KEF LS50 (Meta) Wireless II

Μπόμπα. Δεν ξέρω τι έπρεπε να ακούσω, αλλά δεν κατάφερα να βρω κανένα πρόβλημα.
Έτσι θα λες από εδώ και περα : Μπόμπα. Δεν ξέρω τι έπρεπε να ακούσω, αλλά δεν κατάφερα να βρω κανένα πρόβλημα.

Με γειά. 😄

• Haha
Reactions: Maestro
Έτσι θα λες από εδώ και περα : Μπόμπα. Δεν ξέρω τι έπρεπε να ακούσω, αλλά δεν κατάφερα να βρω κανένα πρόβλημα.

Με γειά. 😄
στάσου βρε!! στάσου!! τι "με γειά" του λες του ανθρώπου;; 😝
άσε να τα πάει πίσω να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.. κλασικό ηχείο δαπέδου 2,5-3 δρόμων ας πούμε.... με τον προενισχυτή του, τον τελικό του, ή τον 25κιλο ολοκληρωμένο του...
τι.. έτσι είναι οι μπόμπες;; 🤣

άσε να τα πάει πίσω να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.. κλασικό ηχείο δαπέδου 2,5-3 δρόμων ας πούμε.... με τον προενισχυτή του, τον τελικό του, ή τον 25κιλο ολοκληρωμένο του...
Ξέρω τι του λέω..Αν μπει στο τσατ του δικαναλου θα καταλάβει.

Περιμένετε ντε. Έχουμε μέλλον, ακόμα είμαστε στις 6/60 ημέρες.

Αφηστε που με τρώει να ακούσω και το subάκι της KEF.

Ή εναλλακτικά να τα ακούσω στο μικρό δωμάτιο που είμαι 99.9% σίγουρος ότι sub δε χρειάζεται.

Έχοντας ακούσει σε μικρό δωμάτιο τα LS50 (όχι τα Wireless και όχι τα Meta) οδηγούμενα με Marantz PM6006 όντως δεν πολυχρειάζονται βοήθεια. Αλλά όταν λέμε για μικρό χώρο, μιλάμε για μικρό χώρο και κοντινή απόσταση ακρόασης. Μπορεί και μικρότερος από 12 τ.μ. μέτρα ο χώρος.

Απλά πιστεύω στην περίπτωσή σου, με κάποιο άλλο κλασικό 6,5άρι έστω βάσης παθητικό δίδρομο με ικανή διαδρομή γούφερ (έπεσες και στην περίπτωση ειδικά με το midrange των KEF) και έναν ενισχυτή με bass management όμως για να ενσωματώσεις το sub, θα έχεις εντελώς άλλα αποτελέσματα και στο μεγάλο χώρο.

Ο μικρός χώρος (το γραφείο μου) είναι ιδιαίτερα μικρός (3.4 x 3.5 x 2.5). Αν υποθέσουμε ότι τα ηχεία πρέπει να'ναι >50cm από τον πίσω τοίχο, στριμωχνόμαστε πάρα πολύ. Επίσης, όπως βλέπετε είναι πολύ γυμνός, ευτυχώς έχει μοκέτα, ενώ και το σκίαστρο είναι χάρτινο και κλείνει τελείως. Εδώ σε υπερευρυγώνια άποψη.

80D3095D-DA05-44CB-88C2-FE1419812D7B.jpeg

Last edited:
Σχεδόν τετράγωνος δηλαδή αυτογκολ από τα αποδυτήρια ακουστικώς... :cautious:

Ενδιαφέρουσα θα ήταν μια δοκιμή με τα πλήκτρα στο συγκεκριμένο ηχείο. Ενδέχεται να έχει latency και να μην είναι λειτουργικό (consumerάδικο γαρ).

Θα συμφωνήσω με τον Λεωνίδα με όλα αυτά που έχει γράψει ,δεν θα διαφωνούμε μόνο .
Πριν από 7 χρόνια περίπου ,μπορεί και παραπάνω είχα επισκεφτεί την έκθεση που είχε διοργανώσει το περιοδικό ήχος σε ένα λοιπόν δωμάτιο (δεν θα το έλεγες μικρό )έπαιζαν τα εισαγωγικά μικρά ηχεία της ATC ,όλοι μας είχαμε ψαρώσει για το πως γέμιζε το δωμάτιο ακόμη και με το χαμηλό .
Ο αντιπρόσωπος έπραξε το αυτονόητο …
Γνώριζε ότι το συγκεκριμένο ηχείο ακούει στο ηχόχρωμα αλλά και στα ρεύματα μιας και από πίσω τα οδηγούσε ένας ικανός μεγάλος τελικός .
Κάπως έτσι άκουσα και τα μικρά ηχεία που είμαι κάτοχος ,βρίσκονται σε άλλο χώρο σε 45 τετραγωνικά .
Εδώ σε παλιότερο βίντεο που είχα ανεβάσει τραβηγμένο με το iPhone 6.
Προσέξτε και τα φωνητικά στο 4.25 προτεινόμενο από το συγκεκριμένο συγκρότημα .
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Όμως …
Ακολουθώ πάντα προσωπικά τις οδηγίες και συμβουλές του Michaelson που έχει ασχοληθεί όχι μόνο με τα ρεύματα …
Αλλά για το πόσο σημαντική είναι ακόμη η προενίσχυση http://www.soundstagenetwork.com/revequip/musical_fidelity_ac3cr_preamp.htm
Και κάπως έτσι αρχίζεις και στήνεις μετά έρχονται οι πηγές ,τα καλώδια κτλ κτλ

• Like
Reactions: Maestro
Υποτίθεται (θεωρητικά πάντα) ότι από ενισχυτές είμαι καλυμμένος, αφού κάθε driver έχει τον δικό του ενισχυτή, υποτίθεται optimized κλπ. Και όντως, βλέπω ότι και σε χαμηλές στάθμες το ηχείο τραγουδάει με σώμα, ευκρίνεια και εικόνα, χωρίς να χρειάζεται να γκαζώσεις.

Btw, η KEF έχει βγάλει ένα ωραίο white paper με όλες τις λεπτομέρειες της λειτουργίας/συνδεσιμότητας/EQ κλπ, που προσωπικά βρήκα πολύ πιο χρήσιμο από το manual (που κατά κύριο λόγο εξηγεί σαχλαμαρίτσες περί streaming).

Παρεπιπτόντως, μήπως να χωρίζαμε το thread στα δυο, ξεκινώντας ένα νέο από το #117 και μετά που μιλάμε αποκλειστικά για τα KEF LS 50 Wireless II? Θα'ναι χρήσιμο να υπάρχουν δυο ξεχωριστά θέματα για όσους ψάχνουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ξέρω τι του λέω..Αν μπει στο τσατ του δικαναλου θα καταλάβει.

Συμφωνώ και με τους δυο σας, δε θέλω να μπω στο τρυπάκι της δια βίου αναζήτησης, ούτε όμως και να πάρω το πρώτο πράγμα που βρήκα μπροστά μου χωρίς να το ψάξω καλά.

Το σύστημα που φτιάχνω το φτιάχνω για να ακούω μουσική, επειδή τα τελευταία χρόνια "ξέχασα" πως να το κάνω. Ακούγοντας στο τρένο, στο γραφείο, το αεροπλάνο, κλπ, πάντα στα "κλεφτά", πάντα με ακουστικά, πάντα κάνοντας κάτι άλλο, συνειδητοποίησα ότι έχω χρόνια να ακούσω μουσική για να ακούσω μουσική: να παλουκωθώ σε μια θέση, να μην κάνω τίποτα άλλο, παρά να ακούω, και να το ρουφήξω απ'την αρχή ως το τέλος, όπως θα'κανα σε μια συναυλία.

Οπότε, όχι, δε θέλω να μπλέξω και να ακούω κάθε φορά με μικρόφωνα και με test tones, ούτε να αλλάζω μηχανάκια κάθε 3 μήνες. Γι'αυτό γράφω κάθε λίγο και λιγάκι, "ηχεία για μια ζωή", όχι πως το'πε ποτέ αυτό κανείς και το τήρησε, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση θέλω να κοιτάζω.

Εξ ου και το ψείρισμα, θέλω να βεβαιωθώ ότι αυτά τα λεφτά που θα σκάσω θα είναι για κάτι που με καλύπτει, ώστε να σταματήσω να ψάχνομαι.

Στην Ελλάδα τα ηχεία κοστίζουν 2600 ευρώ...

Μήπως στην Αμερική είναι παράλογα υψηλή η τιμή τους ( λόγω ευρωπαϊκής προέλευσης ?)

• Like
Reactions: Haagenti

Μήπως στην Αμερική είναι παράλογα υψηλή η τιμή τους ( λόγω ευρωπαϊκής προέλευσης ?)
Κι εδώ μέχρι τη μέρα που τα πήρα $2499 έκαναν... και την επόμενη εκτοξεύτηκαν στα $2799... :ROFLMAO:

Εγώ αν ήμουν εκεί θα κοιτούσα κάτι από Tekton η Zu Audio..
Αλλά αυτά θέλουν ενισχυτή.

Last edited:
Ήρθε το umic1 κι έκανα μερικές δοκιμές, κυρίως για να καταλάβω λίγο πως λειτουργεί.

Παρακάτω βλέπετε στη θέση ακρόασης (~ισόπλευρο τρίγωνο 2m), με την κίτρινη γραμμή το σύστημα KEF+SVS (high=low filter=70Ηz) και με την κόκκινη την JBL Bar 9.1 (αφού βρίσκεται ήδη εκεί στημένη :D)

Screen Shot 2021-08-29 at 11.14.50 AM.png

Το πιο "εξώφθαλμο" είναι αυτό το βύθισμα στα 100Hz. Δεν έχει σχέση με το sub αφού το cross είναι στα 70Hz. Ιδέες;

Έβαλες μικρόφωνο , έμπλεξες , θα κάνεις πολύ καιρό να ακούσεις μουσική....

Είναι του χώρου, δεν γίνεται τίποτα.
Ψηφιακή ισοστάθμιση, σιδέρωμα....