Κατασκευη μεταλλικου παγκου για ρουτερ και δισκοπριονο.

Μπάμπη αυτή η ιδέα με τα γρανάζια και την αλυσίδα μου έχει αρέσει πάρα πολύ....θα προσπαθήσω να βρω κάτι φτηνό αντίστοιχο να κάνω, γιατί το σετ από τον ατέρμονα της σούβλας είναι ακριβό....θα δω μήπως βρω κάτι αντίστοιχο έτοιμο από 2 όμοια γρανάζια και αλυσίδα από ποδήλατο....απλά θα πρέπει να ανοιχτεί σπείρωμα εσωτερικά του γραναζιού ή να κολληθεί (απολύτως σωστά) στην ντίζα....

Σωτήρη νομίζω οτι μπορείς να το κάνεις με πολύ λίγα λεφτά. Σίγουρα θα βρείς.

Re: Απάντηση: Κατασκευη μεταλλικου παγκου για ρουτερ και δισκοπριονο.

Μπάμπη αυτή η ιδέα με τα γρανάζια και την αλυσίδα μου έχει αρέσει πάρα πολύ....θα προσπαθήσω να βρω κάτι φτηνό αντίστοιχο να κάνω, γιατί το σετ από τον ατέρμονα της σούβλας είναι ακριβό....θα δω μήπως βρω κάτι αντίστοιχο έτοιμο από 2 όμοια γρανάζια και αλυσίδα από ποδήλατο....απλά θα πρέπει να ανοιχτεί σπείρωμα εσωτερικά του γραναζιού ή να κολληθεί (απολύτως σωστά) στην ντίζα....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιάννη άμα το έχεις με το μέταλλο είναι άλλο πράγμα....φαίνεται εντελώς επαγγελματική η κατασκευή!!!

Tα γραναζια της σουβλας ειναι ανοξειδωτα και πανε 3-4 φορες πανω απο τα απλα.
Εγω πρωτα πηρα την αλυσιδα και τα γραναζια, τα περασα μεσα στις ντιζες που μου ειχε τορνιρει ο φιλος μου τα ακρα τα τεντωσα και ετσι μετρησα-εβγαλα τα κεντρα. Μετα τρυπησα την μπροστα μεταλλικη γωνια και την πισω μαζι. Στην πισω κολληθηκαν τα παξιμαδια. Μετα πρεπει να μονταρεις την πισω γωνιθα καπου σταθερα και να σημαδεψεις που θα πανε οι κοπιλιες που σταθεροποιουν τα γραναζια πανω στις ντιζες. Μετα λυνεις και κανεις τις τρυπες. Μολις το ξαναμονταρεις βαζεις κατι ισοπαχο αναμεσα και σφιγγεις.Τσεκαρεις και με παχυμετρο τα ανοιγματα στα 2 ακρα. Αν δεις οτι μια πλευρα ειναι λιγο πιο κλειστη τοτε πας στην αλλη πλευρα και αναμεσα στην μπροστα γωνια και το γραναζι βαζεις μικρη λεπτη ροδελα απο 0.5mm λαμαρινα ή και ακομα μικροτερη αν χρειαζεται.

Με το μεταλλο δεν το πολυ εχω γιατι δεν ξερω να κολλαω οπως εχω πει. Τα αλουμινια και τα ανοξειδωτα τα εκοψα σε πριονι μεταλλου σταθερο. Εκανα τις τρυπες και τα κολλαουζα στο αλουμινιο και τα καλιμπρε στο δραπανο του λιντλ αλλα τις τρυπες και φρεζες στα ανοξειδωτα τις εκανα σε μεγαλο ραντιαλ δραπανο με αυτοματη προωση. το πριονι και το ραντιαλ δεν ειναι δικα μου, ανηκουν σε βιομηχανια στην οποια εχω και προσβαση ως κατι σαν διαχειρηστης (τωρα 10 μερες καναμε και απογραφη). Εκει κανω και τα κολληματα με τον φιλο μου οποτε μπορω να παω. Ενδεικτικα αναφερω στις αποθηκες 160.000 βιδες ολων των τυπων και διστασεων με τις περισσοτερες ανοξειδωτες και μορφοσιδηρος κοντα στους 1000 τονους. Φετος νομιζω οτι θα ειναι και η τελευταια χρονια που θα υπαρχει προσβαση εκει οποτε οτι προλαβω φτιαχνω.

Κάνεις τρομερά προσεγμένη δουλειά με πολύ ακρίβεια. :a0210: Ανυπομονώ να δω το project τελειωμένο με εκτενές φωτογραφικό υλικό. Καλή συνέχεια και περάτωση. :2thumb22sup:

Μπράβο Γιάννη. Ωραία παει η κατασκευη σου. Άντε να τη δούμε και τελειωμένη.

Sent from my iPad using Tapatalk

Τι είναι το καλιμπρε D20???

Καλιμπρε, σημαινει κατεργασμενο ακριβως στην διαμετρο με ακριβεια πολυ μεγαλη 0,01mm (μικροτερη ομως του ρεκτιφιε 0.001 οπου και απογειωνεται το κοστος). Χρησιμοποιηται οταν θελεις να παρεις ετοιμο υλικο σε συγκεκριμενη διαμετρο σαν να ειναι απο τορνο για να το χρησιμοποιησεις κατευθειαν. Βγαινει και σε τετραγωνη διατομη αλλα πιο σπανιο σε χρηση. Το συγκεκριμενο ειναι καλιμπρε για βακτρο (εμβολο) που σημαινει οτι εχει και εξωτερικη στρωση με χρωμονικελιο για να μην σκουριαζει ενω εσωτερικα ειναι μαλακοτερο απο τον κοινο χαλυβα. Κοστος περιπου 10 ευρω το μετρο και περιπου 5 φορες ακριβοτερο κατα βαρος απο τον κοινο χαλυβα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Κατασκευη μεταλλικου παγκου για ρουτερ και δισκοπριονο.

Καλιμπρε, σημαινει κατεργασμενο ακριβως στην διαμετρο με ακριβεια πολυ μεγαλη 0,01mm (μικροτερη ομως του ρεκτιφιε 0.001 οπου και απογειωνεται το κοστος). Χρησιμοποιηται οταν θελεις να παρεις ετοιμο υλικο σε συγκεκριμενη διαμετρο σαν να ειναι απο τορνο για να το χρησιμοποιησεις κατευθειαν. Βγαινει και σε τετραγωνη διατομη αλλα πιο σπανιο σε χρηση. Το συγκεκριμενο ειναι καλιμπρε για βακτρο (εμβολο) που σημαινει οτι εχει και εξωτερικη στρωση με χρωμονικελιο για να μην σκουριαζει ενω εσωτερικα ειναι μαλακοτερο απο τον κοινο χαλυβα. Κοστος περιπου 10 ευρω το μετρο και περιπου 5 φορες ακριβοτερο κατα βαρος απο τον κοινο χαλυβα.

Γιάννη το τετραγωνικής διατομής το λέμε κ το παραγγέλνουμε σαν "καρέ".

Re: Απάντηση: Re: Κατασκευη μεταλλικου παγκου για ρουτερ και δισκοπριονο.

Γιάννη το τετραγωνικής διατομής το λέμε κ το παραγγέλνουμε σαν "καρέ".

Το μορφοσιδηρο καρε (καρεδακι) εμεις τουλαχιστον στο εργοστασιο λεμε το μασιφ που ομως δεν εχει τετοια ακριβεια δεκατων και ειναι συνηθως ποιοτητας S235 και S355J2G3. Ειναι δηλαδη οπτικα οπως βλεπεις εναν κοιλοδοκο αλλα μασιφ. Το βαζαμε σαν ραγα 40x40mm διατομη σε περιστρεφομενα φορεια και σαν ραγα 80x80mm πανω σε φορεις γερανων RTG και RMG. Το αντιστοιχο σε καλιμπρε δεν το εχω δει ποτε σε δουλεια αλλα ξερω οτι υπαρχει.

ΚΑΡΕ
21.jpg

ΚΑΛΙΜΠΡΕ ΚΑΡΕ
ΓŽΒ±ΓΒΓβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒ―ΓŽΒΏ-λÎΒ?ΓΛ†ΓŽΒ·Γβ€š-25.jpg

Απάντηση: Re: Κατασκευη μεταλλικου παγκου για ρουτερ και δισκοπριονο.

το καλιμπρέ φ20 ταίριαξε κανονικά στα γραμμικά; ρωτώ γιατί κάποιος με απέτρεψε να το χρησιμοποιήσω

Re: Απάντηση: Re: Κατασκευη μεταλλικου παγκου για ρουτερ και δισκοπριονο.

το καλιμπρέ φ20 ταίριαξε κανονικά στα γραμμικά; ρωτώ γιατί κάποιος με απέτρεψε να το χρησιμοποιήσω

Μαλλον το αναποδο εννοεις. Γιατι το καλιμπρε εχει ακριβεια 0.01mm σε ολο το μηκος, ενω το ρουλεμαν ειναι κινεζικο. Η μονη ενσταση στο καλιμπρε ειναι οτι ειναι σε πολυ μικρο βαθος σκληρο και αρα αν η εξω στρωση φθαρει τοτε καταστρεφεται. Οι ραγες που ειναι ειδικα για τετοια ρουλεμαν, εχουν ιδια ακριβεια με το καλιμπρε αλλα ειναι πολυ σκληροτερες και ακαμπτες (με σκοπο να στηριζονται μονο στα 2 ακρα οταν το ρουλεμαν ειναι κλειστου τυπου).
Παντως το ρουλεμαν εφαρμοζει πολυ καλα και σερνει χωρις καθολου μποσικα. Αν δεις στο πλαι και στο πανω μερος εχει 2 οπες με τις οποιες στριβωντας τις βιδες μεσα αναγκαζεις εσωτερικα την φωλια με τις μπιλιες να κλεισει ή αν ανοιξει. Εμενα οπως τα πηρα εκατσαν απολυτα καλα.

Δες εδω στο 1:35. Ετσι λειτουργουν και τα δικα μου. Εδω εχει και ραγες με βαση που και αυτες ειναι πανακριβες.
https://www.youtube.com/watch?v=9ldrdB7AuX0

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κατασκευη μεταλλικου παγκου για ρουτερ και δισκοπριονο.

ευχαριστώ για την απάντηση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κατασκευη μεταλλικου παγκου για ρουτερ και δισκοπριον

Τελειωσα και το σεταρισμα των οδηγων του φραχτη.

Μπορω να πω οτι το αποτελεσμα στην κινηση του φραχτη (προχειρα εβαλα ενα πι) ξεπερασε τις προσδοκιες μου και μαλιστα χωρις καν να κανω καμμια διορθωση. Απλα εβαλα την καθε βεργα μετρωντας με παχυμετρο απο το πλανισμενο σοκορο της ανοξειδωτης. Ανέμενα να χρειαστει διορθωση πειρμενοντας οτι καπου θα κολλουσε επειδη οι βεργες δεν θα ηταν απολυτα παραλληλες αλλα οπως φαινεται και στο βιντεο οι δυο βεργες εκατσαν παραλληλα μεταξυ τους με την πρωτη και σερνει το ολο συστημα απο ακρη σε ακρη πολυ ανετα.

Αναμενω την μπαρα απο κραμα αλουμινιου 45x90 που παρήγγειλα απο cnccat για να μονταρω τον φραχτη παραλληλα στα σκαψιματα του sled και να ολοκληρωσω και τη μεθοδο σφιξίματος στον παγκο που θα γινεται και στα 2 ακρα του φραχτη.

https://www.youtube.com/watch?v=Ye9TinTFgbw&feature=youtu.be

Re: Απάντηση: Κατασκευη μεταλλικου παγκου για ρουτερ και δισκοπριονο.

Γιατί δεν μπορούμε να δούμε το videακι;;;;

Για δοκιμασε τωρα. Νομιζω ειχε ανεβει ως απορρητο.