Re: Kefalonia Users Guide
Λοιπόν μιας και η γυναίκα μου είναι απο Αργοστόλι θα σου προτείνω κι εγώ να μείνεις εκεί για τα τα εχεις όλα, το ξενοδοχείο Mira Mare είναι πολύ καλο ειναι κεντρο-αποκεντρο μπροστα στη θάλασσα (οχι για μπανιο) και εχει πολύ ωραία θέα (τα μπροστινά δωμάτια). Τωρα οσο για αυτοκίνητο ή μηχανή είναι δικο σου θέμα, εγώ μόνο με αυτοκίνητο πηγαίνω, (οταν είχα το φουσκωτό πήγαινα με αυτό) απο Αργοστόλι για Φισκάρδο ειναι κοντά στα 50χλμ με στροφες σε πολλα σημεία.
Τώρα εγώ θα σου προτείνω να περάσεις και στην Ιθάκη για μια μονοήμερη εκδρομή και να δεις που θα σου αρέσει πολύ, μπορείς να περάσεις είτε απο Φισκάρδο στις Φρίκες (απίστευτο χωριο οπως και το Κιόνι) ή απο Σάμη δρομολόγια έχει συχνά και η απόσταση ειναι περι τα 20-30 λεπτα με "παντόφλα". Τι να σου πρωτοπώ για την Ιθάκη ειναι απίστευτη.
Επίσης ενα αξιοπρεπές ξενοδοχείο ειναι το Tourist στην παραλία μπροστα σο λιμάνι με τιμή περι τα 50 το δίκλινο(τηλ. 26710-22510).
Απο αξιοθέατα μπορείς να δείς το σπήλαιο της Μελισσάνης (οπως σου εγραψε και ο Δημήτρης παραπάνω), τη λίμνη Δρογκαράτη, μια βόλτα στο εθνικό δρυμό του Αίνου με το μοναδικό στον κοσμο μαυρο ελατο αξίζει. Επίσης η Ασσος με το κάστο της ειναι καταπληκτικη οπως και ο Αθέρας ενα μικρο παραθαλασσιο ψαροχώρι. Ακόμα προτείνω να επισκεφθεις τον Κατελειο, τον Καραβομυλο, Αγια Ευφημία, τη Σκάλα που εχει ωραία παραλία αλλα και πολλούς τουρίστες.
Ααααα οσον αφορά το πώς θα πας στην Κεφαλονιά: μπορείς να πάς απο Πάτρα μεσα σε 2:45 προς Σάμη (απέχει γυρω στα 25 λεπτα απο το Αργοστόλι) ή απο Κυλλήνη προς Πόρο σε 1:15 (απέχει γυρω στα 50 λεπτα απο το Αργοστόλι και ο δρ,ος εχει αρκετές στροφες) ή απο Κυλλήνη προς Αργοστόλι σε 2:30. Γενικά προτίμησε τα καράβια του Στριντζη επειδή είναι μεγάλα και πιο γρήγορα. Αν θυμάμαι καλά το αυτοκίνητο απο Πάτρα κοστίζει περίπου 60 ευρά και το κάθε άτομο περι τα 12 ευρά.
Για περισσότερες πληροφορίες ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.kefalonia.gr/.
Υ.Γ. οπωσδήποτε θα κάνεις μπάνια στον Μύρτο και στην Αντίσαμο (εκει γυριστηκε η ταινία "Ο λοχαγος Κορέλι" )