Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολύ ωραία υλοποίηση όντως. Επίσης η Μοντεσσόρι, πολύ μπροστά από την εποχή της σε αρκετά θέματα (δυστυχώς τόσα χρόνια μετά, ακόμη παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό και υποτιμημένη από τους υπέρμαχους της "κλασικής" παιδείας).

Καλα, αλλα εσυ κανε μια προβλεψη στο κατω μερος του σχεδιου για ποδαρικα, καφασωτο πλαισιο κτλ.

Όπως επίσης μετά από λίγο καιρό που θα φτάνει να κρέμεται από το δοκάρι, μη τυχόν κατεδαφιστεί ολόκληρο εάν από το βάρος ή την κίνηση φύγει όλο στο πλάι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Πολύ ωραία υλοποίηση όντως. Επίσης η Μοντεσσόρι, πολύ μπροστά από την εποχή της σε αρκετά θέματα (δυστυχώς τόσα χρόνια μετά, ακόμη παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό και υποτιμημένη από τους υπέρμαχους της "κλασικής" παιδείας).

Όπως επίσης μετά από λίγο καιρό που θα φτάνει να κρέμεται από το δοκάρι, μη τυχόν κατεδαφιστεί ολόκληρο εάν από το βάρος ή την κίνηση φύγει όλο στο πλάι!

Όταν το εστησα ο μικρός είπε δύο πράγματα . 1. Γιατί είναι ψηλό; ( Προφανώς για να μη φτάνει... )
2. Θα μου βάλεις και κούνια;

Ο μικρός μας βγήκε κοντούλης . Μέχρι να φτάνει εκεί πάνω και να κρεμιέται μόνος του θα είναι καιρός να αλλάξει και κρεβάτι . Όντως υπάρχει μια μικρή ταλάντωση αν σπρώξεις με δύναμη από ψηλά προς τα πλάγια αλλά θα μου έκανε εντύπωση να ταλαντωθει έτσι ο μικρός (όταν φτάνει)στα πλάγια και να σπάσουν τα δοκάρια .
Θα δω μήπως το ενισχύσω με κάποιες γωνιές αν και ήθελα να αποφύγω ορατά μεταλλικά μέρη πέρα από τις βίδες .
Θα δω μήπως υπάρχουν γωνιές που μετά μπαίνει κάποιο κούμπωμα πλαστικό από πάνω για να μη δείχνουν άσχημα.

Πάρτε και από εμένα μια κατασκευουλα που έχω φτιάξει αρκετό καιρό αλλά δεν το έχω ανεβάσει..Ένα ρακακι για φίλο..Κόντρα πλακέ και μασιφ τα πλαϊνά..Στο βάθος δεξιά τα δυο που εφτιαξα για μένα πριν μερικά χρόνια ..Οι τεχνοτροπίες είναι διαφορετικές..
Το επόμενο θα γίνει εξολοκλήρου από μασιφ ξυλο αλλά κάτι τέτοιο προϋποθέτει χώρο και χρόνο.

Screenshot_20190926-232657-02.jpg

Δε θα το κανεις μισο μετρο αλλα ενα ποδαρακι 15-20 εκ το θελει ωστε με το στρωμα να παει στα 40εκ και να μπορει να καθεται κιολας και να μη σφουγκαριζουν και τα σεντονια το πατωμα!
Κουνια θα σου ελεγα να το αποφύγεις λογω κατασκευης.

Respect Σπύρο! Τα ράφια "χωνεύουν" στις εγκοπές των καδρονιών;

Να είσαι καλά..Ναι χωνευτά είναι.
Τα δικά μου τα έφτιαξα έχοντας σαν μπουσουλα την Hifi racks ενώ το δεύτερο στα πρότυπα της Massif audio ..

Μπραβο πολυ περιποιημενο Σπυρο! Το δικο σου, πισω, ακομα καλυτερο!

Τι ειδους φινιρισμα/χρωμα εχεις κανει στο κοντρα πλακε? Πολυ καλο φαινεται.

Μπραβο πολυ περιποιημενο Σπυρο! Το δικο σου, πισω, ακομα καλυτερο!

Τι ειδους φινιρισμα/χρωμα εχεις κανει στο κοντρα πλακε? Πολυ καλο φαινεται.

Να είσαι καλά..Το δικό μου έχει γίνει με βερνίκι ,ενώ το μπροστά με χρώμα για τοίχο (νερού) το οποίο όπως έχω διαπιστώσει στο παρελθόν ,στρώνει πολύ όμορφα πάνω στο ξύλο..Ασταρι στο ενδιάμεσο εννοείται.

Πολυ ωραια και τα δυο (τρια) Σπυρο.
Τα δικα σου πως στερεωνονται; Δε φαινεται στις φωτο (τουλαχιστον στο κινητο).
Τα χωνευτα απλως περνανε στις εγκοπες ή στερεωνονται και καπως;

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολυ ωραια και τα δυο (τρια) Σπυρο.
Τα δικα σου πως στερεωνονται; Δε φαινεται στις φωτο (τουλαχιστον στο κινητο).
Τα χωνευτα απλως περνανε στις εγκοπες ή στερεωνονται και καπως;

Τα δικά μου είναι με ακίδες χωνευτες στα κάθετα ξύλα..Στην ουσία,το κάθε ραφι είναι σχεδόν στον αέρα (παταει σε τέσσερις ακίδες)..Πάρε μια που έχω πρόχειρη στο κινητό που φαίνονται λίγο καλύτερα..

Edit..Τα χωνευτά απλά μπαίνουν στις εγκοπές...Σε πληροφορω ότι αντέχει πολλά κιλά πάνω..αν ήθελα να το κάνω πιο στιβαρό θα έβαζα διπλό 2μισαρι κόντρα πλακέ..Αλλα θα γινόταν ασηκωτο..

P1013526_1.jpg

Τα δικά μου είναι με ακίδες χωνευτες στα κάθετα ξύλα..Στην ουσία,το κάθε ραφι είναι σχεδόν στον αέρα (παταει σε τέσσερις ακίδες)..Πάρε μια που έχω πρόχειρη στο κινητό που φαίνονται λίγο καλύτερα..

Edit..Τα χωνευτά απλά μπαίνουν στις εγκοπές...Σε πληροφορω ότι αντέχει πολλά κιλά πάνω..αν ήθελα να το κάνω πιο στιβαρό θα έβαζα διπλό 2μισαρι κόντρα πλακέ..Αλλα θα γινόταν ασηκωτο..

Φοβερο!
Αρα ειναι modular ε???

Φοβερο!
Αρα ειναι modular ε???

Ε ναι..Μπορώ να το σπάσω σε τρεις ντανες των δύο η σε έξι του ενός,αν είχα μισό στρέμμα σαλόνι.. :)