Κατασκευή πολυμορφικού επίπλου για κοπτοραπτική

Και επειδη σε διακρινει και μια τελειομανια, σε βλεπω να κανεις παπαδες μετα απο λιγο καιρο.
Μεγεια και απο εμενα.
Αν γινει και το νεο σου χομπυ, βλεπω να μπαινουν ολα τα μοντακια σου στις αγγελιες. :laugh:

Φίλε, είναι χόμπι που σου δημιουργεί εξάρτηση. Όσο κεντάς, τόσο σου γεννιέται η επιθυμία να κεντήσεις περισσότερο, και με το δεδομένο ότι μπορείς σχεδόν να κεντήσεις τα πάντα σε οποιοδήποτε ρούχο, σεντόνι, κουρτίνα, μαξιλάρι κτλ., καταλαβαίνεις ότι... sky is the limit!

Αυτό είναι το δεύτερο κέντημα της συζύγου σε δική της μπλούζα. Διάλεξε μια κλασικούρα (μπλιαχ), :flipout: ένα έτοιμο σχέδιο με λουλούδια. Το συγκεκριμένο είναι μεσαίο προς μεγάλο σχέδιο, με 25.000 κεντήματα και οχτώ χρώματα. Βγήκε μια χαρά, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείτε να καταλάβετε όλοι τη μεγάλη πατάτα που έκανε: το κέντησε ανάποδα! Θα έπρεπε φυσικά τα άνθη να είναι επάνω και τα κοτσάνια κάτω. Όταν η σύζυγος κατάλαβε ότι είχε βάλει ανάποδα τη μπλούζα της στη μηχανή, ήταν πλέον πολύ αργά, μια και είχε ήδη κεντηθεί το μισό σχέδιο! :flipout:

Second_embroidery.jpg

Κι εδώ μπορείτε να δείτε ένα μικρό βιντεάκι με τη μηχανή να κεντάει το σχέδιο, στο αρχικό του στάδιο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το σχεδιακι διορθωνεται αν κεντησεις στην μπλουζα τη φραση:
Λουλουδια ομορφα, ατακτως ερριμμενα. Χα χα.

Πλακα εχει η μηχανη, στα ματια μου φαινεται σαν γκατζετια. (Εκτυπωτης κεντηματος) :D

Είναι όντως γκάτζετ, ελάχιστα διαδεδομένο στην Ελλάδα, αντίθετα στην Αγγλία και στην Αμερική πάρα πολλές γυναίκες (και άντρες) ασχολούνται με το χόμπι. Χωρίζονται σε τρεις κυρίως κατηγορίες:
Τις οικιακές κεντητικές, με εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα, που ξεκινάνε από τα 500-600 ευρώ και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 10.000 δολάρια!

Elegande.jpg

Τις ημιεπαγγελματικές, όπως αυτή της Brother, που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 20.000 ευρώ, περίπου. Έχουν το ισχυρό πλεονέκτημα ότι αλλάζουν αυτόματα τα χρώματα στις κλωστές, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει καμία οικιακή κεντητική.

Brother_PR650.jpg

Και τέλος τις καθαρόαιμες επαγγελματικές που είναι κτήνη, με πολλαπλές κεφαλές, για μαζική παραγωγή και μεγάλη ταχύτητα φυσικά.

Industrial_embroidery.jpg

Απάντηση: Re: Κατασκευή πολυμορφικού επίπλου για κοπτοραπτική

Παναγιωτη ειναι ΑΠΙΘΑΝΟ εργαλειο!!!!
Οσο για το κεντημα πολλοι θα το δουν, λιγοι θα το καταλαβουν οτι ειναι αναποδα!

Χαχαχα, ακριβώς το ίδιο μου είπε και η σύζυγος φίλε: "Ποιος θα το καταλάβει ότι είναι κεντημένο ανάποδα;!" :flipout:

Τρίτο κέντημα σε μια δική μου μπλούζα. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου σχέδια, μέχρι στιγμής. :drool1:

Η εικόνα είναι από μία έκθεση τέχνης που έγινε στη Τουρκία, στην οποία έγινε επεξεργασία στο Photoshop και μετά μπήκε στο πρόγραμμα της Brother για να γίνει σχέδιο κεντήματος.

Third_embroidery_2.jpg

Ρε λιγο σε βλεπω να ραβεις και μοντακι να ατμισεις!!!!

Φοβερο!!!

Χαχά! Κάποιος από τη συντονιστική ομάδα παίδες, να μου στείλει σε pm το λογότυπο του φόρουμ σε αρχείο υψηλής ανάλυσης, μίνιμουμ 300 dpi, για να ξεκινήσω να το δουλεύω... :BDGBGDB55:

Καλορίζικα. Πολύ όμορφες μηχανές.

Περιμένω πως και πως να αρχίσεις να δέχεσαι παραγγελιές για να ζητήσω και εγώ ένα Custom made κέντημα σε 2-3 μπλουζάκια

Καλορίζικα. Πολύ όμορφες μηχανές.

Περιμένω πως και πως να αρχίσεις να δέχεσαι παραγγελιές για να ζητήσω και εγώ ένα Custom made κέντημα σε 2-3 μπλουζάκια

Στείλε μου σε pm την εικόνα που σε ενδιαφέρει, για να σου πω αν θα μπορούσα να την μετατρέψω σε σχέδιο κεντήματος με καλό αποτέλεσμα ή όχι. Οι δυνατότητες που έχουμε στα σχέδια κεντήματος είναι περιορισμένες, και φτάνουν μέχρι ένα βαθμό. Τα κεντήματα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τις εκτυπώσεις στα ρούχα, ούτε στην ανάλυση και την ευκρίνεια, ούτε στις χρωματικές διαβαθμίσεις κτλ. Επίσης δεν σας έχω κρύψει ότι τώρα προσπαθώ να ανακαλύψω ουσιαστικά τις δυνατότητες των προγραμμάτων, οπότε ακόμα θεωρώ τον εαυτό μου αρχάριο.

Από την άλλη μεριά πάλι, ένα μοναδικό σχέδιο κεντήματος δίνει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία σε ένα ρούχο, ενώ ούτε λόγος να γίνεται για συγκρίσεις ποιότητας με τις εκτυπώσεις, που ξεθωριάζουν και ξεφτίζουν με τη χρήση. Ένα κεντημένο σχέδιο με άριστες κλωστές θα μείνει στο ρούχο για πάντα, το ρούχο μπορεί να λιώσει από τη χρήση αλλά το κεντημένο σχέδιο θα είναι εκεί, αναλλοίωτο στο χρόνο, με λαμπερά χρώματα όπως ακριβώς τη πρώτη μέρα που κεντήθηκε. Το τρίτο σχέδιο που σας έδειξα είναι ολόκληρο κεντημένο με τις κλωστές Classic No 40 της Madeira, που θεωρούνται κατά γενική ομολογία οι καλύτερες στον κόσμο.

Παναγιώτη έμαθες ότι έσπασαν τα 4Κ δισκάκια; 

Άστα να πάνε, με τον πόνο μου παίζεις. Τον τελευταίο χρόνο, μία ταινία όλη κι όλη έχουμε δει, οι δύο μου προβολείς έχουν πιάσει αράχνες, και στην Samsung 4K βλέπω μονάχα αθλητικά, motogp, snooker κτλ. :bigcry:

........Τα κεντήματα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τις εκτυπώσεις στα ρούχα, ούτε στην ανάλυση και την ευκρίνεια, ούτε στις χρωματικές διαβαθμίσεις κτλ. ........

Ρυθμίζεις και το gray scale; :flipout:
Α ρε τρελαμένε... "Τον λύκο τον κουρεύανε, πούθε παν τα πρόβατα..." :worshippy:

Δύο κεντημένα μπλουζάκια με το λογότυπο της Evinrude, που μου ζήτησε ο φίλος Κώστας. Οι ιδιαιτερότητες στο συγκεκριμένο λογότυπο, ήταν οι εξής: τα γράμματα ήταν πολύ κολλημένα μεταξύ τους, και η δεύτερη σειρά με τα μικρά και πολύ λεπτά γράμματα ξεπερνούσαν τις δυνατότητες απόδοσης της κεντητικής μηχανής. Εμπρός λοιπόν, καλό μου Photoshop. Αρχικά απομάκρυνα ελαφρά τα γράμματα στο Evinrude και μετά μεγάλωσα λίγο τα μικρά γράμματα "E-TEC". Το επόμενο πρόβλημα ήταν ότι το πρόγραμμα της Brother αδυνατούσε να μου αποδώσει τη μικρή παύλα στο E-TEC, απλά την αγνοούσε! Αφού την μεγάλωσα αρκετά στο πάχος, τελικά την απέδωσε. Έτσι κατέληξε τελικά το σχέδιο του Κώστα στο Photoshop.

Evinrude_logo_3.jpg

Κι εδώ κεντημένα τα δύο μπλουζάκια. Πραγματικά είχα μεγάλες αμφιβολίες αν θα μπορούσε η μηχανή να αποδώσει τα γράμματα E-TEC, αλλά οι κλωστές της Madeira έκαναν το θαύμα τους...

First_logo.jpg

Θα σου έλεγα να μου φτιάξεις και μια Mercury Optimax αλλά θα το διαβάσει ο Μπάμπης και θα βγάλει σπυριά (μισεί τις “μαύρες» / μόνο οι γιαπωνέζικες δε χαλάνε, λέει) 😋

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Παναγιώτη & την Μαρία.
Χάρηκα πολύ που τους γνώρισα και τους ευχαριστώ που μπήκαν στον κόπο να μου κεντήσουν τα logo στα T-Shirt. Καλορίζικη η καινούρια κεντητική μηχανή & εύχομαι καλές δημιουργίες !!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θα σου έλεγα να μου φτιάξεις και μια Mercury Optimax αλλά θα το διαβάσει ο Μπάμπης και θα βγάλει σπυριά (μισεί τις “μαύρες» / μόνο οι γιαπωνέζικες δε χαλάνε, λέει) 

Εγώ πάντως μεγάλωσα με το ρητό να κυριαρχεί παντού: Το "Made in Japan" ταυτιζόταν πάντα με την ανώτερη ποιότητα κατασκευής. Στη σημερινή εποχή όμως, έχουν καταρρεύσει τα πάντα. Και η Janome είναι γιαπωνέζικη εταιρεία μεν, αλλά και η δική μας κεντητική έχει ταμπελάκι Made in Taiwan! :flipout:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Παναγιώτη & την Μαρία.
Χάρηκα πολύ που τους γνώρισα και τους ευχαριστώ που μπήκαν στον κόπο να μου κεντήσουν τα logo στα T-Shirt. Καλορίζικη η καινούρια κεντητική μηχανή & εύχομαι καλές δημιουργίες !!!

Κι εμείς χαρήκαμε που σε γνωρίσαμε Κώστα. Να τα χαρείς τα μπλουζάκια όσο γίνεται... :ernaehrung004:

...Στη σημερινή εποχή όμως, έχουν καταρρεύσει τα πάντα...

Συμφωνώ Παναγιώτη μου αλλά μην ξεχνάς και τις εξαιρέσεις ποι επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Και πιο συγκεκριμένα, όταν λέμε εξωλέμβια εννοούμε YAMAHA. :worshippy::worshippy: Τόσο απλά.
Κι όχι γενικά “Γιαπωνέζικες” που λέει ο Σύριος, συγκεκριμένα, YAMAHA.

Συμφωνώ Παναγιώτη μου αλλά μην ξεχνάς και τις εξαιρέσεις ποι επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Και πιο συγκεκριμένα, όταν λέμε εξωλέμβια εννοούμε YAMAHA. :worshippy::worshippy: Τόσο απλά.
Κι όχι γενικά “Γιαπωνέζικες” που λέει ο Σύριος, συγκεκριμένα, YAMAHA.

Στρατηγέ μου, δεν έχω ιδέα από εξωλέμβιες, ποιες είναι ανώτερες ποιοτικά κτλ. :nounder:

Το μόνο που ξέρω, είναι ότι στην Πάτμο που πήγαινα για καμιά 15ετία διακοπές, στον Κάμπο η οικογένεια που είχε όλα τα watersports, δηλ. σκι, μπαλόνια-κουλούρες, μπανάνες κτλ., είχε ένα θεόμουρλο γιο, Αντρέα νομίζω τον έλεγαν. Αυτός ο τρελάρας λοιπόν, οδηγούσε το ταχύπλοο που τραβούσε όλους τους ανυποψίαστους, που νόμιζαν ότι απλά θα διασκεδάσουν! :flipout:

Το ταχύπλοο ζήτημα να ήταν κάπου στα τέσσερα μέτρα μήκος, και αυτός ο θεόμουρλος του είχε βάλει μια εξωλέμβια Yamaha των 300 ίππων!!! :speechless-smiley-0

Επειδή ήμασταν γνωστοί και μας είχε πάει αρκετές φορές βόλτα, μόνο αυτά θα σου πω: όταν του έχωνε τσίτα τα γκάζια από την ακινησία, το ταχύπλοο σηκωνόταν σούζα σε γωνία 70-80 μοιρών, χαλαρά! Με τσίτα τα γκάζια επίσης, όταν το ταχύπλοο έπιανε μεγάλη ταχύτητα, όλο το πίσω του μέρος ήταν χωμένο κανονικά μέσα στη θάλασσα, τα νερά έφταναν μέχρι σχεδόν πίσω από τα μπροστινά καθίσματα! :flipout:

Μια φορά θυμάμαι, πηγαίναμε βόλτα σε μια κοντινή βραχονησίδα στην Πάτμο με το ταχύπλοο, και ήμασταν τρία άτομα μέσα, ο παλαβιάρης που οδηγούσε, εγώ κι ένας φίλος ακόμα. Κάποια στιγμή ήμασταν στα ανοιχτά, και μάλλον του είχε τερματίσει τα γκάζια, γιατί πηγαίναμε πολύ γρήγορα. Γυρνάω και του λέω: "Ρε παλαβέ, μήπως το παρακάνεις; Με πόσα πάμε τώρα;" Μου απαντάει: "Να το κοντέρ, δες μόνος σου". Κοιτάζω και βλέπω την ένδειξη, ήταν κάπου στα εξήντα και κάτι ψιλά. Του λέω: "Καλά ρε, μόνο με εξήντα χιλιόμετρα πάμε; Εδώ κοντεύουμε να απογειωθούμε!". Οπότε μου λέει: "Σε μίλια μετράει το κοντέρ, όχι σε χιλιόμετρα!" :flipout: