kathrein how to

Απάντηση: Ευχαριστω πολυ για τον οδηγο!

Νεος κατοχος του 910 !Λιγο χαμενος στην αρχη...
Μ' εχουν μπερδεψει οι διαφορες versions και δεν ξερω πως θα βρω την δικια μου...Εχω την 1.04 firmware. Αλλα 1w η 14w ;Πρεπει να βαλω διαφορετικα αρχεια κατα περιπτωση;Κι αν ειναι λαθος
ειναι σοβαρο;
Εχω ασυρματη συνδεση 1mbps με το pc μου...Πως θα κανω δικτυο με τον 910 ;
Το barry allen χρειαζεται πραγματικα τουλαχιστον στους αρχαριους ;Ευχαριστω!
Επειδή ο δέκτης σου είναι νέας γενιάς, είναι 1W. (φαίνεται και στην συσκευασία του)
Συνεπώς επιλέγεις αρχεία τα οποία αναφέρουν ότι είναι για 1W ή δεν αναφέρουν τίποτα και κάνουν και για τους δύο.
Με το Barry Allen μπορείς να πειραματιστείς σε δεύτερο στάδιο.
Μάθε πρώτα τα βασικά.
Στο φόρουμ μας έχουν γραφτεί πάρα πολλά για τον δέκτη.

Απάντηση: Re: kathrein how to

Φιλε xalaros δεν καταλαβα αυτο που γραφεις (μετα εκανα edit το /config/smb.conf με τo σωστο workgroup και IP ) μπορεις να γραψεις ποιο αναλυτικα το θεμα και ποιο ειναι το σωστο workgroup και IP ?
Καταρχήν πρέπει να δημιουργήσεις ένα οικιακό δίκτυο απο το PC και να του δώσεις ένα όνομα.
Αν δεν γνωρίζεις πως, μπορείς να τρέξεις τον οδηγό των windows στην επιλογή "θέσεις δικτύου"
Στη θέση της IP θα δηλώσεις την ΙΡ του δέκτη.

οκ για το smb.conf που ρωτατε, μολις απο το menu κανεις samba on για πρωτη φορα τοτε φτιαχνετε ενα αρχειο sm.conf στο directory /config αυτο πρεπει να το κανουμε edit και να βαλουμε τις ρυθμισεις μας. Το δικο μου ειναι:
[global]
load printers = no
guest account = root
log file = /tmp/smb.log
log level = 0
security = share
server string = Kathrein
workgroup = MSHOME
netbios name = Kathrein
interfaces = 192.168.178.100/255.255.255.0
#template shell = /bin/bash
encrypt passwords = yes
[root]
comment = System root directory.
path = /
read only = yes
public = yes
guest ok = yes
[pub]
comment = Public
path = /tmp/
read only = no
public = yes
guest ok = yes
create mask = 775

εγω το μονο που αλλαξα ηταν το workgroup και το interface(εδω βαζουμε την ip που δινουμε στο δεκτη μας.)

Κατι αλλο που προσεξα ειναι οτι οταν κανουμε install καποιο add-on μπορει καποια αρχεια να αλλαξουν οπως menu το init.sh to curchan καλο ειναι να τα προσεχουμε γιατι μετα θα χασουμε την μπαλα και δεν θα δουλευει το diseqc και αλλα πολλα(εγω εχασα το language menu αλλα μετα το εβαλα μονος μου).

Re: Απάντηση: Re: kathrein how to

Καταρχήν πρέπει να δημιουργήσεις ένα οικιακό δίκτυο απο το PC και να του δώσεις ένα όνομα.
Αν δεν γνωρίζεις πως, μπορείς να τρέξεις τον οδηγό των windows στην επιλογή "θέσεις δικτύου"
Στη θέση της IP θα δηλώσεις την ΙΡ του δέκτη.

Καλημέρα με μια ερώτηση.
Αν το ip όμως αλλάζει κάθε φορά που ξεκινάει ο δέκτης;
Εμένα παίζει από 192.168.1.2 – 192.168.1.6
Τι κάνουμε τότε;

Οριζεις εσυ ποια διευθυνση θελεις να παιρνει , χειροκινητα πχ 192,168.1,5
Απλα απενεργοποιεις το DHCP kai βαζεις τη διεθυνση που θελεις.

σε αυτο το link εχω ανεβασει ενα καινουριο diseqc_mon, curchan και diseqc.cfg οπως και την τελευταια λιστα με τα καναλια μου:
http://rapidshare.com/files/120211371/kathrein.rar.html

τα γνωστα για το install τα δυο πρωτα αρχεια στο /data/bin και το cfg στο /data/diseqc
το config οπως και τα καναλια μου περιεχουν τους εχεις δορυφορους.
hotbird,astra19,eutelsatw2,eutelsatw1/eb9, sirius,thor,hispasat,badr,astra28,hellassat,turksat,nilesat
το diseqc.cfg περιεχει πολλους δορυφορους αλλα μονο τους παραπανω χρησιμοποιω. προσοχη στις θεσεις των δορυφορων στο diseqc.cfg.
Επισεις επειδη το store position απο το menu του diseqc ειναι λιγο γκαβο, μια κανει save το position μια οχι, καλο θα ηταν το store να το κανετε απο telnet με την εντολη:
cd /data/bin
./diseqcsend1.2 224 49 106 * (οπου * το position που θελετε)

Υπαρχει καπου η δομη των αρχειων του Kathrein ?
Δηλ. οταν συνδεθεις μεσω δικτυου με Pc, τι folders kai arxeia βλεπεις μεσω Ftp , και τι κανει το καθενα ?

Μαλλον οχι τουλαχιστον οσο αφορα το ιδιο το image, οσο για τα extra νομιζω οτι τα περισσοτερα αρχεια μπορουμε ευκολα να τα αλλαξουμε με ftp.
στο aaf image τα περισσοτερα ειναι scripts. Πολυ θα ηθελα να δω ενα ελληνικο team να βγαζει images σε Ελληνικα/Αγγλικα παντως. Ισως καποια στιγμη μπορεσω να μεταφρασω το aaf σε ελληνικα μολις εχω χρονο, δεν ξερω πια γραμματοσειρα στον δεκτη υποστηριζει ελληνικα ομως αν υπαρχει καποια!

Απάντηση: Re: kathrein how to

Πολυ θα ηθελα να δω ενα ελληνικο team να βγαζει images σε Ελληνικα/Αγγλικα παντως. Ισως καποια στιγμη μπορεσω να μεταφρασω το aaf σε ελληνικα μολις εχω χρονο, δεν ξερω πια γραμματοσειρα στον δεκτη υποστηριζει ελληνικα ομως αν υπαρχει καποια!
Το θέμα έχει συζητηθεί στο AAF φόρουμ. Η μετάφραση έχει γίνει αλλά δεν υπάρχει συμβατή γραμματοσειρά..

τοτε ισως θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα add-on στο web-interface του δεκτη που να εχει ολες τις λειτουργειες του extra menu αλλα σε web?

xalare έχω πρόβλημα με το samba...
έκανα edit το /config/smb.conf, έβαλα την ΙΡ 192.168.0.25 και το όνομα του workgroup "Workgroup" που ανήκει το δίκτυο του σπιτιού, έφτιαξα και στο /config το αρχείο "samba_on" το οποίο διάβασα οτι πρέπει να φτιάξω αν θέλεις να ανοίγει το samba αυτόματα με το άνοιγμα του δέκτη, αλλά δεν βλέπω απο το pc τον δίσκο τον εξωτερικό που είναι συνδεδεμένος. Αντίθετα, μέσω telnet τον βλέπω μέσα απο τον Kathrein.

Τι γίνεται?
Πως τρέχει το samba μέσα απο το menu του δέκτη?
Μήπως μπορείς να γράψεις 2 λόγια για το όμορφο αυτό plugin, όπως τα έχεις γράψει ωραία και για όλα τα άλλα...?

Λοιπόν βρήκα το πρόβλημα... είχα κάνει την εγκατάσταση απο το μενού του δέκτη και δεν έβγαλε (ή δεν είδα) κανένα μύνημα λάθους. Τελικά δοκίμασα να ξανακάνω την εγκατάσταση απο το Web Interface και μου έβγαλε τα εξής μυνήματα:

Das Tarfile samba.tar.gz wurde ausgewaehlt!

samba.tar.gz 0% | | 0 --:--:-- ETA
samba.tar.gz 88% |************************* | 260 KB 00:00:00 ETA
samba.tar.gz 100% |*****************************| 292 KB 00:00:00 ETA
Connecting to addons.dload-board.com[65.98.0.110]:80

Download OK!

cp: unable to open `/data/plugins/osd/smb.mnu': No space left on device
cp: unable to open `/data/plugins/osd/apps.mnu': No space left on device
cp: unable to open `/data/plugins/status.sh': No space left on device
cp: unable to open `/data/plugins/stopsmb.sh': No space left on device
cp: unable to open `/data/plugins/startsmb.sh': No space left on device
cp: unable to open `/data/bin/smbd': No space left on device
cp: unable to open `/data/bin/nmbd': No space left on device
---------------------------------------------------------------
Tarfile wurde installiert!

οπότε... προφανώς η εγκατάσταση δεν έγινε επιτυχώς μιας και δεν υπάρχει χώρος!!!

Η κίνηση που έκανα ήταν να σβήσω ενα σκασμό κανάλια που δεν χρειάζομαι μπας και αδειάσει χώρος...τζίφος!

Ερώτηση λοιπόν... τι μπορώ να κοιτάξω να σβήσω για να αλαφρώσω την Κατερίνα απο χώρο, εκτός απο το να πάω στη λύση που ακούει στο όνομα BA, μιας και δεν θέλω να μπλέξω με πολλαπλά images?

Τα κατάφερα!!!!

Τελικά το αρχείο epg.dat που βρίσκεται στο /data ήταν 1.5 ΜΒ, και φυσικά εφόσον το "αλάφρωνα" θα είχα σαφέστατα αρκετό χώρο να περάσω το samba στην Κατερίνα.

πήγα λοιπόν απο το μενού του AAF 1.5, και μετέφερα το αρχείο στο /tmp (σε αυτή την περίπτωση προφανώς όποτε σβήνεις το σέκτη χάνεις ότι είχες κατεβάσει απο θέμα EPG για τα κανάλια και κάθε φορά που τον ανοίγεις θα πρέπει να τα ξανακατεβάζει όποτε αλλάζεις κανάλι, ή να τα κατεβάσει τη νύχτα αν έχεις ενεργή την επιλογή του EPG Update).

Έτσι απέκτησα λοιπόν αρκετό χώρο και εγκαταστάθηκε το samba κανονικά.

μετά έκανα τα εξής προκειμένου να το σετάρω για το δικό μου δίκτυο, καθώς και για να τρέχει αυτόματα κάθε φορά που ανοίγω τον δέκτη...

στο αρχείο /config/smb.conf, και εκεί που λέει

workgroup = Arbeitsgruppe

το αντικατέστησα με το όνομα του workgroup του δικού μου δικτύου που είναι το standard όνομα που δίνουν τα windows εφόσον δεν το αλλάξεις και είναι "Workgroup". Δηλαδή η γραμμή αυτή έγινε

workgroup = Workgroup

Κατόπιν πρέπει να δημιουργήσουμε ενα αρχείο στο /config ωστε να ανοίγει αυτόματα το samba όποτε ανοίγουμε το δέκτη. Για ν αγίνει αυτό γράφουμε

touch /config/samba_on

και μετά πάμε στο /config/init.sh και κάνουμε αλλαγή στη γραμμή που γράφει

/data/plugins/startsmb
σε
/data/plugins/startsmb.sh

Είμαστε έτοιμοι!!!

Σημ: όλα αυτά τα κάνουμε μέσω telnet. Αν δεν ξέρετε να χρησιμοποιείτε την εντολή του linux "vi" τότε έχετε ενα θέμα! Είναι ο word editor του Linux/Unix και είναι λίγο περίεργος στη χρήση. Αν έχετε πρόβλημα, ψάχτε στο ιντερνετ να δείτε πως λειτουργεί η εντολή "vi".

Αν κάποιος το προσπαθήσει κι έχει κολλήσει κάπου, στείλτε μου πμ. Παρακαλώ μη μου στείλετε πμ αν δεν το προσπαθήσετε καν πρώτα!

Γιάννης

Υ.Γ. όλα τα παραπάνω δουλεύουν κανονικά εφόσον στο δίκτυό σας η Κατερίνα έχει την κλασσική ΙΡ 192.168.0.25 και το subnet mask είναι επίσης το κλασσικό 255.255.255.0 !!!

sorry ειχα τρελη δουλεια δεν μπηκα σημερα καθολου απο οτι φαινεται το ελυσες το προβλημα σου ΒΑ δεν εχεις βαλει γιατι εχεις προβλημα χωρου???
Anyway μπορεσε κανεις να κανει recording σε nfs share?? μπορεσα και εκανα mount ενα nfs share απο το linux pc μου αλλα δεν καταφερα να το χρησιμοποιησω για record στη λιστα μου βγαζει μονο τα usb devices.

Υποτιτλοι σε kathrein 910

Γνωριζει κανεις πως επιλεγουμε - διαλεγουμε υποτιτλους στον kathrein 910 ;

Re: Υποτιτλοι σε kathrein 910

Γνωριζει κανεις πως επιλεγουμε - διαλεγουμε υποτιτλους στον kathrein 910 ;

Νομίζω πως δεν υποστηρίζει ακόμα υπότιτλους ...
Κάπου διάβασα πως σε κάποιο επόμενο Official firmware θα έχει.
(26 εβδομαδα (1.06) και 36 εβδομάδα (1.07)
Μεταξύ αλλων θα περιέχουν και επίσημα Diseqc 1.1 και 1.2, υπότιτλους κ.α.

Επίσης κάτι σχετικό με το Barry Allen.
ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ με USB Sticks Turbo-X που είχα δοκιμάσει.
Αντίθετα δούλεψε με κάτι Patriot από το Multirama.
(Ευτυχώς αγόρασα 2 στικάκια για παν ενδεχόμενο (1GB Turbo-X και 2GB Patriot, 5 και 6 ευρώ αντίστοιχα).

P.S.(Το παρόν δεν είναι δυσφήμιση/διαφήμιση είναι καθαρά για ενημέρωση σε όσους σχεδιάζουν να το βάλουν να προσέξουν τι να αγοράσουν!)

Νομίζω πως δεν υποστηρίζει ακόμα υπότιτλους ...
Κάπου διάβασα πως σε κάποιο επόμενο Official firmware θα έχει.
(26 εβδομαδα (1.06) και 36 εβδομάδα (1.07)
Μεταξύ αλλων θα περιέχουν και επίσημα Diseqc 1.1 και 1.2, υπότιτλους κ.α.

Επίσης κάτι σχετικό με το Barry Allen.
ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ με USB Sticks Turbo-X που είχα δοκιμάσει.
Αντίθετα δούλεψε με κάτι Patriot από το Multirama.
(Ευτυχώς αγόρασα 2 στικάκια για παν ενδεχόμενο (1GB Turbo-X και 2GB Patriot, 5 και 6 ευρώ αντίστοιχα).

P.S.(Το παρόν δεν είναι δυσφήμιση/διαφήμιση είναι καθαρά για ενημέρωση σε όσους σχεδιάζουν να το βάλουν να προσέξουν τι να αγοράσουν!)

ANTE επιτελους!!! ΝΑ βαλουν κ το diseqc επισημα!!! Ποτε πεφτει η 26 εβδομαδα???

Οσο για τα USB στικ, αυτο που νομιζω ταιριαζει γαντι ειναι αυτο το στικ που υπαρχει στον οδηγο ΒΑ του φορουμ. Κουμπωνει κ το καπακι του δεκτι με το στικ μεσα!!

ANTE επιτελους!!! ΝΑ βαλουν κ το diseqc επισημα!!! Ποτε πεφτει η 26 εβδομαδα???

Οσο για τα USB στικ, αυτο που νομιζω ταιριαζει γαντι ειναι αυτο το στικ που υπαρχει στον οδηγο ΒΑ του φορουμ. Κουμπωνει κ το καπακι του δεκτι με το στικ μεσα!!

H 26η εβδομάδα είναι η μεθεπόμενη εβδομάδα (23/6 - 29/6).

Οσον αφορά το stick νομίζω πως όντως το καλύτερο (αφού είναι και δοκιμασμένο) είναι αυτό του οδηγού BA.
Αν και εγώ το stick το έχω βάλει στις πίσω USB και μου δουλεύει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ενα Turbo X 8GB που έχω μόνιμα στην πίσω πλευρά του δέκτη για εγγραφές δουλεύει κανονικά, ενώ δούλευε και για μεταφορά των καναλιών για επεξεργασία στο PC.

Last edited: