Κατασκευη BLH με FE 208EΣ

Προχωραμε αργα και σταθερα...:slapface:

Μαλλον θα κολλησω αλλα δυο φυλλα plywood στις πλευρες.....για στιβαροτητα...ή ξυλα 18Χ60Χ110 κολλημενα στα πλευρα στο κοντρα(18mm),τι λετε?

Προχωραμε αργα και σταθερα...:slapface:

Μαλλον θα κολλησω αλλα δυο φυλλα plywood στις πλευρες.....για στιβαροτητα...ή ξυλα 18Χ60Χ110 κολλημενα στα πλευρα στο κοντρα(18mm),τι λετε?

Τα πλαινα δεν εχουν τοσο προβλημα οσο η πλατη που σιγουρα θελει μια κοντρα απο μεσα. (ή απ εξω) Πιο μετα, θα βρω να βαλω καποια φωτο να δεις ....

Κατι τετοιο, αν εννοεις τα 3 κομματια που βρισκονται παραλληλα κολλημενα στην πλατη (νομιζω οτι ετσι προτεινει η φοστεξ στην καμινα της)
Υπαρχει ακομα καλυτερος τροπος, εσωτερικα, πολυ πιο δεμενη η καμπινα, και πιο ομορφη, δες τη φωτο, νομιζω ηταν του Πανου τα ηχεια ....

Attachments

• 111111111.jpg
    111111111.jpg
    68.8 KB · Views: 327
..εννοειται πως αν εχεις ηδη κοψει τα ξυλα για την πλατη, μπορεις να τα γυρισεις 90 μοιρες καθετα και ν τα κολλησεις κοντρα, θα εχεις επισεις πολυ καλυτερο αποτελεσμα-bye-

Κατι τετοιο, αν εννοεις τα 3 κομματια που βρισκονται παραλληλα κολλημενα στην πλατη (νομιζω οτι ετσι προτεινει η φοστεξ στην καμινα της)
Υπαρχει ακομα καλυτερος τροπος, εσωτερικα, πολυ πιο δεμενη η καμπινα, και πιο ομορφη, δες τη φωτο, νομιζω ηταν του Πανου τα ηχεια ....

Ευχαριστω πολυ Τζιμ.
Οπως ειναι εσωτερικα η δικη μου δεν βολευει για κανενα τετοιο νευρο,αν και θα ηταν καλυτερα....
Μαλλον θα παω εξωτερικα:slapface:

δεν τα εχω κοψει ακομα.Αυτο ακριβως σκεφτομουν,αλλα μετα σκεφτηκα οτι στο φινιρισμα θα ειναι δυσκολα...εκτος αν τα βερνικωσω απο πριν....

Τα παλιά τα χρόνια στην δικιά μου είχα κάνει αυτό ...

Ωραιο και αποτελεσματικο.Και μαλλον θα βαλω στα πλευρα αλλο ενα φυλλο στις διαστασεις της καμπινας.Ειναι μεγαλη καμπινα και χρειαζεται πιστευω αυτο το παχος υλικου

Τελειωσε το ενα...περιπου.
Εμεινε να κολληθουν επιπλεων κομματια στα πλευρα/πλατη για ενισχυση.Το πλαινο θα κολληθει τελευταιο αφου κανουμε τις δοκιμες με διαφορα ηχομονωτικα στο εσωτερικο...

HPIM1641.JPG

Εκλεισα προσωρινα το πλευρο με σφικτηρες για να το ακουσω....
Ακουστικες εντυπωσεις:Asta na pane....
Βεβαιως πολλοι ακουσατε τα 208εσ:grinning-smiley-043 και ξερετε περι τεινος προκειται.Αντε να στρωσουν....

Και μια διπλα απο τα Wharfedale(χωρανε 4 μεσα στην κορνα)

HPIM1642.JPG

Πριν το κλείσεις δυστηχώς δεν ακούς τίποτα!
Αρα τα πειράματα με τα μονωτικά είναι λίγο άτοπα.

Κλείστο κανονικά και παίζει με τα μονωτικά στον θάλαμο και το mouth,

Επίσης σκέψου την στήριξη της πλάτης όπως σου πρότεινε ο Tζιμ.
Είναι πολύ πιο αποτελεσματική απ ότι την εξωτερική.

Ετσι Ετσί!
Βλέπω προοράς ακάθεκτος.
Μπορείς να βρεις διπλή κολλητική ταινία. Λίγο παχουλή ταινία σαν να είναι αφρολέξ εσωτερικά και κολλητική και από τις δύο πλευρές.
Με αυτό τον τρόπο μπορείς να σφραγίσεις αρκετά καλά το πλαϊνό και να κάνεις τις όποιες δοκιμές.
Σημείωση: Μετά βγαίνει λίγο δύσκολα εάν έχει κολλήσει καλά – χρησιμοποίησε πετονιά.
Το άλλο θετικό είναι ότι θα δεις εάν κάποιο ξύλο δεν πατάει καλά στο πλαϊνό (δεν θα έχει κολάσει καλά ούτε η ταινία). Καμία φορά τα ξύλα ξεφεύγουν κανα χιλιοστό – και χρειάζεται να ξέρεις που θέλει τρίψιμο και που περισσότερη κόλλα και σφίξιμο.

EDIT: Αλλά ο πρόεδρος έχει δίκιο… τα πολλά πειράματα με το προσωρινό κλείσιμο δεν δίνουν πάντοτε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η κλειστή καμπίνα είναι αλλιώς.

Για τις ανοχές απ το κόψιμο ή την συναρμολόγηση η τεχνική είναι κόλλα πολυουρεθάνης. Απλώνουμε την κόλλα στα κομμάτια της καμπίνας και πρεσάρισμα με το πλαινό κάτω και την υπολοιπη καμπίνα απο πάνω. Η κόλλα αυτή διογκώνεται και θα κλείσει όλα τα κενά που τυχόν υπάρχουν. ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα εξωτερικά κομμάτια διότι θα τρέξει (δεν χωράει αν) και δεν αφαιρείται με τί-πο-τα. Αν το ηχείο πρόκειται να μείνει στο χρώμα του ξύλου με κάποιο χρωματισμό θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Παρά πολύ καλή πρόταση! Δεν το είχα σκεφτεί… όταν έκανα το εκπαιδευτικό μου με το μικρό hybrid.
Κόλα πολυουρεθάνης έχω χρησιμοποιήσει μόνον σε μεγάλες κατασκευές με βαρύ χοντρό mdf και πρεσάρισμα σε πάγκο εργασίας από όλες τις πλευρές.

Ένας από τους λόγους που παρακολουθώ τις συζητήσεις σας είναι αυτά τα μικρά tips & tricks :ears:

Παρά πολύ καλή πρόταση! Δεν το είχα σκεφτεί… όταν έκανα το εκπαιδευτικό μου με το μικρό hybrid.
Κόλα πολυουρεθάνης έχω χρησιμοποιήσει μόνον σε μεγάλες κατασκευές με βαρύ χοντρό mdf και πρεσάρισμα σε πάγκο εργασίας από όλες τις πλευρές.

Ένας από τους λόγους που παρακολουθώ τις συζητήσεις σας είναι αυτά τα μικρά tips & tricks :ears:

Παντως οι κολες πολυουρεθανης ειναι δυσκολο να δουλευτουν. Στεγνωνουν γρηγορα και διογκωνται οταν στερεποιουνται. Χρησημοποιησα τετοια αναγκστικα, μονο σ ενα σημειο που δεν μπορουσα να κοψω σωστα φαλτσα. Το καλυτερο για μενα ειναι να εχεις μεγαλη ακριβεια στο κοψιμο και να μπορεις να χρησημοποιησεις απλη ξυλοκολα που δεν χρειαζεται και ιδιαιτερο πρεσσαρισμα ....

Ευχαριστω ολους σας για το ενδιαφερον σας.Το εκτιμω αφανταστα:grinning-smiley-043

Ξεκιναμε με τις στηριξεις.Αφου δεν αντεξα και τα κολλησα ολα εκτος απο το πλαινο,δεν μπορω να βαλω εσωτερικο νευρο οπως ειναι ετσι η καμπινα,οποταν παμε σε εξωτερικο.Θα βαλω ολοκληρα φυλλα στις πλευρες,και λωριδες στο κοντρα τους,επανω στην πλατη,σαν την λυση του Μορφεα αλλα στο κοντρα μαλλον.

Αλλο,με τα γεμισματα,θα βαλω ηχομονωτικο σε ολοκληρο τον τοιχο πισω απο το driver.Τζιμακο μου αρεσε πολυ το μπεξιμο σου.Τι γνωμη εχετε για φελλο στον τοιχο?

Και μαλλον θα το κλεισω σημερα....:slapface:

Μετα θα παιξουμε με τοποθετηση ηχομονωτικου στον θαλαμο κατω.Οταν λετε οτι δεν ακουγετε χωρις να το κλεισω τι εννοειτε?Το σφιγγω καλα με τα σφικτηρακια.Παλι εχει απωλειες πολλες?

Σχετικα με την κολλα....Ολα τα κομματια ηρθαν ακριβως στο ιδιο επιπεδο,και το πλαινο εχει καναλλι που καθονται ολα τελεια μεσα.Δεν υπαρχει κενο,εκτος απο ενα τοπο στο επανω κομματι με την πλατη:slapface::slapface:οπου δεν εφτασαν τα σφικτηρακια και ειναι 0.5mm ανοιχτο,αλλα εχει γομμα μεσα.οποταν στο πλαινο μαλλον θα χρησημοποιησω κολλα κρυσταλλιζε οπως και τα αλλα

Last edited:
Ευχαριστω ολους σας για το ενδιαφερον σας.Το εκτιμω αφανταστα:grinning-smiley-043

Ξεκιναμε με τις στηριξεις.Αφου δεν αντεξα και τα κολλησα ολα εκτος απο το πλαινο,δεν μπορω να βαλω εσωτερικο νευρο οπως ειναι ετσι η καμπινα,οποταν παμε σε εξωτερικο.Θα βαλω ολοκληρα φυλλα στις πλευρες,και λωριδες στο κοντρα τους,επανω στην πλατη,σαν την λυση του Μορφεα αλλα στο κοντρα μαλλον.

Αλλο,με τα γεμισματα,θα βαλω ηχομονωτικο σε ολοκληρο τον τοιχο πισω απο το driver.Τζιμακο μου αρεσε πολυ το μπεξιμο σου.

Σταυροβελονια ειναι το εργοχειρο. Μονο το χρωμα ισως ηθελε λιγο πιο σκουρο γιατι αυτο ακουγεται με μια ελαφρια λαμπροτητα στις φωνες :grinning-smiley-043

Κατι λιγα για το ξυλα που χρησιμοποιηθηκαν...

Για τις εσωτερικες διαδρομες-νευρα χρησιμοποιηθηκε mdf 18mm.

Για το εξωτερικο χρησιμοποιηθηκε plywood σημιδα,που μου αρεσει παρα πολυ,παλι 18mm.

Για τα φυλλα που μπηκαν εξωτερικα για στιβαροτητα χρησιμοποιησα plywood σημιδας(θαλασσης,πως το λετε βρε πατριωτες??) 20mm...

Σε ολα τα κρισιμα σημεια(μπαφλα,προσωψη,"σκαλια",κτλ)τα ετριψα και ετσι ειναι smooth:flipout:,στριγγυλεμενα με R5mm

Αυτα τα λιγα προς το παρων.

Αν σας παραξενευει η διαφορετικη συνθεση υλικων εγινε για να δω πως τα διαφορετικα χαρακτηριστικα των υλικων θα μειωνουν τους οποιους συντονισμους(θεωρητικα παντα).

Φιλικά.

Ψειρίζεις την μαιμού σε όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα και θα χάσεις την μπάλα. Ισως και το γήπεδο.