Μια και το ξεκίνησα να πώ και εγώ την άποψη μου διότι βασανίζομαι κάνα δύο μήνες τώρα.
HARDWARE
1.Coolermaster Stalker 832 για άπλετο αποθηκευτικό χώρο. Φιλοξενεί τώρα 6 σκληρούς με μέγιστη δυνατότητα αποθήκευσης τους 16 HDD με module rack's.
2.Τροφοδοτικό 850 watt (Όχι τσιγκουνιές πιστεύω διότι απ' τους 2 σκληρούς έφτασα σε χρόνο ντε-τε τους 6 και πάλι λίγοι είναι (Blu-Ray-HD-DVD γάρ).
3.Μνήμη έχω 3Gb διότι τρέχει Vista αυτή την στιγμή, είναι κατεβαστήρι και κάνω και ριπάρισμα HD.
4.Ψύξη καλή οποσδήποτε διότι αν παίζει 24/7 δεν θέλουμε να πάθει τίποτα και βέβαια ένα αρκετά καλό UPS για να προστατεύσουμε την επενδυσούλα μας.
--------
Νομίζω πώς αν κάποιος το χρειάζεται απλά για Network Storage μόνο μεγάλο κουτί χρειάζεται, νορμάλ επώνυμο τροφοδοτικό ,αρκετή μνήμη και βέβαια μπόλικες Sata θύρες επάνω στην μητρική και Gigabit Lan.
--------
SOFTWARE
Από λογισμικό τώρα. Απλές λύσεις όπως Windows Vista για δυνατά μηχανήματα, Windows XP Pro για μέτρια και βέβαια για χαμηλά και αμιγώς Data Storage το εξαιρετικό FreeNAS (Linux Based με Browser Http Interface).
Τώρα όπως ανέφερα πιό πάνω έρχεται το Windows Home Server το οποίο βασίζεται στα Windows Server 2003 Small Business με εξειδίκευση σε Home χρήση και πολύ όμορφο απλό interface. Χρησιμοποιεί κάτι σαν Software Raid και πραγματικά για 2 βδομάδες που το δούλεψα είναι πολύ βολικό με μόνο μανίκι οτι κάνει Format στους σκληρούς που προσθέτεις.