ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ...

1ον το 10-15% δεν αντιστοιχεί σε πικάπ των 300 ευρώ αλλά αρκετά ακριβότερο.

2ον Το GR1 της Goldring που κάνει 270 ευρώ και έχει RB250 και Goldring Heroica δεν νομίζω ότι είναι λίγο ή καταστρέφει τους δίσκους. Ήμαρτον..

Τάδε έφη κάτοχος Michell Gyrodec, ο οποίος ψάχνει για SME βραχίονα...:flipout:

Ρε απαράδεκτε, με δίνεις έτσι τσουβαλάτα; :grinning-smiley-043

Το σύστημα μου δεν ξεπερνάει το 15% της αξίας της δισκοθήκης.. Βέβαια όλα τα πήρα μεταχειρισμένα, εκτός από τα ηχεία..

Σε όλη αυτή την πολύχρονη ενασχόληση μου με το hobby, συνειδητοποίησα κάποια πράγματα.
Πρώτα από όλα κατέληξα στο ποιό είναι το χόμπυ μου. Ετσι λοιπόν το χόμπυ μου είναι μια ψευδαίσθηση της όσο το δυνατόν ακριβέστερης (πιστότερης) αναπαραγωγής με ηλεκτρονικές συσκευές ενός μουσικού γεγονότος στον οικιακό μου χώρο, μουσικό γεγονός που είναι αποθηκευμένο σε ένα μέσο που φθείρεται με την πάροδο του χρόνου και φυσικά θα πρέπει να ισχύει garbage in - garbage out, και όχι ωραιοποίηση των πάντων.
Προσπάθησα να αξιολογήσω τους συντελεστές του χομπυ. Κατάλαβα ότι πολλά θεωρούνται αυτονόητα αλλά μάλον δεν είναι τόσο αυτονόητα. Π.χ. αυτός ο περιβόητος δίσκος που έχει γραμμένο πάνω του το πολυπόθητο μουσικο γεγονός που καλείται κάθε φορά να αναπαράγει το σύστημα που φυσικά αν δεν υπάρχει δεν υπάρχει και το χόμπυ. Ε, σκεφθείται πόσες λίγες πληροφορίες και στοιχεία αξιολόγησης έχουμε γιαυτό. Κακό είναι να θέλω όταν κάθομαι να ακούσω ένα μουσικό έργο, να ξέρω τι θα ακούσω με όλες τις λεπτομέρειες της ηχογράφησης, ακόμα-ακόμα και την θέση των οργάνων, των τύπων τους, τις τεχνικές και τα της ηχογράφησης κλπ, πληροφορίες που δυστυχώς δεν δίνονται και το θεωρώ μεγάλο έλειμμα στην εξάσκηση του χόμπυ.
Συνειδητοποίησα την σπουδαιότητα του χώρου, που κατα την άποψή μου ο χώρος συμμετέχει κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα.
Συνειδητοποίησα επίσης, ότι αυτός που ασχολείται με το χόμπυ πρέπει να επενδύσει και σε βασικές τεχνικές γνώσεις για να μην είναι έρμαιο του κάθε πωλητή, που στην καλλίτερη περίπτωση είναι ημιμαθής και στην χειρότερη κακός συμφεροντoλόγος (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις). Συνειδητοποίησα επίσης ότι ο απλός χομπίστας δεν έχει κανένα μέσο άμυνας απέναντι στους τεχνολάγνους και μάλιστα απέναντι στους μονόχνωτους τεχνολάγνους, ούτε όμως και απέναντι στους νεόκοπους και εκκωλαπτόμενους σοφούς. Ευτυχώς όμως σήμερα με την διάδοση του ιντερνετ (που εισάγει νέα ήθη και έθιμα), μπορείς να ξεφύγεις απο πολλές παγίδες, αρκεί να διαθέτεις όρεξη και κρίση.
Κατάλαβα ότι όσο πιό φρέσκο είναι το ζωντανό άκουσμα τόσο λιγότερο αληθοφανές μου φαίνεται το στερεοφωνικό συστημα.
Με την πάροδο των ετών και την συμβίωση με πολλές μηχανές κατέληξα ότι όταν μία συσκευή δεν είναι σωστά σχεδιασμένη (εννοώ τεχνικά και όχι design), δεν έχει πιθανότητες να αποδώσει σωστά και όταν είναι σωστά σχεδιασμένη που αποδεικνύεται απο το εργαστήριο τότε θα πρέπει να περάσει στο ακουστικό τεστ για τελική εκτίμηση.
Δυστυχώς κατάλαβα ότι είναι το χόμπυ με παραπάνω απο μία αλήθειες ή με παραπάνω απο μία σωστές απόψεις-απαντήσεις για το ίδιο μουσικό γεγονός.
Πιστεύω πλέον οτι ένα σύστημα ξεκινάει να χτίζεται απο το ηχείο, μετά ο ενισχυτής ο οποίος τουλάχιστον πρέπει να το οδηγεί σωστά γιατί αν γίνει καλός φίλος με το ηχείο μπορεί να ικανοποήσεις πολλές παραξενιές που φαίνεται να έχουν τα ηχεία και μετά οι πηγές. Ακρογωνιαίος λίθος, η συνέργεια χώρου και συστήματος. Πολλά συστήματα αδικούνται επειδή ο χωρος είναι ακατάλληλος ακουστικά.
Αυτές τις απόψεις διαμόρφωσα απο την υπερτριακονταετή ενασχόλησή μου με το χόμπυ(φυσικά είναι προσωπικές απόψεις και δεν διεκδικώ το αλάθητο) και πιστεύω ότι σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιό ευνοικά για την διάδοση του χόμπυ σε πλατύτερες μάζες με αξιόλογες μηχανές, γιατί ξεπεράσαμε τον αναλφαβητισμό, τον φόρο πολυτελείας (πολλές φορές 300%), το ΦΠΑ 36%, την οικονομική ανέχεια κλπ.

Last edited:
1. Το HiFi είναι χόμπι άσχετο με την μουσική. Απλά τυχαίνει κάποιοι άνθρωποι να ασχολούνται και με τα δύο.

2. Οι αναβαθμίσεις του συστήματος δεν έχουν σχέση με την ποσότητα της μουσικής που ακούμε. Και μάλιστα συχνά ανακαλύπτουμε ότι παλαιοτέρα ακούγαμε περισσότερη μουσική με χειρότερα έως τρις χειρότερα μηχανήματα.

3. Η σημαντικότερη συσκευή ενός συστήματος είναι ένα ποτήρι αλκοόλ της αρεσκείας μας.

Re: Απάντηση: ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ...

1. Το HiFi είναι χόμπι άσχετο με την μουσική. Απλά τυχαίνει κάποιοι άνθρωποι να ασχολούνται και με τα δύο.

2. Οι αναβαθμίσεις του συστήματος δεν έχουν σχέση με την ποσότητα της μουσικής που ακούμε. Και μάλιστα συχνά ανακαλύπτουμε ότι παλαιοτέρα ακούγαμε περισσότερη μουσική με χειρότερα έως τρις χειρότερα μηχανήματα.

3. Η σημαντικότερη συσκευή ενός συστήματος είναι ένα ποτήρι αλκοόλ της αρεσκείας μας.

Διαφωνω σε ολα. Δηλαδη το hi-fi με τι εχει σχεση? με το μποουλινκ?
2) οχι απολυτα
3) Προσωπικα ακουω τις συσκευες μου ακομη και με τσαι ή γαλα. Με αλκοολ και με την κουραση απλα κανω τον καναπε κρεββατι...μετα απο λιγο.

Kαι εγω διαφωνω σε ολα.

Οσο πιο πολλες αναβαθμισεις κανω και φτανω εκει που θελω τοσο ποιο πολυ μουσικη ακουω.

Εγω πινω coca cola οταν ακουω μουσικη. Αλλιως θα επρεπε ολοι να ειμαστε αλκοολικοι.

Ακου με το μποουλινγκ....Γεια σου ρε Γιανναρε.

Συμφωνώ κατά 99%, να μη πω απόλυτα!

Πολλά και τρανά παραδείγματα ανάμεσά μας.

Eγω θα ελεγα οτι οι συμβουλες αυτες ειναι κλασσικα παραδειγματα ανθρωπου που δεν εχει φτασει εκει που θελει, αγανακτισμενος απο τις αναβαθμισεις του, ενα βημα πριν τα παρατησει ολα.

+1

Εννοείς να παίζεις μουσική ή να ακούς μουσική; Αν εννοείς το πρώτο έχεις δίκιο. Αν εννοείς το δεύτερο διαφωνώ. :-)

Ίσως πολύυυυυυυυ παλαιότερα. Τότε που το μόνο που κάναμε ήταν να πηγαίνουμε σχολείο. Τώρα π.χ. από την ώρα που μπαίνω στο σπίτι μέχρι την ώρα που κοιμάμαι το στερεοφωνικό είναι ανοιχτό και παίζει.

Αυτό ισχύει μόνο αν είμαστε τόσο πολύ απογοητευμένοι από το στεροφωνικό μας και πίνουμε να πάνε κάτω τα φαρμάκια. :ernaehrung004:
Άντε και κανένα Σαββατόβραδο ή Κυριακή βραδάκι με φίλους.
Αν άκουγα μόνο τότε μουσική θα ίσχυε κάτι τέτοιο, αλλά αν βάλω ποτό το Σαββάτο το πρωί θα αρχίσω να ανησυχώ. ::ADFADF1:

Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με τα δικά μας παλουκάρια (Φουσέ και Κακαλέα).

Περάστε να δείτε πόσοι από τη μουσική κατηγορία έχουν και καλά ηχοσυστήματα ταυτόχρονα.

Οι βασικοί Audiophiles εκεί μέσα είμαστε 5-6...

Απάντηση: Re: ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ...

Περάστε να δείτε πόσοι από τη μουσική κατηγορία έχουν και καλά ηχοσυστήματα ταυτόχρονα.

Οταν ακούνε μουσική σε καλύτερα-καλά συστήματα τι λένε;

Εντάξει, ότι τους αρέσει περισσότερο, τους αρέσει.

Αλλά δεν κάνουν και σαν τρελοί να στήσουν σύστημα.

εγω οταν ακουω μια καλη ηχογραφηση μου ειναι πολυ δυσκολο να κανω κατι αλλο ταυτοχρονα,γιατι με απορροφα και δε θελω να χασω το ακουσμα!τι θελω να πω μ'αυτο?οτι οσο αναβαθμιζω το συστημα μου,τοσο πιο πολυ θελω ν'ακουω μουσικη!

Απάντηση: Re: ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ...

Βλέπω βεροιώτικες επιροές? :ernaehrung004:

Αστα αυτά...:rifle:
να πεις ποιοί είναι οι 5-6...
(είναι στο στυλ: είσαστε 5-6 ?)-bye-

Εμείς οι δυο, ο Μανωλάκος, ο Ντέμιαν, ο Κατσίκης, ο Ντοκ, δεν ξέρω αν συνεχίζει ν' ασχολείται ο Λύμπε, ο Fuse και ο Άρης Συνοδινός.

Έχουμε κι άλλους;