Κατασκευή SET. Τι?

Συνάδελφοι, είναι και υποκειμενικά αυτά λίγο, ξέρετε τώρα. Όχι δεν εννοοώ τίποτα ειδικούς μετ/τές εξόδου, είναι αυτό που λέει ο τζιμάκος.

Δεν υποστηρίζω ότι έχει καλύτερη μεσαία από π.χ. την 300Β. Συνολικά τη θεωρώ καλύτερη λύση.
Μου φαίνεται το έχουμε συζητήσει και παλιά, με συμβατικά ηχεία, ούτως ή άλλως θεωρώ ότι τα 15-20 βαττ είναιι μίνιμουμ.

Για τέτοια ισχύ μιλάω. Αν έχουμε π.χ. ηχεία με την ευαισθησία αυτών του Morfea, τότε οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Συμπεριλαμβανόμενης π.χ. και της 2Α3 με 3 βατάκια..

Έχω επίσης δοκιμάσει και ΚΤ88/ΕL34, δεν είναι κακές, προτιμούσα όμως τη 2Α3 π.χ. Όλα αυτά υπογραμμίζοντας ότι η ισχύς είναι πολύ μικρή για γενική χρήση.

Last edited:
Κωστα μαρεσει αυτό που γραφεις και κατω από τη γραμμη και πάνω από τη γραμμή

και για το παρακάτω....προφανως δεν ειμαστε φιλολογοι

Κωστα μαρεσει αυτό που γραφεις και κατω από τη γραμμη και πάνω από τη γραμμή

και για το παρακάτω....προφανως δεν ειμαστε φιλολογοι

Ως συνήθως δυσκολεύομαι να σε καταλάβω, ρε Νικ.

Τι εννοείς με τις γραμμές και τους φιλόλογους?

Παρεπιπτόντως, τι εστί "σοβαρό ηχείο"?

Τι δεν έχει (οκ, εκτός απο ισχύ) ενα SE ωστε να μην μπορεί να το οδηγήσει?

Jim κοιτα ποσο απλά ειναι
υπάρχει μια γραμμη
κατω από τη γραμμή γραφει ''If you decide to make one yourself...''
πάνω από τη γραμμή ειναι η αποψη του Κωστα πανω στο θεμα

παρακάτω γραφει ''Last edited by .... Reason: συντακτικό λάθος''
εξου και η φιλολογια:flipout::flipout::flipout:

βλεπεις ποσο απλά ειναι

για το σοβαρό ηχείο εχεις δίκιο, ηθελε διαφορετική διατύπωση
προφανως δεν θεωρω σοβαρό ηχείο ενα fullrange ή σχεδον fullrange μεχρι 8'' οπως π.χ. fostex 208S που το περιμένω ναρθει
προφανως θεωρώ σοβαρό ηχειο που π.χ. χρησιμοποιεί ενα ~PA 15'' σοβαρων προδιαγραφών
αν νομίζεις οτι ακους αυτό το μεγάφωνο με 7 και 12W....

Απο κοντα μπορουμε να το αναπτυξουμε οσο τραβάει η ψυχή μας
με μια προϋπόθεση....ξερεις εσυ
να μιλάμε οτι οδηγειτε το μεγάφωνο
οχι να σου κανει παρέα:flipout::flipout:

Jim κοιτα ποσο απλά ειναι
υπάρχει μια γραμμη
κατω από τη γραμμή γραφει ''If you decide to make one yourself...''
πάνω από τη γραμμή ειναι η αποψη του Κωστα πανω στο θεμα

παρακάτω γραφει ''Last edited by .... Reason: συντακτικό λάθος''
εξου και η φιλολογια:flipout::flipout::flipout:

βλεπεις ποσο απλά ειναι

για το σοβαρό ηχείο εχεις δίκιο, ηθελε διαφορετική διατύπωση
προφανως δεν θεωρω σοβαρό ηχείο ενα fullrange ή σχεδον fullrange μεχρι 8'' οπως π.χ. fostex 208S που το περιμένω ναρθει
προφανως θεωρώ σοβαρό ηχειο που π.χ. χρησιμοποιεί ενα ~PA 15'' σοβαρων προδιαγραφών
αν νομίζεις οτι ακους αυτό το μεγάφωνο με 7 και 12W....

Απο κοντα μπορουμε να το αναπτυξουμε οσο τραβάει η ψυχή μας
με μια προϋπόθεση....ξερεις εσυ
να μιλάμε οτι οδηγειτε το μεγάφωνο
οχι να σου κανει παρέα:flipout::flipout:

1. Κάνεις λάθος σχετικά με το 15 PA μεγάφωνο, μπορεί να ακούς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ακόμα και με λίγα βαττ ( πχ τα ηχεία του Μορφέα) Κάνε ένα search τι έχει γραφτεί στο φόρουμ σχετικά, κατά καιρούς απο πολλά και διαφορετικά άτομα.

2. Το θέμα δεν είναι να το "αναπτύξουμε" απο κοντά οι δυό μας, το θέμα είναι να το αναπτύξουμε δημοσίως. Να μπουν και άλλοι στην κουβέντα.
Αν αφορούσε τους δυό μας δεν θα υπήρχε λόγος να γράφουμε σε φόρουμ, θα μιλάγαμε απλώς στο τηλέφωνο .....

Απ' ότι καταλαβαίνω ο Νίκος λέει για υψηλές στάθμες, έλεγχο και οδήγηση, δηλαδή αυτό που θα ακούγαμε σε οποιοδήποτε live (αλήθεια πόσο καιρό έχουμε να πάμε???). Αυτή είναι ρεαλιστική ακρόαση και θεωρητικά αυτός είναι κι ο στόχος του High End. Η καλύτερη δυνατή προσομοίωση του live στο χώρο μας. Αυτά απαιτούν σίγουρα κάποια Watt, αλλά και άλλα χαρακτηριστικά, όπως Dumping factor και δυνατότητα παροχής πολλών Αμπέρ στιγμιαία. Αυτό σημαίνει συνήθως πάνω από μια λάμπα εξόδου/κανάλι και γερές τροφοδοσίες. Για να μην πω push pull και ανάδραση. Σύμφωνοι, τα μεσαία και γενικά ο ήχος ενός SET 10W μπορεί να είναι μαγικά και να μας ταξιδεύουν σε χαμηλές και μέτριες στάθμες, αλλά το ταξίδι για κάποιους δεν τελειώνει εκεί...

Εντάξει η 300β νομίζω είναι κλασική κατά κοινή ομολογία απλώς έλεγα μήπως κάποια άλλη έκανε την διαφορά. Υπάρχει καμιά εμπειρία από 6C33C σε SET ?
Σχετικά με την 211 την έχει συγκρίνει κανείς άμεσα με την 845? Εκεί υπάρχει και η GΜ70 που είναι πολύ οικονομική ακόμη και η χάλκινη. Την έχει δουλέψει κανείς ?

Να υποψιαστώ Κώστα ότι παρακολουθείς τον Fikus?? (lampizator)
Αν ναι και σε ενδιαφέρει, τέλειωσα τον ΜΑ845 με την modα του Αυστριακού.
Τώρα ακούω μουσική.
Πρέπει να σου ξαναφέρω το marantz γιατι όταν τον χεριάσαμε έπεσε πολύ η έξοδος και τώρα πιά με πονάει.

Απ' ότι καταλαβαίνω ο Νίκος λέει για υψηλές στάθμες, έλεγχο και οδήγηση, δηλαδή αυτό που θα ακούγαμε σε οποιοδήποτε live (αλήθεια πόσο καιρό έχουμε να πάμε???). Αυτή είναι ρεαλιστική ακρόαση και θεωρητικά αυτός είναι κι ο στόχος του High End. Η καλύτερη δυνατή προσομοίωση του live στο χώρο μας. Αυτά απαιτούν σίγουρα κάποια Watt, αλλά και άλλα χαρακτηριστικά, όπως Dumping factor και δυνατότητα παροχής πολλών Αμπέρ στιγμιαία. Αυτό σημαίνει συνήθως πάνω από μια λάμπα εξόδου/κανάλι και γερές τροφοδοσίες. Για να μην πω push pull και ανάδραση. Σύμφωνοι, τα μεσαία και γενικά ο ήχος ενός SET 10W μπορεί να είναι μαγικά και να μας ταξιδεύουν σε χαμηλές και μέτριες στάθμες, αλλά το ταξίδι για κάποιους δεν τελειώνει εκεί...

Νικόλα, επαναλάμβανω για μια ακόμη φορα οτι μεγάλες στάθμες γίνονται και με λίγα βαττ. Έχουμε ακούσει τέτοιες υλοποιήσεις, όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, ψάξτε το λίγο.

Όσο για την καραμέλα περί ανεπαρκούς damping factor των μονοτελών, απλά μεταφέρω λόγια του Floyd Toole:

"Damping factor in amplifiers is that it has really rather little to do with the damping of anything"

Δε λέω οτι δεν είναι προτιμότερο και επιδιωκόμενο ενας "καλός" συντελεστής απόσβεσης, λέω οτι οι υπερβολές που διαβάζουμε απο δω και απο κεί , αποδεικνύονται μπούρδες, άμα βάλεις κάτω τα νούμερα και τις παραμέτρους.

Τζιμ, εγώ δυστυχώς δεν έχω ακούσει τελικό με χαμηλό DF ή με 1 λάμπα SET 10-15W που να μπορεί να παίζει σε στάθμες συναυλίας έχοντας ταυτόχρονα έλεγχο και δυναμικά. Πως το λένε, να βαράει και να γκρεμίζει. Για ακουστικά το συζητάμε. Τώρα αν κάποιος έφτιαξε ένα μαγικό ηχείο πάω πάσο, αλλά είναι εξαίρεση κι εμείς μιλάμε για τον κανόνα.

Σταθμες συναυλιας οχι.
Αλλα προσωπικα με 16-17 βατακια απο 813 σε ηχειο με 95db ευαισθησια με συνολικα 4 δεκαιντσα και 2 οκταιντσα , ο ηχος βγαινει ασυμπιεστος με μποτιες και δυναμικα σε σταθμες που δεν αντεχεις για πολυ.
Κατι Rammstein.....

Τζιμ, εγώ δυστυχώς δεν έχω ακούσει τελικό με χαμηλό DF ή με 1 λάμπα SET 10-15W που να μπορεί να παίζει σε στάθμες συναυλίας έχοντας ταυτόχρονα έλεγχο και δυναμικά. Πως το λένε, να βαράει και να γκρεμίζει

Είχα την εντύπωση οτι συμμετέχω σε φορουμ με αντικείμενο την ηλεκτρακουστική και οχι τις κατεδαφίσεις :grinning-smiley-043.

Τζιμ πες μας σε τι σταθμες ακους και αναφερεσε
για να καταλάβει και ο υπόλοιπος κοσμος που διαβάζει
οτι δεν ειμαστε τιποτα περίεργοι που ακούνε 110dB για να ζεστάθουν οι λαμπες

Να καταλάβει οτι μιλάμε για δυο διαφορετικά πραματα
εσυ λες οτι το καλύτερο αυτοκίνητο ειναι ενα σμαρτ και εμεις λέμε οτι ενα ενα γρηγορο και καλά στημμένο
εχεις τα κριτήρια σου και ο καθένας μας τα δικά του

Αλλά πες μας σε τι σταθμες ακούς

Υ.Γ.1 Κωστα ειναι πολύ πιθανό 4 δεκάρια να ειναι πολύ πιο ευκολοοδηγητα από ενα 15''
Βγαλε τα 2 αν σου βασταει με 10W

Υ.Γ.2 Προφανώς ο στόχος ειναι η προσεγγιση του live
κατα την δική μου απόψη

Y.Γ.3 Kosh τι γνωμη εχεις για ολα αυτά?

Υ.Γ.4 Τζίμ σε λίγο θα φτιάξω μια ντουντούκα με 208
θα ειναι μακρία με μεγάλο στομα
φερε τα δικά σου 6C33, 805, (και επιτελους την 300Β που μου εχεις πει τοσες φορες) και ελάτε οσοι θελετε
εχουμε ενα 15'' ευαισθητο δύο 8'' ευαισθητα, 6.5'' ευαισθητο, 5'' αναισθητο, 4.5'' ευαισθητο και μαζί με 5 δικούς μου τελικους....θα το κανουμε διημερο festival diy

Last edited:
Υ.Γ.1 Κωστα ειναι πολύ πιθανό 4 δεκάρια να ειναι πολύ πιο ευκολοοδηγητα από ενα 15''

Λογικα στον χωρο μου πρεπει να βγαλω και τα 4 δεκαιντσα :ears:

Γεια σας παιδες.

Βασικα δεν καταλαβα αν ειναι διαγωνισμος εντασεων.Να συμμετασχω και εγω?:)

Καθε ενισχυτης εχει και την χρηση του.
ειναι αστειο να περιμενεις απο ενα SEΤ να κουνησει 4 15''.Εκει ριχνεις ενα class-d και γινεται της μουρλης.

Απο την αλλη,με ενα SET χτυπησα 129db στα 3 μετρα με το 208 οποταν....Φυσικα με κορνα εμπροσθιας.

Καθε κακομοιρης ενισχυτης εχει και τη χρηση του.Ενας σωστος SEt δεν παιζεται στις υψηλες και μεσαιες.και εννοοντας σωστο δεν εννοω τους συνηθως αστειους ενισχυτες που κυκλοφορουν και δινουν κακο ονομα στις λαμπες.
Μπορει να ακουστει ελιτιστικο,αλλα ενας σωστος λαμπατος θελει χρημα να φτιαχτει.Δυστυχως....

Οπως και να εχει,ο καλυτερος ενισχυτης ειναι αυτος που χτιζεται(ή χτιζονται:))
γυρω απο το ηχειο

Γεια σας παιδες.

Βασικα δεν καταλαβα αν ειναι διαγωνισμος εντασεων.Να συμμετασχω και εγω?:)

Καθε ενισχυτης εχει και την χρηση του.
ειναι αστειο να περιμενεις απο ενα SEΤ να κουνησει 4 15''.Εκει ριχνεις ενα class-d και γινεται της μουρλης.

Απο την αλλη,με ενα SET χτυπησα 129db στα 3 μετρα με το 208 οποταν....Φυσικα με κορνα εμπροσθιας.

Καθε κακομοιρης ενισχυτης εχει και τη χρηση του.Ενας σωστος SEt δεν παιζεται στις υψηλες και μεσαιες.και εννοοντας σωστο δεν εννοω τους συνηθως αστειους ενισχυτες που κυκλοφορουν και δινουν κακο ονομα στις λαμπες.
Μπορει να ακουστει ελιτιστικο,αλλα ενας σωστος λαμπατος θελει χρημα να φτιαχτει.Δυστυχως....

Οπως και να εχει,ο καλυτερος ενισχυτης ειναι αυτος που χτιζεται(ή χτιζονται:))
γυρω απο το ηχειο

:a0210::a0210:

Παντως για να μην την κανω "γαργαρα" την απαντηση , οντως με 7-8 βατακια και 1 δεκαιντσο θα ειχα θεμα.
Αλλα με 16-17 πιστευω οχι και τελικα δεν νομιζω οτι αυτα τα βατ θεωρουνται πολλα.

Σε οσα λεει ο Σταυρος πιο πανω , θα συμφωνησω γιατι σε μερικα τεστ ακουστικης αντοχης ημουν παρων. :)))
(αντε ρε εσυ απο τον γατο σε αναγνωρισα.-bye-)

Κωστη δεν μπορεις να τα εχεις ολα

το ποιο σωστο ειναι αυτό που λέει ο Σταυρος
το συστημα χτιζεται στο χωρο το ηχείο ...και στο τροπο που ακουει ο καθένας....
απλά θεωρω οτι πρεπει να παιζει και σε σταθμες live για να θεωρηθει σοβαρό

Κωστη δεν μπορεις να τα εχεις ολα

το ποιο σωστο ειναι αυτό που λέει ο Σταυρος
το συστημα χτιζεται στο χωρο το ηχείο ...και στο τροπο που ακουει ο καθένας....
απλά θεωρω οτι πρεπει να παιζει και σε σταθμες live για να θεωρηθει σοβαρό

Κοιτα , εγω πιστευω οτι οποιοδηποτε ηχειο πανω απο 94db , μπορει να παιξει πολυ δυνατα με 15 πραγματικα βατ σε φυσιολογικα σαλονια.
Τωρα απο εκει και περα οσο κατεβαινεις , πρεπει να ανεβαινεις απο την αλλη.
Παντως και εγω δεν μπορω για πολυ τους hiend ψιθυρους και θελω να βαλω και τις ροκιες μου που εκ φυσεως δεν μπορεις να τις ευχαριστηθεις σιγα....

τα dB δεν ειναι ολη η αλήθεια
υπάρχουν πιστευω και αλλοι παραγωντες για την σωστη οδηγηση ενος ηχειου

Last edited:
τα dB δεν ειναι ολη η αλήθεια
υπάρχουν πιστευω και αλλοι παραγωντες για την σωστη οδηγηση ενος ηχειου

Πολυ σωστα.
Απο την αλλη για ολους τους αλλους παραγοντες με ειχαν κατατρομαξει οτι θα εχω υποδηγηση με τον λαμπατο μου , αλλα τελικα τα οδηγει περιφημα.
Παντα σε αμεση συγκριση με ενα 2 χ 300 classd.