Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ναι εχει βρωμια και φασαρια το παλετοξυλο αλλα αυτο που βλεπω Δημητρη ειναι ενα πολυ ομορφο εργο, αρμονικοτατο και σαν κατασκευη και σαν φινιρισμα. Μπραβο σου, ο,τι και να λες :) :a0210:

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Είχα πει ότι δεν ξανασχολούμαι με παλέτες και το ξαναλέω: πολύ δουλειά, πολύ βρωμιά και άσχημη εμφάνιση.

Ποτέ δεν ασχολήθηκα με παλέτες και ούτε πρόκειται... Τις σιχαίνομαι. :argue:

Δημητρη πολυ καλο βγηκε
τα παλετοξυλα δινουν αλλο στυλ, ισως το πιο δυσκολο ειναι να ταιριαξεις σωστα τα ξυλα. Ενα θετικο που εχουν ειναι οτι τα ξυλα ειναι "πεθαμενα" και δεν προκειται να ξερασουν ρετσινι

Καλό βγήκε αλλά αν βάλεις το καπάκι (κανονικό ξύλο) δίπλα στο υπόλοιπο καφάσι (παλέτες) είναι η μέρα με την νύχτα. Την δουλειά του την κάνει βέβαια, αλλά για την δουλειά που έριξα να φέρω τα παλετόξυλα στα ίσια τους, περίμενα κάτι καλύτερο σαν αποτέλεσμα - πιο ρουστίκ και λιγότερο "μπαλωμένο χάλι".
Η ιδέα ξεκίνησε από 3 παλέτες που φαινόντουσαν σε πολύ καλή κατάσταση (εξού και ο πειρασμός). Όταν άρχισε όμως το ξεμοντάρισμα, βγήκαν στη φόρα όλα τα θέματα: στραβά ξύλα, μυρωδιές, σπασίματα και φυσικά τα σημάδια από τα καρφιά. Η χαρά της ανακύκλωσης κράτησε πολύ λίγο μπροστά στη σιχαμάρα που λέει κι ο Μπάμπης και η εξοικονόμηση ήταν ψιλοτίποτα - κοντά στο 20άρικο. Τουλάχιστο το καινούργιο ξύλο χαίρεσαι να το δουλεύεις και γεμίζει αρώματα το εργαστήρι.

Κυριάκο, η μόνη καλή περίπτωση που μου 'χει τύχει ήταν μια που μου 'δωσε φίλος - ευρωπαλέτα μου την είπε. Χοντρό και καθαρό ξύλο αλλά αν δεν θες να φαίνονται τα σημάδια από τα καρφιά καταλήγεις με πολύ κοντα σε μήκος κομμάτια. Από ότι κατάλαβα τις βρίσκεις και πιο δύσκολα επειδή την στήνουν πολλοί για να τις μαζέψουν.

Μα αν συνυπολογίσεις όλη τη διαδικασία μέχρι να φέρεις μια παλέτα σε λογαριασμό, ξεμοντάρισμα καθάρισμα κόψιμο τρίψιμο κλπ στο τέλος θα καταλήξεις με μερικά καδρονάκια, στην καλύτερη περίπτωση μέτριας ποιότητας, που το κόστος τους, αν τα αγόραζες, δεν ξεπερνάει τα 10 .
Κι αναρωτιέσαι... Αν μου έδιναν 10 θα καθόμουν να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία; Εγώ πάντως αποκλείεται.

Εγω δεν καθομαι να ξεμονταρω παλετα, απλα οταν βρισκω 'καινουριες' παλετες κοβω τις 'καλες' σανιδες με μαξ μηκος τους 45 ποντους.
Με λιγα λογια μεσα σε ελαχιστα λεπτα με την σπαθοσεγα κοβω τα καλα ξυλα της παλετας και ανακυκλωνω τα υπολοιπα.

Ομως χαιρομαι πολυ αυτους που μπαινουν στην διαδικασια πληρους ξεμονταρισματος και εκμεταλλευσης της παλετας και δημιουργουν πραματα!

Όταν ασχολούμαι με παλέτες δεν το βλέπω τσάμπα ξύλα.
Απολαμβάνω την διαδικασία να ασχολούμαι με κάτι που απλά θα σάπιζε στην άκρη του δρόμου χωρίς ουσία.
Η διαδικασία της ανακύκλωσης και η χαρά τής επεξεργασίας του ξύλου δεν κοστολογείται.
Συμφωνώ μαζί σου στο κομμάτι του ότι δεν συμφέρει ... Και πως δεν αξίζει το αποτέλεσμα. Αλλά μέχρι εκεί!!! Φιλικά πάντα

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άλλο η χαρά της επεξεργασίας του ξύλου κι άλλο η ανακύκλωση ρε παιδιά, τι μου λέτε τώρα; Ανακύκλωση ξύλου;
Τι να σου πούμε ρε Κυρ για το καναπεδάκι;
Μπορεί να είναι πάρα πολύ ωραίο αλλά όχι επειδή το έφτιαξες από παλέτες. Κι απ´ το Leroy να τ´ αγόραζες τα ξύλα το ίδιο καλό θα γινόταν, να μη σου πω και καλύτερο.

Δημήτρη μια χαρά είναι η κατασκευή σου...
Σκέψου ότι από το τίποτα έκανες έναν χώρο αποθήκευσης που είναι και γερος και γλύτωσες κάνα 100+ για αγορά όμοιο του.

Ευχαριστώ - καλή βγήκε. Και αυτά που λέμε για τις παλέτες και τα παλετόξυλα είναι και λίγο θέμα προσωπικού γούστου και εμπειριών, οπότε λογικό να υπάρχουν και διαφωνίες.

Το κουτί είναι σούπερ, όσο αφορά τις παλέτες θα συνταχθώ με τον Μπάμπη. Πόλύ δουλειά για να γίνει της προκοπής η πρώτη ύλη, απαραίτητη ύπαρξη πλανοξεχοντριστήρα, πρόκες που μπορούν να σου καταστρέψουν τον εξοπλισμό που με κόπο αγόρασες, και...χημικά. Πολλά χημικά παιδιά.

Το να αξιοποιήσεις κάτι που παράγει η φύση και να μην απλά κόψεις ακόμα ένα δέντρο χωρίς ιδιαίτερο λόγο νομίζω αξίζει... Δεν είπα πως δεν συμφωνώ με τον Μπάμπη για ότι αφορά το κόστος το χρόνο και το αποτέλεσμα.

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδη μια φωτο ειναι χιλιες λεξεις, παρτε μερικες χιλιαδες.

ΔΕΝ ειναι ιδιες ολες οι παλετες ξαναλεω.

DSC-4198.jpg

DSC_3905.jpg

20190301_135922.jpg

20190406_132540.jpg

20180710_181844.jpg

20180712_081608.jpg

20180517_210752.jpg

tmp_5835-DSC_1424-968994950.jpg

DSC_4346.jpg

Πολύ ωραίες οι κατασκευές. Ρε συ, τα σημάδια από τα καρφιά πως τα κρύβεις; Στο παγκάκι πχ που έχει και μεγάλα σε μήκος κομμάτια.