Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

τι λες μωρε Νίκο?
υπάρχει και ένα πράγμα που το λένε σύνταγμα.
ολοι, λεει αυτό, είναι ίσοι.
Δηλαδή τζάκι να καίει και να "βρωμίζει" ναι στους έχοντες - δηλώνοντες 29999 και όχι στους 30000?
ναι στους 20000 και όχι στους 30000?
και στο κάτω κάτω ναι στους 1000 και όχι στους 30000?

τι λογική είναι αυτή να φορολογηθεί το τζάκι?
όταν το έφτιαξε κάποιος υπήρχε τέτοια απαγόρευση ή πρόβλεψη για μελλοντική απαγόρευση?
στο βυζάντιο υπήρχε καπνικός φόρος αλλά σήμαινε ότι όποιος καίει(θερμαίνεται) έχει χρήματα. Αρα φόρος. Υπήρχε και φόρος οδόντων.
Δηλαδή όπως ξυπνήσουμε?

Μας βλέπω για εμφύλιο σύντομα.

δεν είμαι νομοθέτης ρε συ... και ευτυχώς δεν έχω πρόθεση να γίνω!
μπορεί να είναι κοτσάνα αυτό που λέω, αλλά με τη δική μου λογική μπορεί να έχει ελαφρυντικά ο άστεγος ο άνεργος ο ανύμπορος... όποιοςς δεν έχει όμως οικονομικό πρόβλημα ΟΧΙ.
Στη στενή και με πρόστιμο που θα πάει απευθείας στους αδυνάτους... αυτό λέω.

το τεχνικό μέρος είναι για να δώσω έμφαση, τίποτε άλλο... με κάποιο τρόπο πρέπει να ξεχωρίσουμε τουε κανίβαλους απο αυτούς που απο ανάγκη και μόνο καταφεύγουν σε αυτή τη λύση.

Τέλος διαφωνώ σε όλες τις διευθύνσεις... στη λογική όταν το έφτιαξε ήταν νόμιμο!!!
Μη με βάλεις να δώσω παραδείγματα με τα αυτοκίνητα κτλ...
Πρόοδος λέγεται... τα τζάκια είναι ακατάλληλα για λόγους υγείας σε πόλεις σαν την Αθήνα. Τόσο οι κλιματολογικές συνθήκες όσο και η πυκνοκατοίκηση τα καθιστούν ανθυγιεινά.

Να παρθούν μέτρα να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη και να τιμωρηθούν οσοι κανίβαλοι τη βρίσκουν με την θέα της δηλητηρίασης του συνανθρώπου τους, λέω.
Μη στέκιεσαι στις λεπτομέρειες ρε καρντάσι. Πες μας επί της ουσίας τι πιστεύεις ότι είναι σωστό και κάποιο τρόπο να το κάνουμε.

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

όχι, θα συνεχίσουν.
Όπως θα συνεχίσουν να καίνε και τα τζάκια.

Ε αφού συμφωνούμε (ποιος διαφωνεί άραγε?) γιατί επικεντρωνόμαστε στην απαγόρευση ή δραστική φορολόγηση (με σκοπό την αποφυγή βέβαια) των ξύλων?
Και το πετρέλαιο και η βενζίνη να πάει στα 5Ε όταν πρόκειται (για προσωπική χρήση και όχι επαγγελματική)... δε κατάλαβα? Εξαντλήσαμε την προσπάθεια της καθαρής παραγωγής ενέργειας απο ήλιο και αέρα? Εξαντλήσαμε τους τρόπους μαζικής μεταφοράς με δημόσια καθαρά μέσα και χρειάζεται απαραιτήτως η καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου?

Αυτή είναι η αιτία της δηλητηρίασης... η εξουσία θέλει δούλους... και θα μας εκβιάσει με κάθε τρόπο... θα μας εξευτελίσει θα μας δηλητηριάσει και στο τέλος θα μας βάλει να φαγωθούμε και μεταξύ μας...

το περιβάλλον είναι η ζωή μας.___ δεν υπάρχουν εκπτώσεις σε αυτό το πράγμα, να το καταλάβουμε.

Να διαμαρτυρηθούμε για όλα τα υπόλοιπα που είναι και οι πραγματικές αιτίες... 22 σελίδες ειρωνείες και υποστήριξη των ασθενέστερων που δηλητηριάζουν και αυτοδηλητιριάζονται μου κάνει κάπως αδερφέ.

Ε όταν λένε ( το μεγαλύτερο μέρος του καπνού ενός αναμμένου τζακιού παραμένει εντός του σπιτιού ή χρησιμοποιούν το παραδοσιακό τζάκι σε αντιπαράθεση με ένα καλά συντηρημένο καυστήρα) και κοτσάρουν ένα “οι ειδικοί” ε τραβά ειρωνεία, τι να κάνω.
Ο
Κ δεν είμαστε στο δρόμο στην αναζήτηση των εξουσιαστών, αλλά κοντεύουμε να χάσουμε το νόημα και στη θεωρεία. αυτό λέω...

Βάλε τον ποζιτρονικό σου εγκέφαλο να το δει και απο αυτή τη σκοπιά... κυρίως τις επιπτώσεις της λάθος αντίδρασης...

work done. Αvanti popolo :flipout:

Αν κατουράμε όλοι στο δρόμο μέσα στις πόλεις σίγουρα γρήγορα θα έχουμε υγειονομικά προβλήματα. Αν βάλουν φόρο 500ε κάθε φορά που τραβάς καζανάκι δεν νομίζω να έχει ουσία να ζητάμε από τους ανθρώπους να σταματήσουν να κατουρούν έξω. Συμφωνώ απόλυτα ότι το περιβάλλων είναι η ζωή μας αλλά πρώτα ζούμε και μετά ζούμε καλύτερα. Καλά όλα αυτά με τις καθαρές ενέργειες και τα θέλω όλα αλλά όταν μας γυρίζουν στην εποχή του Ντίκενς δεν μπορεί να αναρωτιόμαστε γιατί καίμε ξύλα, το απαιτεί η εποχή. Ας αναρωτηθούμε γιατί τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν εκεί. Τότε θα βρούμε και την λύση.

Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

αρχή της επιστήμης η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων :grandpa:

+1 και κατ'επέκταση η εξέλιξη
Το είχα γράψει σ'άλλο πόστ και με ειρωνεύτηκαν κάποιοι

Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν, όπως και τα ταξί και τα φορτηγά είναι ως επί το πλείστον σε τραγική κατάσταση, ο έλεγχος στις εμπορικού περιεχομένου πηγές ρύπων είναι ανύπαρκτος και όχι τώρα, εδώ και δεκαετίες, αλλά επειδή είχε νοτιάδες και ομίχλη για 3-4 μέρες πανικοβληθήκαμε ότι πεθαίνουμε...................

Και εις ανώτερα!

Αν δεν έχω να ζεστάνω τα παιδιά μου θα κάψω ότι βρώ μπροστά μου και αν είναι δηλητήριο, τουλάχιστον θα πεθάνουν αργότερα, με την ελπίδα ότι σε λίγο κάτι θα αλλάξει, όχι τώρα από το κρύο αλλά με καθαρή οικολογική συνείδηση !

Αν κατουράμε όλοι στο δρόμο μέσα στις πόλεις σίγουρα γρήγορα θα έχουμε υγειονομικά προβλήματα. Αν βάλουν φόρο 500ε κάθε φορά που τραβάς καζανάκι δεν νομίζω να έχει ουσία να ζητάμε από τους ανθρώπους να σταματήσουν να κατουρούν έξω. Συμφωνώ απόλυτα ότι το περιβάλλων είναι η ζωή μας αλλά πρώτα ζούμε και μετά ζούμε καλύτερα. Καλά όλα αυτά με τις καθαρές ενέργειες και τα θέλω όλα αλλά όταν μας γυρίζουν στην εποχή του Ντίκενς δεν μπορεί να αναρωτιόμαστε γιατί καίμε ξύλα, το απαιτεί η εποχή. Ας αναρωτηθούμε γιατί τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν εκεί. Τότε θα βρούμε και την λύση.

Μα το λές και ο ίδιος... αυτό λέω απο την αρχή.

Μας γυρίζουν στον μεσαίωνα - γιατί τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν εκεί...

εκεί είναι η αιτία... γιαυτό αναγκάζονται κάποιοι να ζεσταθούν με οποιοδήποτε τρόπο!

Ας επικεντρωθούμε σε αυτούς που φταίνε... και στις επιπτώσεις της καύσης ξύλου... σε αυτό που μας προκάλεσαν...
Όσοι διαμαρτυρόμαστε για αυτά είμαστε άπονοι και καλοπερασάκιδες? Όσοι προειδοποιούν με στοιχεία για τις βλάβες στην υγεία (εντός και εκτός σπιτιού) πρέπει να λοιδορούνται?

εν τέλει τι θα πούμε σε κάποιον που καίει το τζάκι? Συνέχισε??? Φλόμωσέ τους στα διοξείδια, μονοξείδια και όποιο είδος καρκίνο επιφέρουν?
Ή θα τον ενημερώσουμε για το κακό που κάνει, αν όχι σε όλους τους άλλους, στον ίδιο του τον εαυτό και τα παιδιά του και ποιοί είναι ο υπαίτιοι για αυτή τη κατάσταση?

Last edited:

Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν, όπως και τα ταξί και τα φορτηγά είναι ως επί το πλείστον σε τραγική κατάσταση, ο έλεγχος στις εμπορικού περιεχομένου πηγές ρύπων είναι ανύπαρκτος και όχι τώρα, εδώ και δεκαετίες, αλλά επειδή είχε νοτιάδες και ομίχλη για 3-4 μέρες πανικοβληθήκαμε ότι πεθαίνουμε...................

Και εις ανώτερα!

Αν δεν έχω να ζεστάνω τα παιδιά μου θα κάψω ότι βρώ μπροστά μου και αν είναι δηλητήριο, τουλάχιστον θα πεθάνουν αργότερα, με την ελπίδα ότι σε λίγο κάτι θα αλλάξει, όχι τώρα από το κρύο αλλά με καθαρή οικολογική συνείδηση !

@ΔημZ
όπως πρείπα σε μια δυό σελίδες... και πολλές είπα...

σηκώνω τα χέρια παιδιά.
αφού μολύνουν τα λεωφορεία κάφτε ξύλα... τι 10 σφαλιάρες τι 100...

Καλη μέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

εκεί είναι η αιτία... γιαυτό αναγκάζονται κάποιοι να ζεσταθούν με οποιοδήποτε τρόπο!

Ας επικεντρωθούμε σε αυτούς που φταίνε... και στις επιπτώσεις της καύσης ξύλου... σε αυτό που μας προκάλεσαν...
Όσοι διαμαρτυρόμαστε για αυτά είμαστε άπονοι και καλοπερασάκιδες? Όσοι προειδοποιούν με στοιχεία για τις βλάβες στην υγεία (εντός και εκτός σπιτιού) πρέπει να λοιδορούνται?

εν τέλει τι θα πούμε σε κάποιον που καίει το τζάκι? Συνέχισε??? Φλόμωσέ τους στα διοξείδια, μονοξείδια και όποιο είδος καρκίνο επιφέρουν?
Ή θα τον ενημερώσουμε για το κακό που κάνει, αν όχι σε όλους τους άλλους, στον ίδιο του τον εαυτό και τα παιδιά του και ποιοί είναι ο υπαίτιοι για αυτή τη κατάσταση?

Κάτσε βρε Νίκο (ελπίζω να μου επιτρέπεις τον ενικό) ποιος λοιδορεί?
Επειδή το γυρνάμε και στην πλάκα καμιά φορά για να ελαφρύνουμε την κατάσταση? Τουλάχιστον εγώ για αυτό το κάνω.
Ούτε να λοιδορήσω κανένα έχω όρεξη, ούτε να ειρωνευτώ... δεν μου προσφέρει τίποτε.
Και συμφωνούμε στην ουσία, η καύση ξύλου είναι για πολλούς λόγους μη επιθυμητή ή τουλάχιστον δεν είναι προτιμότερη από την καύση πετρελαίου.
Τι να κάνουμε όμως?
Μέχρι να τα βάλουμε με τους υπεύθυνους και να αλλάξει η κατάσταση, τι πρέπει να γίνει?
Μέχρι τότε, τι προτείνεις?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

δεν είμαι νομοθέτης ρε συ... και ευτυχώς δεν έχω πρόθεση να γίνω!
μπορεί να είναι κοτσάνα αυτό που λέω, αλλά με τη δική μου λογική μπορεί να έχει ελαφρυντικά ο άστεγος ο άνεργος ο ανύμπορος... όποιοςς δεν έχει όμως οικονομικό πρόβλημα ΟΧΙ.
Στη στενή και με πρόστιμο που θα πάει απευθείας στους αδυνάτους... αυτό λέω.

το τεχνικό μέρος είναι για να δώσω έμφαση, τίποτε άλλο... με κάποιο τρόπο πρέπει να ξεχωρίσουμε τουε κανίβαλους απο αυτούς που απο ανάγκη και μόνο καταφεύγουν σε αυτή τη λύση.

Τέλος διαφωνώ σε όλες τις διευθύνσεις... στη λογική όταν το έφτιαξε ήταν νόμιμο!!!
Μη με βάλεις να δώσω παραδείγματα με τα αυτοκίνητα κτλ...
Πρόοδος λέγεται... τα τζάκια είναι ακατάλληλα για λόγους υγείας σε πόλεις σαν την Αθήνα. Τόσο οι κλιματολογικές συνθήκες όσο και η πυκνοκατοίκηση τα καθιστούν ανθυγιεινά.

Να παρθούν μέτρα να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη και να τιμωρηθούν οσοι κανίβαλοι τη βρίσκουν με την θέα της δηλητηρίασης του συνανθρώπου τους, λέω.
Μη στέκιεσαι στις λεπτομέρειες ρε καρντάσι. Πες μας επί της ουσίας τι πιστεύεις ότι είναι σωστό και κάποιο τρόπο να το κάνουμε.

τι πάει να πει δεν είσαι νομοθέτης.
Στο σπίτι σου δεν βάζεις πέντε κανόνες?
όλοι είμαστε εν δυνάμει νομοθέτες εφ όσον είμαστε σκεπτόμενοι και ζούμε σε κοινωνίες.

το θέμα είναι απλό.
δεν γίνεται να γυρνάς στο σπίτι και να κάθεσαι με το μπουφάν επειδή ο μαλέας χ υπουργός με το μισθό του των 8000 δεν τον αγγίζει η τιμή του πετρελαίου...(ΑΚΟΜΑ)
Η λογική της αντουανέτας δεν μπορεί να επιβληθεί.
Αν είναι τόσο βλάκες όλα τα μέτρα θα τους γυρίσουν πίσω και η τρόικα θα τους χορέψει στο ταψί κανονικά και αυτοί μετά ξανά εμάς μέχρι να φτάσουν τα πράγματα σε καταστάσεις αντουανέτας.
Δεν μπορεί ο άλλος ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ, ΝΑ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ του και να λέμε μμμ καίνε ξυλομπογιές. Στην Ινδία τον εργοστασιάρχη τον κάνανε κεμπάπ οι εργαζόμενοι. Ακόμα ψάχνουν να βρούν τα απομεινάρια του... Θα κάψει που λέει ο λόγος ακόμα και λάστιχα και παντόφλες και πλαστικά και ό,τι γουστάρει.
Αυτοί που το σπείρανε ας πρόσεχαν.
Και τα κωλοκάναλα που το αναδεικνύουν. Σιγά μην πάθει η τρέμη συνάχι και ερεθιστεί ο λαιμός της.
Μας δείχνουν κάθε μέρα τα κατορθώματα των δημαρχαίων και το μενού των ανέργων και απόρων: Σου λενε ξεκάθαρα: φίλε μη στεναχωριέσαι. Αύριο και συ θα έρθεις (Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά όχι και κάθε μέρα μεγάλε έχουμε συνωστισμό) στην πλατεία όπου θα δώσουμε συσσίτιο. Χλίδα μεγάλε. Φαί τζάμπα. Τί άλλο θες. Τι σε νοιάζει αν δεν έχεις λεφτά...
Και μετά καπάκι φάτε και πρέσβειρα.

Την βλακεία την κάνανε με το πετρέλαιο τώρα θα αναπνεύσουμε όλοι ξυλαράκι.
Στο δάσος που βγαίνω για βόλτα τα δέντρα εξαφανίζονται καθημερινά. Ούτε κλαράκι σπασμένο δε βλέπεις, ούτε κουκουνάρι. Κατοχή λεμε....
Θες λύσεις Νίκο?
να βγεί ένας πολιτικός που νάχει ...ίδια και να πει: κύριοι τρώες τέλος. Πετρέλαιο όσο έκανε πριν 2 χρόνια μειωμένο κατά το ποσοστό των μειώσεων των μισθών.
Ξύλα τόσο. Πέλετ τόσο. Και μελλοντικά επειδή βλέπω ότι η καύση επιβαρύνει ένας επι πλέον φόρος σταδιακά μέχρι το τζάκι να το κάνουμε διακοσμητικό.
Όχι ξυπνήσαμε σήμερα αριστερά και δεν βρήκαμε τις παντούφλες δίπλα στο κρεβάτι και ...τέρμα τα τζάκια ή τα πέλετ.
Η κατανάλωση φέρνει ανάπτυξη. Και αυτή έχει στραγγαλιστεί.
Αυτοκίνητα δεν κυκλοφοράνε, οι δρόμοι των δισεκατομυρίων και οι κόμβοι του 2004 είναι αδειανοί.
Όσο αδειανό είναι το κεφάλι τους.
Ο τρίτος παγκόσμιος έχει ξεκινησει εδώ και καιρό από την Κίνα. Δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με την παραγωγή τους και με τις ανάγκες τους.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουν οι υψηλά ιστάμενοι ότι στη χώρα αυτή προ ΕΕ είχαμε αγροτική παραγωγή που οι άλλοι την έβλεπαν με το κυάλι.
Τώρα τα κλείσαμε όλα επειδή τα μαντριά βρωμούσαν (και κανείς δεν έβαλε κανόνες να ξεβρωμίσουν ή να απομακρυνθούν τα αστικά κέντρα από κοντά τους) τα έκλεισαν για να αγοράσουμε ελβετικό τυρί. Βγάλαμε τον καπνό επειδή τους ενοχλούσε μας δώσανε και πριμ και οι χωριάτες κάθονται να παίζουν τα λεφτά πρέφα στο καφενείο και να αγοράζουν μαρλμπορο αλλά πλεον είναι ενημερωμένοι ότι τους κάνει κακό. Βγάλαμε τα στάρια και βάλαμε βιοκαύσιμα για να κινούμε τα γερμανικά μας αυτοκίνητα και να ψωνίζουμε γαλλική μπακέτα και βγάλαμε και τα καλαμπόκια για να γεμίσουμε φωτοβολταϊκά να πουλήσουμε ρεύμα στους γερμανούς να ξαναφτιάξουν αυτοκίνητα ...μόνο που δεν θα έχουμε πιά λεφτά να αγοράσουμε.
Η λύση είναι μία. Παραγωγή.
Παραγωγή.
Παραγωγή αυτού που μπορείς να παραγεις.
Η λύση είναι μία. Να βγάλεις τις παρωπίδες.
Η λύση είναι μία για τους κυβερνώντες. Να καταλάβουν ότι ο λαός έχει αξιοπρέπεια. Γιατί έχει κι ο καιρός γυρίσματα.

Ας δηλητηριασουμε τους γυρω μας, τα παιδια μας, τους γέρους μας και τους εμας τους ιδιους.
Ας τους ψωφησουμε ολους. Οσοι την γλυτωσουν, οσα βγαζουν ας τα φανε στους γιατρους στα φαρμακα και στα νοσοκομεια.

Θα ζεσταθουμε ομως για λιγο, βλεπεις εδω στο λεκανοπεδιο ο χειμωνας ειναι πολυ βαρυς.

Το βραδυ θα ζεσταθουμε παλι. Για σημερα εχω μια παλια βιβλιοθηκη νεοσετ.
Στο 1 μετρα απο το τζακι για κανα δυοωρο θα καουνε και τα μουστακια μου απο την ζεστη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Κάτσε βρε Νίκο (ελπίζω να μου επιτρέπεις τον ενικό) ποιος λοιδορεί?
Επειδή το γυρνάμε και στην πλάκα καμιά φορά για να ελαφρύνουμε την κατάσταση? Τουλάχιστον εγώ για αυτό το κάνω.
Ούτε να λοιδορήσω κανένα έχω όρεξη, ούτε να ειρωνευτώ... δεν μου προσφέρει τίποτε.
Και συμφωνούμε στην ουσία, η καύση ξύλου είναι για πολλούς λόγους μη επιθυμητή ή τουλάχιστον δεν είναι προτιμότερη από την καύση πετρελαίου.
Τι να κάνουμε όμως?
Μέχρι να τα βάλουμε με τους υπεύθυνους και να αλλάξει η κατάσταση, τι πρέπει να γίνει?
Μέχρι τότε, τι προτείνεις?

το "τότε" να γίνει τώρα... :grandpa:
πριν μπούμε όλοι στα νοσοκομεία και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!!!

ps νοιώθω καλύτερα με τον ενικό
άλλωστε προσπαθώ να διαφωνώ (ακόμα και έντονα) με όσους συμπαθώ, γιατί ξέρω ότι δεν θα ξεφύγω έτσι... ;-)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσ

το "τότε" να γίνει τώρα... :grandpa:
πριν μπούμε όλοι στα νοσοκομεία και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!!!

ps νοιώθω καλύτερα με τον ενικό
άλλωστε προσπαθώ να διαφωνώ (ακόμα και έντονα) με όσους συμπαθώ, γιατί ξέρω ότι δεν θα ξεφύγω έτσι... ;-)

Μαζί σου Νίκο!
Και ειλικρινά συγνώμη αν με κάποιο τρόπο, τουλάχιστον εγώ έδειξα ότι λοιδορώ ή ειρωνεύομαι! :ernaehrung004:

Ας δηλητηριασουμε τους γυρω μας, τα παιδια μας, τους γέρους μας και τους εμας τους ιδιους.
Ας τους ψωφησουμε ολους. Οσοι την γλυτωσουν, οσα βγαζουν ας τα φανε στους γιατρους στα φαρμακα και στα νοσοκομεια.

Θα ζεσταθουμε ομως για λιγο, βλεπεις εδω στο λεκανοπεδιο ο χειμωνας ειναι πολυ βαρυς.

Το βραδυ θα ζεσταθουμε παλι. Για σημερα εχω μια παλια βιβλιοθηκη νεοσετ.
Στο 1 μετρα απο το τζακι για κανα δυοωρο θα καουνε και τα μουστακια μου απο την ζεστη.

αύριο Ντίνο κάποιοι μπορούν να έρθουν στην πόρτα σου με ένα χατζάρι ή ένα καλάσνικοφ και να σου πούν δώσε μου γιατί τα παιδιά μου πεινάνε.
Ακραίο? δεν νομίζω. Σύντομο ? ίσως όχι τόσο....
Μην κρίνεις με την λογική λεκανοπεδίου. Διότι και ο υπουργέας με την λογική υπουργέα έκρινε: (στο σπίτι μου έχω ζέστη - ας φρόντιζαν να είχαν και αυτοί - τι σκούζουν τώρα και καίνε μπογιόξυλα αντί να ανάψουν την ενδοδαπέδια οι χώριατοι...)
Υπάρχει κόσμος στις Φλώρινες, στα Σιδηρόκαστρα και στις Καστοριές που οι εικόνες που έστειλες δεν είναι τόσο μακρυνές.
Και αυτούς (που καίνε 5000-6000 πετρέλαιο και τώρα τους ζητάνε 9000-12000) θα τους δώσουν (σε κάποιους - με κάποια "δίκαια κριτήρια") έως 900 ευρώ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Αυτοί που το σπείρανε ας πρόσεχαν.

Εσύ τι έσπειρες? Πασοκ και ΝΔ ξανα και συ???
Ντροπή... ;-)

Αυτό που λέω είναι ότι στη πραγματικότητα με αυτό το τρόπο δεν τιμωρούνται οι υπεύθυνοι.
Ως μαζοχιστές όσοι καίνε τιμωρούν τους εαυτούς τους... και όλοι μαζί τους υπόλοιπους που δεν καίνε ξύλα συνειδητά!

στα υπόλοιπα συμφωνούμε, αν δεν μου ξέφυγε τίποτα... ή είναι ήσσονος σημασίας
πχ σπίτι μου δεν νομοθετώ. κάποιος προτείνει, συζητάμε, αποφασίζουμε καμία σχέση με ότι γίνεται στη κοινωνία μας δηλαδή...
το τζάκι ήθελα να το γκρεμίσω απο την ημέρα που μπήκα στο σπίτι (οκ για άλλους λόγους). Η πλειοψηφία διαφωνούσε... το αποδέχτηκα... σήμερα που έχουμε ζήσει και τη καπνίλα, η γυναίκα άλλαξε... καπνίλα όχι απο ανήμπορους...
να σου πουν συμφορουμήτες που την βγάζουμε στο μπαλκόνι για τσιγάρο, τι ακριβώς γίνεται και απο ποιές καμινάδες βγαίνουν... καμινάδες που θέλουν στούμπωμα φίλε... με απόλυτο και βίαιο τρόπο μάλιστα!

αύριο Ντίνο κάποιοι μπορούν να έρθουν στην πόρτα σου με ένα χατζάρι ή ένα καλάσνικοφ και να σου πούν δώσε μου γιατί τα παιδιά μου πεινάνε.
Μην κρίνεις με την λογική λεκανοπεδίου. Διότι και ο υπουργέας με την λογική υπουργέα έκρινε: (στο σπίτι μου έχω ζέστη - ας φρόντιζαν να είχαν και αυτοί - τι σκούζουν τώρα και καίνε μπογιόξυλα αντί να ανάψουν την ενδοδαπέδια οι χώριατοι...)
Υπάρχει κόσμος στις Φλώρινες, στα Σιδηρόκαστρα και στις Καστοριές που οι εικόνες που έστειλες δεν είναι τόσο μακρυνές.
Και αυτούς (που καίνε 5000-6000 πετρέλαιο και τώρα τους ζητάνε 9000-12000) θα τους δώσουν (σε κάποιους - με κάποια "δίκαια κριτήρια") έως 900 ευρώ).

Μιλαω για την αποπνυκτικη ατμοσφαιρα στην Αθηνα που δημιουργειται οταν καινε καποιοι (πολλοι) οτι να 'ναι σε τζακια & σομπες

Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Δεν πιστεύω να ένιωσες ότι ειρωνεύτηκα εσένα πουθενά, με τους ειδικούς έκανα πλάκα. :ernaehrung004:

Η μόνη διαφωνία είναι ότι εγώ δεν θα έβαζα το «και στις επιπτώσεις της καύσης ξύλου» μου φτάνει να επικεντρωθούμε σε αυτούς που φταίνε και αυτό γιατί μόνο έτσι θα βρούμε την λύση. Η καύση του ξύλου αυτού με βασικό στοιχείο τον άνθρακα (που λένε και οι ειδικοί) συντροφεύει την ανθρωπότητα από τότε που μας την έδωσε ο Προμηθέας. Το έχουν φάει τα πνευμόνια μας εις τους αιώνας των αιώνων. Πάντα το τελευταίο καταφύγιο του ανθρώπου θα είναι η φωτιά αν δεν έχει άλλη λύση.

Δεν λοιδορούνται ρε συ, πλάκα κάνουμε, η ενημέρωση καλό κάνει αλλά λένε τα βασικά. Ναι είναι καρκινογόνο η καύση ξύλου, το ίδιο και να ψήνεις μπριζόλα στα κάρβουνα. Ποιες είναι οι συνέπειες για την υγεία και σε τι χρονική διάρκεια γίνονται θανατηφόρες? Είναι προτιμητέο να πάμε από καύση ξύλου ή από παγωνιά? Τι μας λένε οι ειδικοί να επιλέξουμε?
Τα έχεις βάλει με την Εκάλη και τα υπόλοιπα. Πόσοι είναι αυτοί? Λες στις βίλες να μην έχουν να πετρέλαιο για να ζεσταθούν. Σε πόσους κόβουν το ρεύμα σήμερα? Πόσοι δεν θα έχουν ρεύμα μέχρι το 2014 με τις αυξήσεις και τα χαράτσια. Πόσες πολυκατοικίες δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο γιατί ένα μεγάλο μέρος δεν πληρώνει κοινόχρηστα. Για το 2014 προβλέπουν ανεργία στο 40% επίσημα. Αν νομίζουμε ότι τώρα έχει κάπνα έξω, που δεν έχουν πιάσει και τα κρύα, φαντάσου τι θα γίνει μέχρι το 14. Δεν θα μείνει ούτε στο σύνταγμα δέντρο. Δεν έχει νόημα να κυνηγάμε τους χρήστες τζακιών. Νόημα έχει να κυνηγάμε τους χρήστες εξουσίας.

είσαι λάθος Μήτσε...

είναι απόλυτα ακραίο αυτό που όντως έρχεται... να είναι πιθανό δηλαδή να σε ληστέψει κάποιος για να φάει... για να επιζήσει...

Και δεν διαφωνήσαμε ότι οι εξουσιαστές είναι αναίσχυντοι και σαδιστές.
Να απαντήσεις σε τι φταίμε όλοι οι υπόλοιποι... και με ποιό τρόπο θα διώξουμε όλα αυτά τα καθάρματα καίγοντας ξύλα... και δηλητηριάζοντας τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας.
αν μου βρεις το τρόπο να το συζητήσουμε, αλλιώς λέμε για να λέμε,,,

Και συνεχίζεις να βρίσκεις κολλήματα με επαρχία και τοπικές συνθήκες κτλ...
Μια χαρά γινόταν διάκριση τόσα χρόνια με το πετρέλαιο στα αυτοκίνητα και ακόμα πιο εύκολα κάποιοι πλήρωναα την κιλοβατώρα λιγότερο.
Να γίνει το ίδιο με την Φλώρινα, τη Καστοριά και το Νευροκόπι... ειδικές συνθήκες, περισσότεροι πόροι σε αυτούς για να ανταπεξέλθουν.
Δε καταλαβαίνω πως θα πέσει η τιμή του πετρελαίου απο την καύση ξύλου? Θεστήκανε οι αρμόδιοι!
Το ίδιο θεμένοι ήταν με τα καυσαέρια στις μεγαλουπόλεις... την τιμή θα ανεβάσουν για να μη καις... και μέσα όσοι καίνε νοβοπάν... ευκολάκι για αυτούς.
Θα το παρουσιάσουν και ως τσάμπα θέρμανση για τους ανήμπορους παραβάτες... και θα τους ξαναψηφίσουμε... παλιά μου τέχνη κόσκινο!!!

δεν τους έχω σπείρει εδώ και χρόνια.

το τζάκι για μένα σημαίνει ταλαιπωρία, κόπος, πόνος (μέση) κουβάλημα (2 όροφοι + αποθήκευση), κάπνα στο σπίτι, ανιση κατανομή θέρμανσης.
Όμως πλέον το καίω. Και θα το καίω. Και φυσικά δεν καίω ό,τι νάναι. Αλλά καταλαβαίνω τους άλλους που ΔΕΝ έχουν πόρους.

Και πρόσεξε... αρχικά μας αρχίσανε με τα βερνίκια τις μπογιές και τα μελάνια....Τώραααα σιγά σιγά το γυρίζουνε στο ότι και το ξύλο έχει περισσότερους ρύπους. Ακόμα και τα πέλετ που τα καίνε στην κεντρική ευρώπη και έχουν συστηματάρες προβληματικά θα τα βγάλουν. Και το καλό το πετρέλαιο το καθαρό και έτσι. Δεν κοιτάνε που 1 στους 3 κάνει κάθε χρόνο συντήρηση στον καυστήρα.
Τις καμινάδες τις βλέπω. Εκεί που μένω καίνε και πετρέλαιο και ξύλα. Μαζί. Διότι δεν φτάνει.
Οι γείτονές μου έχουν κάψει ήδη 2.5 τόνους. Εγώ 200 κιλά. Σου είπα τους λόγους πιό πάνω. Αλλά τόνο θα κάψω.
Και ξεφύγετε με την λογική αμα είσαι πλούσιος και έχεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καις τζάκι.
ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΊΝΕΙΣ ΦΟΡΟ ΤΖΑΚΙΟΥ.

οι γείτονές μου που το συζήτησα μαζί τους σίγουρα έχουν τον τρόπο τους (=δεν είναι ανεργοι) αλλά θα έπρεπε μέχρι τώρα να δώσουν κοντά 2000 ευρώ από το Νοέμβρη και έδωσαν 250 ευρώ για ξύλα.
Είσαι αρκετά πειστικός να τους καταφέρεις να δώσουν 2000 για το επόμενο δίμηνο?
Ελα να σε δώ....

Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

είσαι λάθος Μήτσε...

είναι απόλυτα ακραίο αυτό που όντως έρχεται... να είναι πιθανό δηλαδή να σε ληστέψει κάποιος για να φάει... για να επιζήσει...
:

μπορεί να είμαι λάθος.
μπορεί όμως και συ να μη βλέπεις τα πράγματα που έρχονται.
Είπαμε ο κόσμος ψάχνει εναλλακτικές.
Στο λεωφορείο κόσμος δεν πληρώνει, γιατί σου λέει αμα με πιάσουν με έπιασαν. Πιό φτηνά βγαίνει.
και είναι ένα μόνο παράδειγμα.

όταν ο άλλος είναι απελπισμένος θα κάνει ότι τούρθει.

φατσούλες που τσουγκρίζουν

....
οι γείτονές μου που το συζήτησα μαζί τους σίγουρα έχουν τον τρόπο τους (=δεν είναι ανεργοι) αλλά θα έπρεπε μέχρι τώρα να δώσουν κοντά 2000 ευρώ από το Νοέμβρη και έδωσαν 250 ευρώ για ξύλα.
Είσαι αρκετά πειστικός να τους καταφέρεις να δώσουν 2000 για το επόμενο δίμηνο?
Ελα να σε δώ....

Με συγχωρεις που απομονωνω το παραπανω σου ποστ.

Εννοεις πως ζεσταθηκαν/ζεσταναν τον(τους) χωρους με 250 ευρω σε ξυλα αντι 2000 ευρω σε πετρελαιο ?

Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση...

Εννοεί ότι με 2 τόνους ξύλα έχουν ζεσταθεί, τουλάχιστον εκεί που είναι το τζάκι, τι δεν καταλαβαίνεις?