Καθαρό ρεύμα, AC Conditioner & Καλώδια AC.

Re: Απάντηση: Re: Καθαρό ρεύμα, AC Conditioner & Καλώδια AC.

Επειδή γράφω με ταχύτητα... χελώνας,αναγκαστικά είμαι λακωνικός,όχι όμως και κρυπτικός!Λεο1964 ,αν δεν είχες ποτέ προβλήματα με καλώδια...τότε έχεις την τύχη του Γκαστόνε!Σοκμαβ , πάλι,αν υπάρξει βραχυκύκλωμα,δεν θα εμφανιστούν στο σασσί 230 Βολτ;Τα όσα έγραψα είναι από άρθρο στον ΗΧΟ του Βαγγέλη Λαζάρου (10ετία '90), αν θυμάμαι καλά, που έλεγε ακριβώς αυτό: ότι οι κανόνες CE δεν εγκρίνουν θωρακισμένα καλώδια ρεύματος εξ αιτίας αυξημένου κινδύνου ηλεκτροπληξίας.Ίσως όμως κάτι να έχει αλλάξει από τότε...Κάποιος ειδικός να μας δώσει τα φώτα του;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καθαρό ρεύμα, AC Conditioner & Καλώδια AC.

Επειδή γράφω με ταχύτητα... χελώνας,αναγκαστικά είμαι λακωνικός,όχι όμως και κρυπτικός!Λεο1964 ,αν δεν είχες ποτέ προβλήματα με καλώδια...τότε έχεις την τύχη του Γκαστόνε!Σοκμαβ , πάλι,αν υπάρξει βραχυκύκλωμα,δεν θα εμφανιστούν στο σασσί 230 Βολτ;Τα όσα έγραψα είναι από άρθρο στον ΗΧΟ του Βαγγέλη Λαζάρου (10ετία '90), αν θυμάμαι καλά, που έλεγε ακριβώς αυτό: ότι οι κανόνες CE δεν εγκρίνουν θωρακισμένα καλώδια ρεύματος εξ αιτίας αυξημένου κινδύνου ηλεκτροπληξίας.Ίσως όμως κάτι να έχει αλλάξει από τότε...Κάποιος ειδικός να μας δώσει τα φώτα του;

Από την στιγμή που η θωράκιση γειώνεται στην εγκατάσταση,όχι,δεν θα εμφανιστεί η τάση στο σασί αν το βραχυκύκλωμα γίνει με την θωράκιση.

Θα ακολουθήσει τον μόνο δρόμο που υπάρχει,αυτόν της γείωσης της εγκατάστασης δηλαδή.
Στην πλευρά της συσκευής δεν υπάρχει οδός διαφυγής εφ´ όσον δεν συνδέεται πουθενά.

(Με απλή λογική το σκέφτομαι,αν υπάρχει κάτι άλλο παραμέσα...)

Εχω αρκετα καλωδια απο σοβαρες εταιρειες με πιστοποιηση CE, FI, D, N, Kema Keur κτλ. Δεν υπαρχει αυτο που λες Κιμωνα, η κατι δεν θυμασαι καλα απο το αρθρο η κατι εχει γραψει λαθος ο συγγραφεας.

Re: Απάντηση: Καθαρό ρεύμα, AC Conditioner & Καλώδια AC.

Ασφαλως προηγουνται οι βελτιωσεις/ελλειψεις στο συστημα και σωστα το σκεφτεσαι ετσι.
Οι μετρησεις που πηραμε ηταν απλες μετρησεις αποκρισης συχνοτητων.
Θυμαμαι οτι με ενα απο τα καλωδια μετρηθηκε στα χαμηλα ( περιπου 30 Hz ) ,διαφορα σχεδον 1.5db μεταξυ δυο καλωδιων,κατι που ηταν και ανετα ακουστο (σε ενισχυτη QUAD).

Θα μπορούσες να αναφέρεις ποιό είναι το καλώδιο που έδωσε 1.5db στα 30Hz; Θα ήθελα να το έχω υπόψην μου. (αν έχει λογική τιμή)

Re: Απάντηση: Re: Καθαρό ρεύμα, AC Conditioner & Καλώδια AC.

Στα θωρακισμένα καλώδια (που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον),η γείωση με την θωράκιση συνδέεται μόνο από την πλευρά της εγκατάστασης.

(Αν έχω καταλάβει σωστά αυτό που λες...)

Για να ειμαστε πιο σωστοι,το καλωδιο γειωσης συνδεεται και στο μηχανημα και στο σουκο, επιπλεον η θωρακιση συνδεεται μονον στο σουκο , μαζι με το καλωδιο γειωσης .Κανενας κινδυνος βεβαια για βραχυκυκλωμα αν ολα συνδεθουν σωστα.

Για να ειμαστε πιο σωστοι,το καλωδιο γειωσης συνδεεται και στο μηχανημα και στο σουκο, επιπλεον η θωρακιση συνδεεται μονον στο σουκο , μαζι με το καλωδιο γειωσης .Κανενας κινδυνος βεβαια για βραχυκυκλωμα αν ολα συνδεθουν σωστα.

Πανίκο,το ίδιο λέμε,εγώ μιλούσα αποκλειστικά για την θωράκιση,το υπόλοιπα εννοείται πως θα είναι όπως πρέπει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καθαρό ρεύμα, AC Conditioner & Καλώδια AC.

Πανίκο,το ίδιο λέμε,εγώ μιλούσα αποκλειστικά για την θωράκιση,το υπόλοιπα εννοείται πως θα είναι όπως πρέπει.
To ξερω Σωκρατη,απλα για καποιον που ισως να μην γνωριζει ακριβως πως συνδεεται η θωρακιση,προσπαθησα να το πω λιγο πιο απλα :ernaehrung004:

Έχω φτιάξει δεκάδες καλώδια και....ακόμα ζω!!!
Λες να είμαι Gastone the Greek???

πολλοί εδώ μέσα έχουν φτιάξει καλώδια τροφοδοσίας μόνοι τους, με θωρακισμένο καλώδιο (και εγώ μέσα σ' αυτούς).

Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι κάποιοι έχουν καιρό να εμφανιστούν :hmmmm: :operator:

Σε όσους σύγχρονους ενισχυτές AV έχω υπόψη μου λείπει το ποδαρακι της γείωσης απο το IEC.
Δηλαδή ειναι τελείως αγειωτοι. Το ίδιο λέει και ο Bruno, το ίδιο και ο YBA.

Απάντηση: Re: Καθαρό ρεύμα, AC Conditioner & Καλώδια AC.

Σε όσους σύγχρονους ενισχυτές AV έχω υπόψη μου λείπει το ποδαρακι της γείωσης απο το IEC.
Δηλαδή ειναι τελείως αγειωτοι. Το ίδιο λέει και ο Bruno, το ίδιο και ο YBA.

Ουδετερογείωση......

Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014

Συμφωνώ για τις συνθήκες και για τις ηχογραφήσεις.
Παράδειγμα νομίζω και το μεγάλο wilson στην περισυνή έκθεση. Φαντάζομαι ουδείς αμφισβήτησε τις ικανότητες του εξαιρετικού αυτού ηχείου ανεξάρτητα από αυτό που οι περισσότεροι ακούσαμε...
Λάβε όμως υπ´ όψιν, πως παρ´ ότι η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική, απολύτως κανείς δεν αγοράζει χωρίς επόμενες δοκιμές, απλά και μόνο γιατί του άρεσε κάτι στην έκθεση (μιλώ κυρίως για ηχεία, αλλωστε εκεί έχει ουσία).
Στο κάτω-κάτω ο "έμπειρος" και όχι πρωτάρης εκθέτης καλείται να κάνει πράξη την εμπειρία του και να στήσει στον δεδομένο χώρο που του παρέχεται το βέλτιστο σύστημα για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Τώρα για το άν ένα σύστημα "σκοτώνει" και αλλάζοντας δύο αγωγούς γίνεται ξερό άχρωμο κι´ανούσιο, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
Πρώτο και πολύ πιθανότερο: Ήταν "ξερό άχρωμο κι´ανούσιο" από πρίν αλλά ακουγόταν συνέχεια και είχε γίνει αποδεκτό όπως απέδιδε. Λόγω της ολιγοήμερης διακοπής το ξεσυνήθησες. Μετά από λίγες ώρες ή μέρες θα είναι όλα όπως πρίν. (Brain adjustment).
Δεύτερο και ελάχιστα πιθανό: Εχει πρόβλημα το ψηφιακό καλώδιο ή σχεδιαστικό η συσκευή που τροφοδοτήθηκε απ´ αυτό.
Απίθανο: Να επηρέασε το καλώδιο τροφοδοσίας. (Παρ´ότι δεν θέλω να ανοίξω τους ασκούς του Αιόλου, το καλώδιο ή άγει ή δεν άγει).

+1000000000
Aν και γω θα σχολίαζα ως εξης(ΟΧΙ δεν είναι προτροπή αλλά άμα ακουω για καλώδια και ΤΕΤΟΙΕΣ αλλαγές στον ηχο ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ):tdown:
Αρες μάρες κουκουνάρες.....
Ηρθε το μαυρορεύμα απο τον υποσταθμό μεχρι την πρίζα, μπήκε στο λάθος καλώδιο και λαχτάρσε ,(το καλώδιο εκανε μια στροφή γυρω απο τον εαυτό του και το ρεύμα πέταγε κ@λο στη στροφή και δεν έμπαινε με χίλια στον ενισχυτή) οπότε πάπαλα το superdruper σύστημα.....:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014

Ηρθε το μαυρορεύμα απο τον υποσταθμό μεχρι την πρίζα, μπήκε στο λάθος καλώδιο και λαχτάρσε ,(το καλώδιο εκανε μια στροφή γυρω απο τον εαυτό του και το ρεύμα πέταγε κ@λο στη στροφή και δεν έμπαινε με χίλια στον ενισχυτή) οπότε πάπαλα το superdruper σύστημα.....:SFGSFGSF:

:chinscratch:

Υπάρχει η δυνατότητα να απλοποιήσεις αυτούς τους τόσο εξειδικευμένους τεχνικούς όρους
ώστε να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014

Για σου ρε Καπετάνιο με τις απορίες σου.:flipout:
Πόσο πιο Γιαννιώτκα να τα πώ???????
Αφου ξέρεις......αμα ακούω τέτοια βγαζω σπυριά......:violent-smiley-030:
Ταχουμε πει και στο τηλ......ΠΑΛΙΑ.......
ΑΝΤΕ πιο απλοικά....
Το ρεύμα με το που φτάνει στην πρίζα και βλέπει το καλώδιο του Μιχαηλού που είναι γυρω στο 1,5 μέτρο κατι παθαίνει και τρελαινεται.....
Αν λοιπον το καλωδιο εχει καμια 100 ευρα το ρεύμα παθαίνει ¨συστροφή¨(ρώτα τον Dr Pan K γιαυτο) ενω μόλις βάλεις
το ¨αλλο¨ με τα 3 χιλιάρικα το ρεύμα ψηλώνει φουσκώνει δυναμώνει και παέι με ταχύτητα φωτός στα μηχανάκια......
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ αυτά στο 1,5 μέτρο
ΑΥΤΟ δεν είναι καλώδιο ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ:party:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014

Για σου ρε Καπετάνιο με τις απορίες σου.:flipout:
Πόσο πιο Γιαννιώτκα να τα πώ???????
Αφου ξέρεις......αμα ακούω τέτοια βγαζω σπυριά......:violent-smiley-030:
Ταχουμε πει και στο τηλ......ΠΑΛΙΑ.......
ΑΝΤΕ πιο απλοικά....
Το ρεύμα με το που φτάνει στην πρίζα και βλέπει το καλώδιο του Μιχαηλού που είναι γυρω στο 1,5 μέτρο κατι παθαίνει και τρελαινεται.....
Αν λοιπον το καλωδιο εχει καμια 100 ευρα το ρεύμα παθαίνει ¨συστροφή¨(ρώτα τον Dr Pan K γιαυτο) ενω μόλις βάλεις
το ¨αλλο¨ με τα 3 χιλιάρικα το ρεύμα ψηλώνει φουσκώνει δυναμώνει και παέι με ταχύτητα φωτός στα μηχανάκια......
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ αυτά στο 1,5 μέτρο
ΑΥΤΟ δεν είναι καλώδιο ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ:party:
Έχεις φοβερή πλάκα, γέλασα με την ψυχή μου...αλλά κάνεις λάθος. Τα καλώδια, ακόμα και του ρεύματος, επηρεάζουν πολύ το ηχητικό αποτέλεσμα.