Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

sorry που θα σας το χαλάσω (πράγματι, ωραία τα σκέρτσα και τα ευφυολογήματα) αλλά η μαρία αντουανέτα δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της υγείας μας απο τη καύση ξύλου...

σοφισμοί - σοφισμοί - σοφισμοί.... που επιπλέον αποπροσανατολίζουν από το πρόβλημα των ανθρώπων που δεν μπορούν να θερμανθούν όπως πρέπει.

Στη πραγματικότητα κάθε φορά που αναφέρεται το παντεσπάνι, μου δίνεται η εντύπωση ότι λέμε σε άνεργους και αδύναμους, αντί φάτε παντεσπάνι (ρεύμα/πετρέλαιο), φάτε σκατά (καδρόνια απο τις οικοδομές)...

Αυτή είναι η πραγματική αναλογία / συμβολισμός, imo...

Να με συγχωρείτε αλλά εγώ θα λέω δώστε άμεσα δουλειά ή οικονομική βοήθεια και παιδεία/ενημέρωση σε ανήμπορους (και μη...!), ώστε να ανταπεξέλθουν με ευπρέπεια και χωρίς να υποβαθμίζουν τη ζωή τους, πρώτα απ'όλα... και κατ'επέκταση όλων μας...

Όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ αποπροσανατολιστικά και θα λέω τη γνώμη μου κάθε φορά που θα αναφέρονται... δεν χρειάζεται βέβαια να συμφωνήσετε!
ή αν απαγορεύεται η επανάληψη απο το ίδιο πρόσωπο (αλλά επιτρέπεται απο διαφορετικά πρόσωπα...) ας σβηστεί η άλλη άποψη...

:ernaehrung004:

δεν ξέρω τι λέτε, εγώ πάντως λέω να κρατήσω μερικά κούτσουρα καβάτζα ....

σε λίγα χρόνια θα αξίζουν στο ebay το βάρος τους σε χρυσάφι ........ :grandpa:

collectors item
rare
display only κλπ κλπ κλπ :guitarist:

σου είπα παραπάνω Νίκο ότι οι γείτονές μου (δυό συγκεκριμένα) έχουν κάψει μέχρι στιγμής 250 ευρώ σε ξύλα και δεν έχουν αντίστοιχα κάψει πετρέλαιο αξίας 1300 ευρώ.
Είχαν έτσι απλά όφελος 1000 ευρώ μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Είναι θέμα οικονομίας. Προσέχεις για να έχεις.
ρωτήστε αυτούς τους ανθρώπους αν τους περίσσευε αυτό το χιλιάρικο.
Δεν ήταν δική τους επιλογή να ζεσταθούν με τζάκι.
Οι περισσότεροι είχαν το τζάκι και το άναβαν 10 φορές κάθε χειμώνα. Όμως όταν εγκαταστάθηκαν στο σπίτι αυτό (όπως και εγώ) το πετρέλαιο κόστιζε 45 λεπτά.

Σε λίγο για οικονομία στο νερό θα βγάζεις φωτό απο σκατά και κάτουρα...
τι να κάνουν οι άνθρωποι, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ΕΥΔΑΠ???

Όλα αυτά έχουν μια κόκκινη γραμμή, υπάρχει κάποιο στοπ ή θα προχωρήσουμε και σε άταφα πτώματα στους δρόμους σε σακούλες?

δεν ξέρω τι λέτε, εγώ πάντως λέω να κρατήσω μερικά κούτσουρα καβάτζα ....

σε λίγα χρόνια θα αξίζουν στο ebay το βάρος τους σε χρυσάφι ........ :grandpa:

collectors item
rare
display only κλπ κλπ κλπ :guitarist:

αναμείνατε ανακοινώσεις (και γιατί όχι ΜΕΤΡΑ στου κασίδη το κεφάλι) το μεσημέρι.

Πολυ καλες οι ιδεες που προταθηκαν.

Αλλα εχω μια ερωτηση.

Μεχρι τοτε; Απλα ας παγωσουν οσοι ειναι να παγωσουν;

Γιατι, εμεις εδω, απλα συζηταμε ενα φαινομενο, δεν αποφασιζουμε για λυσεις. Το θεμα λοιπον ειναι, ξαναρωταω, μεχρι τοτε τι;;;

Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

σου είπα παραπάνω Νίκο ότι οι γείτονές μου (δυό συγκεκριμένα) έχουν κάψει μέχρι στιγμής 250 ευρώ σε ξύλα και δεν έχουν αντίστοιχα κάψει πετρέλαιο αξίας 1300 ευρώ.
Είχαν έτσι απλά όφελος 1000 ευρώ μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Είναι θέμα οικονομίας. Προσέχεις για να έχεις.
ρωτήστε αυτούς τους ανθρώπους αν τους περίσσευε αυτό το χιλιάρικο.
Δεν ήταν δική τους επιλογή να ζεσταθούν με τζάκι.
Οι περισσότεροι είχαν το τζάκι και το άναβαν 10 φορές κάθε χειμώνα. Όμως όταν εγκαταστάθηκαν στο σπίτι αυτό (όπως και εγώ) το πετρέλαιο κόστιζε 45 λεπτά.

ΑΝ και εφόσον δεν υπάρχει το έξτρα χρήμα τους καταλαβαίνω απόλυτα. Πολύ περισσότερο αν στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει το αντίστοιχο πρόβλημα με την Αθήνα...

ΑΝ όμως υπάρχει έστω και λίγο χρήμα και απλά κάνουν οικονομία και ταυτόχρονα δεν κουνάν το κώλο τους να αντιδράσουν στην αιτία ή ακόμα χειρότερα πιστεύουν ότι ο Καραμαλής και ο Παπανδρέου δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο... να τους πνίξουν τα οξείδια... και να κολυμπήσουν στο σκατό του γείτονα που δεν έχει να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ...

ένας κωλοαθηναίος έτσι λέει πές τους... γιατί απηύδησε απο την καπνίλα με 15 βαθμούς εξ. θερμοκρασία... απο σπίτια που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα... και απο άλλα που διατηρούν τρία αυτοκίνητα... και από άλλα που πληρώνουν ενοίκιο 3 άτομα σε 140τμ... ασχοληθείτε λίγο και με αυτούς... υπάρχουν!

άσε που με μια μικρή μετατροπή στην καμινάδα, βάζεις πάνω ένα 15/18ιντσο και έχεις μια κόρνα απίστευτη ... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

ΑΝ και εφόσον δεν υπάρχει το έξτρα χρήμα τους καταλαβαίνω απόλυτα. Πολύ περισσότερο αν στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει το αντίστοιχο πρόβλημα με την Αθήνα...

ΑΝ όμως υπάρχει έστω και λίγο χρήμα και απλά κάνουν οικονομία και ταυτόχρονα δεν κουνάν το κώλο τους να αντιδράσουν στην αιτία ή ακόμα χειρότερα πιστεύουν ότι ο Καραμαλής και ο Παπανδρέου δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο... να τους πνίξουν τα οξείδια... και να κολυμπήσουν στο σκατό του γείτονα που δεν έχει να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ...

ένας κωλοαθηναίος έτσι λέει πές τους... γιατί απηύδησε απο την καπνίλα με 15 βαθμούς εξ. θερμοκρασία... απο σπίτια που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα... και απο άλλα που διατηρούν τρία αυτοκίνητα... και από άλλα που πληρώνουν ενοίκιο 3 άτομα σε 140τμ... ασχοληθείτε λίγο και με αυτούς... υπάρχουν!

τι σημαίνει ΑΝ βρε συ?
πες ότι ο άνθρωπος έχει 20000 στην άκρη.
Αν με τη λογική αυτή ξοδέψει γιά κάθε χειμώνα 3000 παραπάνω θα τα ΦΑΕΙ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΟΔΟ.

Δηλαδή να μη δεί λίγο πιό πέρα από τη μύτη του?
ότι πχ σε λίγο καιρό θα έχει φάει τα χρήματά του σε πετρέλαιο μόνο?

Δεν υπάρχει λογική έχω άρα ξοδεύω και φροντίζω το περιβάλλον.
Και εγώ μπορεί να έχω χρήματα να πάρω μιά πόρσε. Πάντα ήθελα. Μάλιστα τώρα τις δίνουν με 15000.
Να πάρω μία ? Τι λες?

Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Πολυ καλες οι ιδεες που προταθηκαν.

Αλλα εχω μια ερωτηση.

Μεχρι τοτε; Απλα ας παγωσουν οσοι ειναι να παγωσουν;

Γιατι, εμεις εδω, απλα συζηταμε ενα φαινομενο, δεν αποφασιζουμε για λυσεις. Το θεμα λοιπον ειναι, ξαναρωταω, μεχρι τοτε τι;;;

Στέλιο συμφωνώ.

1) Χρήση τζακιού μόνο για όσους έχουν απο κάποιο εισόδημα και κάτω.
2) Επίδομα θέρμανσης έως και προσφορά πετρελαίου σε ανέργους.
3) Γενική απεργία - διαδηλώσεις ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ με σκοπό την ενίσχυση των ανύμπορων βάση εισοδήματος!!! όχι όμως στο σύνταγμα. Θέλω να αποκλειστεί το Πέραμα, το Αιγάλεω και το Μπραχάμι... και μετά πορεία στα σπίτια των υπουργών και βουλευτών...

Στέλιο συμφωνώ.

1) Χρήση τζακιού μόνο για όσους έχουν απο κάποιο εισόδημα και κάτω.

2) Επίδομα θέρμανσης έως και προσφορά πετρελαίου σε ανέργους.
3) Γενική απεργία - διαδηλώσεις ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ με σκοπό την ενίσχυση των ανύμπορων βάση εισοδήματος!!! όχι όμως στο σύνταγμα. Θέλω να αποκλειστεί το Πέραμα, το Αιγάλεω και το Μπραχάμι... και μετά πορεία στα σπίτια των υπουργών και βουλευτών...

είσαι ωραίος βρε ....
υπάρχουν και μερικές χιλιάδες που έχουν αγοράσει ξυλόσομπες και έχουν αντικαταστήσεις καυστήρες με καυστήρες πέλετ ή ξύλο...

Σπύρο υπάρχουν δύο ανακρίβειες ή μάλλον να πω ελλιπή ανάπτυξη του θέματος απο τον κο Μπεχράκη.
1) Οι ρύποι λειτουργούν συσσωρευτικά. Στη ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Αθήνας, προστίθενται τα μονοξείδια και διοξείδια. Δεν το αναφέρει πουθενά αυτό.
Οι επιπτώσεις της επιπρόσθετης συσσώρευσης, χρησιμοποιώντας απλή μαθηματική λογική, θα είναι μεγαλύτερες και μάλιστα σε βάθος χρόνου, αφού οι καρκίνοι δεν χτυπούν άμεσα αλλά μόλις βρουν τον οργανισμό μας αδύναμο ή τέλος πάντων όταν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει!
2) Κουβέντα για το τσάμπα υλικό καύσης απο οικοδομές, σκουπίδια κτλ. Και αυτό λιγότερο βλαβερό απο τα τσιγάρα? ακόμα και μέσα στο σπίτι όσων το καίνε???

Ο κύριος Μπεχράκης μετά την εκστρατεία κατα του καπνίσματος, παρουσιάζει το θέμα αποκρύπτοντας ότι δεν γουστάρει και υπερθεματίζοντας εκεί που θέλει...
Επιστήμονας για τα μπάζα...

Όταν έκανε τον αγώνα του για το κάπνισμα το ψυχολογικό κομμάτι του καπνιστή ήταν ανύπαρκτο και τώρα με τα τζάκια το κρύο δικαιολογεί τα πάντα.
Ας του πει επιτέλους κάποιος ότι ο ρόλος του ειδικού επιστήμονα είναι να μελετά να πειραματίζεται και να ανακοινώνει τα ευρήματά του... όχι να κάνει εκστρατείες στα κωλοκάναλα...
Να στρώσει το κώλο του κάτω και να μας πει τις επιπτώσεις απο αυτά που εισπνέουμε... εκεί τελειώνει ο ρόλος του. Κουβέντα για αυτά όμως!

Να πετάξει την ποδιά και να γίνει πολιτικός αμα θέλει να καθοδηγεί τις μάζες... ή μήπως αυτό προσπαθεί να κάνει???

Ο Μπεχράκης ,λέει αυτά που λέει και το ΚΕΛΠΝΟ επίσης λέει ότι επιβάλει η Κυβέρνηση και μάλιστα αποδεδειγμένα και επανειλημένα...Για το κάπνισμα ειναι γνωστές οι θέσεις του απο παλιά ...

Εσύ έχεις στατιστικα στοιχεία που να δείχνουν πώς οι άνθρωποι καίνε υλικά απο σκουπίδια και σε τι ποσοστό??Μιάς και φαίνεται να υιοθετείς πώς οσοι χρησιμοποιούν τζάκι ,πρωτευόντως μαζεύουν υλικά απο τα σκουπίδια και μέσω αυτού θερμαίνονται..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

τι σημαίνει ΑΝ βρε συ?
πες ότι ο άνθρωπος έχει 20000 στην άκρη.
Αν με τη λογική αυτή ξοδέψει γιά κάθε χειμώνα 3000 παραπάνω θα τα ΦΑΕΙ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΟΔΟ.

Δηλαδή να μη δεί λίγο πιό πέρα από τη μύτη του?
ότι πχ σε λίγο καιρό θα έχει φάει τα χρήματά του σε πετρέλαιο μόνο?

Δεν υπάρχει λογική έχω άρα ξοδεύω και φροντίζω το περιβάλλον.
Και εγώ μπορεί να έχω χρήματα να πάρω μιά πόρσε. Πάντα ήθελα. Μάλιστα τώρα τις δίνουν με 15000.
Να πάρω μία ? Τι λες?

αν έχει 20000 στην άκρη να βάλει το απαραίτητο πετρέλαιο ή να επενδύσει σε εναλλακτική μορφή θέρμανσης (ακούω τα καλύτερα για πελετ και υπέρυθρες) και να μας επιτρέψει να ζήσουμε... Και να προσπαθήσει να κόψει έξοδα απο αλλού, που δεν θα δηλητηριάζει και δηλητηριάζεται!
και γω λίγα έχω στην άκρη και δάνειο για το σπίτι και η γυναίκα με έναντι δύο χρόνια, τώρα και part time.... και παιδί με αυξημένα έξοδα... πρωτοχρονιά στη δουλειά έκανα για να ανταπεξέλθω! δικαιούμαι να σε πνίξω?
Γιατί? τι μου φταις???

Αν το παιδί μου κινδυνεύσει να γίνει και εμφύλιος... αλλά πρώτα θα πάρει η μπάλα τους υπεύθυνους, όχι τους γείτονες... αν δεν βοηθήσουν τότε ναι... θα πάρει η μπάλα και αυτούς... κάποτε γράφτηκε εδώ μέσα ανοχή ίσον συνενοχή. αυτό πιστεύω και εγώ.

Μην αγχωνεσε Νικο.
δεν πιστευω οτι υπαρχει κατι χειροπιαστο για τις επιπτωσεις του καπνου και σωματιδιων στην υγεια και ας λενε
Ειδικα επειδη οι συνθηκες ειναι διαφορετικες απο τοπο σε τοπο (κλιμα, περιβαλλον).
Οτι ειναι αρνητικη αυτο ειναι προφανες, ειδικα για οσους εχουν προβληματα στο αναπνευστικο, αλλα να μιλαμε για καρκινους κλπ μου φαινεται υπερβολη.

ο αερας ( η ποιοτητα του δηλαδη) ειναι κατι σαν τα τροφιμα: Δεν εχεις να παρεις την πρωτη ποιοτητα, βιολογικα, οικολογικα κλπ
τι κανεις? παιρνεις οτι ναναι απο νο νειμ Κινας μεχρι μεταλλαγμενα και κανεις το σταυρο σου.

Ο Μπεχράκης ,λέει αυτά που λέει και το ΚΕΛΠΝΟ επίσης λέει ότι επιβάλει η Κυβέρνηση και μάλιστα αποδεδειγμένα..Για το κάπνισμα ειναι γνωστές οι θέσεις του απο παλιά ...

Εσύ έχεις στατιστικα στοιχεία που να δείχνουν πώς οι άνθρωποι καίνε υλικά απο σκουπίδια και σε τι ποσοστό??Μιάς και φαίνεται να υιοθετείς πώς οσοι χρησιμοποιούν τζάκι ,πρωτευόντως μαζεύουν υλικά απο τα σκουπίδια.

Ο Μπεχράκης και όποιος άλλος παρουσιάζει το θέμα με τέτοιο τρόπο, αναφέρει τις πτυχές που θέλει. Όχι το ζήτημα ολοκληρωμένα.
μήπως υπάρχει μελέτη ότι δεν κάνει κακό η καύση ξύλου?
Η καύση ξύλου είναι γνωστό ότι επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και κατ'επέκταση την υγεία μας. Στις ποσότητες που γίνεται σήμερα σε μια πόλη κλειστή με 5 εκ ανθρώπους είναι τουλάχιστον έγκλημα!

Δεν έχω στοιχεία για το πόσοι καίνε ότι να'ναι, ούτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο. Λέω ότι όσοι το κάνουν πρέπει να ενημερωθούν και να βοηθηθούν ώστε να σταματήσουν να το κάνουν.
Οι δε, κανίβαλοι που έχουν εναλλακτικές και καίνε τζάκια με 15 βαθμούς κελσίου είναι το βασικό πρόβλημά μου, όπως επίσης η άποψη "τι να κάνουμε? κάπως πρέπει να ζεσταθεί ο κόσμος!"

Η λοιδορία τύπου δώστε στο λαό παντεσπάνι και ο αποπροσανατολισμός απο την ουσία του προβλήματος, που δεν είναι άλλος απο την ανοχή στους εξουσιαστές και την αδιαφορία για την υγεία μας (όσων καίμε και όσων δεν καίμε) είναι επίσης ένα θέμα.

Με το να κάψεις ξύλα δεν λύνεις το πρόβλημαα Σπύρο. Να γίνει κατανοητό αυτό. Αύριο δεν θα έχεις και για νερό... τι θα γίνει?

@Dalanik
Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι και θέμα συνείδησης όπως άλλωστε και τα περισσότερα θέματα που έχουν επιδράσεις στο περιβάλλον. Π.χ. Ποιος κοιτάει το θέμα των ρύπων του αυτοκινήτου του κατά την αγορά του; Κανένας. Όλοι (τουλάχιστον μέχρι το 2008) κοιτούσαν την επιτάχυνση 0-100.
Ποιος κοιτάει ή ποιος γνωρίζει τους ρύπους των καυστήρων πετρελαίου μου λες; Ποιος συνητηρεί σωστά τον καυστήρα πετρελαίου και πόσους ελέγχους κάνει το Κράτος για αυτό; Ή μήπως νομίζει ότι η εξάτμιση του καυστήρα βγάζει καθαρό νεράκι; Φυσικά και δεν το νομίζεις διότι δεν είσαι αφελής.

Τις περισσότερες εταιρείες κατασκευής τζακιών και τζακοσομπών με καύσιμο το ξύλο, τις έχει η κεντρική και βόρεια Ευρώπη η οποία όσο και να μην μας αρέσει, έχει αποδεδειγμένα καλύτερη αντιμετώπιση του περιβάλλοντος σε αστικό επίπεδο από εμάς και πρωτοπορεί σε άπειρα θέματα που το αφορούν όπως ανακύκλωση, κτλ.

Για να μην τα βάζουμε λοιπόν όλα στο ίδιο σακούλι, προσωπικά, φέτος ανήκω σε αυτούς που συναποφάσισαν (ως κάτοικος πολυκατοικίας) να μην βάλουν πετρέλαιο. Από τον προηγούμενο Μάρτη λοιπόν, αγόρασα τζακόσομπα ξύλου (κλειστή/ενεργειακή) νορβηγικής προέλευσης, η οποία μου παραδόθηκε συνοδεία πεντακοσίων πιστοποιητικών και μετρήσεων ρύπων τους οποίους εκπέμπει υπό την προυπόθεση φυσικά ότι καις αυτά που προβλέπονται.
Εκτός του ότι έχω κάνει απίστευτη οικονομία (αφαιρώντας το αρχικό κόστος αγοράς διότι αυτό εξαρτάται από ποικιλία παραγόντων), είμαι πεπεισμένος ότι έχω επιβαρύνει το περιβάλλον πολύ λιγότερο από κάποιους που καίνε πετρέλαιο και έχουν ασυντήρητο καυστήρα τριάντα ετών ή κάποιους που λάδωσαν για να περάσουν το αμάξι τους ΚΤΕΟ.

Στην παρούσα φάση, προτεραιότητα πολλών είναι η επιβίωση ακόμα και διά της μακρόχρονης οικονομίας, οπότε από εμένα έχουν την απόλυτη συμπαράστασή μου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

αν έχει 20000 στην άκρη να βάλει το απαραίτητο πετρέλαιο ή να επενδύσει σε εναλλακτική μορφή θέρμανσης (ακούω τα καλύτερα για πελετ και υπέρυθρες) και να μας επιτρέψει να ζήσουμε... Και να προσπαθήσει να κόψει έξοδα απο αλλού, που δεν θα δηλητηριάζει και δηλητηριάζεται!.

αν έχει 20000 στην άκρη και δεν του περισσεύουν σιγά μην επενδύσει σε εναλλακτική για να γλυτώσει εσένα.
και του χρόνου δηλαδή? που θάχει 10000 ? και του παραχρόνου ?
Μιλάς λες και δεν υπάρχει αύριο.

οι άχρηστες κυβερνήσεις μας πήγαν πίσω στο 1950.
Τότε ξύλα καίγανε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Μην αγχωνεσε Νικο.
δεν πιστευω οτι υπαρχει κατι χειροπιαστο για τις επιπτωσεις του καπνου και σωματιδιων στην υγεια και ας λενε
Ειδικα επειδη οι συνθηκες ειναι διαφορετικες απο τοπο σε τοπο (κλιμα, περιβαλλον).
Οτι ειναι αρνητικη αυτο ειναι προφανες, ειδικα για οσους εχουν προβληματα στο αναπνευστικο, αλλα να μιλαμε για καρκινους κλπ μου φαινεται υπερβολη.

ο αερας ( η ποιοτητα του δηλαδη) ειναι κατι σαν τα τροφιμα: Δεν εχεις να παρεις την πρωτη ποιοτητα, βιολογικα, οικολογικα κλπ
τι κανεις? παιρνεις οτι ναναι απο νο νειμ Κινας μεχρι μεταλλαγμενα και κανεις το σταυρο σου.

Το ζήτημα είναι να μην κάνω το παιδί μου πειραματόζωο, τουλάχιστον σε όσα μπορώ να αποφύγω.

Μελέτη ακριβείας δεν μπορεί να γίνει, όχι τουλάχιστον χωρίς σταθερές περιβαλλοντικές συνθήκες κάτι που είναι ανέφικτο.

Η εκπομπές πάντως απο την καύση είναι βλαβερές και η καύση ξύλου ότι χειρότερο... το νέφος υπαρκτό και θανατηφόρο... για μένα αυτά είναι τα δεδομένα και δεν μπορώ να συμμεριστώ την μεμψιμοιρία - μοιρολατρία "ε και τι να κάνουμε?", ούτε την υποβάθμιση της απόγνωσης των αδύναμων τύπου μαρία αντουανέτα, ούτε να δικαιολογήσω όσους στηρίζουν το καθεστώς που μας έφτασε ως εδώ και κάνουν οικονομία δηλητηριάζοντας όλους μας!

Να απαιτήσουμε μέτρα ενίσχυσης, αποτροπής της δηλητηρίασης μας και ενημέρωση των πολιτών. Μου φαίνεται πιο λογικό απο το να δικαιολογώ τα πάντα όλα και ας κινδυνεύσουν τα παιδιά μας!
:ernaehrung004: