Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...
Σκληρές, αλλά η η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή.
Και κάποιοι εξακολουθούν να μιλάν για ίσες αποστάσεις...
Όχι φίλοι μου, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις.
Τις ίσες αποστάσεις τις ζητάν αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη

Καλά ακόμα να πεισθείς κύριε φωτη για το οτι η βομβα που επεσε στο σεράγεβο ηταν προβοκατσια των βοσνιων μουσουλμανων?Eχει γινει παραδεκτό και απο πολλές δυτικές πηγές.Οσο για τους βομβαρδισμους του βελιγραδιου δεν βλεπω καμιά καταδίκη.

Μα δεν μίλησα για το Σεράγεβο. Για το Βούκοβαρ μίλησα που ήταν και στις αρχές του πολέμου. Τη ξέρεις την ιστορία;

Όταν δηλαδή γράφω ότι δεν υπάρχει κανένα δίκαιο σε χρήση ένολης βίας ενάντια σε αμάχους εσύ τί ακριβώς καταλαβαίνεις; Ότι δεν καταδικάζω τους βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου; Αν πάλι θες να το ακούσεις, τότε πάω πάσο. Ή καλύτερα,

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.

Έτσι για να γίνει και πιο κατανοητό. Εσύ όμως καταδικάζεις τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ εναντίον αμάχων; Εγώ προσωπικά μπορώ να τις κατανοήσω, αλλά και πάλι θα τις καταδικάσω, ναι ακόμα και μετά το χθεσινό μακελειό στην Κανά.

Χτές τα ισραηλινά καθάρματα προέβησαν σε αλλη μια πραξη γενοκτονίας.Σκοτωσαν εν ψυχρώ αμάχους στην κανά και εν συνεχεία ζητησαν παράταση 15 ημερών για να συνεχίσουν το θεάρεστο εργο τους.Η ραϊχ συνετρωγε με τους ισραηλινούς εκεινη την ωρα.Μεχρι τωρα εχουν φυγει 600000 αμαχοι ,και ταυτόχρονα ,να μην ξεχνιομαστε,τα καθάρματα συνεχισουν την εθνοκάθαρση και στην γάζα.Οι ισραηλινοί εχουν αφηνιάσει γιατί περιμεναν, οτι σε τρεις μερες θα ειχαν τελειώσει τον πόλεμο,αλλά η χεζμπολάχ ,σαν γνησια αντιστασιακή οργάνωση μαχεται εναντιον της επεκτατικής τρομοκρατίας του ισραήλ.Οσοι δε ,ανατριχιάζουν στο ακουσμα της λεξης χεζμπολάχ ,ας μαθουν οτι το 80% των κατοίκων του Ν.Λιβάνου τούς υποστηρίζει.Επισης οτι εκεί εχει φτιαξει νοσοκομεία ,σχολεια και συντελεί στο να τρέφει τον ταλαιπωρημένο πληθυσμό τού λιβάνου.
Χτές επίσης ,ακομα και ο πρωθυπουργός τού Λιβάνου ,αρνηθηκε να δει την γυναικα που προδιδει χρώμα ,φύλο και ιδεολογία το φασιστοειδές ρεπλικα κοντολίζα.
Χτές επίσης ξεσηκώθηκαν και εσπασαν -επιτέλους-τα γραφεια του Ο.Η.Ε.,αγανακτισμενοι λιβανεζοι-και αυτοί τρομοκρατες θαταν κατά ανδριανόπουλο-!!.Χτες αρχισαν διαδηλώσεις και στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο.Ολα αυτά ειναι πολύ ευχάριστα.Ακομα και η δυση αντέδρασε.Ακομα και οι βρεττανοι.Δεν αντεδρασαν οι πρασινοι του πρακτορα γιόσκα φίσερ,και του κον μπεντίντ.Αυτοί εχουν οικολογικές ανησυχίες για την αρκούδα οχι για τον άνθρωπο.Και στο βελιγραδι παρομοιες ανησυχίες είχαν.
Στην ελλάδα εχουν μεινει 10 που στηριζουν το ισραηλ.Ανδριανοπουλος μπιστης,μανδραβέλης,σωμερίτης,τετα παπαδοπουλου,και κατι αλλοι πονεμενοι.Θυμιζουν πιά τις υπηρετριες που τσακωνοντουσαν στις γειτονιές στο ονομα των αφεντικών τους..Και φυσικά ηταν χειροτερες απο τα αφεντικά.Το χτεσινό αρθρο του μανδραβελη στην καθημερινη-που αναφερει και ο δαμιανός-θα το δειχνω στο παιδί μου αργότερα ,οταν με ρωτάει τι εγραφαν για το Ε.Α.Μ.,στην κατοχή οι λογοκριμενες τοτε εφημερίδες.
Ευχομαι στην Χαμάς,και στην Χεζμπολάχ να συνεχισουν την αντισταση τους στον κατακτητή.Οπως και σε καθε ανθρωπο αυτού τού πλανήτη να αρχισει να φωναζει οσο μπορεί εναντιον του νεου φασισμού .
Τις τελευταιες μερες ανδριανοπουλος και σία στα κειμενα τους -λες και εχουν παρει γραμμη-ρωτανε τι θα εκανε η ελλάδα αν την βομβαρδιζε ο .u.c.k.
Ξεχνανε ασφαλώς να αναφερουν τις συνθηκες κατω απο τις οποιες θα βομβαρδιζε ο u.c.k.Αν π.χ.,η ελλαδα ειχε καταλαβει το 55% της αλβανιας ,ειχε εκδιωξει απο τα εδαφη της 1000000 αλβανους ειχε προβει σε εθνοκάθαρση,και ειχε καθαρισει καμια 150000 αλβανους ,ναι τοτε ασφαλώς ο u.c.k θα ηταν δυναμη αντιστασης για τους αλβανούς.Αν χτυπαγε στα καλά καθούμενα δεν θα ηταν.
Βεβαια ο ανδριανοπουλος και οι ομοιοι του δεν διαβαζουν ολο τον ισραηλινο τύπο.Απο προχτές σε εφημεριδες τού ισραήλ γραφεται οτι ο ισραηλινος στρατος ειχε κανει προσομοιωση της επίθεσης στον λιβανο,ενα μηνα τουλάχιστον πρίν την αιχμαλωσια των δυο ισραηλινων φαντάρων.
Η ισραηλινή κυβερνηση ειναι ενοχη για εγκλήματα εναντιον της ανθρωπότητας εδω και καιρό.Κανείς ομως δεν νοιαζεται.Ουτε η fifa απεκλεισε τις ισραηλινες ομαδες,οι οποιες παιζουν κανονικα στην ευρωπη.Με ποση σπουδή ειχαν αποκλεισει τούς σερβους το 99???
Οι ισραηλινοί γυρίζουν την ανθρωπότητα στην περίοδο του πρωτογονισμού.Προφανως μεταξυ τους θα επικοινωνούν με νοήματα και ουγκ.Δεν υπάρχει ανθρωπινη γλώσσα πιά για να περιγραψει την ωμοτητα και τον κυνισμο τους.
Δημητρη Θεοδωροπουλε ,πως τολμας και επιτιμάς οσους κρατουν ισες αποστασεις????Θα αρχισουν να σε λενε υπαναπτυκτο,και οπαδο των μουλάδων.Μεχρι εκει φτανουν τα επιχειρηματα τους.

Απάντηση: Re: Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

Photis said:
Όταν δηλαδή γράφω ότι δεν υπάρχει κανένα δίκαιο σε χρήση ένολης βίας ενάντια σε αμάχους εσύ τί ακριβώς καταλαβαίνεις; Ότι δεν καταδικάζω τους βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου; Αν πάλι θες να το ακούσεις, τότε πάω πάσο. Ή καλύτερα,

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.

Έτσι για να γίνει και πιο κατανοητό. Εσύ όμως καταδικάζεις τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ εναντίον αμάχων; Εγώ προσωπικά μπορώ να τις κατανοήσω, αλλά και πάλι θα τις καταδικάσω, ναι ακόμα και μετά το χθεσινό μακελειό στην Κανά.

Εγώ δεν υπήρξα ποτέ πασιφιστής ουδέτερος.Εγώ ξερω οτι και οι κομαντος αυτοκτονιας ειναι δημιουργηματα της ιμπεριαλιστικής επίθεσης.Δεν εχω καταργησει την εννοια της ιστορίας.Οι κομαντος δεν γεννηθηκαν ετσι.Κατασκευάστηκαν απο την βια που εχουν υποστεί.

Photis said:
Μα δεν μίλησα για το Σεράγεβο. Για το Βούκοβαρ μίλησα που ήταν και στις αρχές του πολέμου. Τη ξέρεις την ιστορία;

Πες μου γιατί δεν πηγαν στην χαγη οι τουτζμαν και ιζετμπεκοβιτς???Γιατι ο μεγαλυτερος σφαγεας του u.c.k,αφεθηκε ελευθερος απο την ντελ ποντε και ηγειται των διαπραγματευσεων για ελευθερο κοσσοβο??/Στον εμφυλιο που εγινε ενας εφταιγε?Για τα φασιστοειδη της κροατιας δεν εχεις ακουσει τιποτα...
Στον ελληνικό εμφύλιο ποιος την πλήρωσε???Πηγε κανενας ταγματασφαλίτης φυλακή???
Ο μιλοσεβιτς υπήρξε συνομιλητής του´χολμπρουκ.Μετά τον πέταξαν,σαν στιμενη λεμονοκουπα.Ηταν τοσο αντιδημοκρατικός οσο και οι αλλοι που προανεφερα.Επρεπε να δικαστεί στην χωρα του.Οπως και ο δικος μας ο παπαδοπουλος εδω δικαστηκε.Αν και ο δικος μας κατελαβε την εξουσια με την βια,ο αλλος με εκλογές.

Οσο για υποθετικές ερωτήσεις ,που εξισωνουν θυτες και θυματα,εδω υπάρχει μια πραγματικότητα.Νεκροί στον λιβανο και στην γαζα.Εξανδραποδισμνεοι 600000 στον λιβανο και χιλιαδες στην γαζα.Ενα κρατος τρομοκρατης εναντιον αθωων αμαχων.Το ισραήλ δεν εφαρμοζει ουτε κάν το ´οφθαλμον αντί οφθαλμου'που λεει ο αθλιος θρησκευτικός νομος του.Εφαρμοζει το ´γενοκτονία εναντιον οφθαλμού´

Εδώ είναι και η διαφωνία μας κύριε Σπύρο. Εγώ πιστεύω στην ειρήνη. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει εκεί στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν θα επαινέσω κανένα μάγκα που θα πάρει τη ζωή παιδιών. Κανέναν. Για το Βούκοβαρ ούτε λέξη δεν άκουσα. Και έγινε στην αρχή του πολέμου όταν οι Σέρβοι κέρδιζαν τον πόλεμο. Αλλά και τότε οι Σέρβοι είχαν το απόλυτο δίκαιο και οι μαλάκες οι τουρκόσποροι οι Βόσνιοι έφταιγαν που έκατσαν στην πόλη τους και σφάχτηκαν επειδή ήταν μουσουλμάνοι, ένας προς έναν, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Και δεν μιλάμε για ένα χωριό. Μιλάμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βοσνίας μετά το Σεράγεβο. Όπου και στο Σεράγεβο είναι πολύ βολικό να μιλάμε για την βόμβα-προβοκάτσια, αλλά και εκεί καμία αναφορά δεν κάνουμε για τους ελεύθερους σκοπευτές που βάραγαν στο ψαχνό. Αλλά κι αυτοί μουσουλμάνοι θα ήταν, τί να περιμένεις; Οι λεβέντες οι Τσέτνικοι πολεμούν μόνο σαν άνδρες...

Και για να έχουμε και καλό ρώτημα, επειδή πήρα και φόρα, πως ακριβώς το 95% των Ελλήνων καταδίκασε τους βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι; Με τα συλαλλητήρια; Με τις πορείες στην Αμερικάνινη πρεσβεία; Πως; Να σας πω εγώ κύριε Σπύρο πόσο έμπρακτα εκδηλώσαμε τα συναισθήματά μας απέναντι στη Δύση; Ένα μόλις χρονο μετά τους βομβαρδισμούς του 1999, ένα μόλις χρονο, είχαμε εκλογες εδώ και το 80% πήγε υπέρ των 2 φιλοδυτικών κομμάτων. θα μου πεις και τί να κάναμε, να βγάζαμε την Παπαρήγα και να μας βομβάρδιζαν και εμάς; έλα ντε; Πάντως αυτά για το 95% του ελληνικού λαού κατά της Δύσης να ξέρετε ότι εγώ τα ακούω και γελάω.

Μα και η κοντολίζα πιστευει στην ειρηνη.Την δική της ειρήνη.Την ειρηνη των υποταγμενων.Την ειρηνη οπου κανεις δεν θα σηκωνει κεφάλι.Χωρις σεβασμό στα συνορα των κρατών και στην καλή γειτονία.Οπου νομος θαναι το δικιο του ισχυρότερου.Τετοια ειρήνη θελουμε??
Και το ισραήλ ειρήνη θελει .Χωρις αραβες ή μαλλον με αραβες που ναχουν ηγεσίες τυπου ιορδανιας ή αιγυπτου.
Ενταξει κυριε φωτη.Εσυ ειρηνοφιλος εμεις πολεμοκάπηλοι.Οπως νομιζεις.Πεστο και στους 600000 λιβανεζους που σφαζονται για δευτερη τουλαχιστον φορά απο το ιδιο κρατος.Η μηπως θα φερει το ΝΑΤΟ την ειρηνη,οπως θελουν οι ισραηλινοί.Να αμυνεται αυτό για την παρτη τους,μια και οι ιδιοι δεν καταφεραν να καθαρισουν την περιοχή.Ωραια ειρηνη..Με επικεφαλής στρατιωτικό οργανισμό.

Photis said:
Εδώ είναι και η διαφωνία μας κύριε Σπύρο. Εγώ πιστεύω στην ειρήνη. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει εκεί στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν θα επαινέσω κανένα μάγκα που θα πάρει τη ζωή παιδιών. Κανέναν. Για το Βούκοβαρ ούτε λέξη δεν άκουσα. Και έγινε στην αρχή του πολέμου όταν οι Σέρβοι κέρδιζαν τον πόλεμο. Αλλά και τότε οι Σέρβοι είχαν το απόλυτο δίκαιο και οι μαλάκες οι τουρκόσποροι οι Βόσνιοι έφταιγαν που έκατσαν στην πόλη τους και σφάχτηκαν επειδή ήταν μουσουλμάνοι, ένας προς έναν, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Και δεν μιλάμε για ένα χωριό. Μιλάμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βοσνίας μετά το Σεράγεβο. Όπου και στο Σεράγεβο είναι πολύ βολικό να μιλάμε για την βόμβα-προβοκάτσια, αλλά και εκεί καμία αναφορά δεν κάνουμε για τους ελεύθερους σκοπευτές που βάραγαν στο ψαχνό. Αλλά κι αυτοί μουσουλμάνοι θα ήταν, τί να περιμένεις; Οι λεβέντες οι Τσέτνικοι πολεμούν μόνο σαν άνδρες...

Και για να έχουμε και καλό ρώτημα, επειδή πήρα και φόρα, πως ακριβώς το 95% των Ελλήνων καταδίκασε τους βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι; Με τα συλαλλητήρια; Με τις πορείες στην Αμερικάνινη πρεσβεία; Πως; Να σας πω εγώ κύριε Σπύρο πόσο έμπρακτα εκδηλώσαμε τα συναισθήματά μας απέναντι στη Δύση; Ένα μόλις χρονο μετά τους βομβαρδισμούς του 1999, ένα μόλις χρονο, είχαμε εκλογες εδώ και το 80% πήγε υπέρ των 2 φιλοδυτικών κομμάτων. θα μου πεις και τί να κάναμε, να βγάζαμε την Παπαρήγα και να μας βομβάρδιζαν και εμάς; έλα ντε; Πάντως αυτά για το 95% του ελληνικού λαού κατά της Δύσης να ξέρετε ότι εγώ τα ακούω και γελάω.
Σου απάντησα επί της ουσιας παραπάνω.Θεωρώ συνυπαιτιους σερβους κροατες,και μουσουλμανους στον εμφυλιο.
Τι σχεση εχει π'ως ψηφιζει ενας λαός με την αντιδραση του στους βομβαρδισμούς τού βελιγραδίου??Εγω αντιθετως δεν γελάω καθολου.Το 95% ηταν εναντιον των βομβαρδισμων ευρωπαικης χωρας.Οι ελληνες ,επειδη εχουν ζησει εμφυλιο ξερουν οτι δεν φταιει μονον μια πλευρά.Αλλα οι αμερικανοι ηθελαν ρωμαική φιέστα.Δεν ειδα απαντησεις για τουτζμαν u.c.k,και ιζετμπεκοβιτς.Το δικαστηριο της χαγης ηταν μονον για σερβους φαινεται

Re: Απάντηση: Re: Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

Σπύρος Σούρλας said:
Δεν εχω καταργησει την εννοια της ιστορίας.

Ω ναι το έχεις κάνει. Η Ιερουσαλήμ πόσο Αραβική πόλη είναι; Ποιος Άραβας τη θεμελίωσε; Μιλάς για τους Ισραηλινούς λες και είναι ένα έθνος που δεν έχει εκδιωχθεί από τα εδάφη της Παλαιστίνης με τον εξισλαμισμό που έφερε ο Μωάμεθ. Και φυσικά δεν αναφέρεις πουθενά ότι υπήρχαν και εβραίοι στην περιοχή όταν αυτή περασε σε Αγγλική κατοχή στις αρχές του 20 αιώνα. Ούτε κάνεις αναφορά στις πρώτες επιθέσεις του 1936 εναντίον εβραίων που είχαν φτάσει στην περιοχή πρόσφυγες από τη Ναζιστική Γερμανία. Κανενός το σπίτι δεν πήραν τότε. Απλά οι Άραβες δεν τους ήθελαν. Αλλά πότε έκαναν ακριβώς οι άραβες κουμάντο στην περιοχή;

Μιλάς αποκλειστικά για Αραβικά εδάφη αποκλείοντας τους Εβραίους από μια γή που ιστορικά ανήκει και σε αυτούς.

Re: Απάντηση: Re: Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

Σπύρος Σούρλας said:
Σου απάντησα επί της ουσιας παραπάνω.Θεωρώ συνυπαιτιους σερβους κροατες,και μουσουλμανους στον εμφυλιο.
Τι σχεση εχει π'ως ψηφιζει ενας λαός με την αντιδραση του στους βομβαρδισμούς τού βελιγραδίου??Εγω αντιθετως δεν γελάω καθολου.Το 95% ηταν εναντιον των βομβαρδισμων ευρωπαικης χωρας.Οι ελληνες ,επειδη εχουν ζησει εμφυλιο ξερουν οτι δεν φταιει μονον μια πλευρά.Αλλα οι αμερικανοι ηθελαν ρωμαική φιέστα.Δεν ειδα απαντησεις για τουτζμαν u.c.k,και ιζετμπεκοβιτς.Το δικαστηριο της χαγης ηταν μονον για σερβους φαινεται

Εγώ αντίθετα δεν θεωρώ κανένα από τους τρεις που αναφέρεις υπαίτιο για τον πόλεμο αυτό. Υπαίτιους θεωρώ τους Γερμανούς κυρίως και μετά όλη την Ευρώπη που τότε χόρευε τον καρσιλαμά που τους έπαιζε ο Κολ.

Οι Έλληνες επειδή κατα βάθος ξέρουν τί κοστίζει και τί δεν κοστίζει τα έκαναν πλακάκια με τη συνείδησή τους και βγήκαν στους δρόμους το 1999. 'Ενα χρόνο μετά τα έκαναν πλακακια με το πορτοφόλι τους και πήραν τη BMW και πήγαν και ψήφισαν Ευρώπη και Ντελ Πόντε. Και σιγά μην κάτσω εγώ να απολογηθώ για τα πεπραγμένα της παραπάνω σκύλας και όσον της έδωσαν την εξουσία. Μάλλον λάθος με έχεις ψυχολογήσει. Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι να πάρω το μέρος κάποιου. Το πρόβλημά μου είναι το να κλεινω τα μάτια όταν αυτος που υποστηρίζω σφάλλει.ι

Τα μεν σκυλιά βομβαρδίζουν αμάχους, τα δε άλλα, τα αντίπαλα σκυλιά κλείνουν τους δρόμους και εμποδίζουν τους αμάχους να μετακινηθούν προσωρινά σε ασφαλέστερες περιοχές γιά να μη μείνουν οι κατιούσες χωρίς ασπίδες... Γιά την χεζμπολάχ κάθε νεκρό παιδί δίνει πιό πολύ κέρδος από ένα νεκρό ισραηλινό φαντάρο... γιά τηλεοπτικούς και προπαγανδιστικούς λόγους βέβαια... Λίγο ανοιχτό μυαλό χρειάζεται για να δει κανείς ότι και οι δύο έχουν δίκιο, και οι δύο έχουν άδικο... Οι μόνοι που την πληρώνουν είναι φυσικά οι άμαχοι..όπως και στην Βοσνία, στην Τσετσενία, στην Αμπχαζία, στο Κασμίρ, στη Λιβερία κλπ

Τώρα αυτό για τη Χεζμπολά που κλείνει τους δρόμους από που προκύπτει; Τόσοι δημοσιογράφοι είναι στην περιοχή και δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Αντίθετα αυτά που επιβεβαιώνονται είναι οι βομβαρδισμοί στις αυτοκινητοποπμπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Ν. Λίβανο, οι βομβαρδισμοί στα καραβάνια των προσφύγω νπου φεύγουν στο βορρά του Λιβάνου, και φυσικά οι βομβαρδισμοί των ίδιων των δρόμων.

BIOS said:
Τα μεν σκυλιά βομβαρδίζουν αμάχους, τα δε άλλα, τα αντίπαλα σκυλιά κλείνουν τους δρόμους και εμποδίζουν τους αμάχους να μετακινηθούν προσωρινά σε ασφαλέστερες περιοχές γιά να μη μείνουν οι κατιούσες χωρίς ασπίδες... Γιά την χεζμπολάχ κάθε νεκρό παιδί δίνει πιό πολύ κέρδος από ένα νεκρό ισραηλινό φαντάρο... γιά τηλεοπτικούς και προπαγανδιστικούς λόγους βέβαια... Λίγο ανοιχτό μυαλό χρειάζεται για να δει κανείς ότι και οι δύο έχουν δίκιο, και οι δύο έχουν άδικο... Οι μόνοι που την πληρώνουν είναι φυσικά οι άμαχοι..όπως και στην Βοσνία, στην Τσετσενία, στην Αμπχαζία, στο Κασμίρ, στη Λιβερία κλπ

Αν και δεν έχω καμμία διάθεση να εμπλακώ σε πολιτικές συζητήσεις μέσω του φόρουμ - θεωρώ ότι είναι ακατάλληλος ο χώρος - εν τούτοις πολλές φορές τις παρακολουθώ , περισσότερο λόγω του ταμπεραμέντου των συμμετεχόντων . Δυστυχώς αυτή την φορά αγαπητέ BIOS στην οφθαλμοφανή , ανέκαθεν , επιλογή σου να λειτουργεις ως δικηγόρος του διαβόλου με μόνο σκοπό τον εκνευρισμό των υπολοίπων συμμετεχόντων ή την διατύπωση διαφορετικής απόψεως - προφανώς πιστεύεις ότι πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα , αποδεικνύει κάτι για σένα - αυτην την φορά λοιπόν το παράκανες . Προφανώς η Χεζμπολάχ βομβαρδίζει τους δρόμους και καταστρέφει τις υποδομές , ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν οι κάτοικοι του Λιβάνου . Ετι προφανέστερο ότι το θέμα του επόμενου ποστ σου θα είναι ο αναγκαστικός περιορισμός των κατοίκων του Λιβάνου , από την Χεζμπολάχ , στα σπίτια τους - μπορεί και να τους δένουν κι όλας με αλυσίδες για να μην δύναται να μετακινηθούν .
Κρίμα . Τουλάχιστον οι δυο τρείς αρθρογράφοι του ελληνικού τύπου που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τέτοιες απόψεις , πληρώνονται . Εσυ τα λες τζάμπα. Οχι και τόσο έξυπνο αυτό , έ ...

Ενα ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ αρθρο σημερα στην Ελευθεροτυπια !!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Ο κόσμος καίγεται και η Ευρώπη... χτενίζεται

Του ΛΟΥΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ*

Εντονα ανήσυχοι οι πολίτες του κόσμου παρατηρούν αμήχανοι, σαν σε κινηματογραφική ταινία, τη νέα φωτιά που άναψε στον Λίβανο, με τους Ισραηλινούς να απειλούν θεούς και δαίμονες. Με τους Παλαιστίνιους να έχουν τα όπλα τους παρά πόδα. Με τους αντάρτες των πόλεων (για άλλους «τρομοκράτες») στην περιοχή (Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιράκ, Ιράν, Συρία, Αφγανιστάν) να ανεβάζουν καθημερινά τον πυρετό των δηλώσεων, των απειλών εκδίκησης, αλλά και να μετατρέπονται σε ζωντανές ανθρώπινες βόμβες.

Πολλές φωτιές, άγριος πόλεμος σε μια απέραντη πυριτιδαποθήκη γιομάτη από πετρελαϊκά πάθη και συμφέροντα. Μοιάζει αυτή η κατάσταση σαν ν' άνοιξε κάποιος την πόρτα του «φρενοκομείου» και οι τραγικές εικόνες από θανάτους, τραυματισμένους και καραβάνια προσφύγων να πλημμύρισαν τις οθόνες και τις σελίδες των ΜΜΕ.

Οι κραυγές και οι εικόνες από την κόλαση αυτής της περιοχής έφθασαν στην Αγία Πετρούπολη όταν συνεδρίαζαν οι αρχηγοί, οι G8, οι ισχυροί του κόσμου. Οι οποίοι, μέσα από τις δηλώσεις τους, έστειλαν στους εμπόλεμους, μαχητές και αθώους πολίτες, ανίσχυρα και θολά μηνύματα. Θαρρείς και δεν συμβαίνει τίποτα το σοβαρό.

Αναρωτιέται δε ο καθένας αν οι ισχυροί κάνουν «το παπί», για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο επίγειος μονοθεϊσμός και τα εξαπτέρυγά του φαίνεται πως καλά κρατούν. Οι ΗΠΑ πρέπει να προστατεύουν το εξαπτέρυγό τους στην περιοχή. Να δώσουν, όπως ακούμε, μια - δυο βδομάδες προθεσμία στο Ισραήλ να μην αφήσει τίποτε όρθιο στην περιοχή. Να μην αφήσει πέτρα πάνω στην άλλη. Τα ερείπια, οι θάνατοι, οι τραυματισμοί του άμαχου πληθυσμού ίσως λειτουργήσουν παραδειγματικά, «θεραπευτικά» (μιλάμε για τα κράτη του κακού), για κάποιους στην περιοχή. Να τους νουθετήσουν να «κάτσουν φρόνημα», για να μη γίνει του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Λιβάνου και πάρουν αυτοί σειρά, Συρία και Ιράν.

Οσοι στρέφουν το βλέμμα τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι σκεπτικοί και θλιμμένοι. Αυτοί είναι σχεδόν σίγουροι ότι θα πάρει «σοβαρές» αποφάσεις και μέτρα μετά τον πόλεμο, όπως γίνεται συνήθως, κατόπιν εορτής, για να επισκευασθούν τα ερείπια σε υποδομές και σε θεσμούς, αλλά τις ψυχές αυτών που ζουν τη βαρβαρότητα και αυτών που ακολουθούν τα καραβάνια του πόνου, της απελπισίας, της απογοήτευσης δεν θα τις γιατρέψουν. Μάλιστα, σε μια περιοχή που μοιάζει με συνεχές ενεργό ηφαίστειο, φορτισμένη ιστορικά, πολιτιστικά, αλλά και γεμάτη από στρατηγικά και ενεργειακά συμφέροντα, από τη Μεσόγειο στον Ευφράτη Ποταμό και μέχρι την Κασπία Θάλασσα.

Η Ευρώπη, αν αισθάνεται, αν επιθυμεί να είναι η μεγάλη Ευρώπη της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, πρέπει να το αποδείξει, να φανεί στα μάτια των πολιτών ότι παλεύει γι' αυτά τα ιδανικά: Αλήθεια, πού είναι οι φωνές των προοδευτικών σοσιαλιστικών κομμάτων; Των κινημάτων ειρήνης και των ενεργών πολιτών; Φαίνεται ο κόσμος καίγεται και η Ευρώπη... χτενίζεται. Ας προσέχουν όμως οι ηγέτες, διότι οι λαοί στρέφουν την πλάτη στις διστακτικές και φοβισμένες ηγεσίες.

Δεν φλέγονται σήμερα μονάχα «οι άγιοι τόποι» και αναζητούν καινούργιους σταυροφόρους. Καίγεται η ελπίδα των λαών, των πολιτών του κόσμου, για έναν καλύτερο, ανθρωπινότερο και ειρηνικό κόσμο. Καίγεται η εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι σε αμήχανους και αδρανείς ηγέτες. Καίγεται η αξιοπρέπεια των κυβερνώντων όταν διαπιστώνει κανείς ότι πρώτα αναμένουν τις δηλώσεις του πλανητάρχη αυτοκράτορα και μετά στοιχίζονται, παίρνουν θέσεις!!!

Καίγεται η «τσέπη» των πολιτών από τις φωτιές, τις τιμές των καυσίμων που ξεπέρασαν κάθε όριο. Καίγεται η αξιοπιστία των διεθνών οργανισμών και αποκαλύπτεται η αλήθεια για το ποιος και πώς κυβερνιέται ο κόσμος. Καίγεται η εμπιστοσύνη των πολιτών σε κόμματα, ηγέτες και κυβερνήσεις. Αυτά βλέπει και η Τουρκία και λέει «στην αναμπουμπούλα χορεύει ο λύκος». Ετοιμάζεται και αυτή να κάνει μια περατζάδα στο Βόρειο Ιράκ, να «φιληθεί» με κάποιους «τρομοκράτες» Κούρδους.

Η Ευρώπη που γεννήθηκε ως κόρη της Μεσογείου πρέπει και μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες. Να σταματήσει εδώ και τώρα το εμπάργκο της οικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη. Να στείλει μήνυμα ειρήνης στην περιοχή και αυτοσυγκράτησης στο Ισραήλ, διότι όταν κανείς ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου θα τον ακολουθήσουν και οι άλλοι. Η βία δεν θα 'χει τελειωμό.

Να συγκληθεί μια Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των «25» της Ε.Ε., να τους δει ο κόσμος κάτι να κάνουν. Βαρέθηκε να βλέπει τη φιγούρα του Σολάνα να βγαίνει από τη μια πόρτα του ΝΑΤΟ και να μπαίνει στην πόρτα της Ε.Ε.

Να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας με πρωτοβουλία της Ευρώπης, τόσα μέλη εξάλλου είναι μόνιμα αλλά και έκτακτα, όπως σήμερα η Ελλάδα.

Να παρθούν πρωτοβουλίες τώρα, να σωπάσουν τα όπλα και να μιλήσει η διπλωματία, η φωνή της ειρήνης.

Παρακληση στον ΒΙΟΣ !!! μη βλεπεις μονο CNN !!!!!!!!!!!!!

(από Human Rights Watch)

Israel’s military campaign has already displaced 500,000 Lebanese residents, or one-eighth of the country’s population, the United Nations said. The humanitarian situation is especially grim in Tyre, a few miles south of the Litani River, where an estimated 60,000 residents as well as displaced people from nearby villages are trapped with dwindling supplies of medicine and food.

The IDF announced on July 19 that it is “operating with great caution in order to prevent any harm to uninvolved civilians.” At the same time, the military said, “Southern Lebanon is a combat zone in which Hezbollah terrorists operate against Israeli civilians from within the civilian Lebanese population, using them as human shields.”

Deploying military forces within populated areas is a violation of international humanitarian law, but that does not release Israel from its obligations to take all feasible precautions to minimize harm to civilians and civilian property during military operations.

http://www.hrw.org/english/docs/2006/07/20/lebano13786.htm
-----

Σύμφωνα με το human rights watch, το να αναπτύσεις στρατιωτικές δυνάμεις μέσα σε κατοικημένη περιοχή είναι παραβίαση των ανθρωπίνων.δικαιωμάτων ...
και συμπληρώνω...
εδώ δεν πρόκειται γιά άμυνα και αντίσταση από δρόμο σε δρόμο ή από σπίτι σε σπίτι, αλλά γιά ανάπτυξη συστημάτων ρουκετών μέσα σε κατοικημένες περιοχές...πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι μετά την εκτόξευση, η τοποθεσία απ'όπου έγινε η βολή εντοπίζεται αμέσως και ξέρεις ότι ο εχθρός θα αντιδράσει με τον γνωστό τρόπο... Αν δεν χρειάζεσαι ανθρώπινες ασπίδες, παίρνεις την ρουκετούλα σου, πας σε μια απομακρυσμένη περιοχή και την εκτοξεύεις από εκεί... κάνεις τα πάντα γιά να απομακρύνεις την αντίδραση του εχθρού από τους αμαχους σου κι όχι να τον προκαλείς να χτυπήσει τυφλά... ολα τα άλλα ειναι απλά δικαιολογίες...
πάνω από 300 νεκροί σε 18 μέρες πολέμου που έχουν ισοπεδώσει τον μισό Λίβανο... Κάτσε να δεις τι θα γίνει εδώ το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου...

Οι βόμβες που έριχναν κατά καιρούς σε νοσοκομεία κλπ οι ΗΠΑ, αναφέρονται πουθενά στο Human Rights Watch?