Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Άντε, ξεκίνα εσύ να δούμε τι θα κάνουμε κι’ εμείς που το πάμε από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, 45 χέσματα που έλεγε και η μάνα μου.

Μπράβο Μάστορα ...πολύ ωραίο και "μελετημένο" και όλες οι πληροφορίες στο πιάτο !!!:worshippy:
Μ´αρέσει όταν βλέπω κατασκευές στο forum.... γιατί όλο θεωρία ...δεν λέει ...
Να κλείσεις τα ανοίγματα στον κοιλοδοκό από κάτω για να μην γεμίσουν ζωύφια.

Έτοιμο και το τραπέζι με υγρό γυαλί..
165 Χ 82 cm. Χρησιμοποιήθηκαν 15 κιλά ρητίνης περίπου.
Έπεσε πολύ τρίψιμο στο τέλος για να ισοπεδοθει με το τανκ του lidl. Τρία γυαλοχαρτα ταινίες μου έφαγε χοντρά για να φάει την παραπανίσια ρητίνη. Γιατί είχα την φαεινή ιδέα να το καλύψω όλο με ρητίνη αλλά δεν μου έκατσε καλά οπότε την εξυσα όλη. Έβαλα αστάρι πολυουρεθανης τελικά, τρία χέρια, γιατί το ένα κομμάτι ξύλο ρουφουσε περισσότερη και δεν κάλυπτε τα κενά.
Τελικό έριξα βερνίκι πατωμάτων, είναι πιο γυαλιστερό και γίνετε σκληρότερο. Μετά τρίψιμο με 1000,2000,3000 και αλοιφή. Τα πόδια είναι κοιλοδοκος 10 Χ5 . Τελικό πάχος τραπεζιού 4,5 cm.
Η ρητίνη έπεφτε σε δόσεις, μια το πρωί και μια το βράδυ και μπορώ να πω ότι για τέτοιες εφαρμογές είναι πολύ καλή.

1979ed856c3b7b470f2a41d0d699f490.jpg
60658e1f0ed1cbd14aeb91a843794797.jpg
12db8dd41314ad5968ce6ad1aacf56df.jpg
ed56834ed6d301ef189f4f8b428f00d8.jpg

• Like
Reactions: Blue08
Εξαιρετικό το τραπέζι, συμφωνώ για τα πόδια...
Όταν λές οτι η ρυτίνη έπεφτε με δόσεις σε τι πάχος κάθε φορά; Για να πιάσεις τους 4,5 πόντους πόσες στρώσεις έριξες;

Έριχνα κάθε φορά 3 κιλά περίπου άρα γύρω στον ένα πόντο ύψος.
Όσο για τα πόδια....την άλλη φορά.
Πάντως, το τελικό βερνίκι το έριξα αφού είχα τριψει με το τριβειο το αστάρι με 150 γκριτ γυαλόχαρτο και κάλυψε τα πάντα τόσο στο ξύλο αλλά και στο υγρό γυαλί.

Απιθανο φιλε το τραπεζει, και το γαλαζιο χρωμα της ρητινης φαινεται σουπερ, χιλια μπραβο:ernaehrung004:

Το τραπεζι πρεπει να ειναι ασηκωτο!!
Βαλε και μια κοντινη στο σημειο της ρητινης, οι φωτο ειναι πολυ μικρες.

Συγχαρητήρια, πραγματικά έργο τέχνης το τραπέζι!
Αν ήταν και τα πόδια απο ξύλο θα ήταν ακόμη καλύτερο.

Άντε κάνε και δύο παρόμοιους πάγκους αριστερά και δεξιά για να ολοκληρωθεί το σετάκι :2thumb22sup:

Συνχαρητηρια Παυλο πολυ καλο βγηκε...!!!

Τα πόδια εμένα μου αρέσουν...σε σοβαρές,μεγάλες κατασκευές από ξύλο το σίδερο δίνει περισσότερη βαρύτητα στην κατασκευή....άσε δε που το βάρος είναι τόσο πολύ που το σίδερο τεχνικός αρμόζει καλύτερα..

Το βερνίκι πτωμάτων ήταν 2 συστατικω η ενός. ;...εαν είναι να μπει σε εσωτερικό χώρο δεν έχει σημασία πάντως....

Πανέμορφο φαίνεται! Επιτέλους κι ένα "ντόπιο" ανάλογο τραπέζι χορταστικών διαστάσεων! Αλλά όπως λέει και ο Μιχάλης, θέλουμε μεγαλύτερες και πιο χορταστικές φωτογραφίες!

Όντως το τραπέζι είναι ασήκωτο. Το χρώμα των ποδιών Κυριάκο είπα να το αλλάξω γιατί το προηγούμενο ήταν ανθρακι και η κυρία του σπιτιού ήθελε αυτό.
Το βερνίκι πατωμάτων είναι δύο συστατικών 50-50 ανάμιξη και το επέλεξα διότι έχει 100% γυαλάδα και είναι πιο σκληρό και ανθεκτικοτερο σε γρατζουνιές.
Και φυσικά φώτο από κοντά..
Αν και η αρχική μου επιλογή στο χρώμα ήταν το πράσινο της θάλασσας αλλά είχα λίγο και δεν μ έφτανε.
f4aae38584b1fa2fc38533cd2d110abd.jpg
3c3fccd7afc8b0f0e0fba115a161e403.jpg
fe22681c68cc810f6cac5a64a563c86d.jpg

• Like
Reactions: Blue08
Σας ευχαριστώ πολύ κύριοι..
Φτελιά είναι Μιχάλη το ξύλο.
Επίσης να συμπληρώσω για όσους θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο σε μέγεθος ότι είναι μια απαιτητική κατασκευή για ερασιτέχνη (με εργαλεία ερασιτεχνικά). Για έναν επαγγελματία θα ήταν σαφώς πιο εύκολο και λόγω εμπειρίας αλλά και εργαλείων (μεγάλη πλάνη - ξεχονδριστηρα, τριβειο μεγάλο). Μόνο για το τρίψιμο έφαγα μια εβδομάδα και γέμισε ο τόπος με σκόνη, ενώ μ ένα τριβειο ήταν υπόθεση μερικών περασματων. Εννοώ αυτά τα τριβεια που δουλεύουν σαν ξεχονδριστηρες με ωφέλιμο φάρδος γύρω στσ 110 cm. Το βάζεις μέσα και είναι έτοιμο για λουστρα.

Θέλω να μου κατασκευάσουν τα ακόλουθα κουτιά για αποθήκευση βινυλίων. Ύψος 36.83 πλάτος 34.30 μήκος 36.70

Μπορείτε να μου υποδείξετε ξυλουργό που μπορεί να αναλάβει την κατασκευή τους?
Για να μην θεωρηθεί διαφήμιση μπορείτε να στείλετε pm .

fullsizeoutput_3f_300x300.jpg

oiloakgoodpict_540x.jpg

PRODUCTSHOTPROPS_300x300.jpg