Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Καλημέρα.
Diy Wooden Lazy Susan
Διάμετρος: 40 cm !!!
Πάχος ξύλου: 3 cm.

Πολυ ομορφη η αντιθεση.
Πως και με σπαθοσεγα το κοψιμο αρχικα, αντι για κατι πιο ακριβείας; (π.χ. παγκοπριονο, σεγα κτλ).

Πολυ ομορφη η αντιθεση.
Πως και με σπαθοσεγα το κοψιμο αρχικα, αντι για κατι πιο ακριβείας; (π.χ. παγκοπριονο, σεγα κτλ).

Στην αρχή για αυτή την κατασκευή δεν θέλεις κοπές ακρίβειας. Ήθελα κάτι γρήγορο.
Το μαδέρι ήταν μακρύ & μέσα στο Εργαστήριο δεν χωρούσε να μπει για να το κόψει η πριονοκορδέλα.
Τα άλλα μασινια που είναι έξω, λόγω καιρού, ήταν σκεπασμένα με τις κουκούλες τους, οπότε έγινε επιστράτευση του σπαθιού!
Καλό μεσημέρι.

https://youtu.be/VWTJ0j3saGc

Πολύ όμορφος συνδυασμός!

Σε ευχαριστώ Αρχηγέ.

Ωραια η "Τεμπελα Σουζαν " Κωστα !

Να 'σαι καλά μάστορα μου.

Πολύ όμορφη η οκνηρή Σουζάνα, αλλά...τι είναι;;
Ένας περιστρεφομενος δίσκος για πολλές χρήσεις. Ο συγκεκριμένος δίσκος μπαίνει στο κέντρο του τραπεζιού θα έχει επάνω του τυριά & άλλα ορεκτικά & ο καθένας στο τραπέζι θα τον γυρίζει & θα έρχεται η προτίμηση του εμπρός του για να βάζει στο πιάτο του.

Πολυ ωραιο παππου!
Πρεπει να εριξες πολυ τριψιμο...
Όντως Νεκτάριε αλλά να είναι καλά τα μασινια. Με το χέρι μόνο η περιφέρεια στο σόκορο αλλά δεν ήταν κάτι το δύσκολο.

Ωραία η σουζανα.. αν είναι εύκολο ένα λινκ του μηχανισμού;
Ο γνωστός Κινέζος φίλος μας
[US$12.68]200mm Round Dining-table Turntable Bearing Lazy Susan Aluminum Bearing Tool Accessories from Tools, Industrial & Scientific on banggood.com
https://banggood.app.link/HENoro5Ww1

Το διαβήτη που τον τσίμπησες; Μου αρέσει!

Μου κάνει παρέα από τα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά βλέπω ότι υπάρχει ακόμα.
Είναι αθάνατος & η πατέντα για το γρήγορο άνοιγμα στα δύο σκέλη του καθώς & η πατέντα προέκτασης του τον κάνει αξεπέραστο.

Ενδεικτικά:
https://www.zafeiriou.gr/el/drawing...ow-with-rapid-adjustment-r530116-rotring.html

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Στην αρχή για αυτή την κατασκευή δεν θέλεις κοπές ακρίβειας. Ήθελα κάτι γρήγορο.
Το μαδέρι ήταν μακρύ & μέσα στο Εργαστήριο δεν χωρούσε να μπει για να το κόψει η πριονοκορδέλα.
Τα άλλα μασινια που είναι έξω, λόγω καιρού, ήταν σκεπασμένα με τις κουκούλες τους, οπότε έγινε επιστράτευση του σπαθιού!
Καλό μεσημέρι.

https://youtu.be/VWTJ0j3saGc
Πανέμορφο κωστα

Πρότζεκτ : Σε ένα καφέ-μπαρ (του κολλητού μου) υπήρχε ένας χώρος 4,5x4,5m και ήθελε να βάλει υπολογιστές για Ίντερνετ καφέ , παιχνίδια κλπ .
Το θέμα ήταν ότι έπρεπε να απομονωθεί αυτός ο χώρος αλλά να υπάρχει και οπτική πρόσβαση για έλεγχο κλπ .
Ψάχνωντας στην αποθήκη του μαγαζιού βρήκα πολλά τζάμια από παλιά τραπέζια και μου γεννήθηκε η ιδέα της μικτής τοιχοποιίας .
Κατασκευή : δημιουργία τοίχου μέχρι το ύψος του 1,2m (όσο το πλάτος της γυψοσανιδας) , εσωτερικά ενίσχυση σε κάποια σημεία με 5x5 δοκαρακια για να πατήσει το βάρος των τζαμιών , ντύσιμο με ταπετσαρίες , κατασκευή πάγκων για τους υπολογιστες από κόντρα πλακέ 12αρι και δοκαρακια 3x5 για ριχτες και ενίσχυση και πάμε στα τζάμια ...
Αγοράστηκαν 2 μαδερια 5x30 4μετρα που θα μου έβγαζαν όλα τα απαιτούμενα ξύλα στην κορδέλα :
4 τεμ 5x10 και 4 τεμ 5x5 .

Το πάχος των τζαμιών 10χιλιοστα διαστάσεις 70x70 και 60x80 , έτσι ανοίχτηκαν αυλάκια 12χιλιοστων με το Ρουτερ για να τελαρωθούν και να μπουν σιλικόνες .

Για να μην πλατιάζω κι άλλο αφού τοποθετήθηκαν τα τζάμια έφτιαξα και μια σκεπουλα στη είσοδο του χώρου με σανιδακια που βρήκα στην αποθήκη .
Συνολικό κόστος 250 (γυψοσανίδες , ξύλα για πάγκους , ξύλα για τα τζάμια , ταπετσαρίες , βερνίκια-σιλικόνες) , 4 μερες φουλ δουλειά και το αποτέλεσμα :

Ωραίο το ταίριασμα με τον χώρο Ηλία. Δεν λέω τίποτα για το κατασκευαστικό κομμάτι, γιατί μας έχεις συνηθίσει σε υψηλά στάνταρντ. Με ξένισε λίγο η σκεπή με την έννοια ότι μου φαίνεται βαριά και δεν καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες πως και πόσο καλά είναι στερεωμένη στην όλη κατασκευή. Δεν είναι επίφοβη (σε κανένα σεισμό πχ)?

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι !

Γιάννη σε ξεγελάει το μέγεθος της , συνολικά είναι 3 σανίδες 2x10 και 2 κομμάτια των 25ποντων 7x7 .
Έχει βιδώνει στην πάνω "κουπαστή" των τζαμιών πριν τοποθετηθούν οι "κουπαστες" και έχουν μπει και 2 γωνιές 5x5 εξωτερικά .

Ναι, σίγουρα φαίνεται πιο "γεμάτη" στις φωτογραφίες! 30 σανίδες, σωστά; :)
Ακριβώς Γιάννη 30 σανιδακια των 28 πόντων , 2 σανίδες των 140 πόντων 2 σανιδακια των 48 πόντων και ένα 3x3 των 140 πόντων για κορφιάτης .

Αριστος Ηλια, ο σκοπος του προτζεκτ επετευχθει και με το παραπανω:

-Aπομονωθηκε ο χωρος
-Υπαρχει η επιθυμητη οπτικη επαφη
-Εδεσε ο νεος χωρος ιδανικα με τον παλαιο και αποτελουν πλεον ενα ενιαιο και αρμονικο συνολο
-Το κοστος για τετοια κατασκευη ειναι αστειο

Μου αρεσει η πινελια της 'σκεπαστης' εισοδου:a0210: