Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Ο φτωχός Σπύρο δε το κόβω να έχει τζάκι... ούτε αν έχει να το ανάβει μέρα μεσημέρι, ντάλ ο ήλιος το ΣΚ και να πληρώνει ξύλα...

Ο άστεγος και ο ανήμπορος είναι άλλο θέμα, άσχετο με τα τζάκια... άπτεται στην αναλγησία και αδιαφορία της εξουσίας προς το λαό...

Το τζάκι είναι γκλαμουριά και βλακεία... καταστροφή του περιβάλλοντος και μηδαμινή θέρμανση ειδικά για τις νότιες περιοχές συμπεριλαμβανομένου την Αθήνα...

Προσωπικά μόλις διευκολυνθώ οικονομικά θα το γκρεμίσω και δεν ήταν καν επιλογή μου η ύπαρξή του....
Να με συγχωρεις Νικολα αλλα διαφωνω καθετως και οριζοντιως.Θεωρω οτι στο Νοτο που λες στον οποιο κατοικω,γκλαμουρια και ανοησια ηταν οι τερατωδεις εγκαταστασεις καυστηρων πετρελαιου,που επεβαλαν φυσικα οι τερατωδεις τσιμεντοκατασκευες των δεκαετιων 70,80 και 90,και οχι τα παραδοσιακα τζακια που για αιωνες εφταναν και περισευαν για να ζεσταθουν χιλιαδες οικογενειες.Το τζακι στην επαρχια δεν ειναι γκλαμουρια,ειναι παραδοση και επαρκεια.Για τα μεγαλα αστικα κεντρα υπηρξαν επικουρικα,η και διακοσμητικα μεν,τωρα ομως πολλα σπιτια ευγνωμωνουν την υπαρξη τους.

Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Προσωπικά μόλις διευκολυνθώ οικονομικά θα το γκρεμίσω και δεν ήταν καν επιλογή μου η ύπαρξή του....

Γιατί δεν πείθομαι για την οικολογική συνείδηση σου? Αυτά τα παραμύθια πουλάς στη σύζυγο ρε? :flipout::flipout::flipout:

Οι κτηνωδεις πολυκατοικιες εχουν προυποθεση και τη λειτουργια κεντρικης θερμανσης.
Αιωνες τωρα οι ανθρωποι εμεναν πιο μακρυα ο ενας απο τον αλλο για πρακτικους λογους.
Και σε χωρια δεν παρατηρηθηκε ποτε αιθαλομιχλη.
Οι πυκνες αστικες κατασκευες μας δυστυχως εχουν καποιες προδιαγραφες για να ζεσταθουν, και τα τζακια οπου υπηρχαν ηταν διακοσμητικα.
(για να κανεις τη πλακα σου, το αναβες και 10 φορες το χρονο και αυτο ηταν ολο.. Με βαθμο αποδοσης κατω απο 30% τι να ζεστανεις ακριβως?)

Μονο που οσο βγαζει ενα τζακι ενος διαμερισματος βγαζει μια ολοκληρη πολυκατοικια με πετρελαιο.
Και για οποιον το περιβαλλον το εχει σε δευτερη μοιρα, υπαρχουν και σοβαροτατες επιπτωσεις υγειας.

Δλδ αν γινεται αυτο το πραγμα εδω στα νοτια, και μιλαμε για καταστασεις απνοιας και με νοτιά, τοτε στα βόρεια τι θα γινει αμα πλακωσει σοβαρο κρυο?
Φυαλες οξυγονου?

Και επιτελους, επειδη το μονο που μας εμεινε ειναι ενα σφυρι, πρεπει να θεωρουμε οτι τα παντα ειναι καρφιά?

ακριβως,τωρα στο νοτιο ημισφαιριο εχει καλοκαιρι.
Οποιος κρυωνει να παει προς τα κει.
Αλλα απ'την αλλη,τ'αεροπλανα μολυνουν πολυ περισσοτερο,Σπυρο σκεψου κατι πιο οικολογικο!

το άλλο το ανέκδοτο το ξέρετε? κατά την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης στις επιλογές καυσίμου για χρήση θέρμανσης το ξύλο δεν υπάρχει καν στις επιλογές, αφήνωντας ως πλησιέστερη επιλογή αυτή της βιομάζας. Όταν γίνεται τέτοια καταχώρηση το κορυφαίο σύγχρονο λογισμικό μας αυτόματα μηδενίζει τις εκπομπές co2 ως μέσο προαγωγής της βιομάζας.
Από την άλλη ωφείλω να ομολογήσω πως μας έχουν πρήξει ιδιοκτήτες σε νέα κτίρια τα οποία αναγείρονται με τον ΚΕΝΑΚ (ενεργειακό κανονισμό) να προδιαγραψουμε ξυλολέβητες και λέβητες πέλλετ. Έλα όμως που στην ουσία αυτή την προδιαγραφή την απορρίπτει ο τρόπος λειτουργίας του λογισμικού αφού ναι μεν θα παράγει μηδενικούς λέμε τώρα ρίπους αλλά από την άλλη συγκρίνεται με ένα πιστοποιημένο σύστημα θέρμανσης με β.α. μεγαλύτερο του 0,925, που στα χαρτιά μπορεί να επιτευχθεί μόνο από λέβητες πέλετ κόστους περί των 8000 μόνο για το λέβητα προμήθεια (απίστευτα μηχανάκια είχα πετύχει έναν που είχε και αισθητήρα λ και σου έβγαζε και μόνο του φύλο καυσαερίων στο σπίτι ενός τύπου που το συνδύασε και με 20τ.μ. ηλιακών γ@μώ τις κατασκευές).
Άλλη μια τραγελαφική εικόνα της έλλειψης σχεδιασμού. Ζούμε σε περιόδους χαζοfasttrack και η μπάλα έχει φύγει εκτός γηπέδου προ πολλού

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Μικρά τζάκια έχουν χτίσει με τα χέρια τους και στις φτωχικές συνοικίες,οπου υπάρχουν ακόμα και ξυλόσομπες..

Επίσης στις μικρομεσαίες περιοχές πλέον, ολόκληρες πολυκατοικίες δεν λειτουργούν τα καλοριφαίρ..Γιόκ πετρέλαιο,γιόκ φυσικό αέριο..Ο κόσμος δεν εχει να πληρώσει...
Για ποιά γκλαμουριά μιλάμε.??

Αυτο δα έλειπε να κατηγορούμε τους ανθρώπους .

Σαφώς υπάρχει και αυτή η πλευρά Σπύρο... οπότε μιας και δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι ούτε για ξύλα ας καίνε λάστιχα και βαμένα ξύλα να πεθάνουν και οι ίδιοι και οι γύρω τους και τα παιδιά μας.
Ή ακόμα καλύτερα ας γίνουν κλέφτες μιας και οι συνέπειες (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ - την άποψή μου εκφράζω άλλωστε) θα είναι μικρότερες... δεν θα θρηνήσουμε θύματα δηλαδή, ούτε θα αναπνέει το παιδί μου όλο αυτό το δηλητήριο.

Επαναλαμβάνω η γ@μωχούντα και ο σαδισμός που επιδεικνύει imo δεν δικαιολογεί Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι με ντάλα ήλιο και 15 βαθμούς νέφος σε όλη την Αθήνα απο τζάκια.

Μηδαμινή θέρμανση το τζάκι? :speechless-smiley-0

Εντελώς μηδαμινή. τα δύο πρώτα χρόνια που μπηκαμε στο σπίτι που μένουμε το ανάψαμε για τη γκλαμουριά 4-5 φορές... μόνο ο χώρος που βρίσκεται ζεστάθηκε... το υπόλοιπο σπίτι ήθελε να αναψουμε καλοριφέρ.
Τώρα αν υπάρχουν φτωχοί που έκτισαν με τα χέρια τους απο ένα τζάκι σε κάθε δωμάτιο δεν το ξέρω...

Να με συγχωρεις Νικολα αλλα διαφωνω καθετως και οριζοντιως.Θεωρω οτι στο Νοτο που λες στον οποιο κατοικω,γκλαμουρια και ανοησια ηταν οι τερατωδεις εγκαταστασεις καυστηρων πετρελαιου,που επεβαλαν φυσικα οι τερατωδεις τσιμεντοκατασκευες των δεκαετιων 70,80 και 90,και οχι τα παραδοσιακα τζακια που για αιωνες εφταναν και περισευαν για να ζεσταθουν χιλιαδες οικογενειες.Το τζακι στην επαρχια δεν ειναι γκλαμουρια,ειναι παραδοση και επαρκεια.Για τα μεγαλα αστικα κεντρα υπηρξαν επικουρικα,η και διακοσμητικα μεν,τωρα ομως πολλα σπιτια ευγνωμωνουν την υπαρξη τους.

Καλώς κάνεις ρε συ και διαφωνείς. Αλίμονο αν έπρεπε όλοι να συμφωνούμε σε όλα... τι "με συγχωρείς" και σαχλαμάρες είναι αυτές?:grinning-smiley-043

Η γνώμη μου σε αυτό που λές είναι ότι επειδή πιθανότατα είναι γκλαμουριά και βλακεία οι "τερατωδεις εγκαταστασεις καυστηρων κτλ"... αυτό δεν σημαίνει ή τουλάχιστον δεν αποδεικνύει ότι δεν είναι το ίδιο και τα τζάκια!!!

Δεν καταδίκασα τα τζάκια γενικώς άλλωστε. Σε περιοχές όπου ο πληθυσμός είναι μικρός ή σε ανοικτά μέρη βεβαίως και έχει νόημα να χρησιμοποιείς τζάκι, ακόμα και για την θαλπωρή και αίσθηση που μπορεί να προξενεί στον κάτοχο.
Στην κλεισμένη Αθήνα των 5 εκ όμως είναι έγκλημα αυτή η κατάσταση... αν διαφωνείς να έρθεις να εξηγήσεις στο παιδί μου Nικόλα... και στη γυναίκα μου που δεν μπορεί να αερίσει καν το σπίτι με αυτά που συμβαίνουν κάθε φορά που έχει άπνοια και υγρασία...

το γεγονός ότι ο δίπλα μου έχει δικαίωμα να διατηρεί τζάκι και να το ανάβει όποτε γουστάρει (φτωχός ή πλούσιος) δεν μου αναιρεί το δικαίωμα να μπορώ να αναπνεύσω και να ζήσω ανθρώπινα. Αυτό λέω.

υπάρχει κι ο βορράς σε αυτή τη χώρα μην το ξεχνούμε...

Ο βορράς και η επαρχία έχουν μεγαλύτερες αναγκες και λιγότερα προβλήματα. Μιλάω για την Αθήνα.

+++
Θεωρώ σοφισμό την δικαιολόγηση καύσεως ξύλου ("υγιεινού" ή "ανθυγιεινού") λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ο θεός μπορεί να κάνει τα πάντα. Ο θεός μπορεί να φτιάξει μια πέτρα που να μην μπορεί να τη σηκώσει. άρα ο θεός δεν είναι θεός.
Κάποτε στο σχολείο η δασκάλα μου μου έμαθε να σκέφτομαι αλλιώς. Να κοιτώ το υποκείμενο και το γεγονός.

Τα τζάκια έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην Αθήνα. Αυτό είναι το γεγονός.__
Απο εκεί και πέρα μη ρίχνουμε την ευθύνη ούτε στη φτώχεια ούτε στο κρύο.

Φταίει η γ@μωχούντα... όχι εγώ και όποιος άλλος υποφέρει απο την καπνίλα. Πως να το κάνουμε δηλαδή?

τουλάχιστον όσοι μπορούν να πληρώσουν πληρώνουν πετρέλαιο για θέρμανση ας σταματήσουν τη λειτουργία του τζκιού...

έλεος ρε κανίβαλοι υποφέρουμε!!!

Πέρυσι εγκατεστησα ενεργειακό τζάκι και κάπως ισορροπησα (σε μεγάλο βαθμό ) από το πετρέλαιο.
Σίγουρα δεν έχει την ευκολία της αυτόνομης θέρμανσης, αλλά εκεί που μας καταντησαν είναι μια λύση.
Χτες πήγα στο ΑΤΜ να πάρω το μισθό μου,εφαρμογή περικοπων ειδ. μισθολογιων και αναδρομικά από Αύγουστο.
Αποτέλεσμα και εγώ που ακόμα δουλευω δεν βλέπω να αντεχω πολύ να ανταπεξελθω με 2 παιδιά σε όλα αυτά που έρχονται...
Ζούμε ακραία και σκοπός αποστολής είναι η επιβίωση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Σαφώς υπάρχει και αυτή η πλευρά Σπύρο... οπότε μιας και δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι ούτε για ξύλα ας καίνε λάστιχα και βαμένα ξύλα να πεθάνουν και οι ίδιοι και οι γύρω τους και τα παιδιά μας.
Ή ακόμα καλύτερα ας γίνουν κλέφτες μιας και οι συνέπειες (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ - την άποψή μου εκφράζω άλλωστε) θα είναι μικρότερες... δεν θα θρηνήσουμε θύματα δηλαδή, ούτε θα αναπνέει το παιδί μου όλο αυτό το δηλητήριο.

Επαναλαμβάνω η γ@μωχούντα και ο σαδισμός που επιδεικνύει imo δεν δικαιολογεί Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι με ντάλα ήλιο και 15 βαθμούς νέφος σε όλη την Αθήνα απο τζάκια.

Εντελώς μηδαμινή. τα δύο πρώτα χρόνια που μπηκαμε στο σπίτι που μένουμε το ανάψαμε για τη γκλαμουριά 4-5 φορές... μόνο ο χώρος που βρίσκεται ζεστάθηκε... το υπόλοιπο σπίτι ήθελε να αναψουμε καλοριφέρ.
Τώρα αν υπάρχουν φτωχοί που έκτισαν με τα χέρια τους απο ένα τζάκι σε κάθε δωμάτιο δεν το ξέρω...

έλεος ρε κανίβαλοι υποφέρουμε!!!

Κατ''αρχήν η Αθήνα ειχε δυό μέρες 15 βαθμούς τα μεσημέρια..

Επίσης στις περισσότερες πολυκατοικίες τών μέσων περιοχών η λειτουργεί μιά ώρα το καλοριφέρ ή και καθόλου,γιατι οι περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο ή φυσικο άεριο..

Το τι αναπνέει το κάθε παιδί (σου,μου ,μάς ,τών...)οφείλεται πρωτίστως στο οτι οι περισσότερες οικογένειες δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν και τι όχι..Και συνήθως επιλέγουν να πληρώσουν τα βασικά (και δεν αναφέρομαι σε οικογένειες πλεον τών λεγομένων ''πτωχών περιοχών'')..

Οι μειώσεις μισθών ,οπως και η συντριβή καταστηματαρχών και μικρομεσαίων ελευθέρων επαγγελματιών έχουν οδηγήσει στο να επιστρέψει ξανά η Αθηνα πριν το 60..

Κανείς δεν ανάβει τζάκι για την πλάκα του ,ούτε ξυλόσομπα.....

Αυτά ειναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και τρία χρόνια και θα χειροτερέψει και άλλο..

Αρα δεν κατηγορώ τον μεσο άνθρωπο που προσπαθεί να ζεσταθεί...Η μήπως να βγάλει ο Στουρνάρας-ζώ με 400 ευρώ,διάταγμα να ειναι ολοι με κουβέρτες..?.

Ούτε φυσικά θα ζητήσω ατομική ευθύνη ά λά κυρια Ευθυμιοπούλου,σύμβουλο Καμίνη.,επειδή αυτή πληρώνεται και εχει πετρέλαιο και πολλά άλλα.

Last edited:
Η ατμοσφαιρικη ρυπανση ειναι μονο το ενα σκελος του προβληματος. Η αποψιλωση των δασων που γινεται ανεξελεγκτα ειναι το αλλο. Οσοι ζουν στην επαρχια τα ξερουν.
Η φτωχεια δεν θα πρεπει να συνεπαγεται την καταστροφη των δασων, χρειαζεται να ισορροπησουμε καπου: πχ δεν μπορω να καταλαβω να καιει το τζακι στο φουλ για ωρες οταν η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 11-12 βαθμους!

επισης το τζακι αν καιει συνεχεια πρεπει να καθαριζεται ευλαβικα (ισως και καθε χρονο)
ετσι οπως παει θα δουμε πυρκαγιες μεσα σε πολυκατοικιες δυστυχως

Κατ''αρχήν η Αθήνα ειχε δυό μέρες 15 βαθμούς τα μεσημέρια..

Επίσης στις περισσότερες πολυκατοικίες τών μέσων περιοχών η λειτουργεί μιά ώρα το καλοριφέρ ή και καθόλου,γιατι οι περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο ή φυσικο άεριο..

Το τι αναπνέει το κάθε παιδί (σου,μου ,μάς ,τών...)οφείλεται πρωτίστως στο οτι οι περισσότερες οικογένειες δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν και τι όχι..Και συνήθως επιλέγουν να πληρώσουν τα βασικά (και δεν αναφέρομαι σε οικογένειες πλεον τών λεγομένων ''πτωχών περιοχών'')..

Οι μειώσεις μισθών ,οπως και η συντριβή καταστηματαρχών και μικρομεσαίων ελευθέρων επαγγελματιών έχουν οδηγήσει στο να επιστρέψει ξανά η Αθηνα πριν το 60..

Κανείς δεν ανάβει τζάκι για την πλάκα του ,ούτε ξυλόσομπα.....

Αυτά ειναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και τρία χρόνια και θα χειροτερέψει και άλλο..

Αρα δεν κατηγορώ τον μεσο άνθρωπο που προσπαθεί να ζεσταθεί...Η μήπως να βγάλει ο Στουρνάρας-ζώ με 400 ευρώ,διάταγμα να ειναι ολοι με κουβέρτες..?.

Ούτε φυσικά θα ζητήσω ατομική ευθύνη ά λά κυρια Ευθυμιοπούλου,σύμβουλο Καμίνη.,επειδή αυτή πληρώνεται και εχει πετρέλαιο και πολλά άλλα.

Συμφωνώ σε όλα Σπύρο, πλην ότι όσοι ανάβουν τζάκι δεν έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο.

Πολλοί ή οι περισσότεροι ή πάρα πολλοί ναι. το ξέρω, το βλέπω...
όλοι όχι... επίσης το ξέρω, το βλέπω. Αυτοί είναι εγκληματίες και κανίβαλοι._

Και το ΣΚ το μεσημέρι τόσο στη Γλυφάδα όσο και στον Αγιο Δημήτριο ήταν αμέτρητες οι καμινάδες και η καπνίλα απο αυτές, ντάλα ο ήλιος μεσημέρι...

ξαναλέω και θα ξαναλέω ώσπου να γίνει κατανοητή η λογική μου: Κάλλιστα κάποιοι οικονομικά αδύναμοι μπορεί να βγουν και να κλέψουν για να πληρώσουν πετρέλαιο ή το νοίκι ή το φαγητό τους.
είμαστε εντάξει?

Το ίδιο και χειρότερο είναι η καύση ξύλου αυτή τη στιγμή. Να γίνει κατανοητό. Είναι επικίνδυνο. Ξεχάστε το περιβάλλον και την οικολογία...
είναι άμεσα επικίνδυνο να καις χρώματα και άλλα καρκινογόνα υλικά.

Πεθαίνουμε με αυτή τη κατάσταση στην Αθήνα.

Τι ακριβώς να σκεφτώ? Τον τρόπο που θα πεθάνω? Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ζήσω και εγώ και συ τα παιδιά μας???

Ότι το τζάκι δεν μπορεί να ζεστάνει διαφορετικά δωμάτια δεν σημαίνει ότι έχει μηδαμινή θέρμανση. Το γράφω από προσωπική εμπειρία μιας και το τζάκι μου φτάνει το σαλόνι (50 τ.μ.) στους 20-21 βαθμούς, με εξωτερική θερμοκρασία 7-8 βαθμούς, περίπου σε 45-60 λεπτά.

Δε διαφωνώ σε αυτό που λές, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία ζει σε σπίτια με δωμάτια.

Αυτό χαρακτηρίζω ως μηδαμινή θέρμανση. Ίσως να μην το έκφρασα σωστά.

Αν πω ανεπαρκής είμαστε σύμφωνοι?

Συμφωνώ σε όλα Σπύρο, πλην ότι όσοι ανάβουν τζάκι δεν έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο.

Πολλοί ή οι περισσότεροι ή πάρα πολλοί ναι. το ξέρω, το βλέπω...
όλοι όχι... επίσης το ξέρω, το βλέπω. Αυτοί είναι εγκληματίες και κανίβαλοι._

Και το ΣΚ το μεσημέρι τόσο στη Γλυφάδα όσο και στον Αγιο Δημήτριο ήταν αμέτρητες οι καμινάδες και η καπνίλα απο αυτές, ντάλα ο ήλιος μεσημέρι...

ξαναλέω και θα ξαναλέω ώσπου να γίνει κατανοητή η λογική μου: Κάλλιστα κάποιοι οικονομικά αδύναμοι μπορεί να βγουν και να κλέψουν για να πληρώσουν πετρέλαιο ή το νοίκι ή το φαγητό τους.
είμαστε εντάξει?

Το ίδιο και χειρότερο είναι η καύση ξύλου αυτή τη στιγμή. Να γίνει κατανοητό. Είναι επικίνδυνο. Ξεχάστε το περιβάλλον και την οικολογία...
είναι άμεσα επικίνδυνο να καις χρώματα και άλλα καρκινογόνα υλικά.

Πεθαίνουμε με αυτή τη κατάσταση στην Αθήνα.

Τι ακριβώς να σκεφτώ? Τον τρόπο που θα πεθάνω? Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ζήσω και εγώ και συ τα παιδιά μας???

Τι να κλέψουν βρέ??
Αυτό ειναι ωραίο να το λέμε,αλλά άλλος θα πληρώσει τις συνέπειες..

Σε πληροφορώ πάντως πώς στο γραφείο μου-δεν υπάρχει τζακι-δεν λειτουργεί καθόλου η κεντρική θέρμανση γιατί απο ολη την πολυκατοικια έχουμε πληρώσει 6 τα κοινόχρηστα..για το φυσικό άεριο...

Επίσης στο σπίτι με χίλια ζόρια λειτουργεί μιά ώρα το βράδυ ,μιάς και πάλι πανω απο το 50 % δεν εχει πληρώσει και οσοι πλήρωσαν τοκαναν με δυσκολία.

Αυτονομία δεν υπάρχει και στά δυό.

Αρα απο πότε αίφνης απαιτούμε ατομική ευθύνη απο μιά κοινωνία που ακόμα και σήμερα οι κυβερνώντες την ενοχοποίησαν και την ενοχοποιούν για συλλογική ευθύνη??...

Η μονη ελπίδα ειναι να κάνει ήπιο χειμώνα.

Last edited:
Σπύρο αυτό που λες φυσικά συμβαίνει. Συνέβη και σε συγγενικό μου πρόσωπο που ήθελε να πληρώσει για πετρέλαιο, αλλά στη πολυκατοικία που μένει δεν πλήρωναν κάποιοι άλλοι.
Μάλιστα αυτό συνέβη πέρσι. Φέτος που άνθισε η οικονομία ξανα, βρήκαν λεφτά και πληρώνουν κανονικά....

Οι οποίοι ζούνε σε ενοίκιο 700-800 Ε στη Γλυφάδα.................!!!

Βλέπεις ότι με την περιπτωσιολογία δεν βγαίνει άκρη.

Τα γεγονός είναι η οικονομική ανέχεια... τα συνεπακόλουθα δεν είναι απαραιτήτως δικαιολογημένα.
Προσωπικά δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να βλάψει άλλον συμπολίτη μου... δεν μου φταίει σε τίποτα.

Αν βρεθώ σε τέτοια φάση (δε θέλω και πολύ) θα πληρώσω το αντίστοιχο του ξύλου που θα αγόραζα για το τζάκι και θα πληρώσω πετρέλαιο ή ρεύμα και όσο φτάσει...
Τις υπόλοιπες ώρες θα ντύνομαι και εγώ και η φαμίλια μου με διπλό σώβρακο και φελιζόλ... να κάψω τζάκι αποκλείεται...

Για μαδέρια και μελαμίνες απο το δρόμο δεν υπάρχει περίπτωση. Πάω και στρίβω δυό λαρύγγια στην Εκάλη και ζεσταίνομαι...
Έτσι απλά και απόλυτα... ελπίζω να καταλαβαίνεις το νόημα.

Δεν θέλω να μιλήσω για πιο λόγο φτάσαμε ως εδώ και για την πυκνότητα του εγκεφάλου χιλιάδων συμπολιτών μας.................
θα γίνει πάλι off topic. Aλλά η πραγματική αιτία εκεί είναι, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε , είτε όχι...

Last edited:
Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Χαμος γινεται κι εδω (Λαρισα). Να σκεφθειτε οτι κι εγω που μενω λιγο απομακρα απο κεντρο και εχω φατσα ΟλυμποΚισσαβο να με βαραει το βοριαδακι, εχω τεραστιο προβλημα καπνας! Μπαινει μεσα στο σπιτι απο την ξυλινη εξωπορτα (τα αλλα κουφωματα ειναι καλα αλουμινιου) και δεν μπορεις να κοιμηθεις! Που θα παει αυτη η κατασταση;

Να αφήσουμε τις μόδες με τα τζάκια, όπως λέει και η κυρία Ευθυμιοπούλου και
α) να αγοράζουμε κανονικά το πετρελαιάκι μας, για να παίρνει και το δόλιο το κράτος τους φόρους του (το κράτος είμαστε όλοι μας)
β) να αγοράζουμε κανονικά το λιπασματάκι για τα κηπευτικά μας (όσοι έχουμε βάλει), γιατί τα άτιμα έχουν γίνει πανάκριβα
γ) να πίνουμε πολλές μπύρες, που φέρνουν άφθονα τσίσα, γιατί η φτώχια θέλει καλοπέραση και ζεστή παρέα και
να μη γινόμαστε τσίπηδες με τις επιστροφές των φιαλών, παίζοντας μάλιστα τα διαβολικά παιχνίδια των εταιριών.

Αν παρ' όλα τα παραπάνω δεν ζεσταθούμε αρκετά, μπορούμε να μαζευόμαστε σε ανοιχτούς χώρους
και να ζεσταινόμαστε με φωτιές όλοι μαζί, για οικονομία κα συλλογικότητα.

Εν τω μεταξύ, επειδή η λύση είναι στην τιμή του πετρελαίου (και μέχρι να ευοδώσει το παραπάνω πλάνο), να μπαίνουμε όλοι μαζί στο
"opengov" και να ζητάμε (πολλάκις ημερησίως έκαστος) από τον Υπουργό μας κύριο Στουρνάρα να διορθώσει την τιμή.
Δεν μπορεί, θα ακούσει, ψυχούλα έχει κι αυτός. :jester:

Last edited: