Κάτοπτρο για ταυτόχρονη λήψη 13°E, 9°E και 19.2°E

Eπειδή έχω και εγώ τους δορυφόρους που λες(καθώς και τον Astra στις 23 και τον Eutelsat στις 16) στο πιάτο 1χ1,10 Edision(αν δεν κάνω λάθος), μπορείς να μου πεις τι ποιότητα σήματος πιάνεις στις 9 μοίρες?
Εμένα παίζει γύρω στο 30 με 50, ανάλογα την συχνότητα, αλλά πρόβλημα θέασης δεν υπάρχει.

Η ποιότητα σήματος σε Topfield 7700HSCI είναι 55 - 60%. Με την ευκαιρία, και εγώ έχω στις 23,5 lnb inverto slim αλλά δεν μου βγαίνουν οι συχνότητες με τα βουλγαρικά (12207V & 11817V)

Last edited:
Eγώ τα πιάνω με ποιότητα σήματος σε Edision Optimus Underline με πάνω από 70% τα βουλγάρικα στις συχνότητες που είπες.Με κέντρο τις 19 πάντα.

Κάθε δέκτης μετράει διαφορετικά. Δε λένε κάτι τα ποσοστά σε διαφορετικούς δέκτες παρά μόνο σε ακριβώς ίδια μοντέλα.
Να προσθέσω ότι είχα δέκτη με ίδιο tuner με εκείνο του underline. Μην εμπιστεύεστε τις ενδείξεις τους. Πραγματικά δείχνουν ό,τι θέλουν...

Προσωπικά εμένα είναι διαφορετική εκδοχή από το επίσημο, δεν ξέρει αν έχει διαφορετικό tuner.
Πάντως,ότι μου δείχνει σαν σήμα πάνω από 30% παίζει τέλεια. Από το 30% και κάτω αρχίζουν τα προβλήματα.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Κάτοπτρο για ταυτόχρονη λήψη 13°E, 9°E και 19.2°E

Εγώ Θεσσαλονίκη πιάνω και τους 3 δορυφόρους με 80άρι πιάτο!(εννοείται εκτος από τον 2C)

Χάνοντας τον 2c χάνω τίποτα σημαντικό σε κανάλια;

για 2c τι διάμετρο χρειάζομαι κανονικά;
αν βάλω στο κέντρο τον Astra δεν βγάζω τους υπόλοιπους δύο πιο εύκολα σε παράκεντρους;

Re: Απάντηση: Κάτοπτρο για ταυτόχρονη λήψη 13°E, 9°E και 19.2°E

Χάνοντας τον 2c χάνω τίποτα σημαντικό σε κανάλια;

Μερικά του γερμανικού SKY και λίγα του Digital+(ισπανικό) από συνδρομητικά.

Καλησπέρα σας,

νέος όπως θα δείτε στο forum αλλά και στο χόμπυ και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Με συγχωρείτε αν έχω κάνει λάθος θέματος, αλλα περί αυτών των δορυφόρων ενδιαφέρομαι κι εγω!
Διατηρώ τον ΟΤΕ μόνο του και θέλω σε ένα 90cm να βάλω astra & Hotbird. Η απορίες μου είναι: 1.Μπορεί να υποστηρίξει το 90cm και του τρείς?
2. Με ένα καλώδιο (προς το σπίτι), 1 Diseqc θα μπορέσω να βλέπω σε 2 διαφορετικούς αποκωδικοποιητές?
Εψαξα στα περισσότερα ή πιο σωστά, σε ορισμένα θέματα, αλλα δεν είχε ακριβώς αυτό που ψάχνω για να μπορέσω να διαφωτιστώ...

Ευχαριστώ εκ των προταίρων.

1. Το θεωρώ πολύ δύσκολο με βάση τα όσα έχω διαβάσει, αλλά καλύτερα να σου πουν οι πιο έμπειροι.
2. Όχι, θες twin lnb (με δύο εξόδους δλδ) και 2ο disecq (κάθε disecq θα παίρνει τη μία έξοδο από κάθε lnb). Άρα θα κατεβάσεις δύο καλώδια στο σπίτι.

Καλησπέρα σας,

νέος όπως θα δείτε στο forum αλλά και στο χόμπυ και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Με συγχωρείτε αν έχω κάνει λάθος θέματος, αλλα περί αυτών των δορυφόρων ενδιαφέρομαι κι εγω!
Διατηρώ τον ΟΤΕ μόνο του και θέλω σε ένα 90cm να βάλω astra & Hotbird. Η απορίες μου είναι: 1.Μπορεί να υποστηρίξει το 90cm και του τρείς?
2. Με ένα καλώδιο (προς το σπίτι), 1 Diseqc θα μπορέσω να βλέπω σε 2 διαφορετικούς αποκωδικοποιητές?
Εψαξα στα περισσότερα ή πιο σωστά, σε ορισμένα θέματα, αλλα δεν είχε ακριβώς αυτό που ψάχνω για να μπορέσω να διαφωτιστώ...

Ευχαριστώ εκ των προταίρων.

Καλωσόρισες :) 1. Δυστυχώς όχι. Εχεις μικρο πιάτο και μένεις αρκετα ανατολικά. (αναφέρομαι στον 19.2, ειχα προσπαθησει κάποτε να το κάνω με ενα 1μετρο σε ενα φιλο στην Κρήτη. Ειχε κατεβάσει κάποιες συχνότητες, αλλα λίγο κακός καιρός και χανεται τελειως. Θελεις μεγάλο πιατο, δες το νημα του Σεραφειμ ). Οι αλλοι δυο ασφαλώς και γινεται.

2. Με κάλυψε ο προλαλήσαντας :)

@lokel
1. Θα μπορείς με πιάτο 90cm να έχεις και τους 3 δορυφόρους εκτός του 2C στον astra.
2. Αν μιλάμε για ανεξάρτητη λήψη ισχύουν τα προηγούμενα.

Κατ αρχην σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και τη μετακινηση της αναρτησης στο σωστο μερος. Απ οσο καταλαβαινω, εφοσον εχω ακομη ενα διαθεσιμο πιατο 80cm, ειναι να βαλω σε εκεινο astra/hotbird και τον οτε να τον αφησω μονο του, ουτως η αλλος, θα κατεβει ακομη ενα καλωδιο... για να μπει στο 2ο αποκωδικοποιητη. Νομιζω θα μου ειναι πιο ευκολο...

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 πιάτο και να βάλεις 3 twin lnb (1 για κάθε δορυφόρο). ένα καλώδιο από το καθένα σε 1 disecq 4 θέσεων και από εκεί στον 1 δέκτη και το ίδιο σε 2ο disecq για τον δεύτερο δέκτη. άρα 4 twin lnb 2disecq και 1 πιάτο.
Ή
2 πιάτα, 3 μονά lnb σε καθένα, 2 disecq και από εκεί σε κάθε δέκτη. Σύνολο 6 μονά lnb, 2 disecq, 2 πιάτα

Τωρα χαθηκα τελειως. Εγω διατηρω οτε τιβι με δικο του πιατο και μηχανημα. Θα βαλω νοβα κα μου λενε εχει πολλα fta και ο αστρα που μπορεις να συνδυασεις. Αρα, θελω 3 δορυφορους συνολικα, δηλαδη 2 ακομη. Απλα δε ξερω πως.μπορω να κατεβασω 1 καλωδιο που θα.διαχωριζεται σε 2 μηχανηματα. Οτε με το δικο του κα νοβα με το δικο της συν τον αστρα επανω.