Κεραία για usb modem 3G/HSDPA

17 June 2006
10,681
Δεν ήξερα που ακριβώς να βάλω το μήνυμα, αλλά νομίζω πως αυτή είναι η κατηγορία.
Το πρόβλημα απλό. Ο ΟΤΕ δεν έχει καμία θέση ελεύθερη σε ένα ΚΑΦΑΟ και καμιά εταιρία δεν μπορεί να περάσει DSL γραμμή. Η λύση είναι ασύρματο δίκτυο, αλλά δυστυχώς το σήμα δεν είναι καλό (μέτριο ως χάλια θα το χαρακτήριζα αν δεν βγεις στο μπαλκόνι). Επίσης αλλαγή εταιρίας κινητής δεν μπορεί να γίνει για άλλους λόγους και επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ενισχυτής της vodafone.
H κατασκευή στην περιγραφή της πολύ απλή. Μια κεραία που να κουμπώνει στον CRC9 Connector που έχει πάνω το modem.
1. Έχει ακούσει κανείς ξανά αυτό το βύσμα? Θα μπορέσω να βρω να αγοράσω?
2. Κεραία δεν έχω φτιάξει ποτέ (εκτός από προεκτάσεις συρμάτινες :P) θέλει και κάποιο κύκλωμα? Αν μπορέσετε να μου δώσετε κατευθύνσεις θα είμαι ευγνώμων. Σκεφτόμουν για κάτι στα 9 dB.
Και μια φωτογραφία
fw0nba.jpg

Φαντάζομαι ότι καλώδιο προέκτασης usb το έχεις σκεφτεί αλλά το έχεις απορρίψει?

Βασικά το πρόβλημα με το καλώδιο προέκτασης είναι ότι το στικ συνδέεται σε λαπτοπ και πάνω από 1 μέτρο και κάτι δεν δίνει αρκετό ρεύμα το λαπτοπ ώστε να δουλεύει σωστά.
Η τελευταία λύση που έχω σκεφτεί είναι να χρησιμοποιήσω usb hub με εξωτερική τροφοδοσία, να βάλω το hub στο παράθυρο με το στικ και να είναι το καλώδιο του hub μεγάλο πχ 3-5 μέτρα.

Είχα το ίδιο θέμα στο netbook... δεν το έβλεπε ή και να το έβλεπε τελικά δεν δούλευε σωστά. Ενώ στο λάπτοπ άπλωνα μπαλαντέζα χωρίς πρόβλημα. Ισως παίξει όπως λες με τροφοδοτούμενο hub, δυστυχώς δεν το δοκίμασα ποτέ για να σου πω.