Κεφαλη για Jelco 750LB

Και αφου τό´χετε το άθλημα, δεν μου λέτε πως με τεστ δίσκο βρίσκω την συχνότητα που συντονίζει;
(Να μην τρελαθω στο γκουγκλη...)

τον βαζεις να παιξει, υπαρχει εκφωνητης που σου λεει ποσο ειναι το καθε κομματι του αυλακιου και βλεπεις που συντονιζει η κεφαλη, στον καθετο και τον οριζοντιο αξονα. ελα να σου δειξω, οποτε περνεις και μια ιδεα για ολα οσα διαβασες.

τον βαζεις να παιξει, υπαρχει εκφωνητης που σου λεει ποσο ειναι το καθε κομματι του αυλακιου και βλεπεις που συντονιζει η κεφαλη, στον καθετο και τον οριζοντιο αξονα. ελα να σου δειξω, οποτε περνεις και μια ιδεα για ολα οσα διαβασες.

Για πεστε μοθ και εμενα πως γινεται αυτο?

ειναι παρα πολυ απλο. εαν αγορασετε ενα δισκο οπως ο hifi news αρκει να "ακουσετε" την σχετικη πιστα παρατηρωντας απο κοντα τον ιδιοσυντονισμο της κεφαλης. ο αφηγητης ξεκιναει απο τα 20 πχ Hz και κατεβενει λιγο λιγο. Καποια στιγμη θα πει πχ 10 Ηζ και η κεφαλη θα αρχισει να παλλεται δεξια αριστερα ελαφρα. οταν πει 9 Ηζ ο παλμος θα ειναι ιδιαιτερα εμφανης ενω στα 8 θα αρχισει παλι να μειωνεται. αρα η κεφαλη αυτη με αυτο τον βραχιωνα συντονιζεται στους 9 κυκλους.

Ωραίος.... Θενκς...
Αμα με δει η γυναίκα να κοιτάζω την κεφαλη ετσι δεν το γλυτωνω το διαζύγιο....
Το σκυλί που γαβγιζει on phase και out of phase στο stereophile test cd το ακούμε κάθε 2-3 βράδια....

ειναι παρα πολυ απλο. εαν αγορασετε ενα δισκο οπως ο hifi news αρκει να "ακουσετε" την σχετικη πιστα παρατηρωντας απο κοντα τον ιδιοσυντονισμο της κεφαλης. ο αφηγητης ξεκιναει απο τα 20 πχ Hz και κατεβενει λιγο λιγο. Καποια στιγμη θα πει πχ 10 Ηζ και η κεφαλη θα αρχισει να παλλεται δεξια αριστερα ελαφρα. οταν πει 9 Ηζ ο παλμος θα ειναι ιδιαιτερα εμφανης ενω στα 8 θα αρχισει παλι να μειωνεται. αρα η κεφαλη αυτη με αυτο τον βραχιωνα συντονιζεται στους 9 κυκλους.

και σε τι μας βοηθαει αυτο? συγνωμη για τισ ερωτησεις ασχετος τελειος ειμαι..

Δεν θυμαμαι αν ο δισκος της hi-fi news εχει και τα δυο τεστ καθετα και οριζοντια,εχω καιρο να τον χρησιμοποιησω,αλλα ξερω οτι οι παλιοι δισκοι της ortofon n0.1 & no.2 εχουν και τα δυο τεστ.

Καποιοι αλλοι που εχω της Shure (Era III), RCA & DECCA νομιζω δεν εχουν αυτα τα τεστ.

απο τους μοντερνους ο HIFI NEWS εχει και τα 2, καθετο και οριζοντιο ενω ο Feickert μονο οριζοντιο. προτιμω να ελενχω και στους 2 αξονες (αν και καποιοι θα πουν οτι ψειριζω μαιμουδες).

τωρα σε τι βοηθα: εαν γνωριζεις την ενδοτικοτητα καποιων κεφαλων μπορεις να υπολογισεις το effective weight ενος βραχιωνα, βαση μαθηματικων υπολογισμων. Ισχυει και το αντιστροφο βεβαια.

Καλο να εχεις και τα δυο τεστ.
Η ενδοτικοτητα των βελονων καθετα και οριζοντια δεν ειναι παντα η ιδια.
Οποτε γνωριζεις καλυτερα τι γινεται αν εχεις και τα δυο.
Οι δυναμεις που ταλαιπωρουν την βελονα οριζοντια και καθετα δεν ειναι επισης οι ιδιες.

1. βάζεις κοντινά γιαλιά (όσοι έχουν ηλικία)
2. βάζεις ακουστικά (γιατί θα σε κοιτάνε σαν ούφο στο σπίτι ακούγοντας τον τόνο την ώρα που ματιάζεις την βελόνα) η διακύμανση ακούγεται κιόλας χαρακτηριστικά αλλά θέλει ένταση και προσήλωση
3. καλύτερα διώχνεις κόσμο από το δωμάτιο
4. μερικές φορές ο συντονισμός αν είναι έντονος παρατηρείται και στην κεφαλή, αλλά καλύτερα να βλέπεις τη βελόνα.
5. ο εκφωνητής ανακοινώνει την συχνότητα ελέγχου οπότε δεν χρειάζεται κάτι άλλο

λοιπον, βρηκα λιγο χρονο και μετρησα την grado gold που εχω με το δισκο του φαικερτ.
συντονιζει οριζοντια στα 8hz.
εσεις που ειστε καλοι στα νουμερα, σας λεει κατι για ποια απο τις 2 κεφαλες (shure v15 iii jico sas ή denon 103r) θα ταιριαξει με τον 705l?
(ξερω τι ζηταω να κανετε... να υπολογισετε την ενεργο του μαζα, μετα να δειτε τις ενδοτικοτητες των κεφαλων και να μου πειτε...)
χιχιχι
ευχαριστω...

Η denon 103 ήρθε και τοποθετήθηκε στον 750lb.
Συντονίζει οριζόντια στα 8 και 9 άρα μαλλον 8.5 οποτε σούπερ...
Οι πρώτες εντυπώσεις ... Εξαιρετικές...
Ευχαριστω ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΥ

ο αρχικος συντονισμος εχει να κανει και με το στρωσιμο λιγακι, αλλα δεν θα αλλαξει πολυ. μολις η κεφαλη παρει 50 ωρες στην πλατη (αναρτηση) θα ειναι κομπλε. ανοιγει ψηλα και διαβαζει καλυτερα (tracking).

τοτε θα καταλαβεις γιατι αυτος ειναι Killer combo.. μεγειες και απο εμενα Νικο

Re: Απάντηση: Κεφαλη για Jelco 750LB

Φοβερή κεφαλή..με γειά.
Την έχω απ το 1992,έπαιζε πολύ καλά και σε Alphason και σε ittok 2 και σε rega 3..Δεν πρόλαβα να την αντικαταστήσω ούτε και ν αλλάξω ανάρτηση και βελόνα ,προτού πάρουν οι τιμές την ανηφόρα στα αναλογικά κάτι που έγινε με την VDH Frog κ Κarma .
Κάποιο αμερικάνικο site το κάνει με αρκετά ψηλό τίμημα,αλλά απ τα e-mail φαίνεται ότι έχει δουλειά ...

Η denon 103 ήρθε και τοποθετήθηκε στον 750lb.
Συντονίζει οριζόντια στα 8 και 9 άρα μαλλον 8.5 οποτε σούπερ...
Οι πρώτες εντυπώσεις ... Εξαιρετικές...
Ευχαριστω ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΥ

Kαλοακουστη Νικο.
Η βελονα για την shure ηλθε?
Με τους 2-3 τεστ δισκους που εχω και καποτε χρησιμοποιω,παιρνω διαφορετικα αποτελεσματα οσον αφορα τον συντονισμο.
Ο δισκος της ορτοφον , δειχνει παντα λιγο πιο ψηλη συχνοτητα σε συγκριση με του hifi news π.χ.

Θενκς παιδιά,
Πανικο η shure ειναι χωρις βελόνα ακόμα...
Θα ενημερώσω...