Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

Σπύρο όλοι αυτοί που "αφορίζουν" τα πτυχία μας και τα αμφισβητούν,όπως και τις σπουδές μας γενικά, δεν μας λένε από που πήραν τα δικά τους,πού έλαβαν χώρα οι σπουδές τους, ώστε να πάμε και εμείς εκεί να επικυρώσουμε τα δικά μας !
Πάντως εμείς από ΔΙΚΑΤΣΑ δεν περάσαμε..

Μα δεν ειναι θεμα πτυχίου.Αυτά λεγοντουσαν,αλλες περιόδους στην ελλάδα.Μαλλον μερικοί δινουν βαρυτητα στα πτυχία που έχουν ή δεν έχουν,και σαν γνησιοι συμπλεγματικοί χτυπάνε εκεί πού νομίζουν οτι πονάει ο άλλος.Έλα ομως που ποναει τούς ίδιους...
Το χειρότερο απ´ολα ειναι οτι ορισμενοι τις απόκριες το μονο που μπορουν να ντυθούν ειναι κότες.Και κραυγάζουν ´λέτε ψέματα´.Σαν τα παιδάκια πού κλεβουν το γλυκο απο το βάζο,και λενε μετά στην μαμα ¨εγώ δεν τόκλεψα´,και το κρατάνε στο χερι που τοχουν βαλει πίσω απο την πλατη.Δεν βαριέσαι Δημήτρη.Ασε τον καθε πικραμένο να βγαζει χολή.Σε ανοικτό φόρουμ ειμαστε.Υπάρχουν και καποιοι που ονειρευόντουσαν να σπουδάσουν δήμιοι.Ε,ας παιζουν με τη παιδική τους λαιμητόμο εδώ μέσα.Ειναι ακίνδυνοι.Σκεψου να εβγαιναν στούς δρόμους........

Σπύρος Σούρλας said:
Απο την σημερινή Ελευθεροτυπία,δήλωση τού Μανώλη Γλέζου για τα συμβαίνοντα στήν Μεση Ανατολή.
´Δεν μετανοώ για την βοήθεια πού έδωσε ο Ελληνικός λαός και διασώσαμε χιλιάδες εβραϊκής καταγωγής υπηκόους,απο το Ολοκαύτωμα.Λυπάμαι βαθειά όμως πού σήμερα η κυβέρνηση τού Ισραήλ αγνοεί τα όσα υπέστησαν οι σημερινοί συμπολίτες τους και εφαρμόζει τίς ίδιες ναζιστικές μεθόδους εναντίον τών λαών της Παλαιστίνης και τού Λιβάνου πού είχε αφαρμόσει ο Χίτλερ εναντίον τους´

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω πλήρως με τον Μανώλη Γλέζο. Μπράβο του!

Re: Απάντηση: Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

Σπύρος Σούρλας said:
Eleos,νασαι καλά που μάς παραπέμπεις στο πολύ ενδιαφέρον αυτό site.

Ο πέτρος μακρής είμαι :grandpa: είχα ακεφιές όταν έφτιαχνα το username

έτσι να ξέρουμε και με ποιους μιλάμε :ernaehrung004:

Καλα αυτος οι αυτοι που μαθαινει στα παιδια να υπογραφουν σε οβιδες ειναι πολυ αρωστος στο κεφαλι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

........μπραβο καμαρι που το χουν οι κολητοι των αμερικανων !!!!!!! ετσι ετσι παιδια ....
τι να ζωγραφιζεις στον πινακα τι σε οβιδα ;;;;;;; ετσι που καταντησαν και τα σχολεια σε αυτες τις χωρες..........

Eιναι ευχάριστο πάντως οτι το θέμα εχει φτάσει στις 1600 θεάσεις,και μαλιστα μεσα στη θερινή περίοδο.Αυτό δειχνει και την ευαισθησία των εδώ μελών.Παρήγορο σίγουρα σαν απάντηση στούς εχθρούς τού ανθρώπου.

Επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι τίποτα το ευχάριστο και τίποτα το παρήγορο δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα θέμα σαν αυτό που εξετάζουμε σε αυτό το thread. Και σκέψου ότι αυτά σου τα γράφει ένας φύσην αισιόδοξος άνθρωπος που 9 φορές στις 10 θα δει το ποτήρι μισογεμάτο.

Τουλάχιστον μιλάμε γι´αυτό.Σκεψου φιλε Φωτη να το ξορκιζαμε προσπερνωντας το.Το Ιnternet ειναι δυναμη.Ας πουμε οτι και το avclub ενωνει την φωνή του,με χιλιάδες άλλα site τού κόσμου.Αυτό εννοώ σάν παρήγορο.

Stellios papa said:
Αυτα που δεν βλεπετε στο tv ειναι εδω
να τα δουμε ολοι μας.....και να ντρεπομαστε
www.barborana.com

H πιό συγκλονιστική εικόνα Στέλιο ειναι αυτή που το καθήκι ο Ισραηλινός στρατιώτης σημαδευει το παιδί,απο τήν Παλαιστινη.Το βλέμμα της μανας τα λέει όλα.Δεν ειναι φόβος.Ειναι απορία και αποτροπιασμός πιό πολύ.Σαν να τού λέει τού καθάρματος´Καλα είσαι άνθρωπος εσύ??Στο μικρό πουλάς μαγκιά???¨

Το πρόβλημα για εμένα είναι ότι εκεί που έχει έρθει η κατάσταση δεν υπάρχει επιστροφή. Θα πάει μέχρι τελους. Ή που θα εξαφανιστούν οι ισλαμιστές, ή που θα εξαφανιστεί το Ισραήλ. Αυτό είναι κάτι που το βλέπεις σαν βούληση και στις δύο πλευρές. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν φωνές αντίδρασης σε κανένα από τα δύο στρατόπεδα. Πειράζει που εμένα αυτή η προοπτική με ενοχλεί; Με ενοχλεί σαν άνθρωπο, να αναγκάζομαι να παίρνω το μέρος κάποιου σε έναν αγώνα αλληλοεξόντωσης. Και αν ξαφνικά τα πράγματα έρθουν τούμπα και η χεζμπολά ρίξει τίποτα χημικά όπλα και βλέπουμε τα ισραηλινά παιδάκια να πέφτουν νεκρά σαν τα κοτόπουλα, νομίζεις ότι θα είμαστε λίγοι αυτοί που βαθιά μέσα μας θα πανυγυρίσουμε και θα πούμε ότι τους άξιζε τελικά; Και πως να μην το κάνουμε αυτό, με όσα έχουμε δει να γίνονται μέχρι τώρα; Αυτό είναι που με ενοχλεί. Φυσικά είμαι πολύ τυχερός που το μόνο μου πρόβλημα στην όλη ιστορία είναι ηθικής φύσεως. Κι αυτό το λέω ξέροντας πως οι γονείς μου κάπως έτσι εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους πριν 32 χρόνια. Εν μέσω βομβαρδισμών και πολέμου.

Πάντως φατάχ και χαμάς ειχαν συμφωνησει για αναγνωριση του ισραηλινού κρατους στα συνορα τού 67,λιγο πριν αρχισει η τελευταια κρίση.
Απο την άλλη υποχρεωτικά κρίνω τα γεγονοτα οπως συμβαινουν και οχι υποθετικά.Και η κατάσταση εχει επιτιθέμενους και αμυνόμενους .Δεν ξερω πώς θά ηταν αν την δυναμη την ειχαν οι αραβες.Ξερω τι γινεται τωρα ,που την δυναμη την εχουν οι ισραηλινοί.Και αυτοί πήγαν εκει το 1948.Οι άλλοι ηταν πάντα εκεί.Η ιστορια κρινεται με γεγονότα και οχι υποθετικά.Αλλως τε οι αραβες δεν ηταν πάντα ισλαμιστές.Κατεφυγαν δυστυχώς εκεί οντες απελπισμενοι απο την αποτυχία των ριζοσπαστικών κινημάτων τους,απο το οτι σε καποια κράτη φτιάχτηκαν κυβερνησεις ανδρεικέλων ,εξαρτημένες απο την δύση,και απο το γεγονός οτι οι εκάστοτε ισχυροί δεν ηταν με το μερος τους,αλλά με το μερος των ισραηλινών.Και αυτο που γινεται τώρα μοιαζει σαν προσπαθεια του μπούς να προλαβει να καθαρισει το τοπίο γιατι δεν ξανακερδιζει εκλογές και η αμερικανική πολιτική δεν θα ειναι αργοτερα τοσο φανατικά προηλωμένη στο εβραικό λόμπυ

Photis said:
Το πρόβλημα για εμένα είναι ότι εκεί που έχει έρθει η κατάσταση δεν υπάρχει επιστροφή. Θα πάει μέχρι τελους. Ή που θα εξαφανιστούν οι ισλαμιστές, ή που θα εξαφανιστεί το Ισραήλ. Αυτό είναι κάτι που το βλέπεις σαν βούληση και στις δύο πλευρές. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν φωνές αντίδρασης σε κανένα από τα δύο στρατόπεδα. Πειράζει που εμένα αυτή η προοπτική με ενοχλεί; Με ενοχλεί σαν άνθρωπο, να αναγκάζομαι να παίρνω το μέρος κάποιου σε έναν αγώνα αλληλοεξόντωσης. Και αν ξαφνικά τα πράγματα έρθουν τούμπα και η χεζμπολά ρίξει τίποτα χημικά όπλα και βλέπουμε τα ισραηλινά παιδάκια να πέφτουν νεκρά σαν τα κοτόπουλα, νομίζεις ότι θα είμαστε λίγοι αυτοί που βαθιά μέσα μας θα πανυγυρίσουμε και θα πούμε ότι τους άξιζε τελικά; Και πως να μην το κάνουμε αυτό, με όσα έχουμε δει να γίνονται μέχρι τώρα; Αυτό είναι που με ενοχλεί. Φυσικά είμαι πολύ τυχερός που το μόνο μου πρόβλημα στην όλη ιστορία είναι ηθικής φύσεως. Κι αυτό το λέω ξέροντας πως οι γονείς μου κάπως έτσι εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους πριν 32 χρόνια. Εν μέσω βομβαρδισμών και πολέμου.

Ακριβώς αυτό είναι Photis... Αυτό που αδυνατούν να δουν πολλοί κοντόφθαλμοι, είναι ότι τις σκηνές στις σειρές των φωτογραφιών που παρελαύνουν παραπάνω τις προκαλεί ο πόλεμος ο ίδιος, και δεν είναι ανάγκη να ευθύνεται μόνο η μία από τις αντιμαχόμενες πλευρές... Νομίζουν οτι η ισραηλινή οβίδα για παράδειγμα κάνει μεγαλύτερη ζημιά από μια οβίδα στην Σαιγκόν, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στη Νικαράγουα ή στην Σομαλία.... Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από τους θερμόαιμους είναι ότι όταν πέφτουν οβίδες, αυτές δεν εξετάζουν αν τα θύματά τους είναι ένστολα ή μη, και αν αυτο δεν το σκέφτονται οι ομοεθνείς τους οι οποίοι κρύβονται ανάμεσα στους άμαχους χρησιμοποιώντας τους πολλές φορές σαν ηθικές ασπίδες, ας μην περιμένουν να τους σκεφτεί ο εχθρός... Ο πόλεμος από μόνος του είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και με αυτή την λογική οι ισραηλινοί εγκληματούν. Οι δε Χαμάς και Χεζμπολάχ δεν νομίζω να είναι ιεροκήρυκες ή να στρατοπεδεύουν σε στρατόπεδα έξω από τις πόλεις ή να είναι άυλα άοπλα δημιουργήματα της φαντασίας των ισραηλινών...Το ζητούμενο από τις φωτογραφίες είναι να εκλείψουν τα αίτια που εχουν αποτέλεσμα φωτογραφίες σαν αυτές... Αν το να εκπαιδεύεις παιδάκια 10 χρόνων πως να χειρίζονται το καλάσνικοφ και κορίτσια πως να ανατινάζονται μέσα στις αγορές και τα λεωφορεία και μετά κρύβεσαι στα υπόγεια του νοσοκομείου, δεν τις αποφεύγεις τις φωτογραφίες. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει κανείς ελαφρόμυαλα εχθρούς του ανθρώπου έναν ολόκληρο λαό και να κάνει την πάπια γιά τους ομαδικούς τάφους που έριχναν τα "αδέλφια" μας οι Σέρβοι τους μουσουλμάνους ή να σφυροκοπούν τυφλά το Σεράγεβο (ΟΚ αυτό δεν το είδαμε από τους ισραηλινούς ακόμα) και να χειροκροτάει τον Μιλόσεβιτς... Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν υπάρχουν... Και μην ξεχνάμε ότι εμείς οι Ελληνες ήμασταν με το μέρος των Σέρβων που ήταν επιτιθέμενοι στους Βόσνιους εκείνη την εποχή... Ο πόλεμος είναι πάντα έγκλημα και μπορεί να τον ξεκινήσει ο ένας ή και οι δύο. Οι δε φωτογραφίες καλό είναι να παρουσιάζονται ώστε να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις και όχι για να λέμε αυτοί είναι καλοί κι αυτοί είναι κακοί...

Κατ' αρχήν θεωρώ λάθος μας να θεωρούμε ότι οι ισραηλινοί εμφανίστιηκαν στην Παλαιστίνη από το πουθενά το 1948. Δεν αποφάσισαν τυχαία να πάνε εκεί. Εκεί ήταν ο τόπος τους. Πολλοί εβραίοι υπήρχαν εκεί ήδη όταν αποφασίστηκε να ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ. Και ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι άλλες περιοχές που εξετάστηκαν για την εγκατάσταση των Ισραηλινών αποτελούσαν εναλλακτικές της περιοχής στην οποία βρίσκεται τώρα το κράτος του Ισραήλ. Δεν ξύπνησαν μια ωραία πρωϊα οι Σιωνιστές, κοίταξαν τον χάρτη και είπαν α, ωραία αυτά τα παραθάλασσια οικόπεδα ας πάμε να τα πάρουμε. Ήταν και δική τους γη. Γη των προγόνων τους. Πολλοί εβραίοι ζούσαν ήδη εκεί. Πολλοί άλλοι είχαν εκδιωχθεί. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πως βρέθηκαν τόσοι εβραίοι στην Ευρώπη; Εκδιώχθηκαν. Και εκδιώχθηκαν από μια γή που ήταν ΚΑΙ δική τους. Ας αποφεύγουμε λοιπόν τοποθετήσεις του στυλ "οι εβραίοι εμφανίστηκαν στην περιοχή το 1948." Αυτό είναι λάθος.

Όλα τα παραπάνω παρενθετικά τα έγραψα. το πρόβλημά μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι εγώ καλούμαι να πάρω το μέρος είτε της Χεζμπολά είτε του Ισραήλ. Έχω δηλαδή να διαλέξω ανάμεσα σε έναν αδύναμο τρομοκράτη χωρίς σπουδαίες πλάτες, και σε έναν ισχυρό τρομοκράτη με τρομερές πλάτες. Κατάσταση όμοια με αυτή στο Κόσσοβο. Γιατί εγώ να είμαι υπέρ του Μιλόσεβιτς; Επειδή σφάζει στο όνομα της ορθοδοξίας; Ή το γεγονός ότι το Κόσσοβο είναι πατρογονική γη των Σέρβων τους δίνει το δικαίωμα να σφάζουν όποιον θεωρεί το αντίθετο; Και ξαφνικά όταν το Βελιγράδι και οι υποδομές του βομβαρδίζονται, τουμπεκί για τον μακελάρχη Μιλόσεβιτς, και ηρωοποίησή του. Όχι. Αυτό δεν το δέχομαι.

Η Ιστορία περιέχει πάντα την οπτική αυτού που τη γράφει. Αν εγώ θέλω να δω την Χεζμπολά σαν μάρτυρες, και τον Μιλόσεβιτς σαν ήρωα θα βρω και τα γεγονότα και τις ερμηνίες αυτών για να γράψω μια ιστορία που θα τεκμηριώνει την αρχική μου οπτική. Τα νεκρά παιδάκια μου λες όμως ποια ιστορία θα τ' αναστήσει;

Πάντως η απαγωγή του/των ισραηλινών φαντάρων από τους παλαιστίνιους παραμονή των συμφωνιών με το ισραήλ, αν δεν το παραδέχονταν οι ίδιοι ότι τους έχουν απαγάγει, θα πίστευα ότι είναι προβοκάτσια των ισραηλινών...
Και το γεγονός ότι δεν επέστρεψαν τον φαντάρο πίσω -έστω σαν δείγμα καλής θέλησης - παρ'ολες τις διορίες του ισραήλ και τις παρεμβάσεις ψυχραιμότερων αραβικών κρατών, με κάνει να πιστεύω ότι μάλλον το παιχνίδι κάποιων από τους παλαιστίνιους παίζουμε αυτή την στιγμή... Ετσι για να καταλαβαινόμαστε....

Ισως και κάποιων ισραηλινών βέβαια που στον ουρανό το ψάχνανε και στη γή το βρήκαν.... Τους ήρθε κουτί...

Last edited: