Κεντράρισμα στον Astra 19,2 Ε

Re: Απάντηση: Κεντράρισμα στον Astra 19,2 Ε

Παιδιά αφού είδα κι αποείδα έβαλα πάλι το πιάτο στις αρχικές ρυθμίσεις της εγκατάστασης καθώς έβλεπα μόνο τον ASTRA.
Το πρόβλημα τώρα είναι ότι και το HOTBIRD δεν το πιάνω.
Είχα βάλει το μοτέρ στο 38 latitude, 52 elevation και το πιάτο στις 24 μοίρες αλλά δεν έκανα τίποτα...!
Και καταλήγω μήπως τελικά φταίει το πιάτο...

Φίλε zeovani, κάνεις κάτι από αυτά που σου είπαμε; Το να παίζεις μόνο με το elevation του πιάτου και το latitude του μοτέρ δε θα βγάλεις αποτέλεσμα. Κάνε αυτά που σου είπαμε και θα το βρεις το τόξο!

Επίσης, επειδή αναφέρεις για το μοτέρ latitude και elevation, με έχεις μπερδέψει. Στο μοτέρ ρυθμίζεις ένα και μόνο νούμερο: το latitude. Βασικά μια γωνία ρυθμίζεις, σύμφωνα με το latitude, και θα τη βάλεις στο 38. Αυτή θα την πειράξεις μόνο αν χάνεις το τόξο στις άκρες (πχ Hispasat 30W). Ξεκίνα λοιπόν, βάζοντας το μοτέρ στο 38 και το elevation του πιάτου στο 24. Δώσε εντολή στο μοτέρ να πάει στο hotbird. Μετά κούνα το πιάτο αριστερά - δεξιά γύρω από τη βάση του μέχρι να πιάσεις το hotbird. Ρύθμισε την ανύψωση (αυτό που έβαλες 24) ώστε να μεγιστοποιήσεις το σήμα στο hotbird. Σφίξε τις βίδες της βάσης ώστε να μη μπορεί να κουνηθεί πλέον εύκολα δεξιά - αριστερά. Επίσης σφίξε τις βίδες του elevation του πιάτου. Σιγουρέψου πως εξακολουθείς να πιάνεις καλά το hotbird γιατί πολλές φορές με το σφίξιμο των βιδών φεύγει η στόχευση ελαφρά. Τώρα δώσε εντολή να κινηθείς σε άλλους δορυφόρους. Χωρίς καμία άλλη ρύθμιση θα πρέπει να πιάνεις όλους τους δορυφόρους κοντά στο νότο, δηλαδή 36, 28,26,23,19,16,13. Συνέχισε το fine tune για να πιάσεις και όλο το τόξο.

Το μοτέρ (moteck sg2100A) έχει απο αριστερά τις μοίρες σε LATITUDE και από δεξιά σε ELEVATION.
Μου λες να μην ασχοληθώ και όλα ΟΚ. Οπως έγραψα έσφιξα το μοτέρ στις 38 μοίρες.
Το πιάτο δεν έχει σωστές μοίρες για elevation (η μάρκα είναι e-sat)... Παρ' όλ' αυτά είδα ότι με σφιγμένο το μοτέρ στις 38 μοίρες, το πιάτο εκεί κοντά (24-30) δείχνει σήμα πολύ καλό από ASTRA.
Αφού έκανα αυτά, δίνω εντολή στο δέκτη (είτε μέσω USALS, είτε χειροκίνητα) να πάει στον HOTBIRD... Βάζω μία δυνατή συχνότητα 11541 και 2-3 άλλες και παρατηρώ ότι ενώ έχω σήμα SNR 93% αυτό "παίζει" και επιπλέον έχω και πολλά BER (11000-54000 διακυμάνσεις). Επιπλέον με τον χειροκίνητο τρόπο γυρνάω το πιάτο δεξιά-αριστερά μέχρι να πιάσω σήμα με 0 BER αλλά τίποτα... Θα ξαναπροσπαθήσω αν και δεν βλέπω να κάνω κάτι...
Το ότι το latitude του πιάτου πρέπει να είναι στις 38 μοίρες αυτό είναι δεδομένο έτσι?
Από εκεί και πέρα παίζω μόνο με κάτοπτρο πάνω-κάτω?
Επίσης εάν π.χ. έχω πάει το πιάτο σε ένα δορυφόρο και ψάχνω να βρω το σήμα του, εάν δεν έχω βάλει και τόσο δυνατή συχνότητα, αυτό είναι αποτρεπτικός παράγοντας από το να κλειδώσω σήμα?

Ευχαριστώ για την απόκριση...

Last edited:
Re: Απάντηση: Κεντράρισμα στον Astra 19,2 Ε

Το μοτέρ (moteck sg2100A) έχει απο αριστερά τις μοίρες σε LATITUDE και από δεξιά σε ELEVATION.
Μου λες να μην ασχοληθώ και όλα ΟΚ. Οπως έγραψα έσφιξα το μοτέρ στις 38 μοίρες.
Το πιάτο δεν έχει σωστές μοίρες για elevation (η μάρκα είναι e-sat)... Παρ' όλ' αυτά είδα ότι με σφιγμένο το μοτέρ στις 38 μοίρες, το πιάτο εκεί κοντά (24-30) δείχνει σήμα πολύ καλό από ASTRA.
Αφού έκανα αυτά, δίνω εντολή στο δέκτη (είτε μέσω USALS, είτε χειροκίνητα) να πάει στον HOTBIRD... Βάζω μία δυνατή συχνότητα 11541 και 2-3 άλλες και παρατηρώ ότι ενώ έχω σήμα SNR 93% αυτό "παίζει" και επιπλέον έχω και πολλά BER (11000-54000 διακυμάνσεις). Επιπλέον με τον χειροκίνητο τρόπο γυρνάω το πιάτο δεξιά-αριστερά μέχρι να πιάσω σήμα με 0 BER αλλά τίποτα... Θα ξαναπροσπαθήσω αν και δεν βλέπω να κάνω κάτι...
Το ότι το latitude του πιάτου πρέπει να είναι στις 38 μοίρες αυτό είναι δεδομένο έτσι?
Από εκεί και πέρα παίζω μόνο με κάτοπτρο πάνω-κάτω?
Επίσης εάν π.χ. έχω πάει το πιάτο σε ένα δορυφόρο και ψάχνω να βρω το σήμα του, εάν δεν έχω βάλει και τόσο δυνατή συχνότητα, αυτό είναι αποτρεπτικός παράγοντας από το να κλειδώσω σήμα?

Ευχαριστώ για την απόκριση...

Λοιπόν, δε μας έχεις πει αν έχεις ελέγξει δύο πράγματα, και εφ' όσον τα έχεις ελέγξει, αν είναι σωστά. Πρώτο και σημαντικότερο, η βάση του πιάτου είναι κάθετη από όλες τις μεριές; Δεύτερο, εξ' ίσου σημαντικό, στο σημείο 0 η ευθεία που ορίζεται από lnb - moter - βάση πιάτου αν είναι κάθετη στην ευθεία που ορίζεται από την επιφάνεια του πιάτου.

Αν αυτά είναι σωστά, κρατάς το latitude στο 38 και δε το πειράζεις. Παίζεις μόνο με δεξιά - αριστερά και elevation πιάτου. Όταν βρεις μέγιστο ένα δορυφόρο (με USALS), τουλάχιστο όλοι οι άλλοι που είναι κοντά στο νότο, από 36 ως 13 πχ, θα πρέπει να έρχονται καλά.

Φίλε malakudi μάλλον δεν το κατέχω το άθλημα 100% επομένως έχω ήδη μιλήσει με άνθρωπο με τις καλύτερες συστάσεις να μου έρθει ή αύριο ή μεθαύριο να το λύσουμε το θέμα!
Θα έχω νέα...