Κεφαλή υψηλής ή χαμηλής εξόδου;

Μα για αυτό το πήρα...
Να αγοράσω τώρα μία χαμηλοέξοδη και όταν θα είμαι σε διάθεση να αλλάξω το phono stage να χάσω μόνο καμιά 70αριά ευρώ... -bye-

Το σκέφτηκα στην αρχή...
Αλλά πιστεύω θα έχανα πολύ περισσότερα μεταφέροντας ένα πολύ ασθενές σήμα από ένα IC σε έναν μετασχηματιστή και από εκεί με άλλο IC στο phono stage μου...
Άσε που τα stepup για κάποιο λόγο είναι πιο ακριβά από τα phono stages της ίδιας εταιρίας! :flipout:

Το σκέφτηκα στην αρχή...
Αλλά πιστεύω θα έχανα πολύ περισσότερα μεταφέροντας ένα πολύ ασθενές σήμα από ένα IC σε έναν μετασχηματιστή και από εκεί με άλλο IC στο phono stage μου...
Άσε που τα stepup για κάποιο λόγο είναι πιο ακριβά από τα phono stages της ίδιας εταιρίας! :flipout:

Είναι ακριβότερα γιατί κοστίζουν. Τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά είναι υπερτιμημένα σε σχέση με τα σίδερα.

Τα παλιά καλά χρόνια σε όλα τα στουντικά πλατώ δεν υπήρχε περίπτωση να μην υποδέχεται το σήμα της κεφαλής ένας μετασχηματιστής. Φυσικά χωρίς καλωδιώσεις μια που το phono ήταν ενσωματωμένο.

Καλοριζικη η Benz Micro Ace L.
Αν θυμαμαι καλα σου ειχα προτεινει την Benz Micro - Glider L2.
Αντε με το καλο και ο βραχιονας.

Καλά βρε συ.
Ξόδεψες όλα τα λεφτά σου και δεν έχεις βραχίονα?...Εχω έναν RB300 και το πλατό χάρισμα.
Είσαι...:flipout::flipout::flipout:

Εκεί πάντως που πρέπει να επενδύσεις σωστά χωρίς τσιγκουνιές, είναι το phono stage και εαν είναι δυνατόν να αναβαθμίζετε και μετά ψάχνεσαι για κεφαλή της προκοπής.

Η ιεραρχία λέει, ήσυχο και αδρανές πλατό, βραχίονα χωρίς καθόλου τριβές, καλό phono που να έχει τόσες ρυθμίσεις που να μπορεί να παίζει όλες τις κεφαλές που κυκλοφορούν, να έχει μεγάλη τροφοδοσία, ή έστω να αναβαθμίζετε και να είναι αθόρυβο. Εδώ δεν κάνουμε τσιγκουνιές και τέλος κεφαλή βάσει των μουσικών ή χρηματικών προτιμήσεων που έχουμε.

Καλοριζικη η Benz Micro Ace L.
Αν θυμαμαι καλα σου ειχα προτεινει την Benz Micro - Glider L2.
Αντε με το καλο και ο βραχιονας.

Ευχαριστώ! Από ότι μου λένε δεν έχει τρελή διαφορά στον ήχο... Οπότε θα βολευτώ. :)

Καλά βρε συ.
Ξόδεψες όλα τα λεφτά σου και δεν έχεις βραχίονα?...Εχω έναν RB300 και το πλατό χάρισμα.

:flipout:
Έλα! Που τον βρήκες βρε;

Η ιεραρχία λέει, ήσυχο και αδρανές πλατό,

Νομίζω ότι το έχω πια...

βραχίονα χωρίς καθόλου τριβές,

Ε, καλός φαίνεται αυτός που θα μου στείλει! Να δεις και πως μπορεί να γίνει ο βραχίονας σου με καμιά 500αριά ευρώ! :p

καλό phono που να έχει τόσες ρυθμίσεις που να μπορεί να παίζει όλες τις κεφαλές που κυκλοφορούν, να έχει μεγάλη τροφοδοσία, ή έστω να αναβαθμίζετε και να είναι αθόρυβο.

Βασικά σκέφτομαι όταν μεγαλώσω να φτιάξω ένα DACT CT100... :p

Ευχαριστώ! Από ότι μου λένε δεν έχει τρελή διαφορά στον ήχο... Οπότε θα βολευτώ. :)

:flipout:
Έλα! Που τον βρήκες βρε;

Νομίζω ότι το έχω πια...

Ε, καλός φαίνεται αυτός που θα μου στείλει! Να δεις και πως μπορεί να γίνει ο βραχίονας σου με καμιά 500αριά ευρώ! :p

Βασικά σκέφτομαι όταν μεγαλώσω να φτιάξω ένα DACT CT100... :p

Καλοριζικα ολα Μιχαλη!

σιγουρη λυση το phono και η κεφαλη, συνεργασια εξασφαλισμενη...

(δεν προκειται να γραψω οτι το βινυλιο ειναι αλλου και οτι ειναι μακρια απο οτιδηποτε ψηφιακο. αυτο δεν προκειται να το γραψω, θα ηθελα αλλα δεν θα το κανω)

τελος, νομιζω θα "δεσει" το γλυκο με ATC και copland

ΚΑΛΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

.

Re: Απάντηση: Κεφαλή υψηλής ή χαμηλής εξόδου;

(δεν προκειται να γραψω οτι το βινυλιο ειναι αλλου και οτι ειναι μακρια απο οτιδηποτε ψηφιακο. αυτο δεν προκειται να το γραψω, θα ηθελα αλλα δεν θα το κανω)

τελος, νομιζω θα "δεσει" το γλυκο με ATC και copland

Σσσσσστ! Μη λες τέτοια! Όχι φίδια! Όχι φίδια! :flipout:
Ευχαριστώ Ηλία! Κανόνισε μία βόλτα όταν τα στήσω...

κι εδω σωστος

Διαβασμένος ε; ;)

το ct100 ...καλό εργαλείο

Καλό φαίνεται... Αλλά θέλεις master για να το ρυθμίσεις!
Όταν με το καλό αποφασίσω να πάρω την πλακέτα στα χέρια μου θα δω κατά πόσο γίνεται να έχω πρόσβαση στα διακοπτάκια εξωτερικά. -bye-

όχι τόσο δύσκολο
το κάνεις γιά ένα διάστημα έχοντάς το ανοιχτό και μετά το κλείνεις.

Θεωρητικά...
- Βίδωμα της πλακέτας με αποστάτες πολύ κοντά στη μία όψη...
- Κόψιμο αυτής της όψης με CNC ώστε να έχεις πρόσβαση στα διακοπτάκια
- Ράψιμο φιλέτων στα κοψίματα του CNC για να μην εκτίθεται η πλακέτα αλλά μόνο οι διακόπτες

Αλλά κάτσε πρώτα να το αποφασίσω και μετά το μελετάω με την πλακέτα στο χέρι... :p

Πολλά λες.
Ο Τσάκωνας που του το έκανε ο Χαιτας, το έχει μέσα σε ένα κουτί.
Βγάζεις τις βίδες μιά μέρα, κάνεις παιχνιδι με τα διακοπτάκια και το βράδυ το βιδώνεις ξανά.

Εγώ μάλιστα το κράτησα ανοιχτό μισή ώρα.