Δεν ειμαι ειδικος, γραφω αυτα που έχω μάθει διαβαζοντας...Οσο λιγοτερες οι σπειρες (και πιο χοντρο το καλωδιο) στο 2ον, τοσο πιο λιγα τα volt και πολλα τα αμπερ, ή το αναποδο;
Σωστά, με λεπτότερο καλώδιο θα πέσουν τα αμπέρ, αλλά μήπως είιναι ευκολότερό να παίξεις με διαφορετικές τσιμπίδες (λεπτότερες, μακρύτερες) για να ρίξεις το ρεύμα. Ή να έβαζες κανένα ντίμερ... αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι κατάλληλο για τα αμπερ σου...Με πιο λεπτό καλώδιο, υποθέτω χωρίς να το γνωρίζω σίγουρα, θα ρίχνει και τα αμπέρ, και σε στιγμιαίες κολλήσεις θεωρώ οτι δεν θα έχεις και πρόβλημα θερμοκρασίας.
Αν μπορείς να έχεις διαφορετκό setup για διαφορετικές περιπτώσεις θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Επαγωγή είναι το ρευμα που περνάει μόνο του στο τυλιγμα που δεν έχει ρεύμα μεσω του μαγνητικού πεδίου που δημιουργείται απ το τυλιγμα που έχει ρεύμα.Ναι... Τάση εξ επαγωγής έ;
Δηλαδή τώρα νομίζετε οτι μου το εξηγήσατε και το κατάλαβα;
Στιν αέρα είναι.
Την ώρα που κολλάω πως θα το κάνω, πρέπει να εισαι χταπόδι... Μάλλον χρειάζομαι βοηθό.![]()
Ναι φαινομενικά, αλλά εάν θυμηθούμε τον νόμο του Ωμ και στην τιμή της τάσης βάλουμε μηδέν (αφού είναι βραχυκύκλωμα) τότε το ρεύμα θα γίνει και αυτό μηδέν.πως να παρει μετρηση την ωρα που κολλαει, αφου θα εχει βραχυκυκλωμα
Κοίτα σε τέτοιες κατασκευές είναι πολύ δύσκολο να ρυθμίσεις το ρεύμα με αλλαγές στα μήκη και τις διατομές των καλωδίων.Ας το πάμε βήμα-βήμα.
Για να κολλήσω μπαταρίες χρειάζομαι λιγότερες σπείρες, άρα λιγότερα Volt;
Αν μειωθούν τα Volt και αυξηθούν τα αμπέρ που βοηθάει και που βλάπτει;
Σωστα, εφοσον εχουμε αντισταση, με σταθερο ρευμα εχουμε και ταση, μικρη βεβαια αλλα εχουμε. Και γραφω μικρη καθως θεωρω την δικη σου μετρηση, αναλογικα, μεγαλη. Περιμενα πως θα ηταν πολυ μικροτερη.Ναι φαινομενικά, αλλά εάν θυμηθούμε τον νόμο του Ωμ και στην τιμή της τάσης βάλουμε μηδέν (αφού είναι βραχυκύκλωμα) τότε το ρεύμα θα γίνει και αυτό μηδέν.
Άρα πως κολλάμε?απλά γιατί πάντα υπάρχει η αντίσταση.
Και με παράδειγμα στην δική μου DIY πόντα: Το μήκος του καλωδίου (35mm2) είναι 2.15m, η ανοικτή τάση 2.9V και η υπό φορτίο δυο ελασμάτων 0.5mm τάση είναι 0.8V. Το ρεύμα επίσης είναι 955Α.
Μπαμπη, η ηλεκτροποντα ειναι σαν μια μικρη μηχανη ηλεκτροκολλησης AC (πηνιου, οι παλιες), οπου ο χρηστης για να πετυχει τα επιθυμητα αμπερ γυρναει μια βιδα, η οποια μετατοπιζει (μεσα εξω) το δευτερευον πηνιο. Πρακτικα, εαν γεφυρωσεις 5 - 6 τετοιους μετασχηματιστες θα μπορεις (λεμε τωρα) να κανεις ηλεκτροκολληση, με τσιμπιδα ηλεκτροδιο.Ας το πάμε βήμα-βήμα.
Για να κολλήσω μπαταρίες χρειάζομαι λιγότερες σπείρες, άρα λιγότερα Volt;
Αν μειωθούν τα Volt και αυξηθούν τα αμπέρ που βοηθάει και που βλάπτει;
Ωραία η κατασκευή, ακόμα πιο ωραίο το υπαίθριο εργαστήριο!Ωραια πραματα συμβαινουν στο υπαιθριο εργαστηριο με την πανοραμικη θεα![]()
Μπάμπη, αφού καταπιάστηκες με αυτή την κατασκευή και σου αρέσει το διάβασμα....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.