Κεφαλη για Pro-Ject 2Xperience

Σχεδον συνεχεια Παναγιώτη, ανα μερικά sec αναπαραγωγής (αλλιως δεν θα το θεωρούσα θέμα άλλωστε).

Ωραια !!!

Παντως δεν θα ελεγα οτι η A&R/SAS εχει πολυ ψηλη εξοδο ωστε να υπερφορτωνει , φανταζομαι θα μιλας για την line εισοδο του ενισχυτη μετα το Project phono ετσι;

Ωραια !!!

Παντως δεν θα ελεγα οτι η A&R/SAS εχει πολυ ψηλη εξοδο ωστε να υπερφορτωνει , φανταζομαι θα μιλας για την line εισοδο του ενισχυτη μετα το Project phono ετσι;

Ναι, φυσικα.

Και με αυτη και με την 2M Blue το ιδιο.

Το ιδιο και με τα 2 Phono.

Με την OM 5E δεν ειχα τετοιο θεμα.

Μου προταθηκε να κανω μια μικρη μοντιφια στο line in του ενισχυτη αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν μου αρεσει η ιδεα (και γιατι δεν ξερω αν θα οδηγήσει σε πτωση ποιότητας και για τον προφανη λόγω της ''χεριας'' / εγγυησης).

Εχετε καποια γνωμη επι του θεματος.

Επισης επιβεβαιωσα ότι το 6m interconnect που εχω για δικιμη (Vincent Cinchcable νομίζω - δεν ξερω ποσο κακό ειναι - εμφανισιακα δεν φαινεται αθλιο παντως) ακουγεται αθλια μπροστα στο 1m Liberty Z400 που δοκιμασα (το χα απο παλια - δεν ξερω ποσο καλό ειναι).

Οποτε το θεμα Interconnect με καιει περισσότερο πλεον (και με μπλέκει γιατι δεν ξερω αν η διαφορα που ακουσα από τα παραπανω 2 καλώδια ειναι θεμα ποιότητας ή απλώς μήκους...)

Tην ΟΜ5Ε την εχεις ακομη απλα να δεις αν δεν κανει το προβλημα τωρα;
Η 2M blue εχει πιο ψηλη εξοδο απο την ΟΜ5Ε και την A&R , ανκαι ισως με την sas η εξοδος της να αυξανεται λιγο λογω πιο δυνατου μαγνητη.

Τσεκαρε επισης τις λαμπες του project , μηπως κατι συμβαινει εκει.

Tην ΟΜ5Ε την εχεις ακομη απλα να δεις αν δεν κανει το προβλημα τωρα;
Η 2M blue εχει πιο ψηλη εξοδο απο την ΟΜ5Ε και την A&R , ανκαι ισως με την sas η εξοδος της να αυξανεται λιγο λογω πιο δυνατου μαγνητη.

Τσεκαρε επισης τις λαμπες του project , μηπως κατι συμβαινει εκει.
Οπως ειπα, με την 5E δεν εχω προβλημα (και τωρα - και με τα 2 Phono δλδ).

Στις λαμπες τι να τσεκαρω ακριβως; Δεν νομίζω να εχει τπτ το phono, προφανως ο pro (λόγω AV) ειναι μυστηριος στις ανοχες του σηματος εισοδου.

Ο pioneer μηπως εχει ρυθμιση κερδους εισοδου. Με τοσα ρυθμιστικα το θεωρω πιθανον.
Το χα στο μυαλο μου να το δω αλλα με όλα αυτα το χα ξεχάσει...

Ωραιος ο παίχτης (Τακης TM :p), οντως έχει αλλά δυστυχως δεν παίζει στα direct modes (με το πικαπ παιζω στο pure direct).

Που σημαινει πρεπει να δω πως μπορεις τουλαχιστον να καταργήσεις καθε ρυθμιση / ''dsp'' του Pioneer κλπ ωστε να μεινεις τουλαχιστον μονο με 2 αχρηστες μετατροπες ADC + DAC (τις οποίες γλυτωνεις υποθετω στο Pure Direct) - με καποιες μνημες κατι θα γινεται λογικα...

Aπ'οτι ειδα προχειρα , ο 86 εχει phono sensitivity 5mV/47K και line sensitivity 400mV/47K.

Δεν ειδα πουθενα αν μπορει να αλλαξει αυτο αλλα ισως να μην προσεξα καλα.

Ισως ανοητη η ερωτηση μου,αλλα την εξοδο του project την εχεις σε εισοδο line στον 86 σωστα;

Ναι, φυσικα σε line ειναι (btw δοκιμασα και την phono εισοδο για να δω αν εχει διαφορα ποιότητας από το project phono και οντως ειχε μεγαλη).

Η ρυθμιση ειναι αυτη:

Attachments

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    147 KB · Views: 115
Επειδη δεν γνωριζω καλα τον 86 , μπορεις να χρησιμοποιησεις line εισοδους (εκτος analog direct)και να μπορεις να χρησιμοποιησεις το attenuator?Aν ναι,δοκιμασε το.

Επειδη δεν γνωριζω καλα τον 86 , μπορεις να χρησιμοποιησεις line εισοδους (εκτος analog direct)και να μπορεις να χρησιμοποιησεις το attenuator?Aν ναι,δοκιμασε το.
Αν δεν μπορείς, ποιο το νόημα του / που θα είχε χρήση δλδ;

Δεν ξερω,αλλα απο το τι διαβαζω στην σελιδα που ανεβασες,δεν ειναι καθαρο.
Λεει οτι αν χρησιμοποιεις analog direct ( οπως εσυ αν καταλαβα καλα) τοτε μαλλον δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το attenuator.
Ομως οπως ειπα δεν γνωριζω το μηχανημα σου οποτε ισως κανω λαθος.

Analog Direct εννοει προφανως να μην γινεται ADC + DAC (αυτο που ειπα πριν).

Αλλιως δεν θα χε πουθενα εφαμογη αυτη η ρυθμιση.

Κι όμως, θα είχε.. π.χ. αν παίζεις CD (με αναλογική σύνδεση) και θέλεις να το ακούσεις πολυκάναλα ή απλά να παίζουν όλα τα ηχεία σου (και το sub).

Φοβάμαι ότι δεν σου κάνει..

Τι εννοείς δεν μου κάνει;

Εγω καταλαβαινω οτι θα παίζει απλώς όχι σε direct mode δλδ αλλα σε ''stereo'' mode (οπου θα τρωω στη μαπα την τσαμπα ADC + DAC και θα πρεπει να φτιαξω μια μνημη στην ισοσταθμιση κλπ που να εχει τα παντα ''στο 0'' - για να ''προσεγγισω'' το direct mode)

Αυτό εννοώ.. ότι δεν θα μπορείς να γλιτώνεις τα ADC->DAC.. για μένα αυτό θα ήταν σημαντικό..
Σαφως, το ειπα αλλωστε.

Αλλα απο το ολότερα (προς το παρόν τουλάχιστον)....

Ισως ειναι ευκαιρια και στην πραξη να τσεκαρω αν το Pure Direct κανει διαφορα...