Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολύ ωραίο μπράβο!!! Εμένα το πεύκο είναι το αγαπημένο μου πάντως αν και μαλακό και πολλές φορές σε τυραννάει για να βγάλεις τέλειο αποτέλεσμα . Εγώ το αγαπώ!
4b209ae09bb61b143b5b4cd3d2e58aa6.jpg
d4c07bc31e282dacddadf298a6d198ac.jpg

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι όταν το τελειώσεις μάστορα πώς θα το μετακινείς αυτό;
Είδα το βιντεάκι του φίλου και τρελάθηκα, δεν κατάλαβα γιατί όλο αυτό το ξύλο. Ακόμα και στο κάθισμα έβαλε καδρόνια που κρατάνε ολόκληρη σκεπή.
Ελέφαντας θα κάθεται;

Κι όταν το τελειώσεις μάστορα πώς θα το μετακινείς αυτό;
Είδα το βιντεάκι του φίλου και τρελάθηκα, δεν κατάλαβα γιατί όλο αυτό το ξύλο. Ακόμα και στο κάθισμα έβαλε καδρόνια που κρατάνε ολόκληρη σκεπή.
Ελέφαντας θα κάθεται;

Στο δικό μου του έχω αφαιρέσει τα ξύλα του καθίσματος (μπήκε φύλλο κόντρα πλακέ) & του έβαλα & 4 ροδάκια με φρένο.

Ειναι ομορφο, παντως, αρχοντικο, ετσι με χοντρα καδρονια.
Ισως, με καποιον τροπο θα μπορουσε να γινει πιο ελαφρυ, π.χ. κουφια τα ξυλα, ή κατι πιο ελαφρυ μεσα και απεξω μονο "καπλαμας", αλλα φανταζομαι θα ηταν πολλη φασαρια.

τα βαρια επιπλα εχουν αλλη χαρη, δεν ειναι για να τα μετακινεις συνεχεια
Κωστα, ωραιοτατη η κατασκευη

Άμα είσαι ψηλός γουστάρεις μεγάλες διαστάσεις άρα και χοντρά ξύλα ...άλλωστε δεν την φτιάχνει για κάμπινγκ.
Ο Μπάμπης παρόλο που έχει ύψος εξαιρείται επειδή ...δεν μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα των μεταφορών πέρα δώθε γιατί δεν έχει αποφασίσει ακόμα που μένει :flipout:-bye-

Ο .....θρόνος πρέπει είναι αρχοντικός σε όλα του.

Ο Μπάμπης θα τον φτιάξει με στρογγυλά ξύλα διαμορφωμενα στον τόρνο & στο κάθισμα θα δημιουργήσει & ένα river με υγρό γυαλί μου είπε!

Το συγκεκριμένο κάθισμα προορίζεται για τον κήπο της κόρης...............

τα βαρια επιπλα εχουν αλλη χαρη, δεν ειναι για να τα μετακινεις συνεχεια
Κωστα, ωραιοτατη η κατασκευη

Άμα είσαι ψηλός γουστάρεις μεγάλες διαστάσεις άρα και χοντρά ξύλα ...άλλωστε δεν την φτιάχνει για κάμπινγκ.
Ο Μπάμπης παρόλο που έχει ύψος εξαιρείται επειδή ...δεν μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα των μεταφορών πέρα δώθε γιατί δεν έχει αποφασίσει ακόμα που μένει :flipout:-bye-

Ο .....θρόνος πρέπει είναι αρχοντικός σε όλα του.

Ο Μπάμπης θα τον φτιάξει με στρογγυλά ξύλα διαμορφωμενα στον τόρνο & στο κάθισμα θα δημιουργήσει & ένα river με υγρό γυαλί μου είπε!

Το συγκεκριμένο κάθισμα προορίζεται για τον κήπο της κόρης...............

Ρε ρεμάλια... :silly:
..γιατί με πειράζεται, γέρο άνθρωπο... Τη γνώμη μου είπα.

Σας πληροφορω οτι ο Babis εκανε διαιτα μες στην καραντινα και πλεον φτιαχνει πολυθρονες μονο απο τσιγαροχαρτα για τον ιδιο.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κωστη εξαιρετικο και οπως μου αρεσει και εμενα! ΝΤΟΥΚΙ!!!

Τώρα είναι που ανησυχώ... :flipout:

Καλησπερα σε ολους. Παρακαλω για ιδεες-προτασεις. Σκεφτομαι να φτιαξω τραπεζι κουζινας με μεταλικο σκελετο κ ξυλινη επιφανεια, αλλα δεν ξερω τι ξυλο να χρησιμοποιησω. Θα ηθελα να χρησιμοποιησω σανιδες παχους 3 ως 5μμ,ενωσεις με καβιλιες κ κολλα.
Σε βιβλιοθηκη-ραφιερα που εφτιαξα παλιοτερα χρησιμοποιησα σανιδες ελατης που ναι μεν ειναι παμφθηνες ομως προκειται για πολυ μαλακο ξυλο που επ'ουδενι δεν μπορει να χρησιμοποιηθει ως τραπεζι, δεδομενου οτι μπορει να χαραχθει ακομα και με το νυχι του ανθρωπου. Σκέφτομαι κατι σε οξια, ισως βελανιδια,η κατι αλλο, αλλα δεν ξερω τι κυκλοφορει στην αγορα κ σε τι τιμές. Η περιοχη μου ειναι η Κομοτηνή, οποτε μειωνονται ακομα περισσοτερο οι επιλογές μου.
Καθε ιδεα ευπρόσδεκτη, ευχαριστω εκ των προτερων.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Καλησπερα σε ολους. Παρακαλω για ιδεες-προτασεις. Σκεφτομαι να φτιαξω τραπεζι κουζινας με μεταλικο σκελετο κ ξυλινη επιφανεια, αλλα δεν ξερω τι ξυλο να χρησιμοποιησω. Θα ηθελα να χρησιμοποιησω σανιδες παχους 3 ως 5μμ,ενωσεις με καβιλιες κ κολλα.
Σε βιβλιοθηκη-ραφιερα που εφτιαξα παλιοτερα χρησιμοποιησα σανιδες ελατης που ναι μεν ειναι παμφθηνες ομως προκειται για πολυ μαλακο ξυλο που επ'ουδενι δεν μπορει να χρησιμοποιηθει ως τραπεζι, δεδομενου οτι μπορει να χαραχθει ακομα και με το νυχι του ανθρωπου. Σκέφτομαι κατι σε οξια, ισως βελανιδια,η κατι αλλο, αλλα δεν ξερω τι κυκλοφορει στην αγορα κ σε τι τιμές. Η περιοχη μου ειναι η Κομοτηνή, οποτε μειωνονται ακομα περισσοτερο οι επιλογές μου.
Καθε ιδεα ευπρόσδεκτη, ευχαριστω εκ των προτερων.

Τι διαστάσεις θα έχει; Και το μπάτζετ σου; Όντως,το έλατο δεν.. Ότι ξύλο και να βάλεις να είναι ξερό!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σκεφτομαι 160*70 εκ.
Για την ξυλεια αν βρω κατι καλο δεν θα με πειραζε να φτασω τα 150-200 .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σκεφτομαι 160*70 εκ.
Για την ξυλεια αν βρω κατι καλο δεν θα με πειραζε να φτασω τα 150-200 .

https://www.dropbox.com/sh/yl09pty7258ihz2/AABL97PxLGqWK0nd_T4a8wKqa?dl=0

Πριν δύο χρόνια αθάνατο!
Συνθετη ξυλεία Οξυάς στα 4 cm πάχος.

Για την ξυλεια ελατης που προανεφερα(βιβλιοθηκη-ραφιερα) σε αρκετά μεγαλη διασταση(4μετρα μηκος κ υψος σχεδον μεχρι το ταβανι) πληρωσα 17,5 ανα σανιδα(διαστασεις σανιδας 400*30*2,5εκ,πλανισμενο ελαφρως απο 4 πλευρες αποτιστο ελατο τσεχιας. Μου εκανε κ τα κοψιματα στις διαστασεις που ηθελα για καθε ραφι. Μερικα τοποθετηθηκαν μονοκοματα 4 μέτρων κ μερικα ραφια κοπηκαν ασυμετρα.