Κεφαλή υψηλής ή χαμηλής εξόδου;

Μιχαλη σου ειπα αν θελεις για ατο το πλατο να βαλεις mc. Αλλα θα ανεβεις σε κοστος. Υπολογιζε σε phono και κεφαλη περι τα 3-4 χιλιαρικα!

black-bS.jpg

The BLACK BEAUTY Special-X
http://www.vandenhul.com/p_A01xx.aspx
Our top model custom handbuilt phono cartridge, featuring matched crystal gold coils and 0.50 mV/channel output.
On special request medium and high output versions are available; (Their variations in other parameters are minor to those described here for the 0.50 mV/channel standard version).
Version: a) Standard
b) Medium Output
c) High Output
και παραγγέλνεις την medium και εισαι οκ :grandpa:
την ακούω αυτό το διάστημα σε κολλητό με τη high out παραγγελιά
και πραγματικά αξίζει !! ( σιγά σιγά να σου απαντήσουν και πόσο κοστίζει ... γιατί σέρνονται και εγκεφαλικά )

Ως κάτοχος (παροπλισμένης) VdH δε θα τους απέδιδα προτιμήσεις σε είδη μουσικής, αλλά προτιμήσεις σε βραχίονες και πλατώ. Γενικά νομίζω πως νιώθουν καλύτερα με καρντανική στήριξη του βραχίονα και πλατώ μάζας. Για το πρώτο ειδικά, ως πρώην κάτοχος Rega και νυν Moerch, είμαι πιο σίγουρος. Η VdH συνδυαζόταν καλύτερα με τον RB300 παρά με τον DP6.

Στον Moerch, η τωρινή ZYX R-100 είναι πολύ αναλυτικότερη, με καλύτερη στερεοφωνική εικόνα, καλύτερα μεταβατικά και ρεαλιστικότερα χάλκινα και φωνές από την MC One Special.

Στον Moerch, η τωρινή ZYX R-100 είναι πολύ αναλυτικότερη, με καλύτερη στερεοφωνική εικόνα, καλύτερα μεταβατικά και ρεαλιστικότερα χάλκινα και φωνές από την MC One Special.

αυτες τις ZYX δεν εχει τυχει να τις ακουσω ακομα και οσοι τις εχουν λενε οτι ειναι φοβερες κεφαλες.

Κλασική μουσική δεν ακούω...

Μάλλον να το θέσω αλλιώς!
Δεν έχω πολλούς δίσκους κλασικής μουσικής. Άντε να είναι καμιά κατοσταριά. Αυτό γιατί η νονά της κόρης μου (και κολλητή φίλη) δουλεύει σε γνωστό μαγαζί που ρίχνουν τη πενιά τους κάτι τύποι με φράκα και κοστούμια και έχει βαρεθεί η ψυχή μου να πρέπει να τους ακούω κάθε φορά που θα περάσω να πάρω τη νονά για να πάμε για καφέ/ποτό/φαγητό...
Έτσι, κλασική μουσική άκουγα τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα πριν γεννηθεί η κόρη μου και 1-2 φορές τώρα...

Άρα οι VDH να υποθέσω ότι είναι εκτός...

Με βλέπω τελικά να πηγαίνω στην υψηλοέξοδη για αρχή και μετά βλέπουμε...
Στην τελική χτυπάω από αγγελίες κάποιο μεταχειρισμένο phono stage αργότερα...

Btw Δαμιανέ οι ZYX είναι και αυτές χαμηλοέξοδες... Οπότε πάμε πάλι στο μεγάλο budget... :)
Θα τις κοιτάξω όταν θα έρθει η ώρα...

karat 17 D3...
Λίγο καιρό την έχω, αλλά από το πρώτο δευτερόλεπτο λάλησε

αυτό...
attachment.php

το ίδιο το phono προέρχεται από arcam.
Τα υπόλοιπα, τροφοδοσία, κουτί και χέριασμα είναι ...διά χειρός Λαζάρου.

Attachments

• 111-1189_IMGs.JPG
    111-1189_IMGs.JPG
    82.8 KB · Views: 92
Νέα από το μέτωπο...
Όχι το δικό μου και ας είναι μεγάλο...
Πετάχτηκα και τσίμπησα ένα phono stage της Cambridge Audio (το 640) για να μπορώ να παίξω με χαμηλοέξοδες.
Βγήκε στα 140 ευρά, οπότε πουλιέται εύκολα στην περίπτωση που αργότερα θα αποφασίσω να πάρω κάτι πιο βαρύ... :)
Πάμε για χαμηλοέξοδη!

Απάντηση: Re: Κεφαλή υψηλής ή χαμηλής εξόδου;

Btw Δαμιανέ οι ZYX είναι και αυτές χαμηλοέξοδες... Οπότε πάμε πάλι στο μεγάλο budget... :)
Θα τις κοιτάξω όταν θα έρθει η ώρα...

Τσου, δεν είναι όλες, η δικιά μου είναι H - υψηλοέξοδη στα 0,48mV. Δες σχετικά εδώ.

Α' ξέχασα. Συγχαρητήρια και σιδηροκέφαλος Τζίμης-Και! :grinning-smiley-043

Last edited:
Ντέμιαν, ο Μιχάλης όταν λέει θέλει υψηλοέξοδη, εννοεί από 2,5mV και πάνω...:D
Oνομαστικά, το phono του Copland έχει 3mV ευαισθησία!

Απάντηση: Re: Κεφαλή υψηλής ή χαμηλής εξόδου;

Ντέμιαν, ο Μιχάλης όταν λέει θέλει υψηλοέξοδη, εννοεί από 2,5mV και πάνω...:D

Ε, αν θέλει να οδηγήσει απ' ευθείας το phono του copland να μην πάρει μαϊμού mc τίγκα στο πηνιόσυρμα. Να πάρει καμία κινητού μαγνήτη και αν θέλει να τα σκάσει να πάρει decca να παιδεύεται με το setup! :guitarist: