Κεφαλή για Πικαπ.

Tου Παναγιωτιδη το αναλογικο εκανε τη διαφορα στη σοφιτα . Και διαφορα συγκλονιστικη λεμε. Τα διαφορα ψηφιακα (Digital , 50αρι, Μπερυ), για τα δικα μου τουλαχιστον αυτια, επαιζαν ντενεκες σε σχεση με το βυνιλιο....

Το πρώτο που παρατήρησα απ τις προδιαγραφές τις. Σαβούρωσα αλλά και πάλι δεν.

Το έρμα ήταν πιστοποιημένο ? :jester:

Πάντως σε μένα με τον RB300 παίζει πολύ όμορφα και πάντως καλύτερα από κάποιες ακριβότερες που έχω δοκιμάσει

Εμένα με βλέπω μετά την 304 να δοκιμάζω κάτι σε Dynavector ή Shelter (σε κανα-δυο χρόνια δηλαδή).
Εκτός κι αν κάνω την κίνηση να πάρω τη Denon AU-S1...

103 με χίλια. Αυτήν έχω και 'γω και το CD το σκίζει. Δεν ξέρω τι λέει και η 301-ΙΙ που ανέφερε ο Έκτωρας, η οποία έρχεται λίγο ακριβότερα από την 103.

Θα το μάθουμε σύντομα...

Την ιδια αποψη εχω και εγω με τον Μορφεα .
Η πλεον αδιαφορη κεφαλη που εχει περασει απο τα συστηματα μου, ειναι η 103.
Η 160 ειναι σαφως μουσικοτερη και ασυγκριτα πιο γεματη σε ολο το φασμα.
Αυτο που εγραψες Guybrush οσον αφορα το αθωρακιστο μοτερ του Rega και την αθωρακιστη κεφαλη δεν ισχυει.
Το θεμα βομβου στην περιπτωση αυτην προερχεται απο το ic και μονο,αν και τα δυο ic που χρησιμοποιεις εχουν μπλενταζ οχι βομβο δεν θα ακουσεις αλλα,θα ακους την αναπνοη σου.
Λες και τα μοτερ των πικαπ και οι κεφαλες ηταν θωρακισμενες πριν 20 χρονια,μην τρελαθουμε κιολας.
Βαλε σε ενα Rega μια Grado και συνδεσε το πικαπ με το phono stage και το phono stage με τον ενισχυτη με VDH-103,που σημειωτεον ειναι φθηνο καλωδιο και αν ακουσεις βομβο φωναξε με και μενα να τον ακουσω.

δεν θα την ελεγα αδιαφορη την 103, βεβαια εχω καιρο να την ακουσω αλλα απο οσο θυμαμαι ηταν ενδιαφερουσα Θα συμφωνησω με το θεμα του θορυβου στο rega δεν μου εχει τυχει ποτε να ακουσω θορυβο απο rega.Aπο thorens me το μεταλικο πλατω εχω ακουσει (318)-με grado.Μπορει ομως ο Guybrush
να ακουσε θορυβο απο μηχανημα που ειναι κοντα (απο κατω ?)στο πικαπ ,κατι που μου εχει τυχει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Κεφαλή για Πικαπ.

Αυτο που εγραψες Guybrush οσον αφορα το αθωρακιστο μοτερ του Rega και την αθωρακιστη κεφαλη δεν ισχυει.
Το θεμα βομβου στην περιπτωση αυτην προερχεται απο το ic και μονο,αν και τα δυο ic που χρησιμοποιεις εχουν μπλενταζ οχι βομβο δεν θα ακουσεις αλλα,θα ακους την αναπνοη σου.
Λες και τα μοτερ των πικαπ και οι κεφαλες ηταν θωρακισμενες πριν 20 χρονια,μην τρελαθουμε κιολας.
Βαλε σε ενα Rega μια Grado και συνδεσε το πικαπ με το phono stage και το phono stage με τον ενισχυτη με VDH-103,που σημειωτεον ειναι φθηνο καλωδιο και αν ακουσεις βομβο φωναξε με και μενα να τον ακουσω.

Γιώργο, έχω οργώσει όλο το internet γι' αυτό το θέμα. Σ' όλα τα φόρα του εξωτερικού, λένε να μη συνδυάζουμε Grado με πλατώ Rega, AR, Ariston και παλιά Vpi. Αναφέρθηκαν και άλλες μάρκες, αλλά δεν τις θυμάμαι.
Μάλιστα, πέτυχα σ' ένα φόρουμ θέμα πολλών σελίδων που αφορούσε το βόμβο της Grado.
Δεν είπα ότι οι κεφαλές είναι κακές. Εμένα μου είχε αρέσει, αλλά ο βόμβος της ήταν απίστευτος.
Όσο για το ic, δε μπορώ να το αλλάξω, γιατί η καλωδίωση είναι ενιαία από την αρχή του βραχίονα μέχρι τα βύσματα που συνδέονται στο phono.

Επίσης, δοκίμασα να τοποθετήσω το πικάπ μακριά από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα, αλλά δεν έλυσε τίποτα.

Κάντε μια ερώτηση και στον ίδιο το Ζωδιάτη, να δείτε τι θα πει.

Last edited:
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις σας,
και μια τελευταία ερώτηση όσον αφορά μια άλλη κεφαλή, που μου πρότειναν, την Benz Micro MC20E2.
Τί άποψη λέτε γι'αυτήν; Θα σταθεί καλύτερα από την Denon;
ευχαριστώ και πάλι και Καλή Χρονιά σε όλους.

Τι να σου πω, ο Βασίλης ο Τσάκωνας είχε τη Benz Glider, αλλά μιλάμε για κεφαλή άλλου budget, νομίζω βγαίνει κάπου στα 800 ευρώ.

Δεν ξέρω αν οι μικρές είναι αντίστοιχα καλές.

Συμφωνώ απόλυτα με το ίδιο σετ που έχω θα ακούσω κάποιο θόρυβο προς το τέλος του δίσκου αλλά μόνον σε υψηλές εντάσεις,πίστεύω ότι είναι το καλλώδιο βραχίωνα μάλλον κακό για τον rega rb-300 και εχω διαβάσει περιπτώσεις ανακαλλωδίωσης του συγκεκριμένου βραχίονα με απίστευτες αλλαγές στον ήχο του, και πάω για αλλάγη ανακαλλωδίωση με Van den Hull

Denon DL160 με κλειστά μάτια, την τοποθέτησα πριν δέκα μέρες και δεν πίστευα στα αυτιά μου, πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, λίγο έντονες υψηλές συχνότητες αλλά πιστεύω ότι οφείλετε στο στρώσιμο της βελόνας, πάντως είναι μία απο τις μουσικότερες κεφαλές που έχω ακούσει σε αυτή την κατηγορία τιμής δώρο.

Συμφωνώ απόλυτα με το ίδιο σετ που έχω θα ακούσω κάποιο θόρυβο προς το τέλος του δίσκου αλλά μόνον σε υψηλές εντάσεις,πίστεύω ότι είναι το καλλώδιο βραχίωνα μάλλον κακό για τον rega rb-300 και εχω διαβάσει περιπτώσεις ανακαλλωδίωσης του συγκεκριμένου βραχίονα με απίστευτες αλλαγές στον ήχο του, και πάω για αλλάγη ανακαλλωδίωση με Van den Hull

Πιστεύεις ότι θα είχε σημασία να έκανα την συγκεκριμένη ανακαλωδίωση στον δικό μου βραχίωνα;(RB300).

ευχαριστώ