Το πικάπ που έχω εγώ (LP60X) έχει από κατασκευής την κωνική (0.6mm) βελόνα κινητού μαγνήτη ATN3600LC, διάδοχο της πλέον καταργημένης κλασσικής 3600L, με την οποία ουσιαστικά δεν έχει καμιά διαφορά ηχητικά και το μόνο διαφορετικό είναι το πλαστικό κέλυφός της. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτή, σε όσους δίσκους έχω ακούσει μέχρι στιγμής, έχει ζεστό, ευκρινή και καθαρό ήχο, ακόμα και σε δίσκους δεκαετίας '70, διαβάζει πολύ σωστά τις αυλακώσεις και δεν κάνει skips ή ''πηδήματα''. Όμως, λέω να την αλλάξω με την ελλειπτική (0,3 Χ 0,7 mm) της AT, 3600LE, που πιστεύω ότι θα έχει ακόμα καλύτερη απόδοση από την εργοστασιακή, ίσως να διαβάζει κάπως καλύτερα τις μικρές λεπτομέρειες του δίσκου και θα έχει καθαρότερο ήχο ακόμα και σε λίγο σκονισμένους δίσκους. Λέω να την αλλάξω και πριν ''έρθει η ώρα'' της 3600LC, ούτως ή άλλως δεν κάνω και καθημερινή χρήση (άντε 1-2 φορές την εβδομάδα) και θα πάρει πάρα πολύ καιρό μέχρι να χρειαστεί αλλαγή η τωρινή. Τουλάχιστον δεν έκανα το λάθος να πάρω τελικά ηχοσύστημα all-in-one με πικάπ πλαστικούρα - παιδικό παιχνιδάκι με την άθλια κεραμική κόκκινη βελόνα των 2-3 ευρώ το πολύ, που έχει φυσικά αισχρή απόδοση, κάνει συνεχώς skips και θα έκανε και τους δίσκους σαν φρεζαρισμένο οδόστρωμα. Ευτυχώς τελικά κατέληξα στην αγορά του LP60X, που όσο ''φτηνό'' και ''σκουπίδι'' και αν φαίνεται σε μερικούς, είναι από τα καλύτερα οικονομικά entry-level, με άριστη βελόνα που μπορεί να αναβαθμιστεί και σε ακόμα καλύτερη.