Κατασκευη ηχειων..

Φιλε tablet συγνωμη για το θαρος αλλα με αυτο το σχεδιο δεν...

Ισως το πιο λογικο για την περιπτωση να ειναι η προταση του Νικου Πετραλια και ακομα και τοτε θα πρεπει να κανεις πολλους συμβιβασμους στον ηχο σου.

Οσο για την εμφανιση τωρα... Ο χωρος που θελεις να τα βαλεις ειναι οικιακος ή επαγγελματικος;

Για να καταλάβω φιλοι δηλαδή δεν ειναι εφικτο να τοποθετηθουν σε κουτι με
αναλογες διαστασεις και τετοια διάταξη 2 midrange και ενα twiter;

να και ένα adam υπαρκτό.
1.jpg

Σιγουρα το παν και για μενα ειναι η ποιοτητα αλλά το εξισώνω με την αισθητική λογο του οτι θα μπουν σε επαγγελματικο χωρο.

Ξαναλέω ειναι η πρωτη μου προσπαθεια να φτιαξω δικα μου ηχεια οποτε με συγχωρείται για τυχών αστοχίες στην σκεψη μου..

Έχετε να μου προτείνεται κάτι ουσιαστικό ως προς την κατασκευή του κουτιού και για τα ηχεία
που πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα λίγο ποιο συγκεκριμένα;

Πρόκειται για cafe δεν θα τα σπάει γενικά απλά κάποιες στιγμές μπορεί να τσιμπηθεί η ένταση λίγο παραπάνω με 800-1000w ποιοτικού ήχου είναι καλυμμένος ο χώρος πιστευω

Εγώ θα έπαιρνα ένα τέτοιο σετ.

Ενεργό Sub : 435 με μεταφορικά

Δορυφόρος: 120 με μεταφορικά

Επειδή τα έχει ο ίδιος τα φέρνεις όλα με 16 ευρώ μεταφορικά, δηλαδή sub + 4 δορυφόροι = 882 ευρώ όλα κομπλέ.
Γλυτώνεις και τα δυνατά ενισχυτικά αφού το sub έχει δικό του...

Last edited:
Ειναι μια καλη και οικονομικη λυση δε λεω και σε ευχαριστω αλλά θέλω να επιμείνω λιγο στην ιδιοκατασκευη.

*Αν την θέση του fostex πάρει το beyma 12GA50 full range θα έκανε;

Last edited:
Δε ξέρω κατά πόσο έχεις αποκλείσει τις κλασικές λύσεις επαγγελματικών ηχείων PA kai giati.
Καθώς από όσο καταλαβαίνω η υπόλοιπη υποδομή είναι και αυτή επαγγελματικού τύπου (Κ Watt).
Ρίξε και μια ματιά στα συνηθισμένα του Thomann http://www.thomann.de/gr/loudspeakers.html

Μόλις είδα ότι επαναλαμβάνεις για DIY.
Πιθανά παρόλα αυτά να μπορείς να πάρεις ιδέες κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τους συνδυασμούς μεγαφώνων / κόρνων που χρησιμοποιεί η jbl για παράδειγμα. Οι μονάδες είναι σαφώς πιο οικονομικές από ότι τα έτοιμα ηχεία με σασί xover κ.ο.κ.

Το κτήριο έχει σημαντικη αρχιτεκτονική αξία και η όλη κατασκευή θα γινει με σεβασμο στο χωρο.
Θελω να φτιαξω κατι οχι κλασικο ως προς την εμφανιση και αξιοπρεπεστατο ως προς τον ήχο..Υπαρχει ΟΛΗ η διαθεση απο την πλευρα μου για να γινει αυτο

Όμορφα, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι χρίζει περεταίρω μελέτης

Δες εδώ και κυρίως το datasheet. Μπορείς να πάρεις μεγάφωνα-cross-διαστάσεις και να φτιάξεις μόνος σου καμπίνες. Βέβαια ανεβαίνει σε κόστος, αλλά έχει κι άλλα kits...

Πολύ παλιά υπήρχε kafe-bar στη Γλυφάδα (νομίζω Paranoia λεγόταν...σε όροφο με αίθριο) όπου χρησιμοποιούσε σε αντίστοιχα τετραγωνικά πολλούς μικρούς δορυφόρους (σε σειρά ή παράλληλα - δεν γνωρίζω) τοποθετημένους στο ύψος του αυτιού των καθήμενων και ταιριαστούς με τα τραπέζια και το περιβάλλον και τις χαμηλές αναλάμβαναν δύο κρυμμένα subs (ρώτησα για να καταλάβω που είναι (!) και βρίσκονταν διαγωνίως και αντικριστά).

Ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ότι καλύτερο έχω ακούσει ηχητικά σε μαγαζί...
Νear field όλα τα τραπέζια... pure ήχος, σε καλή ένταση, χωρίς να χρειάζεται να φωνάζεις και ταυτόχρονα να μην ακούς τίποτα από τις συζητήσεις στα διπλανά τραπέζια και τον περιβάλλοντα χώρο... τα subs δε, φόρτιζαν το χώρο θαυμάσια και μιλάμε για αίθριο!

Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει με diy κατασκευή ή πόσο θα κόστιζε αλλά ερεύνησέ το... δεν χάνεις τίποτα...

Μάλλον να ανοίξουμε υποκατηγορία " Ιδέες και λύσεις για το σπίτι" ή "επαγγελματικός ήχος και design" ή γενικώς κουκουρούκου.

Αυτά που ζητάς στο είπαμε όλοι, δεν γίνονται.

Πολύ παλιά υπήρχε kafe-bar στη Γλυφάδα (νομίζω Paranoia λεγόταν...σε όροφο με αίθριο) όπου χρησιμοποιούσε σε αντίστοιχα τετραγωνικά πολλούς μικρούς δορυφόρους (σε σειρά ή παράλληλα - δεν γνωρίζω) τοποθετημένους στο ύψος του αυτιού των καθήμενων και ταιριαστούς με τα τραπέζια και το περιβάλλον και τις χαμηλές αναλάμβαναν δύο κρυμμένα subs (ρώτησα για να καταλάβω που είναι (!) και βρίσκονταν διαγωνίως και αντικριστά).

Ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ότι καλύτερο έχω ακούσει ηχητικά σε μαγαζί...
Νear field όλα τα τραπέζια... pure ήχος, σε καλή ένταση, χωρίς να χρειάζεται να φωνάζεις και ταυτόχρονα να μην ακούς τίποτα από τις συζητήσεις στα διπλανά τραπέζια και τον περιβάλλοντα χώρο... τα subs δε, φόρτιζαν το χώρο θαυμάσια και μιλάμε για αίθριο!

Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει με diy κατασκευή ή πόσο θα κόστιζε αλλά ερεύνησέ το... δεν χάνεις τίποτα...

Σωστός. Έτσι πρέπει να είναι με τον επαγγελματικό ήχο. Αλλά τι να ερευνήσει? Οι τιμές στα επαγγελματικά είναι χώμα. Οτιδήποτε DIY θα είναι ακριβότερο.

λοιπόν Κωνσταντίνε ωραίο forum αυτό......να μπούμε καμια δεκαριά απο εμάς εκεί να τους στείλουμε όλους στο τρελάδικο.

Με ολη την καλη διαθεση αλλα...
Ολοι ειπατε δεν γινετε και κανεις δεν ειπε εναν ουσιαστικο λογο γιατι
και δεν προτεινε κατι ουσιαστικο για κατασκευη..
5 σελιδες κενου αερος ελληνικης κουβεντας και αποτελεσμα κανενα...
Καλη συνεχεια σε ολους

Απάντηση: Re: Κατασκευη ηχειων..

Σωστός. Έτσι πρέπει να είναι με τον επαγγελματικό ήχο. Αλλά τι να ερευνήσει? Οι τιμές στα επαγγελματικά είναι χώμα. Οτιδήποτε DIY θα είναι ακριβότερο.

Δεν ξέρω καθόλου από τιμές και η συγκεκριμένη εγκατάσταση ήταν ντιζαινάτη, piano black ηχειάκια προέκταση σε σωλήνες και εξεζητημένα πράγματα... και ξέρεις πως πάνε αυτά... σε βαράνε στο κεφάλι για το ντιζάιν...

Πιο πολύ ήθελα να πω ότι μπορεί να φτιάξει πάρα πολύ καλό ήχο και όσον αφορά το διακοσμητικό μέρος να δώσει έμφαση στα ηχεία... να τα κάνει να ξεχωρίζουν και να γίνουν "θέμα".

Καλη συνεχεια σε ολους

Κακώς παρεξηγείς...
Όλοι το καλύτερο για σένα ψάχνουν και σου έχουν γράψει αρκετούς λόγους που δεν "κάνει" η ιδέα που επεξεργάζεσαι, όπως και εναλλακτικές λύσεις για σωστό ήχο! Αυτό δηλ που ενδιαφέρει τους θαμώνες της κατηγορίας.
Επιπλέον μακάρι όσοι ρώταγαν να είχαν τέτοια ανταπόκριση.

Συζήτησέ το... δεν θα χάσεις... απεναντίας!

:ernaehrung004:

Φιλε Tablet δεν εχεις καθολου δικιο.

Σου δωθηκαν εναλλακτικες προτασεις και κατευθυνσεις για το τι πρεπει να κανεις.
Δυστυχως καποια πραγματα δε γινονται, οπως για παραδειγμα ηχειο με περιορισμενες διαστασεις,
αξιας υλικων 350 ευρω που να εχει power handling 500w και να εχει και πολυ καλο ηχο.
Επισης δεν γινεται να ζητας να σου δωσει ετοιμα καποιος τα σχεδια μιας custom κατασκευης
που απλως δε μπορει να κατασκευαστει.Οι κυριοι παραπανω προσπαθουν να σου διξουν το δρομο για να μη
πεταξεις τα λεφτα σου. Αντι λοιπον να προσβαλεις αυτους που σου απαντησαν θα ηταν
καλυτερα να διαβασεις προσεχτικα αυτα που σου εγραψαν αν πραγματικα σε ενδιαφερει
να κατασκεβασεις κατι.

Καλη συνεχεια σε ολους

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα απ οτι σου έγραψαν.
Πάμε άλλη μία.

1. Δύο μονάδες που παίζουν και πρίμα (όλο το φάσμα), απαγορεύεται.
Το να σου εξηγήσω το γιατί, θα χρειαστεί ώρα- δεν έχει νόημα τώρα-μπορείς όμως να το ψάξεις μόνος.

2. Το 206 έιναι ακατάλληλο για τη δουλειά που θέλεις να το χρησημοποιήσεις.
Το γιατί, στο έγραψα σε προηγούμενα ποστ. Ψαξε...