Κεφαλονια Tourists Guide

16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Fetos leo na ksefigo ligo pros Kefalonia meria. Opos kai persi etsi kai tora kalo einai na ftiaksoume kapoia mini guides gia to pou tha paei o kathe enas , apo anthropous pou idi exoun paei mias kai perisi me voithise ayto para poli.

Loipon.
Akouo gia kefalonia entyposeis,paratiriseis,til. apo enoikiazomena domatia kai oti allo gnorizete prokeimenou na perasei opoios paei yperoxa.

Eyxaristo.

Re: Kefalonia Users Guide

Πάρα πολύ καλό μέρος πήγα πέρσυ, αλλά δυστυχώς δεν είχα την τύχη με το μέρος μου με την έννοια η κυρά ήταν σε ενδιαφέρουσα. Ωστόσο το Αργοστόλι είναι φοβερό πολύ καλά μπαράκια δυνατή μουσική, πολλά καλά "κορμιά", δεν παίζετε το Φισκάρδο ( να πάς ....οπωσδήποτε ), τι ναπώ για Μύρτο που είναι κάπου στην μέση από το Φισκάρδο & το Αργοστόλι , στην ταβέρνα λίγο πριν το δρόμο θα χάσεις εάν δεν φάς Κόκορα ραγού.
Εμενα στο Αργοστόλι στο τελευταίο ξενοδοχείο πριν τις ψαροταβέρνες δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα

Νομίζω ότι το αυτοκίνητο θα σε βγάλει καλύτερα εκτός εάν δεν πάρεις παιδιά και πας με το ταίρι τότε αλλάζει, αλλά όπως και το κάνουμε διακοπές θεωρώ ότι χρειάζεσαι και μία σχετική ασφάλεια όσο αφορά τις μετακινήσεις σου.

Εχει μεγάλους & φαρδύς δρόμους το Αργοστόλι δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα στο πάρκινγκ. Η μεγάλη απογοήτευση ξέχασα να πώ είναι το Λυξούρι, άλλος κόσμος πήγα ένα απόγευμα με το φέρι και όπως πήγα γύρισα πίσω στο Αργοστόλι

Eki_65 said:
Εχει μεγάλους & φαρδύς δρόμους το Αργοστόλι δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα στο πάρκινγκ. Η μεγάλη απογοήτευση ξέχασα να πώ είναι το Λυξούρι, άλλος κόσμος πήγα ένα απόγευμα με το φέρι και όπως πήγα γύρισα πίσω στο Αργοστόλι
Ναι δεν λεει τίποτα το Ληξούρι ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ.:D :D
(Αν υπάρχει ληξουριότης στο Φόρουμ προβλέπω εμφύλιο μεταξύ Αργοστολίου Ληξουρίου)

Θα επανέλθω με πολλές πληροφορίες για το τρελλονήσι
(Αμα δεν κογιονάρεις το σπίτι σου θα σε πλακώσει έτσι κι αλλιώς _λόγω σεισμού)

Απάντηση: Kefalonia Users Guide

Νικόλα, είναι κανόνας.
Σε νησί πάς ή με φουσκωτό ή με μηχανή... ξέχνα το αυτοκίνητο.
Πως θα πάς στο Μύρτο με το αυτοκίνητο; Θα περπατάς 5 χιλιόμετρα...

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    82.6 KB · Views: 21

Λοιπον εγω σαν Κεφαλλονιτης απο το Φισκαρδο θα σου προτεινω τα εξης

1) Καλο μερος να εχεις σαν βαση ειναι το Αργοστολι. Εκει ειναι η περισσοτερη νυχτερινη ζωη και εχει και καλες παραλιες ασχετα εαν ειναι οι περισσοτερο τουριστικες (Μακρυς-Πλατυς γιαλος)

2) Με ολο το σεβασμο προς τους Ληξουριωτες αλλα το μερος δεν λεει και τιποτα, μαλλον για να το πω καλυτερα, εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει, υπαρχει ομως μια ενδιαφερουσα παραλια εκει κοντα εαν θυμαμαι καλα και λεγετε Ξι.

3) Παρολο που εχω μηχανη εγω και καθε μερα κυκλοφορω με αυτην στην Αθηνα, στην κεφαλλονια παω παντα με αυτοκινητο. Η διαδρομη απο Αργοστολι - Φισκαρδο (την οποια κανω συχνα) ειναι κουραστικη γιατι περνας μεσα απο τον Χαρακα (Βουνο) και ειναι ολο στροφες. Αμα εχεις κουραγια και ειστε ζευγαρακι με μηχανη μεγαλου κυβισμου παρε και μηχανη, οτι αγαπας. Παντως οσον αφορα αυτο που λεει ο φιλος Μπαμπης δεν παιζει, γιατι το αυτοκινητο κατεβαινει Μυρτο μεχρι το Bar μπροστα ακριβως μεχρι εκει που παει και η μηχανη.

4) Μιας και ειπαμε για Μυρτο, εμενα προσωπικα δεν με τρελαινει, ειναι φανταστικα για φωτο απο πανω και μοστρα αλλα τον περισσοτερο καιρο εχει κυματακι και να ξερεις οτι εχει τρελλα υπογεια ρευματα η θαλασσα εκει. Δηλαδη για μακροβουτι με την καμμια εκει. Θα σε βγαλει στην Ιταλια.. :D

5) Θα κανω μια προταση τωρα που ειναι δοκιμασμενο..και απο φιλους και τους αρεσε πολυ. Την ημερα που θα πας Μυρτο να κανεις τα μπανια σου να το συνδιασεις ως εξης. Να τσιμπησεις κατι το μεσημερακι εκει ελαφρυ και το απογευματακι αργα που θα την κανεις, να πας στην Ασο να φατε την ωρα περιπου που πεφτει ο ηλιος. Βρες ενα ταβερνακι μπροστα στην θαλασσα και απολαυστε την μπυριτσα σας και τα θαλασσινα σας με μια υπεροχη θεα. Πραγματικα το αγαπω το μερος πολυ. Αφου γεμισεις την κοιλαρα σου εκει εισαι ready να γυρισεις στο ξενοδοχειο σου να χαλαρωσεις λιγο μεχρι να ετοιμαστεις να βγεις στο Αργοστολι για τα ποτακια σου.

6) Αλλο ενα πολυ ωραια μερος για μπανακι και φαγητο μετα ειναι και η Αγια Ευφημια. Την προτεινω και αυτην.

7) Αλλα μερη να πας ειναι Σκαλα, Πορος, Πετανοι και ο Μεγα Λακος.

8) Οσο για το Φισκαρδο, οντως το μερος εχει παρει τα πανω του τα τελευταια χρονια και ειναι ωραιο, ησυχο και πολυ γραφικο. Παραλιες ωραιες εχει και πριν φτασεις κατω στο χωριο αλλα και μετα, στο δρομο προς τα Τσελεντατα. Εχει πολλες καβαντζες εκει (δεν τις λεω ολες :p), παντως πολλα σκαφακια τις εχουνε βρει και πανε σε κατι πανεμορφους και πανησυχους κολπισκους και απολαμβανουνε τα μπανακια τους. Αντε να σου πω, να ρωτησεις πως πας στο Φωκι και θα με θυμιθεις, εχει και ενα ταβερνακι εκει κοντα για ωραιο ψαρακι για μετα το μπανακι.
Στο φισκαρδο εγω δεν τρωω ποτε στην Τασια γιατι πιστευω οτι ειναι overrated και κοπαναει χωρις λογω αλλα αμα θελεις σονι και ντε να φας εκει, πανε γιατι εχει φτιαξει τουλαχιστον μεγαλη ποικιλια απο φαγητα και εχει οτι μπορεις να φανταστεις αμα θελεις να φας κατι διαφορετικο.

9) Φαε οπωσδηποτε κεφαλλονιτη κρεατοπιτα :D Εχω τρελλα αλλα εχε το νου σου γιατι ειναι σαν να τρως τσιμεντολιθο. Σε συνδυασμο με 2 μπυρες θα θελεις γερανο να σηκωθεις απο την καρεκλα :p

10) Σιγουρα υπαρχουνε και αλλα πολλα μερη που δεν τα ξερω εγω. Ο καθενας εχει τις εμπειριες του και τα βιωματα και βαση αυτων προτεινει. Εγω ευχομαι σε οποιον παει τελοσπαντων να περασει ωραια και να απολαυσει το πααααρα πολυ πρασινο που εχει το νησι.

Απάντηση: Kefalonia Users Guide

Απιστευτη πληροφορηση ... Μπραβο σε ολους σας... Περιμενω και αλλες γνωμες οπως επισης το πιο σημαντικο. Που θα μεινω ? Καμμια προταση/τηλεφωνο/λινκ ?

Απάντηση: Re: Kefalonia Users Guide

greg said:
Παντως οσον αφορα αυτο που λεει ο φιλος Μπαμπης δεν παιζει, γιατι το αυτοκινητο κατεβαινει Μυρτο μεχρι το Bar μπροστα ακριβως μεχρι εκει που παει και η μηχανη.

greg δεν λέω οτι δεν πάει... Απλά απο τα πολλά αυτοκίνητα δεν περνάς ούτε με τα πόδια, θα πρέπει να παρκάρεις κάτι χιλιόμετρα ψηλότερα.
Απο το Φισκάρδο είσαι; Αποκλείεται να μην σε έχω δεί... Κάθε χρόνο το μισό Αύγουστο σχεδόν είμαι μεταξύ Φισκάρδου και Αγίας Εφημίας...

Re: Απάντηση: Kefalonia Users Guide

Μπάμπης Κολέζας said:
Νικόλα, είναι κανόνας.
Σε νησί πάς ή με φουσκωτό ή με μηχανή... ξέχνα το αυτοκίνητο.
Πως θα πάς στο Μύρτο με το αυτοκίνητο; Θα περπατάς 5 χιλιόμετρα...
Μπάμπη μήπως έχεις χρόνια να πάς στον Μύρτο; πέρσι που πήγα μια χαρά δρόμος είναι υπάρχει και χώρος ικανοποιητικός για το αμάξι που σε κάποια σημεία έχει και ίσκιο:) :) :)

Οντως ετσι ειναι. Μεχρι κατω κατεβαινουνε ολα τα οχηματα και μαλιστα εχει και μεγαλη απλα να παρκαρεις. Απο το παρκινγκ το μπαρ ειναι 5-10 μετρα και η παραλια καμμια 20αρια. :cool: Εκτος πια εαν το θυμαμαι τοσο λαθος γιατι κι εγω εχω να παω 2-3 χρονια.
Μπαμπη, ειχα το πατρικο μου ακριβως πανω στο λιμανι στο Φισκαρδο αλλα λογω οτι ειχανε μεριδιο και αλλοι 7 συγγενεις και η ολη υποθεση ειχε γινει κομικοτραγικη αναγκαστηκαμε και το πουλησαμε πριν κανα 3αρι χρονια και εκοψα να πηγαινω.. Μου φανταζει αστειο μετα απο τοσα χρονια να πηγαινω στο νησι μου και να μενω σε ξενοδοχειο αλλα σκοπευω εαν οχι φετος τουλαχιστον απο του χρονου να επιστρεψω. ;)

Λοιπόν μιας και η γυναίκα μου είναι απο Αργοστόλι θα σου προτείνω κι εγώ να μείνεις εκεί για τα τα εχεις όλα, το ξενοδοχείο Mira Mare είναι πολύ καλο ειναι κεντρο-αποκεντρο μπροστα στη θάλασσα (οχι για μπανιο) και εχει πολύ ωραία θέα (τα μπροστινά δωμάτια). Τωρα οσο για αυτοκίνητο ή μηχανή είναι δικο σου θέμα, εγώ μόνο με αυτοκίνητο πηγαίνω, (οταν είχα το φουσκωτό πήγαινα με αυτό) απο Αργοστόλι για Φισκάρδο ειναι κοντά στα 50χλμ με στροφες σε πολλα σημεία.
Τώρα εγώ θα σου προτείνω να περάσεις και στην Ιθάκη για μια μονοήμερη εκδρομή και να δεις που θα σου αρέσει πολύ, μπορείς να περάσεις είτε απο Φισκάρδο στις Φρίκες (απίστευτο χωριο οπως και το Κιόνι) ή απο Σάμη δρομολόγια έχει συχνά και η απόσταση ειναι περι τα 20-30 λεπτα με "παντόφλα". Τι να σου πρωτοπώ για την Ιθάκη ειναι απίστευτη.
Επίσης ενα αξιοπρεπές ξενοδοχείο ειναι το Tourist στην παραλία μπροστα σο λιμάνι με τιμή περι τα 50 το δίκλινο(τηλ. 26710-22510).
Απο αξιοθέατα μπορείς να δείς το σπήλαιο της Μελισσάνης (οπως σου εγραψε και ο Δημήτρης παραπάνω), τη λίμνη Δρογκαράτη, μια βόλτα στο εθνικό δρυμό του Αίνου με το μοναδικό στον κοσμο μαυρο ελατο αξίζει. Επίσης η Ασσος με το κάστο της ειναι καταπληκτικη οπως και ο Αθέρας ενα μικρο παραθαλασσιο ψαροχώρι. Ακόμα προτείνω να επισκεφθεις τον Κατελειο, τον Καραβομυλο, Αγια Ευφημία, τη Σκάλα που εχει ωραία παραλία αλλα και πολλούς τουρίστες.
Ααααα οσον αφορά το πώς θα πας στην Κεφαλονιά: μπορείς να πάς απο Πάτρα μεσα σε 2:45 προς Σάμη (απέχει γυρω στα 25 λεπτα απο το Αργοστόλι) ή απο Κυλλήνη προς Πόρο σε 1:15 (απέχει γυρω στα 50 λεπτα απο το Αργοστόλι και ο δρ,ος εχει αρκετές στροφες) ή απο Κυλλήνη προς Αργοστόλι σε 2:30. Γενικά προτίμησε τα καράβια του Στριντζη επειδή είναι μεγάλα και πιο γρήγορα. Αν θυμάμαι καλά το αυτοκίνητο απο Πάτρα κοστίζει περίπου 60 ευρά και το κάθε άτομο περι τα 12 ευρά.
Για περισσότερες πληροφορίες ρίξε μια ματιά εδώ http://www.kefalonia.gr/.

Υ.Γ. οπωσδήποτε θα κάνεις μπάνια στον Μύρτο και στην Αντίσαμο (εκει γυριστηκε η ταινία "Ο λοχαγος Κορέλι" )