KEF LS50 (Meta) Wireless II

Τι να πω, εγώ εδώ για παράδειγμα με ένα SB-2000 Pro και εναλλακτικά ένα 3000 Micro σε σεταπ 2.1 και μάλιστα με ηχεία δαπέδου, άμα κάνεις και κλείσεις το sub, είναι σαν να σου έχουν πάρει τη μπουκιά από το στόμα.
Λεωνίδα σε τι χώρο και με ποιά ηλεκτρονικά και ηχεία;;

Λεωνίδα σε τι χώρο και με ποιά ηλεκτρονικά και ηχεία;;
Κλασικά δαπέδου με δυο εξιμισάρια και mid σε μικρή απόσταση. Ο χώρος δεν έχει σημασία, 110 τ.μ. είναι, αλλά συμβαίνει και σε χώρο των 80 τ.μ. και σε λίγο μικρότερο.

Ακόμα και τα Ultra Tower με τα δύο οκτάιντσα και δύο εξιμισάρια το καθένα, αν κάνεις πως ακούς εντυπωσιάζεσαι, αν βάλεις και τα δύο sub παθαίνεις σοκ, αν τα αφαιρέσεις σου μοιάζει σαν να έπαιζαν χειρότερα από πριν.
Ακόμα και cascaded να παίζει ένα σύστημα, δηλαδή μόνο με το low pass του sub, πάλι η διαφορά όταν βγει από τη μέση είναι μεγάλη. Μεγαλύτερη από πριν. Αμέσως αισθάνεσαι την έλλειψη.

• Like
Reactions: Tsagalx
Επειδη καπου το εχασα, στο μικρο δωματιο τα δοκιμασες;
Τα δοκίμασα αλλά έχασαν από τα αποδυτήρια. Πολύ γυμνός χώρος, τετράγωνος, στριμόκ@λος, κλπ. Απελπίστηκα στο 5λεπτο και τα ξανακουβάλησα. Χωρίς sub εννοείται!

Κλασικά δαπέδου με δυο εξιμισάρια και mid σε μικρή απόσταση. Ο χώρος δεν έχει σημασία, 110 τ.μ. είναι, αλλά συμβαίνει και σε χώρο των 80 τ.μ. και σε λίγο μικρότερο.

Ακόμα και τα Ultra Tower με τα δύο οκτάιντσα και δύο εξιμισάρια το καθένα, αν κάνεις πως ακούς εντυπωσιάζεσαι, αν βάλεις και τα δύο sub παθαίνεις σοκ, αν τα αφαιρέσεις σου μοιάζει σαν να έπαιζαν χειρότερα από πριν.
Ακόμα και cascaded να παίζει ένα σύστημα, δηλαδή μόνο με το low pass του sub, πάλι η διαφορά όταν βγει από τη μέση είναι μεγάλη. Μεγαλύτερη από πριν. Αμέσως αισθάνεσαι την έλλειψη.
Αν μιλάς για σινεμά, συμφωνώ. Σε μουσική δε νομίζω, εκτός πια αν μιλάμε για χοντρό ντάμπα-ντούμπα.

Ποσο γρηγορα ξεχασαμε τις crt ;)
κάποιες CRT δεν αστειευόντουσαν στον ήχο..
είχαν 2δρομα ηχεία στα πλάγια της οθόνης, όχι απλά μεγάφωνα.
είχα δει και ακούσει σε φίλο 37" Grundig με ενσωματωμένο sub παρακαλώ.
όμως ήταν μονοκόμματο πανβαρυ μπαούλο.
με το ζόρι την κουνήσαμε μισό μέτρο.
ρόδες έπρεπε να έχει από το εργοστάσιο.

μακάρι να μην ήταν εφικτή η ύπαρξη μικροσκοπικών ηχείων με sub, ηχομπάρες κλπ... σκουπίδια που παραπλανούν τον κόσμο που δεν ξέρει.
το μικρότερο ηχείο θα έπρεπε να έχει το μέγεθος ενός mission LX-3, άντε ενός klipsch synergy B2.
κάτω από κει οι νόμοι της φυσικής δεν παζαρεύουν.
φυσικά ξέρω ότι δεν ζω σε έναν ιδανικό και δίκαιο κόσμο και πάντα κάποιοι θα φτιάχνουν και θα πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες με μεγάλη επιτυχία μάλιστα.. άλλωστε αυτοί δημιουργούν "ανάγκες" στο "καταναλωτικό κοινό" που πριν ιδέα δεν είχε για τις ανάγκες αυτές.

Attachments

• CDFC8874-3653-44DC-8CA6-6A280383359A.jpeg
    CDFC8874-3653-44DC-8CA6-6A280383359A.jpeg
    550.1 KB · Views: 23

ο χώρος δεν έχει σημασία βρε Λεωνίδα;;
τα hifi ηχεία φτιάχνονται για δωμάτια με τοίχους όχι για γήπερα του μπάσκετ.
κάποτε στο προ-προηγούμενο σπίτι όταν είχα κάτι NM acoustics παρέα με sansui 50w στο κανάλι, ήρθε σχετικός με το άθλημα φίλος και κάποια στιγμή τον βλέπω να σηκώνεται από τον καναπέ και να ψάχνει τριγύρω..
-τι ψάχνεις ρε;;
-που έκρυψες το σαμπ ρε κ@R/^*%#Lη!!!
-ποιό σαμπ ρε;; είσαι καλά;;
τα ίδια ηχεία με τον ίδιο ενισχυτή (τα δικά μου δλδ) σε σπίτι άλλου φίλου αλλά σε πολύ μεγάλο σαλόνι, μπάσο μηδέν!! ψάχναμε γωνίες να τα χώσουμε..
να σε στείλω σε σπίτι άλλου φίλου με μεγάλα klipsch να του πεις για σαμπ;;
δεν ξέρει τι να κάνει με το χαμηλό που του περισσεύει... και υποτίθεται ιδανικό μέγεθος ηχείου για το σαλόνι του.

ο χώρος δεν έχει σημασία βρε Λεωνίδα;;
τα hifi ηχεία φτιάχνονται για δωμάτια με τοίχους όχι για γήπερα του μπάσκετ.
Έγραψα σε μικρή απόσταση ακρόασης. Εκεί ο χώρος δεν παίζει τόσο ρόλο. Φυσικά αν παίζουν τα ηχεία στη μια μεριά και εγώ πάω στην άλλη που η απόσταση ξεπερνά τα δέκα μέτρα, τότε ακούγεται σαν τρανζιστορακι.
Όμως μιλάμε για κοντινή απόσταση.

Έγραψα σε μικρή απόσταση ακρόασης. Εκεί ο χώρος δεν παίζει τόσο ρόλο. Φυσικά αν παίζουν τα ηχεία στη μια μεριά και εγώ πάω στην άλλη που η απόσταση ξεπερνά τα δέκα μέτρα, τότε ακούγεται σαν τρανζιστορακι.
Όμως μιλάμε για κοντινή απόσταση.
μάλλον έχουμε άλλη άποψη στο θέμα ακρόασης και χώρου. ας είναι.. μην ξεφύγουμε από το θέμα του τίτλου.

μάλλον έχουμε άλλη άποψη στο θέμα ακρόασης και χώρου. ας είναι.. μην ξεφύγουμε από το θέμα του τίτλου.
Τις ίδιες απόψεις έχουμε πάνω κάτω. Γράφω κάτι πολύ ξεκάθαρο. Ότι όταν αφαιρέσεις κάτι, η έλλειψή του μοιάζει μεγαλύτερη απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Μέχρι να κάνεις reset στον εγκέφαλο και αν ακούσεις μετά από μερικές ώρες, δεν θα σου είναι τόσο μεγάλη η έλλειψη αυτή.

Επίσης, σου θυμίζω ότι ακούω και με το sub εκτός πολλές φορές, ηχεία βάσης. Γενικά δεν κυνηγάω την ουρά μου, ακρόαση κάνω και με μικρό ηχείο bluetooth στο μπαλκόνι. :cool:

Τεσπα, άντε να μου στείλουν αν κέρδισα το sub που θα κάνουν κλήρωση σε όσους είδαν το webinar το recording να βγει μια άκρη. :p

Άντε, περιμένουμε, τώρα που έχω και ΣΚ για καμιά δοκιμή πριν ξαναμπούμε στη μαύρη τρύπα τη Δευτέρα!

Άντε, περιμένουμε, τώρα που έχω και ΣΚ για καμιά δοκιμή πριν ξαναμπούμε στη μαύρη τρύπα τη Δευτέρα!

Οι ίδιοι το είπανε και το υποσχέθηκαν, δηλαδή το recording, την παρουσίαση σε pdf και μερικά ακόμη έξτρα, ενώ θα έκαναν και κλήρωση για ένα sub μαζί με τον ασύρματο μετατροπέα.

Αμέσως μόλις λάβω οποιαδήποτε ενημέρωση θα τη σημειώσω εδώ. Γιατί είπανε ενδιαφέροντα πράγματα, δεν ήταν marketing (πολύ) ήταν κυρίως ουσία.

• Like
Reactions: Maestro