Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστω Νεκταριε για τις πληροφοριες....δυστυχως το προβλημα δημιουργηθηκε μετα την κατασκευη των συρταριων και δεν υπολογισα τον μεντεσε..:furious3:

Το να εβαζα εναν εξτρα μεντεσε κανονικο στο φυλλο το ειχα σκεφτει εξ αρχης...θα εμπαινε πιο πανω απο αυτον που βλεπεις ηδη και ο αλλος οριακα πανω απο το συρταρι αλλα παλι θα υπαρχει κενο μεχρι κατω 40 ποντοι σχεδον...οποτε σκεφτηκα οτι οπωσδηποτε κατι θα πρεπει να μπει κατι στο τελος...Σκεφτηκα επισεις και ακομα πλανεται στην σκεψη μου να μικρινω το κατω συρταρι κατα 2 ποντους στο πλατος ωστε να χωραει ο κανονικος μεντεσες..
Τα φυλλα εχουν προβολο 60 ποντους..πρεπει νομιζω να υπαρχει μεντεσες στην αρχη και στο τελος....ειχα σκεφτει και για τεταρτο αλλα μου ειπαν οτι θα ηταν υπερβολη...

Τα συρταρια ανοιγουν μια χαρα εαν πιεσεις το φυλλο προς τα μεσα..να μπει καποιος μεντεσες να το κραταει και στα ισια ειναι το θεμα μου...
Εδω πριν μπει το φυλλο..την βαζω για να καταλαβετε τι οριο εχω....
https://postimg.cc/GB6668V7

Οποτε λες Νεκταριε να βρω τροπο να βαλω εξτρα μεντεσε......

Σκεφτηκα επισεις και ακομα πλανεται στην σκεψη μου να μικρινω το κατω συρταρι κατα 2 ποντους στο πλατος ωστε να χωραει ο κανονικος μεντεσες..

Τελικα δεν εμεινε στην σκεψη....μιας και ασχοληθηκα λιγο σημερα...κοπηκε το ξυλο εκει που επρεπε και μεταφερθηκε το πλαινο ξυλο τοσο ωστε να χωραει ο μεντεσες ανετα...φυσικα δεν χαλασα τον πατο γιατι θα ειχα αλλα πιο πολυπλοκα προβληματα..απλως παει λιγο σφηνοτα το συρταρι τωρα και θελουν λιγο διορθωμα οι ακμες του κοψιματος(το εκανα με πριονι και λιγο λημα) στον μεντεσε αλλα θα το διορθωσουμε και αυτο στο τελος...και ενδεχομενος να βαλω κανα αυτοκολλητο μπροστα να φενεται πιο ομορφο....λειτουργικα με φυλλα-συρταρι ομως ειμαστε οκ...

https://postimg.cc/mc5fV3cc
https://postimg.cc/n9vwBqbQ

Ετσι πρεπει, το λειτουργικο πρεπει να υπερεχει του αισθητικου σε τετοια θεματα.
Στο κατω κατω η ντουλαπα δεν ειναι στο σαλονι. Πολυ καλα εκανες και το διορθωσες Κωστη.

Τελικα δεν εμεινε στην σκεψη....μιας και ασχοληθηκα λιγο σημερα...κοπηκε το ξυλο εκει που επρεπε και μεταφερθηκε το πλαινο ξυλο τοσο ωστε να χωραει ο μεντεσες ανετα...φυσικα δεν χαλασα τον πατο γιατι θα ειχα αλλα πιο πολυπλοκα προβληματα..απλως παει λιγο σφηνοτα το συρταρι τωρα και θελουν λιγο διορθωμα οι ακμες του κοψιματος(το εκανα με πριονι και λιγο λημα) στον μεντεσε αλλα θα το διορθωσουμε και αυτο στο τελος...και ενδεχομενος να βαλω κανα αυτοκολλητο μπροστα να φενεται πιο ομορφο....λειτουργικα με φυλλα-συρταρι ομως ειμαστε οκ...

https://postimg.cc/mc5fV3cc
https://postimg.cc/n9vwBqbQ
Τρελη πατεντα! :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ Νεκτάριε...
Το θέμα ήταν να μην χάσω πολύ χώρο από το συρτάρι...μετρήθηκε και ξαναμετρηθηκε πιο θα ηταν το λιγότερο δυνατό κόψιμο από πλευράς διαστάσεων....
Από την κάτω πλευρά του μεντεσε το συρτάρι περνάει εντελως οριακά..

Ευχαριστώ Νεκτάριε...
Το θέμα ήταν να μην χάσω πολύ χώρο από το συρτάρι...μετρήθηκε και ξαναμετρηθηκε πιο θα ηταν το λιγότερο δυνατό κόψιμο από πλευράς διαστάσεων....
Από την κάτω πλευρά του μεντεσε το συρτάρι περνάει εντελως οριακά..
Οταν θα κρεμασει η πορτα ομως δεν θα περναει...:grandpa: βαλε καμα δυο μεντεσεδες ακομη! Τζαμπα ειναι και οφελος πολυ. Κραταει και τα καθετα κομματια πιο στιβαρα.

Λες να βάλω...ε;
Μάλλον θα προσθέσω για τον λόγω που αναφέρεις γιατί τώρα μπορεί να φενεται οκ αλλά εν καιρό θα φανεί το πρόβλημα...θα προσθέσω κάπου στην μέση η λίγο πιο πανω...θα δω που με περνει και θα τοποθετησω έναν αριστερά /δεξιά...αν δω θέματα σε καποιο διαστημα θα βάλω και 5ο....
Ευχαριστώ...

Παιδιά ερώτηση:

Θέλω να κάνω ένα έπιπλο για το μπάνιο, μια στήλη.Το ύψος της θα είναι 2 μέτρα και θέλω να έχει δύο ντουλάπια και 2 συρτάρια.

Τις πόρτες από τα ντουλάπια και τις μετώπες από τα συρτάρια πόσο μικρότερα θα πρέπει να τα κόψω?? Σκέφτομαι ότι το μαχαίρι της γωνιαστρας θα φάει περίπου 3-5 χιλιοστά στη κάθε κοπή αλλά από την άλλη θα βάλω σοκοροταινια στις άκρες και θα πρέπει να έχουν και ένα μικρό κενό ανάμεσα τους.

Γενικά υπάρχει κάποιος κανόνας σε αυτά??

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Tο σωστό είναι κοντά πλακέ θαλάσσης
οπως ειπαν και τα παιδιά...
Η μελαμινη θα φουσκώσει γρήγορα...
Το κακο είναι ότι θέλει βάψιμο με καλά χρώματα για να αντέξει που μεγαλώνει κατά πολύ την δουλειά αλλά σύγχρονος μεγαλώνει και η διάρκεια του επίπλου...

Όχι,MDF επενδεδυμένο με καπλαμα και στο τέλος λούστρο. Νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσω της erlac αλλά είναι πολύ νωρίς για αυτό.Για την ώρα θέλω να δω τα κοψίματα γτ δεν έχω κάνει ποτέ πόρτες και συρτάρια σε έπιπλο με απαιτήσεις.

Η απόσταση από την μπανιέρα θα είναι 4 μέτρα και το μπάνιο αερίζεται καλά.

Αυτό θέλω,να με δυσκολέψει και να πειραματιστω με τα λουστρα για να μάθω.

Εφοσον εχεις σκεφτει να το βαψεις καλο θα ηταν να πας σε κοντρα πλακε ασχετος εαν ειναι τοσο μακρια απο την μπανιερα...

Τωρα οσο αφορά τα κοψίματα εννοεις φανταζομαι στα 2 μέτρα..αυτά που θα πρέπει να αφαιρεσεις εξ αρχής είναι 8 χιλιοστά για τις 8 σοκοροταινιες για τα 4 κομματια(2 συρταρια + 2 φυλλα)και για τα 3 κενά αναμεσα απο αυτα από 2 χιλιοστά το καθένα...Σύνολο.. 1.4 ποντους..με έναν προχειρο υπολογισμό εάν θες 20 ποντους συρτάρια τοτε τα φυλλα θα έχουν ύψος 78.3 cm καθαρά..
Όλα αυτά εαν έχω καταλάβει σωστά...
To πλάτος πόσο θα είναι...;

Για τα χρώματα λες για ασταρι και ριπολινη νερού er-lac..;

Όχι, λούστρο δύο συστατικών της erlac λέω και θα το ρίξω με πιστόλι αέρα.

https://erlac.gr/προϊόντα/finish/

Το πλάτος θα είναι 40 και το βάθος επίσης 40. Τα πλαϊνά δλδ θα είναι 200*40 ,και το πάνω και κάτω καπάκι θα είναι 40*36,8 γτ το MDF είναι 16 χιλιοστά.

Στην ουσία αυτό που λες δλδ είναι ότι η σοκοροταινια έχει 1 χιλιοστό πάχος (λιγο μου φαίνεται) και θα πρέπει να έχω και 2 χιλιοστά περίπου κενό μεταξύ κάθε κομματιού?

Πόσο πάχος έχει σοκοροταινια...;
Πάνω από 1 χιλιοστό δεν είναι...;
Εκτός και εάν λες αυτό σκληρό pvc που κολλάνε με πρεσσα...
2 χιλιοστά κενο μεταξυ τους λέω...Εάν κάνεις τον υπολογισμό βγαίνει 2 ακριβώς μέτρα...

Όχι με σίδερο θα την κολλήσω και δεν έχω ιδέα τι πάχος έχει, αυτό είναι το θέμα.
Είναι μόνο 1 χιλιοστό ε?? Καλά θα μου πεις ο καπλαμας είναι μισό χιλιοστό,δεν ξέρω γτ μου έκανε εντύπωση..

Οκ , ευχαριστώ πολύ.

Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι αξιοπρεπές για να το παρουσιάσω κιόλας,αν και στην πρώτη απόπειρα δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.