . Ένα χαλί και απο πανω σεντόνια .
Άντε μπας και κοιμηθεί εκεί και και κοιμηθούμε και εμείς σαν άνθρωποι . Έχω φάει κλοτσιά στο κεφάλι όταν ήμουν ξαπλωμένος και έβλεπα τηλεόραση και κοιμόταν ανάμεσα μας που μου έσπασε τα γυαλιά ...

Για φυσική ξυλεία, εγώ βρίσκω το Leroy ψιλο-απογοήτευση. Πολλά ξύλα είναι στραβά ή χτυπημένα ή και τα δύο. Στην Αθήνα στα ξυλεμπορικά (εμπόριο ξυλείας όχι ξυλουργεία) έχει μεγαλύτερη ποικιλία, καλύτερες τιμές και ξυλεία σε καλύτερη κατάσταση. Κάνε μια αναζήτηση για εμπόριο ξυλείας στην περιοχή σου, πάρε τηλέφωνο και σύγκρινε τιμές. Από Leroy πλέον ψωνίζω μόνο κόντρα πλακέ και πηχάκια.

Για πες κανενα τετοιο (εμπορικο ξυλειας), ιδανικα προς Β. Προαστια, ή εστω καπου κοντα. :)

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Επιπλέον:
Ο άλλος Σαχλός
Μαρξύλ

Και για να καταλάβουμε για τι διαφορές μιλάμε:
Είχα χρειαστεί πολλά καδρονάκια 35 Χ 45 mm. To Leroy είχε τα 3μετρα στα 4,70 και στην Μαρξύλ πήρα τα 4μετρα 3,00 . Η ποιότητα ήταν μέτρια αλλά και πάλι καλύτερη του Leroy...

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Είναι αυτής της λογικής . Να μην είναι ψηλα . Το συστήνουν οι παιδοψυχολογοι . Μην ρωτάς , η γυναίκα μου μου τα λέει . Εγώ απλά κάνω τα σχέδια και πιάνω τα πριόνια ...
Κοίτα τιμή σε ένα με άριστο ξύλο ... Δεν τα έδινα . Η τιμή είναι χωρίς το στρώμα .
Καλα, αλλα εσυ κανε μια προβλεψη στο κατω μερος του σχεδιου για ποδαρικα, καφασωτο πλαισιο κτλ.

Πολυ ωραια υλοποίηση!!ισως λιγο πιο ψηλό για να έπαιρνε ενα μικρο συρτάρι κατω για αποθήκευση μικροπαιχνιδιων κλπ!