Απάντηση: Re: Κατασκευή πολυμορφικού επίπλου για κοπτοραπτική
Συμφωνώ Παναγιώτη μου αλλά μην ξεχνάς και τις εξαιρέσεις ποι επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Και πιο συγκεκριμένα, όταν λέμε εξωλέμβια εννοούμε YAMAHA. :worshippy::worshippy: Τόσο απλά.
Κι όχι γενικά “Γιαπωνέζικες” που λέει ο Σύριος, συγκεκριμένα, YAMAHA.
Στρατηγέ μου, δεν έχω ιδέα από εξωλέμβιες, ποιες είναι ανώτερες ποιοτικά κτλ. :nounder:
Το μόνο που ξέρω, είναι ότι στην Πάτμο που πήγαινα για καμιά 15ετία διακοπές, στον Κάμπο η οικογένεια που είχε όλα τα watersports, δηλ. σκι, μπαλόνια-κουλούρες, μπανάνες κτλ., είχε ένα
θεόμουρλο γιο, Αντρέα νομίζω τον έλεγαν. Αυτός ο τρελάρας λοιπόν, οδηγούσε το ταχύπλοο που τραβούσε όλους τους ανυποψίαστους, που νόμιζαν ότι απλά θα διασκεδάσουν!
Το ταχύπλοο ζήτημα να ήταν κάπου στα τέσσερα μέτρα μήκος, και αυτός ο θεόμουρλος του είχε βάλει μια εξωλέμβια Yamaha των
300 ίππων!!! :speechless-smiley-0
Επειδή ήμασταν γνωστοί και μας είχε πάει αρκετές φορές βόλτα, μόνο αυτά θα σου πω: όταν του έχωνε τσίτα τα γκάζια από την ακινησία, το ταχύπλοο σηκωνόταν σούζα σε γωνία 70-80 μοιρών, χαλαρά! Με τσίτα τα γκάζια επίσης, όταν το ταχύπλοο έπιανε μεγάλη ταχύτητα, όλο το πίσω του μέρος ήταν χωμένο κανονικά μέσα στη θάλασσα, τα νερά έφταναν μέχρι σχεδόν πίσω από τα μπροστινά καθίσματα!
Μια φορά θυμάμαι, πηγαίναμε βόλτα σε μια κοντινή βραχονησίδα στην Πάτμο με το ταχύπλοο, και ήμασταν τρία άτομα μέσα, ο παλαβιάρης που οδηγούσε, εγώ κι ένας φίλος ακόμα. Κάποια στιγμή ήμασταν στα ανοιχτά, και μάλλον του είχε τερματίσει τα γκάζια, γιατί πηγαίναμε πολύ γρήγορα. Γυρνάω και του λέω:
"Ρε παλαβέ, μήπως το παρακάνεις; Με πόσα πάμε τώρα;" Μου απαντάει:
"Να το κοντέρ, δες μόνος σου". Κοιτάζω και βλέπω την ένδειξη, ήταν κάπου στα εξήντα και κάτι ψιλά. Του λέω:
"Καλά ρε, μόνο με εξήντα χιλιόμετρα πάμε; Εδώ κοντεύουμε να απογειωθούμε!". Οπότε μου λέει:
"Σε μίλια μετράει το κοντέρ, όχι σε χιλιόμετρα!"