Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κύριε Αντώνη η άνοιξη του Οκτωβρίου σου έδωσε έμπνευση βλέπω εκεί στας εξοχάς. Πολλά μπράβο & για τα δύο project που έφερες εις πέρας.

Να μην χάνεσαι.
Ευχαριστώ.
Μπραβο Αντωνη και για τα ντουλαπια και για την καρεκλα!

Εγω πετυχα πριν λιγο καιρο μια ξαπλωστρα κηπου με ωραιο ξυλο και την τεμαχισα αντι να την φτιαξω. Τωρα εχω αυτο το ωραιο και σκληρο ξυλο που μοιαζει με teak για να φτιαχνω μινιατουρες τα επομενα 5 χρονια :))
Ευχαριστώ. Μέσα στο καλοκαίρι είχα άπειρες ευκαιρίες να μαζέψω σετ ολόκληρα από καρέκλες και ξαπλώστρες αλλά μέχρι να πάρω το αυτοκίνητο, είχαν εξαφανιστεί.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ντουλαπάκι μπάνιου από μελαμίνη.
Τα κομμάτια κόπηκαν στο praktiker στις διαστάσεις που ήθελα.
b8975319ac1ce0de5f31659ef26f61c3.jpg
4222fc9963d5f7961a67983749ee31c5.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Πάντως και χωρίς πομολάκια να το αφήσεις, επειδή είναι ψηλά.... ωραίο είναι.:grinning-smiley-043

Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Mkds, για εμένα τα θέλει τα χερουλακια του. Διαφορετικά θα είναι συνέχεια με μακιές οι επιφάνειες & θα τον κυνηγάει η κυρά του.

ok. εσύ κάτι ξέρεις περισσότερο...:operator:

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πάντως και χωρίς πομολάκια να το αφήσεις, επειδή είναι ψηλά.... ωραίο είναι.:grinning-smiley-043
Mkds, για εμένα τα θέλει τα χερουλακια του. Διαφορετικά θα είναι συνέχεια με μακιές οι επιφάνειες & θα τον κυνηγάει η κυρά του.
Μια λέξη θα πω κύριοι....ΠΑΝΤΟΦΛΑ

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Οι Κυραδες ειναι οι ιδιες σε παγκοσμιο επιπεδο απο οτι βλεπω χαχαχα

Σε ντουλαπια κρεμαστα εγω αφηνω 1,2 εκατοστα μεγαλυτερες τις πορτες για να ανοιγουν χωρις πομολα,μου αρεσει ποιο πολυ το "clean look"

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πέταμενη καρέκλα σκηνοθέτη, χωρίς πλάτη.
Αγοράστηκαν καβιλιες οξιάς φ20 και φτιάχτηκε και η πλάτη.

Τριφτηκε, περαστηκε 3 χέρια βερνικι εμποτισμου και αγοράστηκε ένα ψευτοπανο από Leroy

ωραιος εισαι ρε φιλε ... ξυλινο τραπεζι κοιταγες και μετραγες καρεκλες επιδιορθωσες ... αντε να δουμε ποτε θα φτιαξεις το σετ

Αυτο που ελεγα για τις πορτες στα ντουλαπια αερος/κρεμαστα μπορεις να το δεις σε αυτη την κουζινα που ειχα φτιαξει :

5648bad9-f641-415a-88f6-061fa12a3ef1.jpg2df94e15-4dcc-4e27-bd1d-f362f472e897.jpg47e5685e-f261-4955-ac1b-322f66d1f8ec.jpg

Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

ωραιος εισαι ρε φιλε ... ξυλινο τραπεζι κοιταγες και μετραγες καρεκλες επιδιορθωσες ... αντε να δουμε ποτε θα φτιαξεις το σετ
Οσονούπω

Η μικρή πρέπει να φύγει από το κρεβάτι μας.

Από το παρκοκρέβατο ούτε απέξω δεν περνάει.

Αν της πέρναμε ένα απλό, το πιθανότερο ήταν να κοιμόμουν εγώ εκεί.
Ειπαμε να τις το κάνουμε λίγο πιο δελεαστικό αλλά αντίστοιχα κρεβάτια ανέβεναν πολύ σε τιμή.

Ξύλα είχα, οπότε βρήκε στο τάκα τάκα ένα project για το πουσουκου

https://photos.google.com/share/AF1QipNtPrVy1ATbDNSNGFyco5RwKKZeQASHFfcPX6JHArF6ataRI2SEL5AlKsnjLj0rww?key=OFFfRGxYOWNEVVdPMkpSNGNNQllqZkNLZkFsejRR

Μόλις τελειωσα το 1ο και τελευταίο χέρι ριπολίνης νερού.
Ερχεται και το στρώμα μέχρι την Παρασκευή.
Αντε να δουμε.

Θα ήθελα να ειχα λίγο παραπάνω χρόνο για καλύτερο στοκάρισμο/ξύσιμο αλλά επιφυλάσομαι για το καλοκαίρι να τις αλλάξω και το χρωμα γιατι η αλήθεια ειναι δεν μου αρέσει και πολύ το χρώμα που διάλεξε η μικρή.

Πάντως αν κάτι γούσταρα είναι ο ενεργός χρόνος που πέρασε η μικρή στην κατασκευή του κρεβατιού. Από το σχέδια στο internet που βλέπαμε, στην επιλογή του χρώματος, στην κατασκευή του, μέχρι και στο ξύσιμο/βάψιμο.
Τα ματια της λάμπουν από όσα είδε και περιμένει με αγωνία να συναργολογηθεί στο δωμάτιο της.

Ας ελπίσουμε να το αγαπήσει.

Η μικρή πρέπει να φύγει από το κρεβάτι μας.

Από το παρκοκρέβατο ούτε απέξω δεν περνάει.

Αν της πέρναμε ένα απλό, το πιθανότερο ήταν να κοιμόμουν εγώ εκεί.
Ειπαμε να τις το κάνουμε λίγο πιο δελεαστικό αλλά αντίστοιχα κρεβάτια ανέβεναν πολύ σε τιμή.

Ξύλα είχα, οπότε βρήκε στο τάκα τάκα ένα project για το πουσουκου

https://photos.google.com/share/AF1QipNtPrVy1ATbDNSNGFyco5RwKKZeQASHFfcPX6JHArF6ataRI2SEL5AlKsnjLj0rww?key=OFFfRGxYOWNEVVdPMkpSNGNNQllqZkNLZkFsejRR

Μόλις τελειωσα το 1ο και τελευταίο χέρι ριπολίνης νερού.
Ερχεται και το στρώμα μέχρι την Παρασκευή.
Αντε να δουμε.

Θα ήθελα να ειχα λίγο παραπάνω χρόνο για καλύτερο στοκάρισμο/ξύσιμο αλλά επιφυλάσομαι για το καλοκαίρι να τις αλλάξω και το χρωμα γιατι η αλήθεια ειναι δεν μου αρέσει και πολύ το χρώμα που διάλεξε η μικρή.

Πάντως αν κάτι γούσταρα είναι ο ενεργός χρόνος που πέρασε η μικρή στην κατασκευή του κρεβατιού. Από το σχέδια στο internet που βλέπαμε, στην επιλογή του χρώματος, στην κατασκευή του, μέχρι και στο ξύσιμο/βάψιμο.
Τα ματια της λάμπουν από όσα είδε και περιμένει με αγωνία να συναργολογηθεί στο δωμάτιο της.

Ας ελπίσουμε να το αγαπήσει.

Παρα πολυ συμπαθητικη και ζεστη φωλιτσα εφτιαξες Κωστα, μπραβο σου, ειμαι σιγουρος οτι θα το αγαπησει την στιγμη μαλιστα που συμμετειχε ενεργα σε ολη την διαδικασια!
Θυμισου να βαλεις και μια φωτογραφια τελειωμενο, βαμμενο και με το στρωμα. :a0210:

Συνωματε πολύ η κατασκευή και θα δείξει ωραίο στο τέλος...!!!
Η συμμετοχή και μόνο και των 2 φτάνει από μόνη της για να το αγαπήσετε.. !!!
Με το καλό να το χαρητε...!!!!

σας ευχαριστώ όλους

μέσα από τα λάθη μου έμαθα απο το συγκεκριμένο project να χρησιμοποιώ στοιχειωδώς το router για σύνδεσμο Mortise-Tenon
Είμαι βεβαιος υπάρχει και ελληνική ορολογία, την οποία δυστυχώς δεν γνωρίζω

mortise-and-tenon.jpg

Eπειδή έπρεπε να φτιάξω 28 τετοιες ενώσεις, έκανα κάτι λίγο ριψοκίνδυνο για να κερδίσω χρόνο στην δημιουργία των tenons: Γύρισα ανάποδα το router και το στερέωσα στον πάγκο με οτι είχα. Πω πω ρε παιδιά, τι σούπερ θα ήταν να είχα κανονικό table router.

Γύρισα ανάποδα το router και το στερέωσα στον πάγκο με οτι είχα. Πω πω ρε παιδιά, τι σούπερ θα ήταν να είχα κανονικό table router.

Εγώ τον έχω γυρίσει ανάποδα από τότε που τον αγόρασα (κάνα χρόνο πριν). Έφτιαξα και έναν πολύ πρόχειρο πάγκο με σκοπό να τον αναβαθμίσω αλλά έχω μείνει εκεί μιας και για τις περισσότερες δουλειές εξυπηρετεί μια χαρά. Γυαλιά προστασίας και τα δάχτυλα μακριά από το μπιτ (ξύλινα σπρωχτήρια για τα μικρά/λεπτά προς επεξεργασία κομμάτια) και όλα οκ.

σας ευχαριστώ όλους

μέσα από τα λάθη μου έμαθα απο το συγκεκριμένο project να χρησιμοποιώ στοιχειωδώς το router για σύνδεσμο Mortise-Tenon
Είμαι βεβαιος υπάρχει και ελληνική ορολογία, την οποία δυστυχώς δεν γνωρίζω

mortise-and-tenon.jpg

Eπειδή έπρεπε να φτιάξω 28 τετοιες ενώσεις, έκανα κάτι λίγο ριψοκίνδυνο για να κερδίσω χρόνο στην δημιουργία των tenons: Γύρισα ανάποδα το router και το στερέωσα στον πάγκο με οτι είχα. Πω πω ρε παιδιά, τι σούπερ θα ήταν να είχα κανονικό table router.

Αυτη η συνδεση λεγεται εγκοπη και μορσο. Εγκοπη ειναι το mortise.

Με τον τρόπο αυτό φτιάχναμε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα τη δεκαετία του 70. ¨εφτιαχναν μάλλον γιατί ήμουν 10 χρονών βοηθός . Μόνο που το ένα ξύλο το έφτιαχναν στην κορδέλα και την τρύπα στο τρυπάνι βάσης. Το δεύτερο το έκανα και εγώ.

Τι ομορφο επιπλο Γιωργο!

Τι ξυλο και τι φινιρισμα εκανες? Το σκαρπελο το χρησιμοποιησες για να ορθογωνισεις τις γωνιες που περασε το ρουτερ για να κανει το δοντι για να κατσει το τζαμι?