Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Extention εννοώ το .dfx Το inkscape το έχω κατεβάσει αλλά δεν το έχω δουλέψει.
Σε πρώτη φάση ( μη σου πώ και σε δεύτερη και σε τρίτη...:flipout:) με λιονταράκια και πιθηκάκια θα ασχοληθώ, εγώ δεν πρόκειται να καθίσω να διαβάζω με τις ώρες για να μάθω να σχεδιάζω. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Αυτά τα λιονταράκια και τα πιθηκάκια είναι αρχεία .dfx;

Tίποτα δεν είναι dxf. Εσύ κάνεις την μετατροπή. Εκτός άν κάνεις εσύ αναζήτηση στο net για έτοιμα αρχεία.

Αυτό ρωτάω, τι αρχεία είναι αυτά που θα ψάξω. Απο κει θέλω να ξεκινήσω.
Το Incscape και η δημιουργία αρχείου είναι κάτι που θα το δώ αργότερα.

Δέν έχω ασχοληθεί με έτοιμα αρχεία dxf. Οπότε δεν ξέρω πως να βοηθήσω εδώ. Αν ψάξεις λογικά θα βρεις κάτι.
Αν θες να πειραματιστείς μπορώ να σου στείλω εγώ αρχεία δικά μου σε dxf. Όμως η μετατροπή μιας φωτό σε dxf με το Incscape, είναι πιο απλή απο το βίντεο που ειδες. 3 κινήσεις είναι όλη η φασαρία. Απλά στο βίντεο είναι λίγο πιο επαγγελματικό.

Βέβαια ένα αρχείο dxf είναι απλά ένα αρχείο. Δεν μπορείς να το κάνεις τίποτα. Μετά θές πρόγραμμα να στο βγάλει σε g-code για να το τρέξεις στο ρουτεράκι. Για αρχή μπορείς να δείς το http://www.estlcam.de/ το οποίο υπάρχει και σε αγγλική έκδοση.

Το κατεβάζεις free το δουλεύεις free για όσο θές, αλλά κάποια στιγμή θα στα κάνει τσουρέκια, γιατί ναι μέν free αλλά σε κάθε μετατροπή του αρχείου σε κώδικα μετράει χρόνο, όπου αυτός ο χρόνος συνέχεια μεγαλώνει........και εσύ περιμένεις... όλο και περισσότερο..
Ομως είναι φθηνό να το αγοράσεις. Εγώ το είχα πάρει 50 ευρώ. Λογικότατη τιμή, και είναι ενδιαφέρον. Ειδικά για egraving είναι καλό. Σου δίνει εργαλεία - ταχύτητες - βάθος και γενικά παίζεις με αυτό. Εχει και αρκετά βιντεάκια να πάρεις ιδέες και να σετάρεις.

Εχεις δρόμο μπροστά... να είσαι χαλαρός.-bye-

@
Babis είσαι οκ..:2thumb22sup:

Μια ακόμα δοκιμούλα σήμερα... Παρόλο που οι τελείες έσπασαν, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό..

IMG_20200221_154905.jpg

IMG_20200221_155150.jpg

Σιγά σιγά... να το ρίξω και αυτό επάνω. Βασικό εργαλείο. 500 κυβικά/ώρα. Ελπίζω να φτάσει, καθώς έχω και κάνα 3άρι μέτρα απόσταση να καλύψω..

IMG_20200225_162659.jpg

Μεγγενάκι για ώρα ανάγκης, και θα είναι και πολλές οι ανάγκες..:smash:
Να φτιάξω μόνο ειδικές βασούλες να το στερεώνω..

IMG_20200226_154835.jpg

Εργασιών συνέχεια είχε η εβδομάδα.. Πλακάκια για το μεγκενάκι, και τοποθέτηση σε μια γωνιά μόνιμα προς το παρών..

IMG_20200227_194337.jpg

IMG_20200228_202512.jpg

Επίσης βρήκα μονάδα μικρή σε γνωστό κατάστημα, σε πάρα πολύ καλή τιμή, για τις ανάγκες του ρούτερ.

IMG_20200306_162443.jpg

Μια οθόνη που είχα φυλαγμένη σε κάποιο συρτάρι χωρίς το καβούκι της, έκατσε μια χαρά.. (προσωρινά πρός το παρών), μέχρι να μπούν οι σωληνώσεις του εξαερισμού, και να δώ που θα την βάλω μόνιμα.
Το ξύλινο κουτάκι που κρέμεται η οθόνη, έχει επάνω ένα γενικό διακόπτη, και τον διακόπτη της αντλίας, και αναμονές που θα αναφέρω στην συνέχεια.

IMG_20200306_162425.jpg