KEF LS50 (Meta) Wireless II

Σιγή ασυρμάτου τόσες μέρες γιατί είχαμε πολλές εξελίξεις, ετοιμαζόμαστε για νέα μετακόμιση, επιτέλους σε δικό μας, μόνιμο (λέμε τώρα) χώρο. Όλες αυτές τις μέρες δεν άλλαξα την παραμικρή ρύθμιση, δεν είδα το βίντεο του Λεωνίδα, αλλά ακούω καθημερινά μισαωράκια, ίσα ίσα για να έρθω στα ίσα μου μετά από μερικές ζόρικες βδομάδες. Τα ηχεία κάνουν τη δουλειά για την οποία αγοράστηκαν.

Ο νέος χώρος είναι παραπλήσιος στη διάσταση που θα στηθούν τα ηχεία, αλλά με αρκετά μικρότερη την άλλη διάσταση (και πάλι όμως μεγάλος).

Η ώριμη επιλογή είναι να τα γυρίσω όπως είμαι τώρα και να ξαναρχίσω from scratch με βάση τον νέο χώρο, από την άλλη πλέον, μετά το σωστό στήσιμο και το στρώσιμο τόσο καιρό τα έχω λατρέψει και φοβάμαι ότι είναι αδύνατον να βρω κάτι παραπλήσιο στα ίδια χρήματα (καλά μεγάλα ηχεία και καλός ολοκληρωμένος με κάτω από 4Κ). Οι υπερβάσεις μπάτζετ που φαντασιωνόμουν για Sonetto και EVO 150 πλέον απαγορεύονται δια ροπάλου μέχρι νεωτέρας (δεν τα πουλάνε τσάμπα τα σπίτια).

Last edited:
Πάντως εκεί στις 5, 5 και κάτι ίντσες πάνε όλα αυτά τα ηχεία. Έχει ανοιχτεί παράλληλο νήμα π.χ. με τα Mission LX Connect που είναι και αυτά πεντάιντσα ενώ εξ' ίσου πεντάιντσο θα είναι και ένα ακόμη αυτού του τύπου που θα βγει από άλλον κατασκευαστή (άλλο confidential αυτό... ).

Τώρα στο θέμα σου, καλύτερα σε πιο μόνιμο χώρο, θα μπορέσεις να ασχοληθείς σε βάθος χρόνου περισσότερο με ρυθμίσεις, ενδεχομένως και με room treatment. Πρώτη προτεραιότητα πάντως είναι να ακούς μουσική με την άνεσή σου, μετά έρχεται η ηχητική βελτιστοποίηση επάνω σε αυτό.
Στο εξωτερικό υπάρχει η κουλτούρα αυτή για τέτοιου τύπου ασύρματα ηχοσυστήματα, στην Ελλάδα αργεί ακόμη.

• Like
Reactions: Maestro
η μουσική είναι δευτερότριτη (και βάλε) προτεραιότητα..
μπράβο για την κίνηση της μόνιμης στέγης!
άντε με το καλό!

Ευχαριστώ, ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει αλλά προς τα εκεί πάει!

Βρε δε λες καλά που πρόλαβα και πήρα αυτά και έχω να ακούω τη μουσική μου, αν το'χαμε σχεδιάσει νωρίτερα θα'μουν ακόμα με τα Airpods :cool:

• Like
Reactions: vlad66
Πάντως εκεί στις 5, 5 και κάτι ίντσες πάνε όλα αυτά τα ηχεία. Έχει ανοιχτεί παράλληλο νήμα π.χ. με τα Mission LX Connect που είναι και αυτά πεντάιντσα ενώ εξ' ίσου πεντάιντσο θα είναι και ένα ακόμη αυτού του τύπου που θα βγει από άλλον κατασκευαστή (άλλο confidential αυτό... ).

Τώρα στο θέμα σου, καλύτερα σε πιο μόνιμο χώρο, θα μπορέσεις να ασχοληθείς σε βάθος χρόνου περισσότερο με ρυθμίσεις, ενδεχομένως και με room treatment. Πρώτη προτεραιότητα πάντως είναι να ακούς μουσική με την άνεσή σου, μετά έρχεται η ηχητική βελτιστοποίηση επάνω σε αυτό.
Στο εξωτερικό υπάρχει η κουλτούρα αυτή για τέτοιου τύπου ασύρματα ηχοσυστήματα, στην Ελλάδα αργεί ακόμη.

Κοίτα, όσο περνάει ο καιρός και βλέπω πόσο χρόνο έχω καθημερινά γι'αυτή τη μικρή πρέζα μουσικής, τόσο καταλαβαίνω ότι ένα τέτοιου είδους σύστημα είναι ταμάμ για μένα. Αράζεις στον καναπέ, βρίσκεις τη μουσικούλα σου στο κινητό σου, και απολαμβάνεις. Ούτε διάφορα χειριστήρια στο τραπέζι, ούτε συνδέσεις και κακός χαμός, δε χρειάζεται ούτε καν να ανάψεις το σύστημα. Χώρια τις αέναες αναζητήσεις για καλό ματσάρισμα ενισχυτή με τα ηχεία, αν θα είναι αρκετός, αν θα'ναι μαλακός/σκληρός, κλπ. Είναι όσος πρέπει να'ναι, και είναι σχεδιασμένος ώστε να'ναι όσο πιο ουδέτερος γίνεται. Και αυτό το καταφέρνει.

Με χαλάει λίγο σαν ιδέα το ότι δε μπορείς να "παίξεις" όπως θα'κανες με ένα σύστημα με διαφορετικά components. Αλλά έκατσα και σκέφτηκα ότι ο λόγος που ήθελα ένα καλό δικάναλο σύστημα ήταν όχι το να μπω στο κλαμπ των ψυχασθενών του AVClub (too late...), αλλά κατά κύριο λόγο η απόλαυση της μουσικής. Οπότε ίσως καλύτερα έτσι, τουλάχιστον για την ώρα.

Θα ήθελα να έχω κάνει κάποιες εκπτώσεις (πχ αν ήξερα ότι δε θα τα γυρίσω, δε θα είχα αγοράσει τις βάσεις της KEF :D). Αλλά η αλήθεια είναι πως αφενός δεν ήταν ούτε το 10% του κόστους, αφετέρου είναι όμορφες, τους δίνουν μια ωραία επιβλητική παρουσία, και βέβαια κατά τα άλλα είναι και σωστές (σε ύψος, βάρος, σταθερότητα, κλπ).

Ίσως το πιο τρομακτικό κομμάτι για μένα στην όλη ιστορία είναι η περιορισμένη εγγύηση (2 χρόνια για τα ηλεκτρονικά, για τα μεγάφωνα ευτυχώς φαίνεται να'ναι 5), και το γεγονός ότι 2-3 φορές σ'αυτόν τον ενάμιση μήνα άναψαν με το secondary ηχείο να μην αποκρίνεται. Έφτιαξε με restart, αλλά, ξέρετε... μου θύμισε πόσο αναξιόπιστα είναι όλα αυτά τα μπλιμπλίκια, και τι μπελά βάζουμε στο κεφάλι μας, δυνητικά έστω.

Last edited:
  • Like
Reactions: billfor
αν δεν έπαιρνες τις βάσεις που θα έβαζες τα ηχεία;; σε σκαμπό;;
πολύ καλά έκανες και τις πήρες.
πάρε με το καλό το σπίτι και αργότερα φτιάχνεις "δυνατό" 2κάναλο αν κρίνεις ότι τα kef δεν σε καλύπτουν.
που ξέρεις;; μπορεί στο μέλλον να θελήσεις να "ανακαλύψεις" το πικάπ... :D

αν δεν έπαιρνες τις βάσεις που θα έβαζες τα ηχεία;; σε σκαμπό;;
πολύ καλά έκανες και τις πήρες.
πάρε με το καλό το σπίτι και αργότερα φτιάχνεις "δυνατό" 2κάναλο αν κρίνεις ότι τα kef δεν σε καλύπτουν.
που ξέρεις;; μπορεί στο μέλλον να θελήσεις να "ανακαλύψεις" το πικάπ... :D
Ε, υπήρχαν και generic βάσεις που δεν κόστιζαν 4 κατοστάρικα, αλλά είπα την κάνω που την κάνω δοκιμη, ας την κάνω σωστά, εκεί θα κολλήσουμε;

Δεν πειράζει, ρεφάρισα από το γεγονός ότι την επόμενη μέρα η τιμή των ηχείων ανέβηκε $300. 😎

• Like
Reactions: vlad66
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To έβλεπα χθες... αυτός ο Nτάρκο είναι o κλασικός τύπος που ταυτόχρονα τον λατρεύεις και τον μισείς. Τα βίντεό του είναι ενδιαφέροντα, αλλά οι κατακλείδες είναι λίγο ό,τι να'ναι. Πχ, εν προκειμένω, "τo KEF είναι καλύτερο ηχείο, με καλύτερες δυνατότητες, αλλά το SF με ευχαριστεί περισσότερο". Σα να λέμε ότι μ'αρέσει η μπριζόλα αλλά δε μ'αρέσει η γεύση της.
😂

Σε προηγούμενο βίντεο που σύγκρινε τα ενεργά LS50W2 με τα LS50 Meta με δύο διαφορετικούς ενισχυτές, εξηγούσε το αποτέλεσμα με βάση τρεις διαφορετικούς καφέδες. Ό,τι να'ναι λίγο, αλλά τον χαζεύω με ενδιαφέρον.

Έτσι από περιέργεια, αν και δεν είμαστε τώρα για τέτοιου είδους έξοδα...

Πικαπάκι με ενσωματωμένο phono που απλά να το συνδέεις στην line in των LS50WII έχετε υπόψιν;

Φ Θ Η Ν Ο παρακαλώ. Δεν έχω καν δίσκους, κι αυτοί που θα βρω είναι μάλλον επιπέδου παλιατζίδικου, έτσι για τη χαρά της αναζήτησης. Κάτι σαν το Pro-ject T1 Phono SB, στα $450, αλλά αν έχει και φθηνότερο ακόμα καλύτερα.

Πικαπάκι με ενσωματωμένο phono που απλά να το συνδέεις στην line in των LS50WII έχετε υπόψιν;

Φ Θ Η Ν Ο παρακαλώ. Δεν έχω καν δίσκους, κι αυτοί που θα βρω είναι μάλλον επιπέδου παλιατζίδικου, έτσι για τη χαρά της αναζήτησης. Κάτι σαν το Pro-ject T1 Phono SB, στα $450, αλλά αν έχει και φθηνότερο ακόμα καλύτερα.

Ζείς Αμερική. Αυτά εμείς τα ονειρευόμαστε. Magnepan πικ απ να πάρεις :p . Αυτό στο link είναι μια χαρά.

• Like
θα προτιμούσα αυτό το DP-1700 που φοράει τον καταπληκτικό βραχίονα DP 50.
και international headshell για μελλοντικά εύκολα παιχνίδια και ρύθμιση vta με βιδάκια στην βάση.

• Like
άσε τα ενσωματωμένα phono ρε Ιάσωνα...
αυτά είναι για αυτούς που δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Γιατί εμένα για τι με πέρασες, κάναν σχετικό; Έχω να ακουμπήσω βινύλιο από τότε που ήμουν στο Δημοτικό, και με κατσάδιαζε ο πατέρας μου που του πάταγα βάρβαρα τη βελόνα. Μη φανταστείς βέβαια ότι ήταν αυτό που με φρέναρε, αλλά το ότι την ίδια χρονιά πήρε CD, και το βινύλιο άρχισε να μου φαίνεται σαν εκκεντρικό κόλλημα για γέρους. Ε, τώρα άρχισα να γερνάω κι εγώ. :p

Εξάλλου, στο παρόν setup δε χωράνε εξωτικά πράγματα, κάτι απλό έτσι για να δω την εμπειρία.

Last edited:
To έβλεπα χθες... αυτός ο Nτάρκο είναι o κλασικός τύπος που ταυτόχρονα τον λατρεύεις και τον μισείς. Τα βίντεό του είναι ενδιαφέροντα, αλλά οι κατακλείδες είναι λίγο ό,τι να'ναι. Πχ, εν προκειμένω, "τo KEF είναι καλύτερο ηχείο, με καλύτερες δυνατότητες, αλλά το SF με ευχαριστεί περισσότερο". Σα να λέμε ότι μ'αρέσει η μπριζόλα αλλά δε μ'αρέσει η γεύση της.
😂

Σε προηγούμενο βίντεο που σύγκρινε τα ενεργά LS50W2 με τα LS50 Meta με δύο διαφορετικούς ενισχυτές, εξηγούσε το αποτέλεσμα με βάση τρεις διαφορετικούς καφέδες. Ό,τι να'ναι λίγο, αλλά τον χαζεύω με ενδιαφέρον.

Κι όμως συμβαίνει συχνά κάτι καλύτερο να μας ευχαριστεί λιγότερο, ειδικά όταν έχει να κάνει με προϊόντα που απευθύνονται στις αισθήσεις μας.

Το παράδειγμα με την μπριζόλα μάλλον θα έπρεπε να διατυπωθεί "η Α μπριζόλα είναι καλύτερη αλλά η Β μου φαίνεται νοστιμότερη".

Για τις περιπτώσεις αυτές συνήθως ακολουθώ κάτι που φαίνεται "αιρετικό" αλλά το πιστεύω.

"Αν το Α είναι καλύτερο αλλά μου αρέσει το Β περισσότερο πρέπει να τροποποιήσω τα γούστα μου ώστε να μου αρέσει περισσότερο το Α".

Δεν είναι δικό μου. Το είχα διαβάσει κάπου στα μέσα των 90's από τον Δ. Σταματάκο σε ένα τεστ που είχε κάνει.

Στα wilson watt/puppy.

Κι όμως συμβαίνει συχνά κάτι καλύτερο να μας ευχαριστεί λιγότερο, ειδικά όταν έχει να κάνει με προϊόντα που απευθύνονται στις αισθήσεις μας.

Το παράδειγμα με την μπριζόλα μάλλον θα έπρεπε να διατυπωθεί "η Α μπριζόλα είναι καλύτερη αλλά η Β μου φαίνεται νοστιμότερη".

Για τις περιπτώσεις αυτές συνήθως ακολουθώ κάτι που φαίνεται "αιρετικό" αλλά το πιστεύω.

"Αν το Α είναι καλύτερο αλλά μου αρέσει το Β περισσότερο πρέπει να τροποποιήσω τα γούστα μου ώστε να μου αρέσει περισσότερο το Α".

Δεν είναι δικό μου. Το είχα διαβάσει κάπου στα μέσα των 90's από τον Δ. Σταματάκο σε ένα τεστ που είχε κάνει.

Στα wilson watt/puppy.

Δεν αμφιβάλω ότι ειναι δυνατόν κάτι τέτοιο και πως είναι σεβαστή αυτή η άποψη, είναι όμως λίγο αδόκιμη όταν υποτίθεται κανεις review ενός συστήματος για να ενημερώσεις ένα ευρύ κοινό, εκεί πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο τεχνικός και αντικειμενικός. Εκτός αν απευθύνεσαι μόνο στον εαυτό σου. 😄

Επειδή κυκλοφορεί στην Αμερική και είναι πανέμορφο, χώρια που το φτιάχνει η vpi, αν μπορείς πάρε αυτό:

Αλλιώς, ένα pro-ject όπως αυτό: