"Καθαρο" ρευμα-χρηση UPS με hifi συστημα

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Καθαρο" ρευμα-χρηση UPS με hifi συστημα

Εφόσον το πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλα διαμερισματα (ένα μόνο διαμ/μα μας μένει βέβαια ακόμα να τσεκάρουμε) , τότε το πρόβλημα είναι του κτιρίου και κατ' επέκταση της ΔΕΗ.
Από τα κεντρικά ρολόγια (μετρητές) του κτιρίου μέχρι και το διαμέρισμα η ΔΕΗ δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη. Ομως μέχρι τα ρολόγια του κτιρίου η ΔΕΗ έχει την πλήρη ευθύνη.

Εγώ στη θέση σου θα τηλεφωνούσα στις βλάβες της ΔΕΗ και θα τους ανέθετα το πρόβλημα δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι έντονο και συνεχές. Πες τους ότι σου κάηκε μια τηλεόραση ένας Η/Υ, το ανσανσερ της πολυκατοικίας και μια οδοντόβουρτσα μπαταρίας επάνω σε φορτιστή :flipout: :flipout: :flipout: . Οπότε θέλοντας και μη θα αναγκαστούν να ελέγξουν τουλάχιστον το τοπικό σημείο διανομής της περιοχής σου.

-bye-

Σημειωση : Περιοδικά η ΔΕΗ όποτε το θυμηθεί περνάει και τσεκάρει τα σημεία διανομής και κάθε φορά όλο και κάτι κάνει και σταματούν τα προβλήματα ως δια μαγείας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Καθαρο" ρευμα-χρηση UPS με hifi συστημα

Οπότε θέλοντας και μη θα αναγκαστούν να ελέγξουν τουλάχιστον το τοπικό σημείο διανομής της περιοχής σου.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Καλά στην Ελλάδα ζεις... Στον δρόμο βρίσκονται... Περίμενε και θά έρθουν... Το 2017 μ.Χ. ;)

Εγώ είχα την εντύπωση ότι τα UPS δεν βγάζουν κανονική ημίτονο, αλλά κάτι που φέρνει προς το πριονωτό. Δεν θα ήθελα να βάλω κάτι τέτοιο στα μηχανήματά μου... Εκτός αν τα καλά on-line δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Ένα Variac, όπως αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω, κάνει δουλειά;

Αλλά βρε παιδιά, αφού τα μηχανήματά μας στη πλειοψηφία δουλεύουν με συνεχές και χαμηλής τάσης, μήπως είναι καλύτερα να σκεφτούμε τι τροφοδοτικά έχουν μέσα κι επηρεάζονται τόσο πολύ από τη ΔΕΗ;

Ενας προενισχυτής της Technics που είχα παλιότερα είχε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Λειτουργούσε δηλαδή με σβυστό το τροφοδοτικό, παίρνοντας ρεύμα από τις μπαταρίες. Οταν τον έσβυνα, αναβε το τροφοδοτικό για να ξαναφορτίσει τις μπαταρές.

Ενας προενισχυτής της Technics που είχα παλιότερα είχε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες
"Είχα";;; Μη μου πεις ότι το πέταξες -- αν θυμάμαι καλά, ηταν ωραίο μηχανακι κι'επιδεχόμενο ιατροχειρουργικών επεμβάσεων...

SU-C1000 ήταν ο προενισχυτής και SE-A1000 ο τελικός με τις τεράστιες βελόνες VU στην πρόσοψη. Ηταν τα τελευταία καλά μηχανήματα που έβγαλε τη Technics και μετά πάπαλα, game over...
Οχι δεν τους πέταξα, βρίσκονται σε κάποιο κιβώτιο στην αποθήκη, έχουν πολλά χρόνια να χρησιμοποιηθούν αλλά λειτουργούν μια χαρά!!!