Να με συγχωρεις Νικολα αλλα διαφωνω καθετως και οριζοντιως.Θεωρω οτι στο Νοτο που λες στον οποιο κατοικω,γκλαμουρια και ανοησια ηταν οι τερατωδεις εγκαταστασεις καυστηρων πετρελαιου,που επεβαλαν φυσικα οι τερατωδεις τσιμεντοκατασκευες των δεκαετιων 70,80 και 90,και οχι τα παραδοσιακα τζακια που για αιωνες εφταναν και περισευαν για να ζεσταθουν χιλιαδες οικογενειες.Το τζακι στην επαρχια δεν ειναι γκλαμουρια,ειναι παραδοση και επαρκεια.Για τα μεγαλα αστικα κεντρα υπηρξαν επικουρικα,η και διακοσμητικα μεν,τωρα ομως πολλα σπιτια ευγνωμωνουν την υπαρξη τους.Ο φτωχός Σπύρο δε το κόβω να έχει τζάκι... ούτε αν έχει να το ανάβει μέρα μεσημέρι, ντάλ ο ήλιος το ΣΚ και να πληρώνει ξύλα...
Ο άστεγος και ο ανήμπορος είναι άλλο θέμα, άσχετο με τα τζάκια... άπτεται στην αναλγησία και αδιαφορία της εξουσίας προς το λαό...
Το τζάκι είναι γκλαμουριά και βλακεία... καταστροφή του περιβάλλοντος και μηδαμινή θέρμανση ειδικά για τις νότιες περιοχές συμπεριλαμβανομένου την Αθήνα...
Προσωπικά μόλις διευκολυνθώ οικονομικά θα το γκρεμίσω και δεν ήταν καν επιλογή μου η ύπαρξή του....
Προσωπικά μόλις διευκολυνθώ οικονομικά θα το γκρεμίσω και δεν ήταν καν επιλογή μου η ύπαρξή του....
Μικρά τζάκια έχουν χτίσει με τα χέρια τους και στις φτωχικές συνοικίες,οπου υπάρχουν ακόμα και ξυλόσομπες..
Επίσης στις μικρομεσαίες περιοχές πλέον, ολόκληρες πολυκατοικίες δεν λειτουργούν τα καλοριφαίρ..Γιόκ πετρέλαιο,γιόκ φυσικό αέριο..Ο κόσμος δεν εχει να πληρώσει...
Για ποιά γκλαμουριά μιλάμε.??
Αυτο δα έλειπε να κατηγορούμε τους ανθρώπους .
Μηδαμινή θέρμανση το τζάκι? :speechless-smiley-0
Να με συγχωρεις Νικολα αλλα διαφωνω καθετως και οριζοντιως.Θεωρω οτι στο Νοτο που λες στον οποιο κατοικω,γκλαμουρια και ανοησια ηταν οι τερατωδεις εγκαταστασεις καυστηρων πετρελαιου,που επεβαλαν φυσικα οι τερατωδεις τσιμεντοκατασκευες των δεκαετιων 70,80 και 90,και οχι τα παραδοσιακα τζακια που για αιωνες εφταναν και περισευαν για να ζεσταθουν χιλιαδες οικογενειες.Το τζακι στην επαρχια δεν ειναι γκλαμουρια,ειναι παραδοση και επαρκεια.Για τα μεγαλα αστικα κεντρα υπηρξαν επικουρικα,η και διακοσμητικα μεν,τωρα ομως πολλα σπιτια ευγνωμωνουν την υπαρξη τους.
υπάρχει κι ο βορράς σε αυτή τη χώρα μην το ξεχνούμε...
Σαφώς υπάρχει και αυτή η πλευρά Σπύρο... οπότε μιας και δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι ούτε για ξύλα ας καίνε λάστιχα και βαμένα ξύλα να πεθάνουν και οι ίδιοι και οι γύρω τους και τα παιδιά μας.
Ή ακόμα καλύτερα ας γίνουν κλέφτες μιας και οι συνέπειες (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ - την άποψή μου εκφράζω άλλωστε) θα είναι μικρότερες... δεν θα θρηνήσουμε θύματα δηλαδή, ούτε θα αναπνέει το παιδί μου όλο αυτό το δηλητήριο.
Επαναλαμβάνω η γ@μωχούντα και ο σαδισμός που επιδεικνύει imo δεν δικαιολογεί Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι με ντάλα ήλιο και 15 βαθμούς νέφος σε όλη την Αθήνα απο τζάκια.
Εντελώς μηδαμινή. τα δύο πρώτα χρόνια που μπηκαμε στο σπίτι που μένουμε το ανάψαμε για τη γκλαμουριά 4-5 φορές... μόνο ο χώρος που βρίσκεται ζεστάθηκε... το υπόλοιπο σπίτι ήθελε να αναψουμε καλοριφέρ.
Τώρα αν υπάρχουν φτωχοί που έκτισαν με τα χέρια τους απο ένα τζάκι σε κάθε δωμάτιο δεν το ξέρω...
έλεος ρε κανίβαλοι υποφέρουμε!!!
Κατ''αρχήν η Αθήνα ειχε δυό μέρες 15 βαθμούς τα μεσημέρια..
Επίσης στις περισσότερες πολυκατοικίες τών μέσων περιοχών η λειτουργεί μιά ώρα το καλοριφέρ ή και καθόλου,γιατι οι περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο ή φυσικο άεριο..
Το τι αναπνέει το κάθε παιδί (σου,μου ,μάς ,τών...)οφείλεται πρωτίστως στο οτι οι περισσότερες οικογένειες δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν και τι όχι..Και συνήθως επιλέγουν να πληρώσουν τα βασικά (και δεν αναφέρομαι σε οικογένειες πλεον τών λεγομένων ''πτωχών περιοχών'')..
Οι μειώσεις μισθών ,οπως και η συντριβή καταστηματαρχών και μικρομεσαίων ελευθέρων επαγγελματιών έχουν οδηγήσει στο να επιστρέψει ξανά η Αθηνα πριν το 60..
Κανείς δεν ανάβει τζάκι για την πλάκα του ,ούτε ξυλόσομπα.....
Αυτά ειναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και τρία χρόνια και θα χειροτερέψει και άλλο..
Αρα δεν κατηγορώ τον μεσο άνθρωπο που προσπαθεί να ζεσταθεί...Η μήπως να βγάλει ο Στουρνάρας-ζώ με 400 ευρώ,διάταγμα να ειναι ολοι με κουβέρτες..?.
Ούτε φυσικά θα ζητήσω ατομική ευθύνη ά λά κυρια Ευθυμιοπούλου,σύμβουλο Καμίνη.,επειδή αυτή πληρώνεται και εχει πετρέλαιο και πολλά άλλα.
Συμφωνώ σε όλα Σπύρο, πλην ότι όσοι ανάβουν τζάκι δεν έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο.
Πολλοί ή οι περισσότεροι ή πάρα πολλοί ναι. το ξέρω, το βλέπω...
όλοι όχι... επίσης το ξέρω, το βλέπω. Αυτοί είναι εγκληματίες και κανίβαλοι._
Και το ΣΚ το μεσημέρι τόσο στη Γλυφάδα όσο και στον Αγιο Δημήτριο ήταν αμέτρητες οι καμινάδες και η καπνίλα απο αυτές, ντάλα ο ήλιος μεσημέρι...
ξαναλέω και θα ξαναλέω ώσπου να γίνει κατανοητή η λογική μου: Κάλλιστα κάποιοι οικονομικά αδύναμοι μπορεί να βγουν και να κλέψουν για να πληρώσουν πετρέλαιο ή το νοίκι ή το φαγητό τους.
είμαστε εντάξει?
Το ίδιο και χειρότερο είναι η καύση ξύλου αυτή τη στιγμή. Να γίνει κατανοητό. Είναι επικίνδυνο. Ξεχάστε το περιβάλλον και την οικολογία...
είναι άμεσα επικίνδυνο να καις χρώματα και άλλα καρκινογόνα υλικά.
Πεθαίνουμε με αυτή τη κατάσταση στην Αθήνα.
Τι ακριβώς να σκεφτώ? Τον τρόπο που θα πεθάνω? Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ζήσω και εγώ και συ τα παιδιά μας???
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.