Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Απλώς πριν κάνεις την κάθε κίνηση σου μέτρα και ξαναμετρα αυτό που θα κόβεις.
Πάντα πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση,όπως και στην ντουλάπα που έφτιαξα προ ημερών,το σχεδίαζα σε ενα χαρτί πρώτα.
Για το χρώμα άμα ξέρεις να δουλεύει το πιστολι όλα καλά πάνε...Απλώς θα πήγαινα σε safe λύση αντοχης 2+2 (surfacer+λουστο)...

Και εγώ αυτό κάνω,το σχεδιάζω σε χαρτί,το τσεκαρω πολλές φορές και στο τέλος γράφω τα κομμάτια που πρέπει να κόψω.

Για το βάψιμο κάπως έτσι θα το πάω,απλά έχω αρκετή δουλειά πριν φτάσω εκεί.

Να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο, πρώτα να κάνω τα τρυπήματα για μεντεσέδες συρτάρια κτλ και μετά να βάψω λές? Εγώ αυτό θα έκανα.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο, πρώτα να κάνω τα τρυπήματα για μεντεσέδες συρτάρια κτλ και μετά να βάψω λές? Εγώ αυτό θα έκανα.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ναι να τα κανεις και εποιτα να βάψεις...ώστε άμα γίνει γίνει κάποια λάθος τρύπα η οτιδηποτε αλλο να μπορεις το διορθώσεις.
Στο λέω γιατί έχω δοκιμάσει και τους 2 τρόπους και δεν είναι εύκολο να ξαναβαφεις σε τυχον λάθος.

Να ρωτήσω και εγώ: τι σοκοροταινία θα βάλεις; Οι PVC είναι πιο χοντρές (το είπε και ο Κώστας), στο σπίτι μου τις μετράω γύρω στα 2,5-3χιλιοστά. Επίσης, προσωπική άποψη, 2 χιλιοστά κενό ανάμεσα στα φύλλα/συρτάρια είναι λίγο. Εγώ θα άφηνα 4 χιλιοστά για να υπάρχει περιθώριο αν τυχόν κάποιος μεντεσές/οδηγός δεν βγεί ιδανικά τοποθετημένος.
Εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις πρώτα τις σοκοροταινίες και μετά να κάνεις τα κοψίματα για τα καπάκια ντουλαπιών και συρταριών.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Να ρωτήσω και εγώ: τι σοκοροταινία θα βάλεις; Οι PVC είναι πιο χοντρές (το είπε και ο Κώστας), στο σπίτι μου τις μετράω γύρω στα 2,5-3χιλιοστά. Επίσης, προσωπική άποψη, 2 χιλιοστά κενό ανάμεσα στα φύλλα/συρτάρια είναι λίγο. Εγώ θα άφηνα 4 χιλιοστά για να υπάρχει περιθώριο αν τυχόν κάποιος μεντεσές/οδηγός δεν βγεί ιδανικά τοποθετημένος.
Εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις πρώτα τις σοκοροταινίες και μετά να κάνεις τα κοψίματα για τα καπάκια ντουλαπιών και συρταριών.

Σοκοροταινια Pvc που θα βρει στο εμποριο...εγω οπου και εαν εχω ψαξει δεν εχω βρει...για αυτο προτεινω αυτη με το 1 χιλιοστο..ασε που ειναι πιο ευκολο στο να την βαλεις....
Εγω εδωσα ενα παραδειγμα για 2 χιλιοστα...οσο πιο μικρο το κενο τοσο πιο κυριλε φενεται....

Δεν το ήξερα αυτό για τις σοκοροταινίες. Μέχρι τώρα κόβω φύλλα με έτοιμη ταινία και φροντίζω απλά το κομμένο κομμάτι να μην φαίνεται. Ευχαριστώ.

Ώπα, φοβερή! Μόλις ευκαιρίσεις περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ!

Κύριοι σας ευχαριστώ.

Eυχαριστώ φίλε! Πεύκο έτσι;

Πεύκο ταπεινό.

Όλα εδώ:
https://diycreators.com/outdoor-modern-chair/

Τα δείχνει αναλυτικά το παλληκάρι στο site του & με απλή εγγραφή σου κατεβάζεις & free plan. Βλέπε στο κάτω μέρος της παρουσίασης του.

Ωπα!
Περάσαμε στην βαριά επιπλοποιία...
Αν έχεις και κήπο είναι μια χαρά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μάστορα τι έγινε ...άρχισες να χρησιμοποιείς σωστά τα εργαλεία σου ???
Αν θα προχωρήσεις και σε κατασκευές διαρκείας 1-2 εβδομάδων τότε να δεις θαύματα :worshippy:-bye-