Κεφαλη για Pro-Ject 2Xperience

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,636
Σε συνεχεια του νηματος: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/110478-Πικάπ-μέχρι-1-500-Ευρω

Κοιταω τωρα για κεφαλη μεχρι 300 Ευρω.

Οπως ειπα και στο αλλο νημα, ακουω metal και τα ηχεια ειναι πολυ αναλυτικα με αποτελεσμα να θελω βαθυ μπασο και σχετικα μαζεμενες / γλυκες ψηλες.

Κοιταω τις Orthofon 2M Red-Blue-Bronze.

Ποιες οι διαφορες μεταξύ τους;

Επισης εχω και μια Audio Technica 95E καινουργια απο φιλο. Αξιζει να ασχοληθω να τη βαλω επανω (ή ακόμα και η 2Μ Red θα ναι καλύτερη) ;

Last edited:
H 95E μια χαρα ειναι για την μουσικη που ακους.
Nagaoka MP-150, MP-200
Eπισης μια Α&R 77 γεννητρια με μια βελονα SAS και τελειωσες.

Last edited:
thx

Οι Orthofon που προανεφερα τί λενε;

Οι ορτοφον οι συγκεκριμένες ροκαρουν!
Και μάλιστα ταιριάζουν με το βραχίονα του πλατώ από άποψη συνεργιας.. Υπολόγισε ότι για αυτό και η πρότζεκτ εξοπλιζει τα πικάπ της με ορτοφον και τα δίνει πακέτα.
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μια mm red να δεις αν σου κάνει κλικ ο ήχος και μελλοντικά ανεβαίνεις σε κατηγορία τιμής.

Επίσης καλή συνέργια έχουν και οι sumicο αλλά για ροκ ακούσματα μου φάνηκαν πολύ ραθυμες με πλαδαρο ήχο...
Ειδάλλως αυτό που είπε ο audiolytic να πάρεις κεφαλή που να δέχεται jico βελόνα την οποία και παραγγελνεις από σάιτ ιαπωνικό

Δε σπας την μπάνκα και σου μένουν για δίσκους που είναι το σημαντικότερο :-)

Και μάλιστα ταιριάζουν με το βραχίονα του πλατώ από άποψη συνεργιας.. Υπολόγισε ότι για αυτό και η πρότζεκτ εξοπλιζει τα πικάπ της με ορτοφον και τα δίνει πακέτα.
Γι αυτο ρωτησα για ortofon

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μια mm red να δεις αν σου κάνει κλικ ο ήχος και μελλοντικά ανεβαίνεις σε κατηγορία τιμής.

Επίσης καλή συνέργια έχουν και οι sumicο αλλά για ροκ ακούσματα μου φάνηκαν πολύ ραθυμες με πλαδαρο ήχο...
Ειδάλλως αυτό που είπε ο audiolytic να πάρεις κεφαλή που να δέχεται jico βελόνα την οποία και παραγγελνεις από σάιτ ιαπωνικό

Δε σπας την μπάνκα και σου μένουν για δίσκους που είναι το σημαντικότερο :-)

Αναβαθμιση μπορει επισης να κανει και με τις Nagaoka, οποτε οι επιλογες ειναι πολλες.

Πιστευω οτι η καλυτερη ολων θα ειναι η 77 Jico SAS

Αυτην

http://stylus.export-japan.com/prod...cts_id=1468&osCsid=l1k3emco4fmq96ijlacqb7bcg0

απ'ευθειας απο κοντα τους , οι αλλες ειναι οι ιδιες με λιγη μπογια απο τον "artisan" ..... xaxaxa

Iσως σε καθυστερησουν λιγο με την παραδοση λογω φορτου δουλειας αλλα αξιζει την αναμονη.Ετσι κι αλοιως εχεις και την ΑΤ95Ε να παρασεις μεχρι να φτασει η SAS

Last edited:
done

thx :)

αυριο λογικα θα βαλω και την ΑΤ να δω πως παιζει

ειμαι περιεργος και τη διαφορα θα εχει απο το debut

και επισης τι διαφορα θα κανουν τα 4m interconnect στο line....

Μαζευτήκαμε χθες με τον PanMan και τον Δημητρακούδη να σετάρουμε το 2xperience.

Κεφαλή βάλαμε την AT 95E (καινούργια), phono ένα παλιό μικρούλι (Basic κάτι) της ClearAudio και καλώδια κάτι φτηνιάρικα 5m.

Μετα τις βασικές ρυθμίσεις, βάλαμε να παιξει και ο ήχος ήταν ψιλοτραγικός (μια φλαταρούδα, χωρις δυναμικές, ένα ψοφιο πράγμα γενικά).

Νταξ, τα βινυλια που παίξαμε ήταν από κακά ως μέτρια αλλά ο ήχος παραήταν κακός.

Αν και περιμένα κάτι καλύτερο, δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς σκέφτηκα ότι φταίει το υπόλοιπο σύστημα, το phono, τα καλώδια κλπ.

Εκεί, λέμε ‛’δεν βάζουμε πάνω και το debut (με την Ortofon 5E) να δούμε πως παίζει;

Ε, λοιπόν, το Debut έπαιξε κλάσεις ανώτερα.

Όχι κανένας σπουδαίος ήχος φυσικά αλλά σε σχέση με το 2X ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Ε, εκεί είπαμε να βάλουμε την Ortofon του Debut στο 2X και εγένετο φως.

Το 2X έπαιξε τουλάχιστον όπως το Debut, ίσως και καλύτερα (αλλά δεν προλάβαμε πλέον να παίξουμε παραπάνω γιατί είχε πάει 1,30).

Συμπέρασμα, η AT 95E (οκ, άστρωτη) είναι για τα μπάζα (τουλάχιστον με το 2X).

Αυτά σαν κάποιες πρώτες παρατηρήσεις.

Τώρα σκέφτομαι να τσιμπήσω μία 2M Red ή Blue.

ΥΓ Φωτογραφικό υλικό μπορεί να παραθέσει ο Δημήτρης.

Συνδεσες απευθειας στο phono του a/v σου η ειχες εξωτερικό?
Γενικα ο LX86 ειναι για τα μπάζα σε οτι εχει να κάνει με το phono stage :p
O LX87 ειναι σαφώς ανώτερος :p

ΥΓ Φωτογραφικό υλικό μπορεί να παραθέσει ο Δημήτρης.

Αυτό περίμενα, μουχαχα! :D

Χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία, και ο καλύτερος μάστορας τα βρίσκει σκούρα.. Ευτυχώς ο PanMan διαθέτει και τα καλύτερα εργαλεία.
Εδώ το μοντάρισμα και ρύθμιση της (απαράδεκτης, για κλωτσιές, πλάκα-μου-κάνεις, κτλ) AT 95E:

2013-09-09 21.27.42_resize.jpg

2013-09-09 21.27.59_resize.jpg

2013-09-09 21.32.04_resize.jpg

2013-09-09 21.32.45_resize.jpg

2013-09-09 21.50.59_resize.jpg

..και εδώ η Ortofon από το Debute που επιτέλους έκανε το πικάπ να παίξει..

2013-09-10 00.56.36_resize.jpg

(οι φωτό κλασικά από κινητό, γιαυτό και το "καλλιτεχνικό" αποτέλεσμα :p)

Συμπέρασμα, η AT 95E (οκ, άστρωτη) είναι για τα μπάζα (τουλάχιστον με το 2X).

Πρέπει να έρθεις να ακούσεις την δικιά μου... -bye-

Uploaded with ImageShack.us

Τόσα χρόνια στην τοπ θέση των μπάτζετ κεφαλών, και εσείς αποφανθήκατε σε λίγα λεπτά...και βγάλατε συμπέρασμα...:SFGSFGSF:

Last edited:
Τόσα χρόνια στην τοπ θέση των μπάτζετ κεφαλών, και εσείς αποφανθήκατε σε λίγα λεπτά...και βγάλατε συμπέρασμα...:SFGSFGSF:
Ευχαριστούμε για το χειροκρότημα.

Εχεις δικιο, επρεπε να κλεισουμε τα αυτια μας (κατι που θα καναμε ουτως η αλλως αργα ή γρηγορα με αυτα που ακούγαμε να παίζει....) και να αποφανθούμε βάσει του τι διαβάζουμε αριστερα και δεξια.

Κλασικα κριτηρια επιλογης δλδ....

Νταξ, δεν ειμαστε αρκτα HiEnd αδες και πικαπόβιοι μάλλον για να δικαούμαστε να ομιλούμε, υποθέτω...

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ήταν άστρωτη.. :p

Σοβαρά όμως, δεν ξέρω κατά πόσο είναι "συμβατή" με το συγκεκριμένο σύστημα πλατό-βραχίωνα. Έχει κάνει κανείς τις πράξεις;

Στην προκειμένη περίπτωση έπαιζε επιεικώς απαράδεκτα. Και κουφός το καταλάβαινε αμέσως.

Πρέπει να έρθεις να ακούσεις την δικιά μου... -bye-

μάλλον δεν βάλανε μπλουτακ τα παιδιά....:flipout:
έτσι εξηγείται.

Χρήστο έτσι που την μπαρδάκωσες άντε να καταλάβεις ότι είναι ΑΤ:a0210:

Μην βιάζεσαι να απαντήσεις έτσι...

Η κεφαλή για να παίξει σωστά πρέπει να ματσάρει αφενός με τον βραχίονα και να έχει την σωστή συχνότητα συντονισμού.

Αφετέρου πρέπει να έχει και το phono σωστά σεταρισμένο...

Αν δεν τα έχετε κάνει αυτά, δεν είναι έγκλημα, όπως επίσης δεν είναι έγκλημα να είμαι Hiendας πικαπόβιος (που δεν είμαι)...

Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους...

Η κεφαλή ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΞΕ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ και στπ σύστημα ενγένη... αυτό είναι...

Αν είναι για τα μπάζα, τότε δεν θα ήταν κάποιες ΜΜ της Clearaudio AudioTechnica AT95E που τις χρυσοπληρώνετε...

ΕΝ πάση περιπτώση καλορίζικα και καλοάκουστα και καλες ακροάσεις, αλλά για τα πικάπ καλό είναι να κάνεις παρέες με πικαπάδες και όχι με DACάδες... :flipout: