Κατασκευή basstrap και ηχητική μόνωση

Απάντηση: Re: Απάντηση: κατασκευή basstrap και ηχητική μόνωση

οχι ...ειναι 2 διαφορετικες μετρησεις.
τι εννοεις οταν λες "Το μήκος κύματος των 80 ΗΖ π.χ. είναι 4,3 μέτρα. "

δεν ξερω και πολλα απο ερμηνεία διαγραμμάτων οποτε θα με βοηθησεις πολυ με αυτο.

Στην πρώτη εικόνα, η δεξιά οθόνη είναι η καμπύλη στόχος και η αριστερή αυτό που μετριέται από το σύστημα?
Στη δεύτερη, η αριστερή οθόνη είναι πανομοιότυπη με την αριστερή της πρώτης.
Δηλαδή οι αριστερές οθόνες, αυτές με τους τίτλους basstrap και no basstrap ειναι ίδιες και στις δύο εικόνες.
Η διαφορά του 1 περίπου db στην μεγάλη κορυφή των 110 ΗΖ που φαίνεται, οφείλεται στο ότι στη δεύτερη οθόνη η μέση στάθμη είναι κατά τι χαμηλότερη.

Περίεργο πάντως που δεν φαίνεται η στάνταρ κορυφή μεταξύ 50 και 60 ΗΖ που οφείλεται στο ταβάνι. Σε τι ύψος είχες το μικρόφωνο?

Απάντηση: κατασκευή basstrap και ηχητική μόνωση

καλησπερα.
ο υαλοβαμβακας σκοτωνει τον ανθρωπο και ο πετροβαμβακας θελει σωστη μελετη για να μην νεκρωσεις τον χωρο εντελως.

καπως προχειρα και αν θυμαμαι καλα για 60 κυκλους ας πουμε η μπασοπαγιδα πρεπει να ειναι γυρω στα 60 με 70 εκατοστα υψους και γυρω στους 50 φαρδος.

και πρεπει στο εσωτερικο του να εχει κενο για να δουλεψει σωστα,δηλαδη δεν αρκει να γεμισεις απλα την γωνια και μετα να την ντυσεις.

Αυτές οι διαστάσεις είναι για 600 ΗΖ όχι για 60 (που λέει ό λόγος). Για βάλε κανένα λινκ απο που έχεις αλιεύσει αυτά τα μαργαριτάρια - συγγνώμη κιόλας, χωρίς παρεξήγηση, αλλά μου φαίνεται ότι μετά τις ακίδες, τα μαγικά δισκάκια-κυβάκια-πυραμιδάκια και τα φιδόλαδα, έχουμε και νέο πεδίο δόξης λαμπρόν της παραφιλολογίας: Τις μπασοπαγίδες.

Το Roundffusor1 του Ζαινέα δεν είναι μια καλή και κομπακτ λύση; Αν κάνει όλα όσα υπόσχεται στο σαιτ του κατασκευαστή τότε είναι κάτι σαν πανάκεια.
Παντού διαβάζω πολύ θετικά σχόλια και από έντυπα κλπ. Δεν έχω προσωπική άποψη αλλά αν ήταν να φτιάξω έναν χώρο είναι το πρώτο προιόν που θα έψαχνα. Δεν το λες φτηνό αλλά ίσως τελικά να μην είναι και ακριβό ή ακριβότερο από άλλα. Στο κάτω κάτω αρκετοί δίνουμε περισσότερα χρήματα μόνο για τα καλώδια.

Τουλάχιστον δεν υποστηρίζει ότι επηρεάζει τις χαμηλές με ένα πραγματάκι ενάμισι μέτρου. Άν και συγκριτικά με τις λύσεις που υπάρχουν σε στούντιο π.χ πάλι σχετικά μικρό είναι (6 τετραγωνικά για ένα χώρο 5χ3,5).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: κατασκευή basstrap και ηχητική μόνωση

Στην πρώτη εικόνα, η δεξιά οθόνη είναι η καμπύλη στόχος και η αριστερή αυτό που μετριέται από το σύστημα?
Στη δεύτερη, η αριστερή οθόνη είναι πανομοιότυπη με την αριστερή της πρώτης.
Δηλαδή οι αριστερές οθόνες, αυτές με τους τίτλους basstrap και no basstrap ειναι ίδιες και στις δύο εικόνες.
Η διαφορά του 1 περίπου db στην μεγάλη κορυφή των 110 ΗΖ που φαίνεται, οφείλεται στο ότι στη δεύτερη οθόνη η μέση στάθμη είναι κατά τι χαμηλότερη.

Περίεργο πάντως που δεν φαίνεται η στάνταρ κορυφή μεταξύ 50 και 60 ΗΖ που οφείλεται στο ταβάνι. Σε τι ύψος είχες το μικρόφωνο?

κοιτα πως εχει η κατασταση
το μικροφωνο ειναι στο υψος των αυτιων ενος καθημενου ανθρωπου
το αριστερο ηχειο ειναι 1 μετρο περιπου μποροστα απο τον πισω τοιχο και 40cm απο τον αριστερο
το δεξι ηχειο ειναι 1 μετρο μπροστα απο τον πισω τοιο αλλα στα δεξια του δεν υπαρχει τοιχος.

Attachments

• πρ.jpg
    πρ.jpg
    76.3 KB · Views: 89
  • μμ.jpg
    μμ.jpg
    78.4 KB · Views: 88
Last edited:

Δίνω δύο links με σχετικούς υπολογισμούς:

http://www.ethanwiner.com/acoustics.html
http://primacoustic.com/maxtrap-science.htm

Ενδιαφέρουσες είναι και οι μετρήσεις που δίνουν κάποιοι κατασκευαστές στα προιόντα τους, ειδικά αυτές που έχουν γίνει από ανεξάρτητα εργαστήρια. Π.χ.

http://www.gikacoustics.com/absorption.html
http://primacoustic.com/maxtrap-specs.htm

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: κατασκευή basstrap και ηχητική μόνωση

κοιτα πως εχει η κατασταση
το μικροφωνο ειναι στο υψος των αυτιων ενος καθημενου ανθρωπου
το αριστερο ηχειο ειναι 1 μετρο περιπου μποροστα απο τον πισω τοιχο και 40cm απο τον αριστερο
το δεξι ηχειο ειναι 1 μετρο μπροστα απο τον πισω τοιο αλλα στα δεξια του δεν υπαρχει τοιχος.

Ο.κ. Οι δύο εικόνες όμως, - οι αριστερές οθόνες - είναι αυτό που γράφουν? Αν ναι δεν υπαρχει διαφορά με ή χωρίς παγίδες. Δες και τα αποσβενυόμενα φάσματα, εκεί κάτι μπορεί να γίνεται. Οι αποκρίσεις πάντως είναι ίδιες.

Δίνω δύο links με σχετικούς υπολογισμούς:

http://www.ethanwiner.com/acoustics.html
http://primacoustic.com/maxtrap-science.htm

Ενδιαφέρουσες είναι και οι μετρήσεις που δίνουν κάποιοι κατασκευαστές στα προιόντα τους, ειδικά αυτές που έχουν γίνει από ανεξάρτητα εργαστήρια. Π.χ.

http://www.gikacoustics.com/absorption.html
http://primacoustic.com/maxtrap-specs.htm

ευχαριστούμε - εγώ τουλάχιστον - ενδιαφέρον. Λογικοί φαίνονται και σοβαροί και οι δυο που έβαλες. Όντως με 6-7 τεμάχια τοποθετημένα στο χώρο και ιδίως και στις γωνίες, έχει κανείς μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια, για να επηρεάσει και κάτω από 100.
Τώρα αυτό με τα διάφορα υλικά που αναφέρουν, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να βρεθούν - φτιαχτούν από ιδώτη.

Re: κατασκευή basstrap και ηχητική μόνωση

ολοκληρωθηκε και η δευτερη μπασσοπαγιδα στη γωνια...

Attachments

• IMG_0878.jpg
    IMG_0878.jpg
    52.4 KB · Views: 94
  • IMG_0876.jpg
    IMG_0876.jpg
    41.5 KB · Views: 89
  • IMG_0874.jpg
    IMG_0874.jpg
    84.4 KB · Views: 99
  • IMG_0873.jpg
    IMG_0873.jpg
    55.6 KB · Views: 97
  • IMG_0871.jpg
    IMG_0871.jpg
    57.1 KB · Views: 86
  • IMG_0869.jpg
    IMG_0869.jpg
    54 KB · Views: 81
  • IMG_0868.jpg
    IMG_0868.jpg
    72.7 KB · Views: 89
  • IMG_0867.jpg
    IMG_0867.jpg
    52.3 KB · Views: 94
  • IMG_0866.jpg
    IMG_0866.jpg
    76.6 KB · Views: 106
  • IMG_0877.jpg
    IMG_0877.jpg
    49.4 KB · Views: 96

Το αλουμινόχαρτο που φαίνεται είναι η επένδυση του υαλοβάμβακα που έχεις χρησιμοποιήσει;

Αν ναι, πρέπει να το αφαιρέσεις.. κάνει μεγάλη ζημιά στην αποτελεσματικότητα της κατασκευής.

Κατά τα άλλα, μια χαρούλα.. :smile:

Re: Απάντηση: κατασκευή basstrap και ηχητική μόνωση

Το αλουμινόχαρτο που φαίνεται είναι η επένδυση του υαλοβάμβακα που έχεις χρησιμοποιήσει;

Αν ναι, πρέπει να το αφαιρέσεις.. κάνει μεγάλη ζημιά στην αποτελεσματικότητα της κατασκευής.

Κατά τα άλλα, μια χαρούλα.. :smile:

ναι το αλοθμινοχαρτο ειναι...θα το βγαλω

Ψάξτο λίγο στο Internet πριν το βγάλεις. Έχω την εντύπωση ότι στις μπασοπαγίδες, για να μην απορροφά και μεσαίες-υψηλές συχνότητες, η μπροστινή επιφάνεια πρέπει να είναι ανακλαστική. Συνήθως χρησιμοποιείται η FRK έκδοση υαλοβάμβακα που είναι ανακλαστική στη μία επιφάνεια.

Όντως, θέλεις η έξω μεριά της κατασκευής να έχει περισσότερο ανακλαστικές ιδιότητες.. κάποιοι προτείνουν λεπτή ζελατίνα πίσω από τον υαλοβάμβακα.

Πάντως από την πίσω μεριά σίγουρα κάνει κακό..

εγω παντος το εβγαλα και νομιζω ειναι καλυτερα.....

Όντως, θέλεις η έξω μεριά της κατασκευής να έχει περισσότερο ανακλαστικές ιδιότητες.. κάποιοι προτείνουν λεπτή ζελατίνα πίσω από τον υαλοβάμβακα.

Πάντως από την πίσω μεριά σίγουρα κάνει κακό..

Ουψ.. Λάθος.. Ήθελα να γράψω "λεπτή ζελατίνα πίσω από το πανί που ντύνει τον υαλοβάμβακα (από την μπροστινή μεριά του πάντα)."

αγορασα ενα πακετο πετροβαμβακα των 5cm απο το leroy merlin το οποιο κοστισε 20ευρο και εχει μεσα αν θυμαμαι καλα 7-8 φετες. μου βγηκε ισα ισα...κατι ρεταλια πεταξα μονο. 16 ευρο κοστισαν τα δοκαρακια και 8 ευρο το υφασμα. συνολο 44 ευρο!!
το etf δεν καταφερα να βγαλω ακρη,,πολλες παραμετροι και πολυ λιγος χρονος για διαβασμα...ισως στο μελλον να το παρω πιο ζεστα.

καλησπερα.

πηγα και ρωτησαν σημερα για δοκαρακια και μου ειπαν κατι τρελες τιμες.

μπορεις να μου δωσεις παραπανω πληροφοριες οπως τι ξυλο ειναι και

απο που το πηρες;

θα ρωτησω βεβαια αυριο και στο Praktiker.

Καλησπερα,να ρωτησω τον φίλο klamia71 απο που προμηθευθηκε το πανί επικάλυψης;(ή και με pm)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φίλε Takeshy χωρίς να ξέρω τί ύφασμα ακριβώς χρησιμοποίησε ο klamia71, γενικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάζα, βγαίνει σε διάφορα χρώματα και είναι και φθηνή, εγώ έχω βρει σε μαγαζιά με μονωτικά υλικά για παράδειγμα, αλλά φαντάζομαι θα έχουν και μαγαζιά με υφάσματα...
Αν χρησιμοποιήσεις άλλο είδος υφάσματος, να σιγουρευτείς πως είναι ηχοδιαπερατό....

Μπα όχι, δεν το ψαξα και μόνο μπεζ και λευκό είχε εκεί που πήγα εγώ, αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν γενικά αν ψαχτείς ε?