Kathrein UFS 910_πρώτη παρουσίαση

Re: Νεα για KATHREIN UFS910

Συγγνώμη για το διπλό post

Πιστεύω την επόμενη εβδομάδα να βρω χρόνο να φτιάξω ένα stick με το Summer Dream και θα δοκιμάσω την κάρτα να δω τι γίνεται.

Last edited:

Ευχαριστώ για την απάντηση yaZoo. Θα δοκιμάσω να ανεβάσω τα κανάλια με τον satchannelisteditor όπως μου προτείνεις (αφού τα σορτάρω όπως θέλω πρώτα). Σχετικά με το irdeto module να πω εδώ ότι έχω το μωβ. Επίσης κατά καιρούς έχω δοκιμάσει και προηγούμενες εκδόσεις Ε2 Images αλλά καμμιά δεν αναγνωρίζει το CI irdeto module. Στα settings και τις 2 υποδοχές CI τις δείχνει κενές. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι bug του Ε2 επειδή κάτι είχα διαβάσει σχετικά με προβλήματα στην υποστήριξη CI και επειδή το Ε2 image είναι σχετικά καινουργιο δεν το έχουν φτιάξει ακόμα. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Επίσης σε άλλους δέκτες (όχι kathrein) με Ε2 το module παίζει κανονικά.Με λίγα λόγια (σε μένα τουλάχιστον) σε οποιοδήποτε Ε2 Image και οι 2 υποδοχές CI δεν αναγνωρίζουν το irdeto module ενώ σε AAF 1.5 ή 2.0 δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις.

Κυκλοφόρησε σήμερα το απόγευμα η καινούργια FW 2.02 RC για τον Kathrein UFS910 που λύνει αρκετά απο τα προβλήματα που ουσιαστικά ειχεν πρσοτεθεί στον δέκτη απο την 2.01.
Ενώ μέχρι στιγμής είχα την 1.06 σήμερα το βράδυ θα δοκιμάσω την νέα FW να δούμε τι έκαναν οι προγραμματιστές της Kathrein.

Η εικόνα της 2.02.RC είναι το ίδιο καλή με την 1.06 που είχα και με δεδομένο ότι έχουν φτιαχτεί και μερικά μικροπροβλήματα, η 2.02 μένει στον δέκτη και συνεχίζονται οι δοκιμές για τα προβλήματα με τις εγγραφές στον σκληρό δίσκο.

Απάντηση: Νεα για KATHREIN UFS910

Συνολικά πως θα χαρακτήριζες το επίπεδο του δέκτη σήμερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και την τιμή που κοστίζει?

Θα ικανοποιηθεί ο υποψήφιος αγοραστής αν επιλέξει Kathrein σήμερα ή να στραφεί κάπου αλλού?

Μου βάζεις δύσκολα, με δεδομένο ότι η παραγωγή του δέκτη έχει σταματήσει ή σταματάει αφού πρόκειται να βγει ο νέος 912.

Πιστεύω ότι εάν σε κάποιον αρέσει να μαστορεύει και δεν φοβάται το Linux, στην τιμή που μπορείς να τον βρεις τώρα, δλδ. περίπου 180 Ευρώ δεν υπάρχει δέκτης με το Hardware και την εξαιρετική εικόνα του 910 τόσο στα SD όσο και στα HD κανάλια.

Προσωπικά περιμένω να δω τώρα τι θα μας δώσει το AAF team αφού και αυτοί περίμεναν την καινούργια FW που βασίζεται σε καινούργιο Kernel (απ' ότι έχω διαβάσει τουλάχιστον).

Εάν αγόραζα τώρα δέκτη, θα κοιτούσα πάντως τους Coolstream HD1 και Octagon SF1018 από κοντά, για να δω τι εικόνα έχουν σε σύγκριση πάντα με τον UFS910 και μετά όλα τα άλλα καλούδια, γιατί τελικά σε έναν δέκτη η εικόνα παίζει τον κυριότερο ρόλο.
Έτσι δεν είναι ?

Προσωπικά για μένα η καλή εικόνα είναι κριτήριο αγοράς ενός δέκτη. Το σύνολο των δυνατοτήτων του όμως είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει ως πλήρη.
Εχω την εντύπωση ότι ο Kathrein δεν έκανε την πορεία που θα μπορούσε λόγω περιορισμών που οφείλονται στο hardware και κατά δεύτερο λόγο στις ομάδες υποστήριξης. Μάλλον όμως σημαντικότερος λόγος ήταν η μη δημοσιοποίηση του λογισμικού ώστε να ασχοληθούν μαζί του "ανεξάρτητες" ομάδες.
Οπως και να 'χει παραμένει ο πρώτος δέκτης που μας μετέφερε στον μαγικό κόσμο του HD+Linux και για όσο καιρό τον είχα στην κατοχή μου τον ευχαριστήθηκα πολύ.

Απάντηση: Re: Νεα για KATHREIN UFS910

Κυκλοφόρησε σήμερα το απόγευμα η καινούργια FW 2.02 RC για τον Kathrein UFS910 που λύνει αρκετά απο τα προβλήματα που ουσιαστικά ειχεν πρσοτεθεί στον δέκτη απο την 2.01.
Ενώ μέχρι στιγμής είχα την 1.06 σήμερα το βράδυ θα δοκιμάσω την νέα FW να δούμε τι έκαναν οι προγραμματιστές της Kathrein.
Διαβάζοντας σχετικό δημοσίευμα στο satundkabel.de προκύπτει ότι η έκδοση 2.02 είναι Release Candidate, που σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμη. Δημοσιοποιήθηκε άρον άρον εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε από διαμαρτυρία τουλάχιστον 1500 χρηστών εντός μια εβδομάδας σε online poll.

Ολο το άρθρο εδώ:
http://satundkabel.magnus.de/geraet...e-beta-software-behebt-zahlreiche-fehler.html

Ενα πολυ καλο & σταθερο image για usb
Enigma2 Team Ducktales Build rev1721 z dnia 15.11.2009 PKT mod 4.5

E2 rev1721 @ Kathrein UFS910 HD

Image przeznaczone jest do instalacji na pendrive lub dysku sata

Zmiany E2 w stosunku do wersji 1575:

Dodano przez TDT:

+ implement a pace function for the SWTS-based playback
+ add missing proc file
+ evremote2 set as default
+ cam and tuner2 handling (trial version)
+ separating driver code into individual kernel modules
+ splitted all tuner and ci controller
+ libeplayer2 http mp4 streaming
+ player131 hopefully fix sound problem
+ added mp4 runtime detection
+ vob/m2ts only sending pts on keyframes, this might lead to mutch smoother playback
+ added m2ts extension to mediaplayer plugin
+ default player switch 76->131
+ fixed mute on channel change
+ fix error yellow button menu
+ enable tuxtxt exiting using txt key
+ reaenable page up and down key, also enable menu key
+ set downmix on/off on the fly
+ enhanced tuxtxt config
+ some video fixes
+ updated nits network patch, this MIGHT have better nfs performance.
+ lekko poprawiona stabilnoœζ Polsatu HD

Dodano przez PKT:

+ rekonfiguracja domyœlnych ustawieρ
+ ustawiono domyœlny skin blackGlass-HD
+ dodane narzκdzia do monitoringu temp. HDD
+ dodano Infocenter PKT (Menu->Inforcmacja->Inf. o tunerze)
+ nowy mountmanager v0.7.0 (dynamicznie wykrywa urzΉdzenia do zamontowania)
+ zastΉpienie restartu tunera przez restart GUI po aktualizacji listy kana³ow
+ poprawka dla montowania cifs
+ poprawka wizarda startowego
+ aktualizacja listy kana³σw
+ aktualizacja media center
+ aktualizacja media player
+ aktualizacja fontσw ->v6
+ aktualizacja spinera
+ aktualizacja plikσw systemowych
+ dodany plugin do zmiany spinera
+ wyœwietlanie dni tygodnia wg wybranego jκzyka w skinach
+ dodane wsparcie dla SWTS z MenuBP (domyœlnie wy³Ήczone)

PKT zaleca wy³Ήczenie AC3 w niektσrych przypadkach dla lepszej stabilnoœci

Pozdrawiamy
Polish Kathi Team

http://rapidshare.com/files/307831765/tdt_rev1721_pkt_mod_4.5.rar

Οι Πολωνοί εξακολουθούν να βοηθούν την εξέλιξη του δέκτη.
Εσείς οι κάτοχοι του που παρακολουθείται από κοντά τα δρώμενα, πείτε μας πόσες ομάδες ασχολούνται μαζί του?
Θυμάμαι δύο. AFF Team & πιο διακριτικά το PKT.
Το Ε2 ποιος το ανέπτυξε?

Εγω αυτες παρατηρω να ασχολουνται μονο. Αν δεν κανω καποιο λαθος η ΑΑΦ εβγαλε πρωτη προσπαθεια για Ε2. κ το λεω αυτο γιατι δεν αρχισα να περναω ενιγμα απο την αρχη, αλλα απο την εκδοση black pearl κ μετα.
Αυτο που μου κανει εντυπωση μετα το μπαχαλο με το 2.02 ειναι οτι στο επισημο σαιτ της καθρειν το μοντελο του δεκτη δεν υπαρχει......... Το εχουνε βγαλει (;;;;;;;;;;;;;;;;)

http://www.kathrein.de/en/sat/index.htm

Kathrein ufs 910

Καλησπέρα παιδιά!
Αγόρασα μετ/νο τον παραπάνω δέκτη με περασμένο το Enigma2 αλλά θέλω να να ξαναβάλω το original Firmware και επειδή είμαι άσχετος με το άθλημα μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως να το κάνω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Kathrein UFS 910 Flash Image

καλησπερα
εχω το εξης προβλημα με τον δεκτι
τον επανέφερα τον δεκτή με Emergency_Notfall_Image-UFS910-Original-1.06.rar όλα καλά αλά δεν μπορώ να περάσω άλω image ουτε τα original βαζο το usb και μου λει no folder που κανό λάθος

Re: Kathrein UFS 910 Flash Image

Το Notfall ή Emergency Image πρέπει να βρίσκεται στο USB stick σου στο παρακάτω αρχείο.

kathrein\ufs910

Kathrein UFS 910 εγκατάσταση Image για Cccam 2.2.1

Σύντροφοι τα φώτα σας...

Γείτονας αγόρασε μεταχειρισμένο (μόλις 100 ευρώ) τον συγκεκριμένο δέκτη ο οπόιος από ότι μου είπε έχει φορτωμένο πολύ παλιό λογισμικό και πρακτικά παίζει μόνο ...ERT Sat!!!!

Επειδή έχει περάσει προ πολλού τα 50 (o γείτονας, όχι ο δέκτης!!!) και δεν τα καταφέρνει ζήτησε να τον βοηθήσω, όμως ούτε το χρόνο έχω για διάβασμα, ούτε εμπειρία από τον συγκεκριμένο δέκτη...

Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να ζητήσω τη βοήθεια σας για να του φέρω το δέκτη σε καλή και σύγχρονη λειτουργικότητα με κάποιο Image που να υποστηρίζει Cccam 2.2.1 ή άλλη έκδοση του και ει δυνατόν και ελληνικό μενού (δεν έχει και τόσο σημασία αυτό, όσο το πρώτο)...

Πείτε μου λοιπόν με απλά λόγια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω. Δε μπορεί όλο και κάποιος από σας θα έχει σετάρει παρόμοια τον συγκεκριμένο δέκτη...

Περιμένω λοιπόν με αγωνία ει δυνατόν ένα walkthrough...

Re: Kathrein UFS 910 εγκατάσταση Image για Cccam 2.2.1

Φιλε μου το cccam δεν παιζει στον kathrein, αν θελεις να κανεις δουλεια θα βαλεις το image της aaf απο aaf-board.com και θα περασεις το oscam που ειναι και σχετικα ευκολο να το βαλεις.
Για να περασεις το image ο πιο καλος τροπος για μενα ειναι να βαλεις στο pc σου το aaf recovery tools 1.9 και απο εκει με serial cable να περασεις το aaf flash image. απο εκει και περα ενα usb stick ειναι ψιλο αναγκαιο για swap και swapextentions γιατι ο kathrein εχει περιορισμενη μνημη και το enigma2 μπαινει ισα-ισα.
Το oscam οπως και αλλα καλουδια θα τα βρεις στο aaf-menu επισεις για γλωσσα θα μπορεσεις να την βαλεις απο τα swap extentions στο stickακι.
Τον συγκεκριμενο τον δεκτη τον εχω απο τοτε που πρωτοβγηκε και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, εχει αρχισει και δειχνει την ηλικια του αλλα δεν τον αλλαζω ακομα, προσφατα πηρα εναν xtrend et-5000 για τον πατερα μου και ειναι σε αλλο επιπεδο αλλα τι να κανουμε οι καιροι ειναι δυσκολοι για gadgets.
Επισεις αναλογα με το ποσο σχετικος εισαι θα προτινα install του miniboot μεσα απο το aaf- recovery tools ωστε να μπορεσεις να κανεις install images σε usb stick και να bootαρης απο εκεi, δες τη μπορεις να κανεις απο μονος σου και αν κολησης εδω ειμαστε

Διάβάζω στο Forum του AAF, ότι ετοιμάζουν ενα καινούργιο λειτουργικό (θα μπορεί να φορτωθεί σε όσους δέκτες χρησιμοποιούν το SH4), που θα ακούει στο όνομα "Titan".
Πρόκειται για ενα μείγμα μεταξύ Neutrino (Ταχύτητα) και Enigma (Γραφικά). Έχει γραφτεί στην γλώσσα C αντί σε Python και οι πρώτες δοκιμές είναι πολύ ενθαρυντικές.
Μπράβο στον Andy και τους φίλους (ειδικά στον "nit" που το ξεκίνησε), για αυτή την προσπάθεια.