Kathrein UFS 910_πρώτη παρουσίαση

Re: Νεα για KATHREIN UFS910

Καλημέρα Dimsat,
Προσωπικά δεν δοκίμασα να την περάσω, μιας και δεν έχω πρόβλημα με την 1.06.
Εφ' όσον δεν μπορεί να ξεκινήσει από το stick θα σου πρότεινα να περιμένεις να βγει η final.
Στο AAF που διάβασα λίγο δεν είδα να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την 1.07beta, ίσα-ίσα που πολλά προβλήματα που αφορούσαν τις εγγραφές λύθηκαν. Από την άλλη έχουν εμφανισθεί άλλα προβλήματα.

Αυτό μου θύμισε όταν είχα περάσει την 1.06 και ενώ όλα δούλευαν καλά όταν ήμουν στο radio mode, δεν μου έβγαζε πατώντας το ΟΚ και εν συνεχεία το info, πληροφορίες σχετικά με τον ραδιοφωνικό σταθμό.
Πριν από δυο εβδομάδες όταν πέρασα την 1.06 ξανά με το 2ο Bootloader για να δοκιμάσω το Black Pearl για το ITV παρατήρησα κάποια στιγμή οτι οι πληροφορίες στο Radio mode εμφανίστηκαν.
Το θέμα είναι ότι εκεί στο Rosenheim δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν έναν πολύ αξιόλογο δέκτη με εξαιρετικό Hardware και εικόνα, σε πολύ καλή τιμή και δεν το εκμεταλλεύονται κατάλληλα, βγάζοντας συχνά αναβαθμίσεις ώστε να κρατούν τους πελάτες τους ικανοποιημένους και όχι κάθε εννέα μήνες.

Καλησπερα Γιαννη και παλι.
Θα συμφωνησω απολυτα με τα λεγομενα σου. Τον δεκτη τον θαβει η ιδια η εταιρια. Αλλωστε μπορει να εχουμε γινει κουραστικοι με αυτο το ζητημα αλλα ειναι πραγματικα αχαρακτηριστο!

Οσο για το μενου προσπαθηκε προχθες καποιος απο το Αndy And Friends να δωσει μια βερσιον 1,07 για ΒΑ, αλλα και με αυτη εμενα μου μπουταρει η φλας.
οποτε θα περιμενουμε τις εξελιξεις....
Σε ευχαριστω και να εισαι καλα!!

Σήμερα βρήκα επιτέλους λίγο καιρό να δοκιμάσω τις ρυμίσεις του Black Pearl για το ITV HD και είδα επιτέλους "φως", δηλαδή την κάρτα του καναλιού.
Βέβαια το πιάνω με μικρά σπασίματα πράγμα που σημαίνει ότι το πιάτο 1,05μ δεν είναι αρκετά μεγάλο ή το LNB - ΜΤΙ White Line - θέλει ρύθμισμα με πεδιόμετρο, δεδομένου οτι το είχα τοποθετήσει-ρυθμίσει με την βοήθεια ενος δεκτη στην ταράτσα μόνος μου.

Το θέμα είναι οτι με το Ένιγμα 2 ο δέκτης βλέπει το κανάλι, ενώ με το επίσημο λογοσμικό του όχι.

Απάντηση: Re: Νεα για KATHREIN UFS910

Σήμερα βρήκα επιτέλους λίγο καιρό να δοκιμάσω τις ρυμίσεις του Black Pearl για το ITV HD και είδα επιτέλους "φως", δηλαδή την κάρτα του καναλιού.
Βέβαια το πιάνω με μικρά σπασίματα πράγμα που σημαίνει ότι το πιάτο 1,05μ δεν είναι αρκετά μεγάλο ή το LNB - ΜΤΙ White Line - θέλει ρύθμισμα με πεδιόμετρο, δεδομένου οτι το είχα τοποθετήσει-ρυθμίσει με την βοήθεια ενος δεκτη στην ταράτσα μόνος μου.

Το θέμα είναι οτι με το Ένιγμα 2 ο δέκτης βλέπει το κανάλι, ενώ με το επίσημο λογοσμικό του όχι.
Γιάννη, το θεμα είναι άλλο. Οτι με 1.05 κατεβάζεις στην Πάτρα έστω και οριακά το ITV HD. Συνεπώς το πιάτο σου πρέπει να είναι super καλορυθμισμένο.

Οτι αφορά το ITV HD, σε πολλούς δέκτες πρέπει αν εισαχθεί το video pid χειροκίνητα με channel editor γιατί το κανάλι κατεβαίνει ως data.

Alex σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, άμεση και σωστή όπως πάντα :grinning-smiley-043 .
Η αλήθεια είναι ότι το πιάτο είναι καλά ρυθμισμένο αλλά επειδή με τo LNB έχω κάνει διάφορα πειράματα, πιθανών να μην είναι εκεί που πρέπει, με δεδομένο ότι κάποια στιγμή, πριν δοκιμάσω το BA & Black Pearl είχα ήχο κανονικά (ο UFS910 με το λογισμικό της μαμάς του, ότι και να κάνεις και να ρυθμίσεις δεν κατεβάζει εικόνα, μόνο ήχο).
Αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα με το Ένιγμα2, το οποίο εάν τελειοποιηθεί - για μένα αυτό σημαίνει να βλέπει κανονικά και τα δύο CI που έχω - θα μπει κανονικά στην μνήμη του δέκτη.
Mε εντυπωσίασε και το Dreamsetup με το οποίο έκανα τις ρυθμίσεις στον UFS910.

Θα κοιτάξω τωρα (ο τελικός του CL που θα δείξει το ITV HD πλησιάζει) το LNB και θα ενημερώσω.

Οσον αφορα το θεμα με την 1,07 beta ηδη εχει μπει μπροστα και θα βγει τις επομενες ημερες το ΑΑΦ 3.0 ΒΑ το οποιο θα ειναι βασισμενο στο καινουριο beta image και θα λυσει το θεμα με την ασυμβατοτητα του 1,07 με το ΒΑ.

Θα συμφωνησω με τον Αλεξη για το θεμα του πιατου. Και μαλιστα μου βαλατε μπριζες και θα το ψαξω και εγω ισως το ΣΚ να δω αν με το ταπεινο μου Τ-90 wave frontier θα καταφερω να βγαλω το ITV. ΜΑΚΑΡΙ αν και το βλεπω χλωμο.. Αλλα αν βγαινει με το 1,05 ΙΙΙΙΣΩΣ να πιασω κατι... Θα παιξω και με πεδιομετρο αν χρειασθει (και οταν μπορεσει ο εγκαταστατης)

Μετα απο πολλες προσπαθειες και την βοηθεια των forums - ευχαριστω!- καταφερα να επαναφερω τον ufs 910 με kathiup 1.2 kai notfall 1.06...Μετα απο factory reset μπορεσα να φορτωσω 1,07 beta...Ολα καλα μεχρι εδω! Στη συνεχεια φορτωσα παλι με kathiup 1.2 την aaf 2.0e αλλα οταν εκανα restart μετα απο απεικονιση ufs910 - aaf 2.0 kai ημερομηνιας - ρολογιου ο kathrein μου παγωσε! Δεν μπορω να κανω τιποτ'αλλο παρα να τον επαναφερω ξανα στην 1,06 η 1,07 ! Μπορει κανεις να βοηθησει;
Υ.Γ.
Πολυ καλο το kathiup 1.2 ! Γνωριζει κανεις αν υπαρχουν οδηγιες στα αγγλικα - γαλλικα η ελληνικα ; Η καποιο manual ;

Μετα απο πολλες προσπαθειες και την βοηθεια των forums - ευχαριστω!- καταφερα να επαναφερω τον ufs 910 με kathiup 1.2 kai notfall 1.06...Μετα απο factory reset μπορεσα να φορτωσω 1,07 beta...Ολα καλα μεχρι εδω! Στη συνεχεια φορτωσα παλι με kathiup 1.2 την aaf 2.0e αλλα οταν εκανα restart μετα απο απεικονιση ufs910 - aaf 2.0 kai ημερομηνιας - ρολογιου ο kathrein μου παγωσε! Δεν μπορω να κανω τιποτ'αλλο παρα να τον επαναφερω ξανα στην 1,06 η 1,07 ! Μπορει κανεις να βοηθησει;
Υ.Γ.
Πολυ καλο το kathiup 1.2 ! Γνωριζει κανεις αν υπαρχουν οδηγιες στα αγγλικα - γαλλικα η ελληνικα ; Η καποιο manual ;

Καλο αλλα παλιο κατεβασε το kcc 3,2 που εχει ελληνικα και κανει τα παντα -bye-

Αν και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ΑΑF, νομίζω οτι το πρόβλημα σου ειναι οτι έβαλες το 2.0e που βασίζεται στο 1.06 επάνω στο 1.07 beta.
Εάν θέλεις να κρτήσεις οπωσδήποτε την 1.07 beta στην Flash του δέκτη, κατέβασε και βάλε την AAF 3.0 beta που θα βρείς στο σχετικό site και η οποία αφορα την 1.07 beta.

ΠΡΟΣΟΧΗ, κυκλοφορούν δύο version, μια για τον 1 W και μια για τον 14W.

Φιλε Γιαννη μολις κατεβασα την ΑΑΦ 3.0 beta και την εβαλα στο BA stick.
Aν δεν κανω καποιο τραγικο λαθος αυτη η βερσιον αφορα το ΒΑ, και δεν ειναι για φλασαρισμα.
Αν ο trin επιθυμει να κατεβασει την 3.0 απο ΑΑΦ καλο θα ηταν να την εχει στο στικ και να εχει στην φλας την επισημη 1.07 beta. Προσωπικα για να αποφυγω ολα αυτα τα ευτραπελα που μπορει να συμβουν δεν φλασαρω ανεπισημα λογισμικα, παρα μονο τα βαζω στο στικ.

Την καλύτερη δουλειά κάνεις.
Εγώ την 1.07beta με δεδομένο ότι ουσιαστικά δεν μου προσφέρει κάτι ούτε την έχω κατεβάσει και συνεχίζω να δουλεύω τον δέκτη με την 1.06.

Θα επαναλάβω ότι μόλις με το Αίνιγμα δουλέψουν και τα δύο CI που έχω, και βελτιωθεί λίγο η εικόνα, έχω πει αντίο στο Original Firmware (προς το παρόν μου δουλεύει μόνο το Alpacrypt που έχω για την κάρτα της Nova, ενώ δεν λειτουργεί - όχι μονο σε μένα αλλά και σε άλλους οπως διαβάζω, η Viacces για το Swiss HD).

Απάντηση: Νεα για KATHREIN UFS910

Kαλημέρα σε όλους τους φίλους.
Έβαλα την 1.06 στον δέκτη και αλλά δεν μπορώ να συνδεθω μέσω ftp .

Απάντηση: Νεα για KATHREIN UFS910

Kαλημέρα σε όλους .
Τελικά από ότι κατάλαβα η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν μπορούσε να συνδεθεί μέσω ftp,έβαλα άλλη αναβάθμιση 1.06 και μπόρεσα και συνδεθηκα και μέσω ftp .

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να βγεί η 2.0beta για τον UFS910.

Στα νεα προστίθεται και κάτι που με ενδιέφερε, η αναπαραγωγή (γιατι η εγγραφή από το ράδιο γινόταν ήδη) μουσικής.

Είδομεν

Last edited:

Δεν έχουν υποστήριξη για τον Kathrein στο cccam οπότε δεν μπορείς να του το περάσεις. Θα παίξεις με το incubus camd που έχει (υποστηρίζει cccam αλλά μόνο ως πελάτης κι όχι ως σερβιτόρος).

Φίλοι καλημέρα.
Είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση για ένα πρόβλημα που με απασχολεί σχετικά με τον kathrein 910. Τον εν λόγω αποκωδικοποιητή τον έχω ένα χρόνο και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, πριν είχα τον dreambox 7025. Λοιπόν το προβλημά μου έχει να κάνει με την NOVA.
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ το image AAF 2.0e όλα παίζουν μια χαρά αλλά το συγκεκριμένο image στην οργάνωση καναλιών είναι πολύ δυστροπο (από τα χειρότερα που έχω δεί). Φυσικά το καλλύτερο image είναι το enigma2. Έχω βάλλει την τελευταία έκδοση το AAF E2 summer time αλλά δεν αναγνωρίζει το CI module της NOVA (irdetto) και φυσικά ούτε την κάρτα της.
Μήπως κάποιος ξέρει κάτι για αυτό ή έχει κάτι να προτείνει. (διότι το Ε2 είναι φανταστικό image και θα ήθελα να το βάλλω μόνιμα)
Ευχαριστώ πολύ

Καλημέρα & καλό Μήνα

Το θέμα με τα κανάλια είναι εύκολο, μπορείς αφού συνδέσεις PC και UFS910 να τα φτιάξεις όπως θέλεις με το πρόγραμμα SatChannelListEditor και να τα αποθηκεύσεις σε μορφή για Ε2. Eν συνεχεία να τα ανεβάσεις στον δέκτη με το πρόγραμμα KCC.
Εάν δεν με απατά η μνήμη μου μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμως και το πρόγραμμα της Dreambox για αυτήν την δουλειά (το λέω μιας και είχες DM).
Για το πρόβλημα με την κάρτα της Nova δεν ξέρω να σου πώ, καθώς έχω ακόμη το Black Pearl και έχοντας την κάρτα σε ένα Alphacrypt στην κάτω υποδοχή μου παίζει κανονικά (και με το μπλε Irdeto που έχω παίζει, αλλά με το AC είναι πολύ πιο γρήγορη η εναλλαγή των καναλιών).

Last edited: