ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Επιστολή μαθητή απο την Κερατέα προς Κυβερνώντες και ΜΜΕ

Αγαπητοί κύριοι που κυβερνάτε αυτόν τον τόπο, (συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ)

Τις τελευταίες 10 ημέρες ζω – βλέπω γεγονότα στην πόλη μου τα οποία με έκαναν να μεγαλώσω απότομα να καταλάβω και να βιώσω μέσα μου μερικές αλήθειες που μέχρι τώρα μόνο υποπτευόμουν χωρίς να είμαι σίγουρος! Είμαι 16 χρονών μαθητής του Λυκείου Κερατέας και στέλνω αυτήν την επιστολή σ´ αυτούς που κυβερνούν, παίρνουν αποφάσεις, ενημερώνουν, ενεργούν και ορίζουν το μέλλον μας! Το μέλλον των παιδιών μιας χώρας περήφανης με ένδοξο και λαμπρό παρελθόν, μίζερο – στενάχωρο παρόν δίχως αξίες, δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία και ένα μέλλον δυσοίωνο, άσχημο και καταθλιπτικό χωρίς την ύπαρξη όλων αυτών που χαρακτηρίζουν την ουσία και την ερμηνεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα είναι 8 χμ από την θάλασσα, έχει βουνά με δάση και ομορφιές απείρου κάλλους! Το όμορφο περιβάλλον και η πλούσια φύση είναι αναπόσπαστα κομμάτια της πόλης μου – της ζωής μου. Έρχεστε λοιπόν εσείς Κε Πρωθυπουργέ, Κα Μπιρμπίλη, Κε Πάγκαλε, Κε Μπόμπολα…Κοι υπεύθυνοι, και σχεδιάσατε να δημιουργήσετε μια μεγάλη χωματερή (Χ.Υ.Τ.Α) στην περιοχή του Οβριόκαστρου λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Κερατέας, της πόλης μου. Η σύμβαση μιλάει για ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ όπως διαρρέει εσκεμμένα ο Τυπος και τα ΜΜΕ. Ακόμη κι εγώ ένα 16χρονο παιδί με λίγη ενημέρωση από το Ιντερνετ κατάλαβα την διαφορά όπως κατάλαβα και το μέγεθος της καταστροφής που θα επωμιστούμε όλοι όσοι ζούμε εδώ! Ακόμη κι εγώ ενημερώθηκα ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, μια τεραστίων διαστάσεων χωματερή δηλαδή, απορρίπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως λύση ξεπερασμένη και τρομερά ζημιογόνα στο περιβάλλον ενώ έχει ανακαλύψει εδώ και χρόνια σύγχρονες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, οι οποίες προστατεύουν και το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, πράγματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχέδιά σας για μας.

Αγαπητοί Κοι, πως μπορείτε να με πείσετε ότι δεν λειτουργείτε παράνομα αφού:

• Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί ως "Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους" (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980)

• Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 107/Β/29-12-1995)

• Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία κλπ.

Πως μπορείτε να με πείσετε ότι ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον και την υγεία μας όταν εκεί που σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και τις παραλίες αφού στο κέντρο του χώρου υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων; Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες, όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων ενώ επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές.

Παρόλα αυτά δώσατε εντολή στα ΜΑΤ να καταλάβουν τον χώρο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής δίχως να ακούσετε ούτε να νοιαστείτε στο ελάχιστο για μας τα παιδιά που τρώμε, πίνουμε και αναπνέουμε σ ´ αυτήν την Πόλη!

Ένιωσα και νιώθω τόσο μεγάλη θλίψη! Απογοήτευση! Και Οργή όταν μαζί με όλους σχεδόν τους συμμαθητές και συμμαθήτριές μου διαδηλώσαμε μπροστά στα Ματ κι εκείνοι μας χτύπησαν άσχημα ενώ μας πέταξαν χημικά χωρίς λόγο και αιτία. Μας ξυλοφορτώνουν κάθε βράδυ όταν πάμε με φίλους να δώσουμε παρόν στον αγώνα μας, στον αγώνα υπέρ της ελευθερίας της Πόλης μου από αδίστακτους καταπατητές!

Πόση ντροπή και εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ένοιωσα όταν συνέλαβαν έναν φίλο μου ηλικίας 16 χρονών, του πέρασαν χειροπέδες και του κατέβασαν τα παντελόνια!

Ήμουν μπροστά και είδα πολλά! Ξύλο, βρισιές, χημικά σε γέρους και γυναίκες.. πολλά τα οποία με έκαναν να χάσω την παιδική αφέλειά μου και να δώ το άλλο πρόσωπό σας. Μια ερώτηση τριγυρνάει μέρες στο μυαλό μου, μια ερώτηση απευθυνόμενος σε σας Κοι Υπεύθυνοι, ΓΙΑΤΙ;; Γιατί συμβαίνουν και γιατί κάνετε τέτοια πράγματα; Τι στόχους έχετε; Τι οφέλη;

Σ´ αυτές τις λίγες γραμμές προσπαθώ να αποτυπώσω και να δείξω την αλήθεια που συμβαίνει εδώ στην Πόλη μου, την αλήθεια Κύριοι εσείς των ΜΜΕ που εσκεμμένα αποκρύβετε!

Το μάθημα Τεχνολογία Επικοινωνιών το οποίο διδάσκομαι κάπου αναφέρει ότι τα ΜΜΕ θεωρούνται 4η εξουσία και καθορίζουν τα πολιτικά δρώμενα σε κάθε χώρα. Αυτή η αναφορά του βιβλίου συζητήθηκε και πέρασε στ´ αυτιά μας δίχως να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο γίνετε αυτό. Εξ αιτίας λοιπόν όλων αυτών που συμβαίνουν στην περιοχή μου έμαθα και κατανόησα πολύ καλά πως τα ΜΜΕ επηρεάζουν την Πολιτική ζωή αλλά και την Κοινωνία μας! Κανένα κανάλι από τα ΜΜΕ δεν αναφέρεται με σαφήνεια και ειλικρίνεια στα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κερατέα, δυστυχώς ούτε ο τύπος παρά μόνο λίγα ενημερωτικά sites και blogs στο Ιντερνετ. Βέβαια μερικοί δεν διστάζουν να παραπληροφορήσουν, να κρύψουν την αλήθεια και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Το να είσαι Δημοσιογράφος το θεωρώ λειτούργημα! Η αληθινή και σωστή ενημέρωση είναι μεγάλη αξία!

Πείτε μου Λοιπόν Κύριοι Δημοσιογράφοι και καναλάρχες, γιατί δεν μεταδίδετε τα γεγονότα στην Κερατέα και δεν ενημερώνετε τον κόσμο όπως του αξίζει να ενημερωθεί;

Γιατί δεν δείχνετε όλη την αλήθεια, τον αγώνα, την υποβάθμιση, τον εξευτελισμό που ζούνε οι κάτοικοι και τα παιδιά της πόλης αυτής;

Πιστεύετε πως οι Έλληνες πολίτες ενδιαφέρονται να μάθουν για τον «Καινούριο έρωτα του Χατζηγιάννη ή για την ζωή της Μενεγάκη» περισσότερο από γεγονότα και αποφάσεις βίας κατά των κατοίκων μιας πόλης 15.000 ανθρώπων;

Πιστεύετε πως το X-Factor αφορά περισσότερο τους συνομήλικούς μου απ ότι το μάθουν πως μερικοί μαθητές του Λυκείου Κερατέας έφαγαν ξύλο γιατί δεν θέλουν να ζουν κοντά στα σκουπίδια;

Αλήθεια δείξατε στον κόσμο σήμερα πως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ευλόγησε των αγώνα όλων των κατοίκων ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων κατασκευαστών που θέλουν να φτιάξουν ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Πιστεύω όμως και διατηρώ την ελπίδα πως πάνω από συμφέροντα, κέρδη και εξουσία θα βάλετε εμάς τους νέους, τα παιδιά σας σε πρώτη μοίρα και θα ενεργείτε πάντα για το καλό μας!

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέχρι τελικής πτώσεως και εξάντλησης!

Ευχαριστώ,
Μαθητής Λυκείου Κερατέας

Κερατέα: ΜΑΤωμένα Χριστούγεννα

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτ.: ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
50-51f1-thumb-medium.jpg

«Ζούμε μια δημοκρατική χούντα», έλεγε Σάββατο βράδυ ένας ανήλικος κάτοικος Κερατέας στα οδοφράγματα της λεωφόρου Λαυρίου, στον κόμβο Βιομηχανικού Πάρκου, όπου συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και οι οδομαχίες για να μην περάσει ο ΧΥΤΑ.

Για άλλη μια φορά οι διμοιρίες της ντροπής χτύπησαν ηλικιωμένους ανθρώπους, ενώ φώναζαν στον κόσμο «χούντα, ρε» Για άλλη μια φορά οι διμοιρίες της ντροπής χτύπησαν ηλικιωμένους ανθρώπους, ενώ φώναζαν στον κόσμο «χούντα, ρε» Η αστυνομία το προηγούμενο βράδυ απομακρύνθηκε από τον κόμβο.

Προτού όμως αποχωρήσει, συνέβησαν τα ακόλουθα: τα εκατοντάδες μπουκάλια νερού που είχαν αφήσει κατά την άτακτη φυγή τους οι κάτοικοι, τρύπησαν. Το CD player που έπαιζε χριστουγεννιάτικα και λαϊκά τραγούδια εξαφανίστηκε, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχαν στολίσει στον δρόμο, όχι απλώς αποκαθηλώθηκε, αλλά πριονίστηκε (!) στα δύο.

Κατά τ' άλλα, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών από καουτσούκ, κατέβασαν τα παντελόνια ενός συλληφθέντος, χτύπησαν γι' άλλη μια φορά ηλικιωμένους ανθρώπους και φώναζαν «χούντα, ρε» στον κόσμο που έτρεχε να σωθεί. Οι κάτοικοι τόσο της Κερατέας όσο και όμορων δήμων επιμένουν: «Οχι ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Οχι στο κράτος των εργολάβων. Οχι στο κράτος της παρανομίας».

Η Κερατέα ζει υπό καθεστώς κατοχής. Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Οβριόκαστρο. Οι δυνάμεις τους αριθμούν κάπου τους 2.000 αστυνομικούς. Παντού υπάρχουν αστυνομικά μπλόκα. Για να περάσεις: μίνι ανάκριση, φακοί στο πρόσωπο, επίδειξη ταυτότητας, επιβεβαίωση στοιχείων και ψάξιμο τόσο του Ι.Χ. όσο και των επιβατών. Οι κάτοικοι όμως επιμένουν. Ούτε για εορτασμό γενεθλίων δεν απομακρύνονται. Η τούρτα που έσβησε νεαρός διαδηλωτής μπροστά στα ΜΑΤ έγραφε: «Οσες πέτρες έριξες, διπλά να είναι τα χρόνια σου».
50-51f2-thumb-medium.jpg

Οι πλαστικές σφαίρες από καουτσούκ, που έριχνε η αστυνομία, σίγουρα πονάνε. Από κοντά μπορεί και να σκοτώσουν. Οι πλαστικές σφαίρες από καουτσούκ, που έριχνε η αστυνομία, σίγουρα πονάνε. Από κοντά μπορεί και να σκοτώσουν.

Κυνηγητό

Το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησαν οι διμοιρίες με τις κλούβες και την «αύρα» να κατηφορίζουν με προορισμό τον κόμβο όπου βρίσκονταν χιλιάδες κάτοικοι. Από μεγάφωνα τους φώναζαν: «Είναι εντολή εισαγγελέα να πάτε πίσω στο χωριό. Γυρίστε σπίτια σας». Μέχρι και τον κόμβο, ο κόσμος υποχωρούσε ειρηνικά, αλλά φώναζε πίσω στο μεγάφωνο... και τα φερέφωνά του:

«Με περισσότερο πάθος απαιτεί ο Πάγκαλος και ο Μπόμπολας να δίνετε τα προστάγματα». Από το Σάββατο βρίσκεται στην περιοχή και ο Ερυθρός Σταυρός: το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, συγκεκριμένα, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Κερατέας για την περίθαλψη τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών και δημοσιογράφων.

Κατά την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν προς τα πίσω πανικόβλητοι. Απλοί άνθρωποι, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Κάποιοι με τα κατοικίδιά τους. Ομως η αστυνομία δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Τουλάχιστον δύο διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονταν κρυμμένες στα χωράφια και επιτέθηκαν στους πολίτες από μπροστά.

Ο κόσμος παγιδεύτηκε. Οι νεότεροι, τουλάχιστον, μπόρεσαν και πήδηξαν πάνω από τις προστατευτικές μεταλλικές μπάρες της λεωφόρου, κουτρουβάλησαν όπως όπως στην απότομη κατηφόρα και χάθηκαν στο σκοτάδι, μέσα στα χωράφια με τις ελιές. Από πάνω τους, βέβαια, βροχή τα δακρυγόνα και τα χημικά, που προκαλούν πανικό και αίσθημα εμετού.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία όμως δεν μπορούσαν ούτε να πηδήξουν ούτε να τρέξουν. Αλλά και να μπορούσαν, ήταν περικυκλωμένοι. Ασφυκτιούσαν και καλούσαν σε βοήθεια. Αλλοι πήγαιναν προς τα πίσω, άλλοι προς τα μπρος και όλη την ώρα συγκρούονταν μεταξύ τους.

Οπως ο παίκτης του μπάσκετ χτυπά τα χέρια όλων όσοι κάθονται στον πάγκο μόλις βγαίνει αλλαγή, έτσι και οι αστυνομικοί έτρεχαν χτυπώντας με δύναμη τα κεφάλια μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων, που βρίσκονταν εκεί και προσπαθούσαν να γλιτώσουν. Το μοναδικό τους «έγκλημα»: ότι θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, την ποιότητα της ζωής τους και το μέλλον των παιδιών τους. «Θάβετε σαν σκουπίδι το αίσθημα της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας αυτού του τόπου», είπε την Κυριακή το πρωί σε συγκεντρωμένο πλήθος ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

Δυο συλλήψεις

Στην αστυνομική έφοδο του Σαββάτου συνελήφθησαν ένας 15χρονος και ένας 19χρονος, από Κερατέα και Καλύβια αντίστοιχα. Οι αστυνομικοί κατέβασαν το παντελόνι του 15χρονου, ενώ τα χέρια του ήταν δεμένα με χειροπέδες πισώπλατα. Ο δε 19χρονος είχε στην κατοχή του μόνο τσιγάρα και κινητό τηλέφωνο. Θα τον παρέπεμπαν για πλημμέλημα, αλλά φορούσε κασκόλ (Παρασκευή βράδυ είχε -2 βαθμούς), που θεωρήθηκε απόκρυψη στοιχείων προσώπου και έτσι θα παραπεμφθεί για κακούργημα. Για τις δύο συλλήψεις, ο απερχόμενος δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, είπε πως είναι «βαρύ το τίμημα για την πόλη μας. Το κράτος μάς δείχνει τα δόντια του.

Πρέπει να συμπαρασταθούμε στα παιδιά μας». Από την πρώτη στιγμή στα οδοφράγματα βρίσκονται όλοι οι τοπικοί -απερχόμενοι και ανερχόμενοι- «καλλικρατικοί» άρχοντες καθώς και πολλοί ιερείς.

Προβληματισμένος για τη βία αλλά και αποφασισμένος εμφανίζεται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής. Μαζί με τον δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου, και τη συμμετοχή βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής, του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή, και δεκάδων ακόμα εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αναλάβουν πρωτοβουλίες αλλά και «το δύσκολο έργο της αναζήτησης διαλόγου με τους αρμόδιους υπουργούς».

Οσο παράξενο και να ακούγεται, ανεπίσημη «μασκότ» των κινητοποιήσεων είναι ένας αστυνομικός των ΜΑΤ που λέγεται «Ευτύχης». Ο Ευτύχης ήταν εμπροσθοφυλακή σε κάποια διμοιρία που εφορμούσε. Κάποια στιγμή, η διμοιρία άλλαξε γνώμη και υποχώρησε. Ο Ευτύχης όμως δεν το κατάλαβε και έμεινε μόνος. «Ευτύχη», φώναζαν από μακριά οι συνάδελφοί του, «γύρνα πίσω». Ολη η Κερατέα τότε άκουσε πως υπάρχει ένας άντρας των ΜΑΤ που λέγεται Ευτύχης. Μέχρι και μπλουζάκι έγινε, που γράφει: «Ευτύχη, σε αγαπάμε». Αλλού βέβαια, «Ευτύχη, θα σε κάνουμε δυστύχη...».

50-51f3-thumb-medium.jpg

*
Δύο «ΟΧΙ» με κεφαλαία συναντιούνται γύρω από μια φωτιά. «ΟΧΙ στη διαπλοκή στον Τύπο», η «Ε», «ΟΧΙ στο Κράτος των εργολάβων» η Κερατέα Δύο «ΟΧΙ» με κεφαλαία συναντιούνται γύρω από μια φωτιά. «ΟΧΙ στη διαπλοκή στον Τύπο», η «Ε», «ΟΧΙ στο Κράτος των εργολάβων» η Κερατέα

Xωρις να παραγνωριζω τα οποια δικια των πολιτων και τις πρακτικες επιβολης της κυβερνητικης θελησης θα ελεγα οτι και εμεις ειμαστε κακοι πολιτες. Αρκει τα σκουπιδια να μην ειναι διπλα μας και δε πα να κουρευονται ολοι.

Αν οι κατοικοι της Κερατεας συμπαρεστεκονταν και στους κατοικους των Λιοσιων που εχουν μεγαλωσει με τα σκουπιδια θα τους εβγαζα το καπελο.

Xωρις να παραγνωριζω τα οποια δικια των πολιτων και τις πρακτικες επιβολης της κυβερνητικης θελησης θα ελεγα οτι και εμεις ειμαστε κακοι πολιτες. Αρκει τα σκουπιδια να μην ειναι διπλα μας και δε πα να κουρευονται ολοι.

Αν οι κατοικοι της Κερατεας συμπαρεστεκονταν και στους κατοικους των Λιοσιων που εχουν μεγαλωσει με τα σκουπιδια θα τους εβγαζα το καπελο.

Ναθ μιλάμε για αρχαιολογικό χώρο....

Επιπλέον σήμερα έμαθα ότι η κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο, έχει καταθέσει καιρό τώρα, τα χαρτιά της για να διαλυθεί....και αυτό γιατί χαρακτήρισαν τον χώρο αρχαιολογικό....

Θα βάλω και άλλα post....

Αν δεν είχα πειστεί ότι πρόκειται για μαλακία των αρχών θα συμφωνούσα μαζί σου....

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ...

Δέκα λόγοι γιατί δεν πρέπει να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας

1. Ο χώρος ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. ΦΕΚ 852/Β/3.9.1980.

2. Η περιοχή είναι ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος. ΦΕΚ 1070/Β/29.12.1995.

3. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί η απόθεση απορριμμάτων υπάρχει πηγή.

4. Το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο το χώρο των εγκαταστάσεων.

5. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων.

6. Υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ.

7. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα.

8. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία.

9. Η περιοχή απέχει λιγότερο από 1.200 μέτρα από τα όρια οικισμού (Πλάκα), που προϋπήρχε του 1923.

10. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο, ενώ την περιοχή διασχίζει ο αγωγός φυσικού αερίου.

Και ποια ειναι η αντιπρόταση, εφόσον δεν γίνει στην Κερατέα;

Στο σύνταγμα να τα φέρουν. Κάτω από το δέντρο.
Αλήθεια γιατί δεν έστησαν δέντρο φέτος? Φοβούνται μήπως το κάψουμε?

Οι γερμανοι ειναι πισω απο το κολπο.

Αττικη οδος / απορριμματοφορα / διοδια

Σε οποιοδήποτε χώρο που δεν έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέος, δεν έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος, δεν έχει ΡΕΜΑ(αν είναι δυνατόν) και απέχει τουλάχιστον 10χλμ +, απο κατοικημένη περιοχή.....

Αυτά....

Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

υπαρχουν ''αρμοδιοι'' να κανουν μελετες και να προτεινουν εναλλακτικες λυσεις,δεν νομιζω οτι οι κατοικοι ειναι υποχρεωμενοι να κανουν αντιπροτασεις.

Σε οποιοδήποτε χώρο που δεν έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέος, δεν έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος, δεν έχει ΡΕΜΑ(αν είναι δυνατόν) και απέχει τουλάχιστον 10χλμ +, απο κατοικημένη περιοχή.....

Αυτά....

Σε αλλο φόρουμ ο sotos65 εψαξε όλη την Αττική με το google earth και εφόσον βεβαια αφαιρέσεις τα βουνά...δεν υπαρχει ούτε κατα διάνοια τέτοιος χώρος στην Αττική, βρήκε μάλιστα ότι μαλλον το σημείο που επιλέχτηκε στην Κερατέα είναι ίσως το πιο μακρινό απο οικισμούς!
Θα τον ενημερωσω να τα βαλει κι εδω.
Εγω αυτό που έχω να πω μόνο είναι πως οποιοδήποτε σημείο κι αν επιλεγει ειναι σίγουρο πως θα υπάρχουν αντιδράσεις απο τους κατοίκους και επίσης το να μην γίνει πουθενά ειναι προφανές οτι δεν ειναι λύση (μπορει και να υπαρχει καλύτερο σημείο και ναχουν απόλυτο δίκιο οι κάτοικοι της Κερατέας, αλλά για να είναι πιο πειστικοί αυτοί και ο δήμαρχός τους θα έπρεπε να μας το υποδείξουν)

Η θέση του ΧΥΤΥ από την πόλη της Κερατέας βρίσκεται περίπου στα 4,5 χιλιόμετρα, τώρα τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει από αρχαιολογικά και ρυάκια δεν ξέρω (πέρα από αυτά που είδα να αναφέρονται από όσους έχουν αντιρρήσεις εδώ και σε άλλα site που έψαξα). Πάντως ακόμα κι αν υπάρχουν χώροι στα 2, 3 ή και 4 χιλιόμετρα από πόλεις/οικισμούς στην Αττική (κυρίως ανατολική) που θα μπορούσαν να γίνουν ΧΥΤΥ (10 χιλιόμετρα, στην έρημο της Σαχάρας μόνο), το σίγουρο είναι ότι πάλι θα υπήρχαν οι ίδιες αντιδράσεις και αρνητική στάση. Είναι πολύ απλό, κανείς δεν θέλει τα σκουπίδια στην περιοχή του, μόνο στου άλλου.

Η πρώτη φωτό είναι από το indymedia, όπου δείχνει τον γενικότερο χώρο που προβλέπεται για τον ΧΥΤΥ

xyta.jpg

Και η δεύτερη η μέτρηση μέσω του Google Earth

keratea.jpg

Και για όσους ενδιαφέρονται και θυμούνται τα περί Κουρουπητού μέχρι τα πρώτα χρόνια της περασμένης δεκαετίας, αυτός είναι σήμερα ο χώρος υγειονομικής ταφής των Χανίων (που τόσο δεν θέλουν στις περιοχές τους οι οικολογούντες)

http://www.dedisa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=75&lang=el

http://www.youtube.com/watch?v=GLiFsJFxq1w

Κάτι από Αττική ξέρουμε πάντως, όπως και οι περισσότεροι πιστεύω (κέντρο βλέπεις, όλες οι συζητήσεις στα ΜΜΕ περί της Αττικής περιστρέφονται). Ασχέτως από αυτό, λες ότι έχουμε κάπου άδικο; Υπάρχουν περιοχές στην Αττική, ιδίως ανατολική τονίζω, που βρίσκονται σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 3-4 χιλιόμετρα από πόλεις και οικισμούς, και προσφέρονται και για ΧΥΤΑ,ΧΥΤΥ, κλπ; Αν ναι, ποιες είναι;

ΥΓ. Εκτός κι αν τα σκουπίδια της Αττικής πρέπει να πάνε στην Βοιωτία ή την Κορινθία. Εϊναι και αυτή μία επιλογή, δεν ξέρω αν οι ντόπιοι θα συμφωνήσουν βέβαια...

Last edited:
Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

ΥΓ. Εκτός κι αν τα σκουπίδια της Αττικής πρέπει να πάνε στην Βοιωτία ή την Κορινθία. Εϊναι και αυτή μία επιλογή, δεν ξέρω αν οι ντόπιοι θα συμφωνήσουν βέβαια...

Και βεβαια θα συμφωνησουμε.Να κλεισουμε τον ισθμο...:flipout:

Διαβαζοντας στο διαδικτυο πολυ προχειρα, ειδα να αναφερονται και καποιες προτασεις , και μια μελετη αν δεν κανω λαθος καποιου καθηγητη Πανεπιστημιου.
Θεωρω οτι υπαρχουν η υπηρχαν λυσεις , οπως και ανθρωποι με γνωσεις ,αρκει να υπηρχε ενας καλοσχεδιασμενος συντονισμος σε πανελληνια κλιμακα και εφαρμογη απο το ελληνικο κρατος (το ποιο ?).Αντιθετως βλεπουμε επεισοδια , τωρα στην Κερατεα, παλιοτερα στην Κερκυρα νομιζω ..

Last edited:
Μα σχεδιασμός υπάρχει, απλά κάποιοι δεν τον δέχονται! Αλλά και όποιος άλλος σχεδιασμός να υπάρξει, πάλι τα ίδια θα έχουμε...

ΥΓ. Η μεταφορά των ευθυνών στο "ελληνικό κράτος" γενικότερα, είναι για να αποφεύγονται οι ευθύνες των τοπικών παραγόντων. Είναι λίγο αντιφατικό να θέλουμε κάποια πράγματα που αφορούν τοπικές κοινωνίες (όπως το θέμα με τα σκουπίδια) να σχεδιάζονται στο κέντρο και ταυτόχρονα να θέλουμε και αποκέντρωση με τοπική αυτοδιοίκηση και εκλεγμένους περιφερειάρχες με αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες.

Last edited:
Καλα το ποσο απαραδεκτοι ειμαστε σαν κοινωνια ή μαλλον ποσο μας εχουν κανει τα τελευταια 25 χρονια ειναι τρομακτικο.Η ευαισθησια μας τελειωνει στο πεζουλι της εξωπορτας μας ,εδω στη γειτονια μου κανεις δεν θελει καδο κοντα του και μαλιστα ορισμενοι δεν κανουν τον κοπο και αφηνουν τα σκουπιδια σε γωνιες οπου βρουν ...αφου σκεφτομαι να βαλω καμερα και μετα να τα βρει ανοιχτα εξω απο το σπιτι του.

Πραγματικά όταν δεν θέλεις να δεις κάποια γεγονότα δεν θέλεις ρε παιδί μου...

Κύριοι εχει κριθεί αναδασωτέα η περιοχή, ΝΑΙ ή ΟΧΙ??

Υπάρχει ρυάκι, άρα και υδροφόρος ορίζοντας, ΝΑΙ ή ΟΧΙ??

Υπάρχουν αρχαία και έχει κριθεί απο την αρχαιολογική υπηρεσία αρχαιολογικός χώρος το συγκεκριμένο κομμάτι γής, ΝΑΙ ή ΌΧΙ??

Τότε γιατί το συζητάτε?? Δεν υπάρχει περιοχή πάνω απο 10 χιλιόμετρα για να γίνει ΧΥΤΑ?? Οκ, τραβάτε φωστήρες επιστήμονες στην Βιέννη που έχει φτιάξει ένα εργοστάσιο που διαχειρίζεται τα σκουπίδια της πόλης, όχι 10 αλλά 2-3 χιλιόμετρα μακριά και δεν μιλάει και κανείς γιατί φυσικά δεν έχει λόγο.....το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι "στολίδι".....

Και για να τελειώνουμε με την κουβέντα το γράφω και στο δεύτερο τρίτο post ότι η ίδια η κοινοπραξία έχει καταθέσει χαρτιά για την διάλυση της μετά απο την ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής ως αναδασωτέας....(και όχι για αρχαιολογικό χώρο που έγραψα εσφαλμένα)...

Τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες και "καναλική ενημέρωση"....

Last edited: