Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σε δυο κουτακια-καθιστα , θα εβαζα ροδακια , διακοσμητικες γωνιες ,χερουλι και πατουρα για να γινονται σκαμπο :)

Καλησπερα. Εγω ειμαι στα τελειωματα μιας βαρκας. Για να μαθω τα υλικα (εποξικες ρυτινες και υαλουφασματα) και να φτιαξω κατι πολυ ωραιοτερο που σχεδιαζω να ξεκινησω...
Δυστυχως τωρα ειναι τα πολυ βαρετα. Τρίψιμο, ατελειες κλπ και βαψιμο.
Γινεται στο σαλονι του χωριου...
8cec595c3599431fae2cb1dc828ffd34.jpg
379ffe8a50f85e2d974c4acaaefefff7.jpg

Πολλα μπραβο Παυλο, το τραπεζι ειναι καταπληκτικο :SFGSFGSF: (εκτος απο το χρωμα των ποδιων, που θα τα προτιμουσα μαυρα)

το παχος ειναι εντυπωσιακο!

οταν εριξες την ρητινη για επικαλυψη (και του ξυλου) τι δεν πηγε καλα, το αλφαδιασμα?

===========

ggeorge ωραιο project :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολλα μπραβο Παυλο, το τραπεζι ειναι καταπληκτικο :SFGSFGSF: (εκτος απο το χρωμα των ποδιων, που θα τα προτιμουσα μαυρα)

το παχος ειναι εντυπωσιακο!

οταν εριξες την ρητινη για επικαλυψη (και του ξυλου) τι δεν πηγε καλα, το αλφαδιασμα?

===========

ggeorge ωραιο project :2thumb22sup:
Ευχαριστώ..
Όπως το είπες, στο αλφαδιασμα. Και αν το ξαναέκανα πάλι βερνίκι πατωμάτων θα χρησιμοποιουσα, του οποίου το αποτέλεσμα αν το δεις από κοντά είναι ίδιο και καλύτερο από το υγρό γυαλί.

Το μόνο που χαλάει την άψογη κατά τα αλλά ρητίνη είναι οι πολλαπλες στρωσεις που φαίνονται στο πλαι.
Κακώς την φοβήθηκες την συγκεκριμένη θα μπορουσες να κάνεις το πολυ δυο στρωματα.

Απιθανο project η βαρκα με αρκετα μεγαλο βαθμο δυσκολιας! Φαινεται απλο και λειτουργικο σχεδιο, με κουπια μονο ετσι? Μου αρεσουν και τα χερουλια μεταφορας!!
Τι ξυλα χρησιμοποιησες? Κοντρα πλακι βλεπω? Πως εδωσες την κλιση στα πλαινα? Το εδωσες εξω?

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Καλησπερα. Εγω ειμαι στα τελειωματα μιας βαρκας. Για να μαθω τα υλικα (εποξικες ρυτινες και υαλουφασματα) και να φτιαξω κατι πολυ ωραιοτερο που σχεδιαζω να ξεκινησω...
Δυστυχως τωρα ειναι τα πολυ βαρετα. Τρίψιμο, ατελειες κλπ και βαψιμο.
Γινεται στο σαλονι του χωριου...

Το burbon δεν βλεπω...

Last edited by a moderator:
Παύλο εξαιρετικό το τραπέζι σου, συγχαρητήρια. (ντάξει για το πόδια είπαμε, μην ξαναλέμε τα ίδια).

Η βάρκα φαίνεται πολύ δύσκολο πρότζεκτ με όλες τις περίεργες καμπύλες...

Παύλο εξαιρετικό το τραπέζι σου, συγχαρητήρια. (ντάξει για το πόδια είπαμε, μην ξαναλέμε τα ίδια).

Η βάρκα φαίνεται πολύ δύσκολο πρότζεκτ με όλες τις περίεργες καμπύλες...
Σ ευχαριστώ πολύ..

Καλησπερα. Μπα δεν ειναι πολυ δυσκολη γιατι ειναι με λεπτο κοντρα πλακε που λυγιζει... 6mm. Με λιγο πιεση λυγιζουν
Μια δωτογραφια ακομα για να δειτε πως

Μπουρμπον δεν ειχε αλλα θα σπασουμε σαμπανια....
Θα βαλω και μηχανη μαλλον, πιεζει ο φιλος που θα τη χρησιμοποιει το χειμωνα. Ενισχυση παντως εχει για μηχανη πισω μπολικη. Καμια 2hp ή ηλεκτρικη... Θα δουμε.
Εκτος απο τα χερουλια για τη μεταφορα σκεφτομαι να βαλω ροδακια. Για να μεταφερεται μονο με το μπροστινο χερουλι. Γι αυτο αυτο και οι δυο καρινες. Θα δουμε.

Το επομενο προτζεκτ ειναι λιγο πιο δυσκολο. Ξεκιναει μεσα στον μηνα
e571c8257e7142b8e70aa3f34b071ab1.jpg

72ccf41b2978a91773fd447603f6756d.jpg

Αν δεν κάνεις πλάκα, να ανεβάσεις ξεχωριστό νήμα και αναλυτικά τα βήματα από το μηδέν...

Δεν κανω πλακα. Προς το παρον εχω σχεδιασει τα frames τα οποια θα ειναι απο σαπελι μαλλον.
Ειναι τα καθετα που υπαρχουν στο σκιτσο. Μαζι με κοντρα πλακε οκουμε...

Θα ανοιξω θεμα ναι. Το προβλημα ειναι οτι θα φτιαχνεται στο χωριο και θα παρει πολυ χρονο (χρονια)....
309c92228240f0e96ed870170fc86c6f.jpg
b50516148dc341d6961388d74d56b8f8.jpg

Μικρουλι ειναι. 3 μετρα και κατι ψιλά

Το καλό το πράγμα αργεί. Κουκλί είναι αυτό στην φωτογραφία - ίσως ενδιαφέρει και άλλους, έστω και για μινιατούρα

Καλησπερα. Μπα δεν ειναι πολυ δυσκολη γιατι ειναι με λεπτο κοντρα πλακε που λυγιζει... 6mm. Με λιγο πιεση λυγιζουν
Μια δωτογραφια ακομα για να δειτε πως

Μπουρμπον δεν ειχε αλλα θα σπασουμε σαμπανια....
Θα βαλω και μηχανη μαλλον, πιεζει ο φιλος που θα τη χρησιμοποιει το χειμωνα. Ενισχυση παντως εχει για μηχανη πισω μπολικη. Καμια 2hp ή ηλεκτρικη... Θα δουμε.
Εκτος απο τα χερουλια για τη μεταφορα σκεφτομαι να βαλω ροδακια. Για να μεταφερεται μονο με το μπροστινο χερουλι. Γι αυτο αυτο και οι δυο καρινες. Θα δουμε.

Απιθανος!!!

Πολλά μπράβο!

Έχουμε και τον Χρήστο που έκανε ιστιοπλοϊκό!!!

Last edited by a moderator:
Μπράβο Γιώργο, πολύ καλό
Εδω θα βρεις αρκετή πληροφορία από φίλο σε άλλο forum που έκανε ένα αντίστοιχο εγχείρημα και είχε εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Γεια σας και παλι.
Ειχα ψιλοεξαφανιστει για πολλους μήνες αλλα εφτιαξα 2-3 πραγματακια που δεν σκοπευα να ποσταρω γιατι τα εφτιαχνα με πολυ αργο ρυθμο.

Εφτιαξα λοιπον ενα ανοιγόμενο τραπεζι για το καθιστικο με χώρο αποθηκευσης για ποτα, ποτηρια, δίσκους και ολα τα παρελκομενα.

Το σκεφτόμουν εδώ και 2-3 χρονια οταν πεταξα το τραπεζακι του ΙΚΕΑ επειδη ο μικρος (4 χρ. τοτε εκοψε το κεφαλι του)

Το τελικο προιον λοιπον ειναι 1.30m x 0.8m x 0.47.

Τα πορτακια ειναι μασιφ δρυς 20mm οπως και το γύρω της πλακας. Ολο το υπολοιπο ειναι mdf καπλαμας δρυς.
Τζαμια μπρονζε 4mm στα πορτακια και 6mm στην πλακα.
Εγινε stain με βαφη νερου καρυδια και ψεκαστικε με 5 δοχεια σπρει βερνικι σατινε cosmos lac (ακομα δεν εχω αξιοπιστο κομπρεσερ και πιστολι για τελικό)
Συνολικό κόστος 300 ευρώ (χωρις το χρωμα του stain που το ειχα απο αλλα προτζεκτ)

Δεν εχω πολλες φωτο απο την κατασκευη αλλα αυτες οι λίγες δείχνουν αρκετα απο την δουλεια που επεσε.
H δρυς ηταν απλως ξεχονδρισμενη στα 20mm με αρκετα θεματακια στρεβλωσης αλλα το μικρό μέγεθος στα πορτακια βοηθησε να βγουν αρκετα καλα.

2.jpg

1a.jpg

20201026_191257.jpg

20201026_191345.jpg

20201026_191404.jpg

20201026_191439.jpg