Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μπραβο Κενζο,ωραια δουλεια!

Εδω ενα επιπλακι που ειχα φτιαξει με κεδρο, για να βαλει πουρα και αλλα ειδη καπνιστου ενας πελατης στο μαγαζι του:

Στα ραφακια γινανε οπες για να επικοινωνει ο αερας του υγραντηρα,και θεσεις για διαχωριστικα μεταξυ των προιοντων

0.jpg

1.jpg

2.jpg

Οι πορτες οπως και τα υπολοιπα, γινανε με κεδρο και πατουρα/αυλακι για να κολληθει και βιδωθει σε οπες τζαμιου 6χιλ

3.jpg

Τεστ αυλακιου με ενα κομματι ακρυλικο βεβαιωνοντας οτι εχει χωρο να κολληθει

4.jpg

Μεντεσεδες με ενσωματομενο αμορτισερ

5.jpg

6.jpg

Φωτισμος κρυφος με led ,και στημενο στο μαγαζι του πελατη

10.jpg

Ευχαριστω πολυ Κωστα και Κosstv !

Να σαι καλα Σωφρον ! Μπηκε τζαμι κανονικο,το ακρυλικο ηταν απλως για μετρημα δικο μου για να το παραδωσω στο τζαμα ενταξει και με χωρο για κολλα

Οι οπες εγιναν για να περαστουν οι κασονοβιδες, και το τζαμι εγινε με αντιστοιχες οπες, επειδη ηταν μεγαλουτσικη η πορτα,

(και δεν εγινε κασωμα για να φαινεται ολη η βιτρινα,χωρις κοψιμο στη μεση)

δεν ηθελα να στηριχτω απλως στην κολλα και επινοησα αυτη την μεθοδο για να ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι στη θεση του το τζαμι οσες φορες και να ανοιγοκλεισει

Ευχαριστω πολυ Κωστα και Κosstv !

Να σαι καλα Σωφρον ! Μπηκε τζαμι κανονικο,το ακρυλικο ηταν απλως για μετρημα δικο μου για να το παραδωσω στο τζαμα ενταξει και με χωρο για κολλα

Οι οπες εγιναν για να περαστουν οι κασονοβιδες, και το τζαμι εγινε με αντιστοιχες οπες, επειδη ηταν μεγαλουτσικη η πορτα,

(και δεν εγινε κασωμα για να φαινεται ολη η βιτρινα,χωρις κοψιμο στη μεση)

δεν ηθελα να στηριχτω απλως στην κολλα και επινοησα αυτη την μεθοδο για να ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι στη θεση του το τζαμι οσες φορες και να ανοιγοκλεισει
Συνάδελφε και μόνο σιλικόνη να έβαζες στις οπές θα γινόταν ένα σώμα το τζαμί με το κασωμα , έχω φτιάξει μια αντίστοιχη βιτρίνα σε πελάτη φάρδους 90 πόντων .
Έχει την ιδιότητα η σιλικόνη να μην γίνεται πέτρα και να απορροφά κραδασμούς και στρεβλώσεις , αποτέλεσμα δεν σπάει τέτοιου είδους εφαρμογές , μην την φοβάσαι . Ωραία δουλειά !

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τώρα μιλούν οι επαγγελματίες λέμεεεεεεεεε!

' Έτσι! Τιμή μας και καμάρι μας που μας συντροφεύουν! Πολλά μπράβο Γιώργη!

Ευχαριστω Κενζο, ειμαι παντα του"μην σπασει ο διαολος το ποδαρι του" αλλα εχεις δικιο,η σιλικονη κραταει πολυ γερα

Ευχαριστω Νικολα για τα καλα σου λογια, ειμαστε ολοι μαθητες σ'αυτον τον κοσμο,ετσι προχωραμε και εξελισσόμαστε παρεα!

Πολυ ομορφη η βιτρινα Γιωργο, την φανταζομαι επισης και γεματη με τα ειδη καπνιστου ποσο διαφορετικη και πληρης θα εδειχνε!

Εγώ νομίζω ότι χρωστάω αυτό . Δεν φταίω εγώ. . εγώ τελείωσα σε δύο εβδομάδες κόψιμο βάψιμο και η μάνα μου σε 2 μήνες το κόψιμο ράψιμο ...

Προς το παρόν ο μικρός το έχει για παιχνίδι και διάβασμα και όχι για ύπνο...
c3144a3eb5898ad538e44e1de34de194.jpg

Εγώ πάντως δεν μπορώ να ξαπλώσω εκεί. Ή μάλλον μπορώ, αλλά δεν μπορώ να σηκωθώ
Χρειάζομαι γυμναστική....

Ο μικρος ζήτησε και λαμπάκια να βάλουμε μέσα...

Και μια φτηνή κατασκευή για να αποθηκεύονται τα μικρά καυσόξυλα.

Το καφάσι έγινε από παλετόξυλα 2εκ πάχος, το καπάκι από κανονικές σανίδες 2Χ10εκ, εσωτερική επένδυση από μεγάλο τσουβάλι που κόπηκε και στερεώθηκε με δίχαλα και ροδάκια από χαλασμένη καρέκλα γραφείου.

Ενώ η κατασκευή έδεσε καλά και το καπάκι βγήκε όμορφο, τα παλετόξυλα χάλασαν όλη την τελική εμφάνιση. Είχα πει ότι δεν ξανασχολούμαι με παλέτες και το ξαναλέω: πολύ δουλειά, πολύ βρωμιά και άσχημη εμφάνιση.

20191215-191641.jpg

20191215-191700.jpg